Találatok: 97 hír

Őszibarack, sárgabarack, barackmag - Így hatnak a szervezetre

WebBeteg
-
  Tegnap 09:41 Egészség 

A rózsafélék családjába tartozó gyümölcsök népes rokonsággal rendelkeznek: az őszibarack és sárga- vagy más néven kajszibarack, a szilva, a mandula, a meggy és a cseresznye unokatestvérei.

Lassítható-e az öregedés növekedési hormonokkal?

WebBeteg
-
  Tegnap 07:38 Egészség 

A borsónyi nagyságú agyalapi mirigyben termelődő növekedési hormonok a születés pillanatától kezdve a szövetek és a szervek növekedését, működését generálják. Egyes betegségeknél javasolt a mesterséges hormonkészítmények szedése, ám szükségtelen szedése többféle károsodást is okozhat az egészséges szervezetben.

C- és E-vitamin - nem mindig hasznosak!

WebBeteg
-
  Tegnap 02:51 Egészség 

Egy hosszú ideig tartó, nagy betegkör bevonásával végzett vizsgálat bebizonyította, hogy sem a C-, sem pedig az E-vitamin önmagában nem segít a szívrohamok megelőzésében. Számos kedvező tulajdonságuk ellenére tehát ezen a vizsgán megbuktak.

Gyomorégés a terhesség alatt - Reflux is okozhatja?

WebBeteg
-
  17.09.24 22:12 Egészség 

A terhesség ideje alatt tapasztalt gyomorproblémák nagyon gyakoriak, gyomorégést a várandósok több mint fele tapasztal. A savas emésztési zavar a legtöbb esetben a második, illetve harmadik trimeszterben jelentkezik.

Cukorbetegség és merevedési zavar

WebBeteg
-
  17.09.24 20:11 Egészség 

Egy új, a Diabetes Care-ben megjelent tanulmány szerint noha a középkorúak és az idősebbek is szívesen élnének rendszeres szexuális életet, a cukorbetegség rontja a libidót és merevedési zavart is eredményezhet.

Hőhullám, alvászavar, depresszió - Így tehet ellenük

WebBeteg
-
  17.09.24 18:47 Egészség 

Hőhullámok, alvászavar, depresszió, súlygyarapodás - ezek a menopauza jelei. A változókor minden nőt érint, de nem mindenki éli meg kellemetlenül a tüneteket.

A passzív dohányzás növeli a meddőség esélyét

WebBeteg
-
  17.09.24 18:17 Egészség 

Ha az eddigi figyelmeztetések még mindig nem győzték meg a dohányzás ártalmairól, talán most sikerül. A Rochester Medical Center tudósai arra a megállapításra jutottak, hogy a passzív dohányzás akár gyermek, akár felnőttkorban jelentősen megnöveli a nők esélyét a meddőségre illetve a vetélésre.

A hemodialízis menete

WebBeteg
-
  17.09.24 16:07 Egészség 

A hemodialízis egy testen kívül zajló vértisztítási eljárás, amire a veseelégtelenségben szenvedő betegeknek van szüksége. A beteg vére a testen kívül egy szűrőn keresztül tisztítódik meg, s tér vissza a vérkeringésbe.

Limfóma: A leghatékonyabban gyógyítható rák

WebBeteg
-
  17.09.24 14:21 Egészség 

Keveseket sújt a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, ezért a nem közvetlenül érintetteken kívül, a lakosság körében nem sok szó esik a limfóma nevű vérképzőszervi kórról.

Mi van a fogkefén?

WebBeteg
-
  17.09.24 12:51 Egészség 

Az angol University of Manchester kutatói megállapították, hogy egy fedetlen fogkefe, több mint 100 millió baktériumtól nyüzsög, melyek között a súlyos hasmenést okozó E. coli és a bőrfertőzést okozó staphylococcus is megtalálható.

Mit kell tudni a Bowen-technikáról?

WebBeteg
-
  17.09.24 11:07 Egészség 

A Bowen-technika nevét feltalálójáról, Tom Bowenről kapta, aki a múlt században tevékenykedett Ausztráliában. Egy 1974-es felmérés szerint 13000 embert kezelt meg egy év alatt, mintegy 88 százalékos hatékonysággal, így joggal vált az ausztrál egészségügy részévé.

Magas vérnyomás ellen: az Angiotenzin II-receptor blokkolók működése

WebBeteg
-
  17.09.24 09:41 Egészség 

Az angiotenzin II-receptor blokkolók a renin-angiotenzin-rendszer befolyásolásával csökkentik a vérnyomást. Milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek a gyógyszereknek?

A Parkinson-kór motoros tünetei

WebBeteg
-
  17.09.24 07:38 Egészség 

A Parkinson-kór 3 kardinális tünete a nyugalmi tremor, a rigiditás és a bradykinesia. Ezekből a tünetekből 2 vagy 3 jelenléte szükséges a diagnózishoz. Az ún. posturális instabilitás (ez az egyensúlyzavarok közé tartozik) a negyedik vezető tünet, de ez általában a betegség késői szakaszában jelentkezik.

Genetikai mutáció okozza a skizofréniát?

WebBeteg
-
  17.09.24 05:21 Egészség 

A génvizsgáló technológiáknak köszönhetően fény derülhet a skizofrénia lehetséges okaira. A kutatók sokáig hiába keresték betegség kialakulásának okát.