Találatok: 18 hír

A világ leghíresebb vízesése – Niagara

VJM
-
  Ma 14:11 Utazás 

Ahogy a folyó mellett állok és figyelem, nem is gondolnám, hogy pár száz méterrel arrébb egy óriási vízesésben végződik. De hallom a morajlást, a mennydörgést és egyre közelebb érek a nagy párafelhőhöz. Rögtön, ahogy megpillantom lenyűgöz a látványa és egyből megértem, miért ez a világ legismertebb vízesése.

Érték a tégelyben – Interjú dr. Házi Edinával

VJM
-
  Tegnap 13:32 Egészség 

A növények világa mindig közel állt hozzám, a nagymamám ültette el bennem a lelkesedést, s évekig tanított, hogy miként gyógyíthatunk a növények varázslatos erejével.

Afrika misztikus világa – Varázslatos Szenegál

VJM
-
  Tegnap 13:00 Színes 

Ha egyetlen képbe próbálnánk belesűríteni egy jellegzetes szenegáli utcaképet, a következő látvány tárulna szemünk elé: színes textildarabokból összevarrt, nyakukban óriás talizmánt hordó, rasztás hajú szerzetesek. Gyönyörű színekben pompázó, batikolt textilekbe öltözött, fejük tetején tökedényt vagy vizes kannát hordó nők. Élénk színűre pingált, f

A Fuji-hegy öt arca

VJM
-
  17.06.21 16:24 Utazás 

A Fuji-hegy Japán legmagasabb hegye. A szinte teljesen szimmetrikus alakú vulkánt évszázadok óta szentként tisztelik, és az ide érkező művészek éveket töltenek el azzal, hogy megpróbálják felfedezni a Fujisan minden arcát.

Csoda a romok felett – Varsó

VJM
-
  17.06.21 11:37 Utazás 

Homályos, gyerekkori emlékeim maradtak Varsóról. „Akkor” még magán viselte a világháború nyomait, az újjáépítés is lassan haladt. Egyetlen épületmonstrum ragadta meg fantáziámat felejthetetlenül: az a magas toronyszerűség, mely uralta a belvárost, s a felnőttek csak azt mondták, ez Sztálin ajándéka.

Misztikus fények a hidegben – Képriport

VJM
-
  17.06.20 19:01 Utazás 

Sosem fogod elfelejteni azt a pillanatot, mikor először megpillantottad a norvég Lofoten-szigeteket. A cakkos, szabdalt földdarabok úgy emelkednek ki a vízből, mint egy tüskés vízi sárkány.

Legendák, karboncsodák, történetek – Kékszalag

A Kékszalag 1934 óta íródó története bővelkedik olyan eseményekben, amelyek a résztvevő hajókhoz, vitorlázókhoz kapcsolódva együttesen alkotják azt a hihetetlenül gazdag legendáriumot, amely a magyar vitorlázás egyik legértékesebb része. Most az alapító atyák történetét meséljük el.

A Mitikus Peloponnészosz

VJM
-
  17.06.19 16:44 Utazás 

Bevallom, amikor kézhez vettem a meghívást Görögországba, a televízió képernyője villant a szemem elé azokkal a jól ismert képsorokkal, melyeket napjainkban sajnálatosan oly sokszor lehet látni a migrációs vonulással kapcsolatban. Nos, bizonyára ismersz olyasfajta nyelvészeti bukfencet – ínyenceknek oximoront – mint például kellemesen…

Baden-Württemberg mesekastélya

VJM
-
  17.06.19 15:34 Színes 

Bár a Lichtenstein kastély nem annyira híres Németország határain kívül, mint lenyűgöző, bajorországi nagytestvére, a Neuschwanstein kastély, mindenképpen érdemes ellátogatni középkori stílusban épült falai közé.

Felújítás alatt Prága jelképe

VJM
-
  17.06.19 11:15 Színes 

Egy évre eltűnt a prágai Óvárosi városháza tornyáról a híres csillagászati óra, az Orloj naptára. Az óra eredeti színes naptári tábláját leszerelték és egy műhelybe szállították felújításra.

Barlangpagodák az Arany Szikla árnyékában

VJM
-
  17.06.18 16:23 Színes 

Ha egyetlen pillanatba kellene belesűrítenem, milyen érzés 365 napot Mianmár/Burmában élni, valami arany sztupák közti csilingelő buddhista imába burkolt, barlang mélyéről a szikla oldalában kitörő, hűsítően felszabadító, forró busztülkölés párás lehelete jutna eszembe.

Hidegháborús bunkermúzeum nyílt Szlovéniában

VJM
-
  17.06.18 15:17 Színes 

Bunkermúzeum nyílt a délkelet-szlovéniai Kocevje községben csütörtökön azon látogatók számára, akik szeretnének többet megtudni a volt jugoszláv politikai vezetés hidegháborús döntéseiről, s az azóta szétesett ország 1945 utáni történelméről.

Veszélyes világ – Algéria

VJM
-
  17.06.17 14:42 Színes 

Egész álló nap a sivatagot jártuk. Messze délen, a hatalmas Észak-afrikai ország cseppet sem veszélytelen szaharai peremén.

A horvátországi Kvarner-öböl

VJM
-
  17.06.17 11:14 Utazás 

A Horvátországba utazó magyar turisták egyik legkedveltebb célpontja a Kvarner-öböl. Az utazók harminc százaléka ezt a színes, vibráló, csónakokkal megszórt tengeröblöt választja nyaralási helyszínéül. Nézzük meg miért is?!

A tekergőző Uvac kanyon

VJM
-
  17.06.17 08:20 Utazás 

Az Uvac folyó és környéke első ránézésre olyan akár egy tündérálom. A Zlatar hegyoldalai és a Zlatibor hegytömb között futó folyó évszázadokig küzdött a kövekkel, mire kialakította azt a 120 kilométer hosszú, gyönyörű folyómedret, melynek csodájára járnak az idelátogatók.