Tudományos hírek

Mitől lettek kékek a mumbai-i kutyák?

Híradó
-
11:30

Ez a pusztító ok a kutyák kék színűre változásához.

Megkínozzuk és megöljük a tojógépeket

24
-
11:00

A nagy európai tojáspara közepén a legbiztonságosabb, ha az ember magyar tojást eszik. De nem mindegy, hogy milyet, már ha valaki nem akar asszisztálni évente – csak hazánkban – ötmillió madár kifacsarásához és leöléséhez.

GMO: már örökölhető tulajdonságokat is módosítanak

Amerikában az elmúlt hetekben először voltak képesek génszerkesztéssel élő embrión olyan tulajdonságokat megváltoztatni, ameéyek már átörökíthetők az utódokra. GMO-nak számítson-e a génszerkesztett kukorica? Segíthetik-e…

A bitcoin is segíthet a klímaváltozás megfékezésében

Amennyiben képesek vagyunk tanulságokat levonni a közösségek viselkedéséből, hatékonyabban használhatjuk fel Földünk erőforrásait. Ebben a Bitcoin alapját képező blockchain technológia lehet segítségünkre.

Kulcsfontosságú a gyerekeknek a reggeli

Rendszeres kihagyása esetén előfordulhat, hogy nem jutnak hozzá a növekedésükhöz és fejlődésükhöz szükséges kulcsfontosságú tápanyagok ajánlott napi mennyiségéhez.

Sokan akarnak zöldenergiát

Greenport
-
22:22

Egyre nő a zöldeneregia iránti igény Európában. A németek idén 77 TWh-nyi garantált eredetű (100 százalékban megújuló) áramot vásároltak.

Lenyűgöző kép készült a Jupiter Nagy Vörös Foltjáról

A felvételt amatőr kutatók hozták létre a Juno nyers adatainak felhasználásával.

Az idei július volt a második legmelegebb a Földön

Rekord meleget jelentettek Afrikából, Ausztráliából, Ázsia egyes részeiből, a Közel-Keletről és az Indiai-óceán térségéből.

Kamerával küzdenének az élelmiszerpazarlás ellen

Player
-
09:21

A neve Smarter FridgeCam. Igen, az, aminek hangzik.

Klímaegyezmény: Áder bővítené a kört

További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök. Emmanuel Macron francia államfőnek írt levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az…

Akkor most barát vagy ellenség a szén-dioxid?

Agroinform
-
12:01

Mindig fontos a megfelelő forráselemzés, ez úja és újra kiderül, hogyha az ember tudományos állításokat tesz. Ezúttal egy amerikai politikus szavairól igyekszünk lerántani a leplet.

Szupervonatok járnak majd London és Skócia között

Nagysebességű vasúti közlekedés köti össze jövő évtől Londont és Skóciát, több vonalon is jelentősen lerövidítve az utazás idejét.

Az amerikai Új-Mexikó után Arizonában is megjelent a pestis

888
-
14:58

Az Egyesült Államok déli államaiban újra és újra felüti a fejét a pestis. A kutatók szerint a megbetegedés ismételt megjelenése szoros összefüggésben van a területen átutazó, illetve ideiglenesen megpihenő nagyszámú bevándorlóval,…

A baj nem jár egyedül - térkép készült a betegségek kapcsolatairól

Négy magyar kutatócsoport összefogásával, egy hatalmas egészségügyi adatbázis elemzésével új, olykor meglepő kapcsolatokat mutattak ki ismert betegségek megjelenése között a kutatók. A most közzétett térkép segíthet a…

91 újabb vulkánt fedeztek fel az Antarktisz jégtakarója alatt

A The Observer brit vasárnapi lap szerint az Edinburghi Egyetem kutatói a Föld legnagyobb vulkanikus

Toplista