Tudományos hírek

Hivatalos videón az olcsó Tesla

Player 18:34

A Model 3-asra már több százezer megrendelés érkezett – lassan ideje, hogy minél többet lássunk belőle.

Sosem találtak még ennyire tiszta barna törpét

24 16:54

Az újonnan azonosított égitest két szempontból is rekordernek számít: ez a legtisztább összetételű és egyben a legnagyobb tömegű barna törpe.

A rákot okozó mutációkért a balszerencse felel

24 15:15

A döbbenetes állítást egy világméretű vizsgálat erősítette meg.

Föld órája: sokat lehet spórolni egy órás lekapcsolással

Március 25-én ismét elérkezik az idő: közép-európai idő szerint 20:30 órakor kezdetét veszi a Föld órája. Hogy kinyilvánítsák az éghajlatvédelem iránti elkötelezettségüket, az emberek tízedik alkalommal fogják egy órára lekapcsolni…

Fantasztikus siker! Magyar csillagásznőt díjazott az UNESCO

Kóspál Ágnes csillagász, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának főmunkatársa csütörtök este átvette Párizsban az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) és a…

Az eddig mért legalacsonyabb a déli-sarkvidéki tengeri jég minimális kiterjedése is

Az Antarktisz körüli tengeri jég valaha mért legkisebb nyári kiterjedését érte el március 3-án, ezzel megdöntötte az 1979 óta tartó mérések rekordját.

A három nővér kertje

Egy irokéz eredetű legenda szerint érdemes egymás mellé vetni a kukoricát, a babot és a sütőtököt, mert így több termést hoznak a növények.

Még mindig fedeznek fel újdonságokat az égen

Eduline 04:00 BBC

Tizenkét új felhőfajtát - köztük a ritka hullámfelhőszerű zord felhőt - ismert el először hivatalos rendszerezésében a Nemzetközi Felhőatlasz, amely a 19. század óta a felhők azonosításának első számú kézikönyve - adta hírül a BBC News.

“Bármit tesztek, mi tovább teázgatunk” – írták a merénylet után a londoni metrón?

Írhatták volna, és írtak már korábban és most is hasonlókat, de az üzenetek közül a legtovább egy online képgenerátorral készített felirat jutott.

A “Kék bálna-öngyilkosságokról” másképp

A tinédzsereket öngyilkosságra buzdító netes oldalakról sok cikk jelent meg az elmúlt hónapokban idehaza. Megpróbálom összefoglalni, mi a baj ezekkel a cikkekkel, mire érdemes újságíróként és olvasóként figyelni.

Mezőgazdasági hulladékból üzemanyag – már ez is lehetséges

Agroinform 10:06

A mezőgazdaságban felhalmozódó hulladékok hasznosítása terén jelentős az energetikai felhasználás mértéke, amikor is közvetlen eltüzeléssel aprított, őrölt vagy tömörített hulladékanyagokat használnak fel.

Újra bemutatták Amszerdamban a tizenöt éve ellopott két Van Gogh-festményt

A képeket tavaly találták meg Olaszországban egy maffiaellenes rajtütésben.

Több milliárd éve használjuk a jövő adathordozóit

MNO 15:10

Öt kiló DNS-ben a világ egyéves internetforgalma fér el.

Az űr sötétjében bolyong egy objektum, amiről senki sem tudja, hogy micsoda

888 11:58

A csillagászok egy ideig azt hitték, hogy egy bolygó, ami kivetődött a saját naprendszeréből. A legújabb megfigyelések szerint azonban ez az elképzelés kétséges. A tudósoknak egyelőre fogalmuk sincs, mi is lehet valójában a…

Toplista