Találatok: 73 hír

Simicska Ádám ismét felhergelte a Fideszt

Zsúrpubi  Ma 06:30 Vélemény 

Nem is olyan régen berobbantunk a hazai közélet szürreális - pöfeteg vajnákkal, nyeszlett rogánokkal és egyéb csodálatos lényekkel telezsúfolt - mindennapjaiba. Egy Simicska Ádám-interjú úgy hatott a Fidesz belső szubkultúrájára, mint egy spóraként terjedő Samsung-applikáció Kim Dzsongun országában. Keserű dühöt, kontrollvesztett agressziót…

Ugródeszka vagy elfekvő az iskola egy rendszergazda számára?

Zsúrpubi  Tegnap 19:00 Karrier 

Mi hiányzik a digitális átálláshoz az iskolákban? Ha röviden szeretnék válaszolni, azt mondanám: szinte minden. Hiányzik a tanárok többségének informatikai felkészültsége, kevés a jó minőségű továbbképzés, gyenge lábakon áll az informatikai infrastruktúra, és még gyengébb lábakon az ezt kiszolgáló személyzet.

Hány centi kell?

Zsúrpubi  Tegnap 18:18 Színes 

A kilencvenes évek méltán népszerű feldolgozás zenekara, a Hupikék Törpikék felnőtt fejjel sem elhanyagolható.

A sajtó lett a kormány játékszere

Zsúrpubi  Tegnap 16:00 Vélemény 

Joseph Goebbels, Adolf Hitler nemzetiszocialista Németországának propagandaminisztere mondta egyszer, hogy „elképzelésem szerint a sajtó egy nagyszerű zongora, amelyen a kormány játszhat.” Véssük jól az eszünkbe ezt a mondatot és lássuk, itthon mi a helyzet.

Az Eb-győztes ellen lép pályára a magyar válogatott

Ma 20:45-kor Lisszabonban, Estádio da Luz stadionban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnok Portugália vendégeként. A világbajnoki-selejtező mérkőzésnek komoly tétje van, hiszen mindkét válogatott csak három ponttal tudja fenntartani a kijutási reményeit.

Hablaty, hamuka, duma, hazugság

Zsúrpubi  Tegnap 14:03 Vélemény 

Mondta Németh Szilárd a 168 Órának. Ez a négy szó az ő szájából azért érdekes, mert az interjú háromnegyedéről pont ezek a jelzők juthatnak annak az eszébe, aki néha azért szokott egy keveset gondolkodni is.

Leépít a kormány stratégiai partnere

Radikálisan csökkenti dolgozóinak számát a Teva Pharmaceutical.

Brutális halálozási adatok

Zsúrpubi  Tegnap 11:33 Belföld 

Durva adatokat közölt a KSH.

Vadászkaland 1.rész: Mészáros is csőre töltött

Zsúrpubi  Tegnap 11:00 Belföld 

Amikor vezető kormánypárti politikusok tüsténkedni kezdenek egy területen, legyen szó turizmusról vagy sportról, felmerül a gyanú, hogy a folyamat végén egy fideszes oligarcha jól jár majd. Vadászkalandba bocsátkoztunk.

Újabb egymilliárd a vizes vb-re

Kicsit drága lesz nekünk ez a vizes vb. Múltkor az ugrótorony kivitelezésére kapott két milliárd forintot a WHB, most kiegészítő munkálatokra még egyet. Vagyis eddig összesen három milliárdot – írta az Átlátszó.

Fidesz, 1990: 5,44% - Emlékeznek?

Zsúrpubi  Tegnap 08:00 Vélemény 

Nem volt mindig 2/3-a a Fidesznek (mint ahogy jelenleg sincs), sőt, az 1990-es “gengszterváltás” utáni első, szabadnak mondott választáson kimondottan aprócska párt volt. Aprócska és radikálliberális.

Ez nem mese! Tényleg ezt találták ki!

Zsúrpubi  Tegnap 06:30 Vélemény 

Pályázatot ír ki a kormány 1,2 milliárd forint értékben NépmesePontok kialakítására. Jó esélyekkel indulhatna a forrásokért a közmédia, a Habony Művek és úgy egészében a kormányzati sajtóbirodalom. Az ő meseszerű világukban létezik a jóságos, a népét védelmező király. Ott van a három fiú is, akik elmennek kalandvágyból világot járni.

Honfoglaló, ami nem játék - oligarchák egy képben (1. rész)

Zsúrpubi  17.03.23 19:00 Infotech 

Annyian vannak, hogy gyakorlatilag lehetetlen egy térképre helyezni mindenkit, így igyekeztünk a legismertebb oligarchákat összegyűjteni. Esetükben úgy repkednek a milliárdok, mint máshol influenzajárvány idején a használt papírzsebkendők. Magyarországon jelenleg úgy néz ki az „igazságos”, „kis- és közepes gazdálkodókat előnyben részesítő”…