Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.

Tudományos hírek

A pókok meg tudnák enni az összes élő embert

24 20:36

Évente 400-800 millió tonnányi zsákmányt fogyasztanak el.

Elon Musk összeköti az agyunkat a számítógépekkel

Új céget alapított a Tesla és a SpaceX feje, aki, bár fenntartásait gyakran hangoztatja, behatóan foglalkozik a mesterséges intelligenciával és az ember-gép kapcsolatokkal.

A diszkontdivat is fenntarthatóra vált

Gyors egymásutánban a diszkontdivat vezetői brandjei, a Zara, a H&M és a Mango is ökokollekciókkal állt elő. A ruhák környezetbarát jellegét gondosan kidomborítják a kollekciók kommunikációjában.

A hunok barátokra leltek Pannonia földjén

A korabeli források eszeveszett pusztításról beszélnek, a régészeti leletek azonban jelentősen árnyalják a képet.

A nyíregyházi Madárember

Ha az ember egyszer megízleli a repülés szabadságát, utána óhatatlanul is úgy jár-kel a Földön, hogy szeme vágyakozva az eget fürkészi, mert ott volt fent, és szíve szüntelenül oda húzza vissza.

Rekorder barna törpét talált egy nemzetközi kutatócsoport

A barna törpék átmenetet képeznek a planéták és a teljesen kifejlett csillagok között.

Vegyszeresebb a háztáji termés, mint az ipari?

A hobbikertészek tévesztik el leggyakrabban a növényvédő szerek adagolását, és rájuk jellemző leginkább, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy az egyes szerek használata után mikor jár le a türelmi idő, így gyakran annak lejárta előtt…

Négy magyar csapat a Shell Eco-marathon Europe versenyen

Négy magyar diákcsapat vesz részt idén az idei Shell Eco-marathon Europe versenyen május 25. és 28. között Londonban. A feladat, a legnagyobb távolságot megtenni egy liter üzemanyaggal. 

Egyetemistáknak és főiskolásoknak hirdet pályázatot a MEKH

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek címmel hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A társadalmi felelősségvállalási program…

A korai prevenciós felmérés segíthet a “problémás” gyerekeken

Madács Anita gyógyterapeuta szerint egy korai prevenciós felméréssel sok olyan iskolaéretlennek tűnő gyereken lehetne hatékonyabban segíteni, akiről az általános iskolában derül ki, hogy lassabban fejlődik.

Stephen Hawking is beszólt Trumpnak

888 20:28

Stephen Hawking világhírű fizikust egy hologram segítségével jelenítették meg hongkongi tudományos konferencián, ahol többek között szóba került a brexit és Donald Trump is.

Rektor a Csillag börtönben

Baróti Lajos kiváló labdarúgó-játékos és -edző, a magyar válogatott sikeres szövetségi kapitánya 1957 májusában levelet írt a közismerten Vasas-drukker Kádár Jánosnak. Az angyalföldi csapat akkori edzőjeként nem pusztán a klub…

“Bármit tesztek, mi tovább teázgatunk” – írták a merénylet után a londoni metrón?

Írhatták volna, és írtak már korábban és most is hasonlókat, de az üzenetek közül a legtovább egy online képgenerátorral készített felirat jutott.

A “Kék bálna-öngyilkosságokról” másképp

A tinédzsereket öngyilkosságra buzdító netes oldalakról sok cikk jelent meg az elmúlt hónapokban idehaza. Megpróbálom összefoglalni, mi a baj ezekkel a cikkekkel, mire érdemes újságíróként és olvasóként figyelni.

Mezőgazdasági hulladékból üzemanyag – már ez is lehetséges

Agroinform 10:06

A mezőgazdaságban felhalmozódó hulladékok hasznosítása terén jelentős az energetikai felhasználás mértéke, amikor is közvetlen eltüzeléssel aprított, őrölt vagy tömörített hulladékanyagokat használnak fel.

Toplista