Találatok: 13 hír

Ünnepi hétvége Szentendrén

VJM
-
  Tegnap 20:54 Utazás 

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum múltidéző augusztus 20-ra invitálja az érdeklődőket. A hétvégén a népi motívumoké a főszerep.

Kirándulás a Plitvicei tavaknál

VJM
-
  Tegnap 20:24 Utazás 

Minden bizonnyal a Plitvicei tavak Horvátország leglenyűgözőbb természeti látványossága. Ahhoz, hogy körbejárjuk az erdőkkel borított dombokat és a türkiz tavakat, legalább kell egy nap.

Öt olyan hely Belgrádban, amit még biztos nem ismersz!

VJM
-
  Tegnap 12:14 Utazás 

Belgrád lassan és csendesen, de egyre ismertebbé válik az utazók körében. Leghívogatóbb vonzereje pedig abban rejlik, hogy a város bájosságát bizonyító helyek még mindig csak azok számára tárulnak fel, akik hajlandóak maguk mögött hagyni a turistalátványosságokat.

Ludovico Einaudi duplázik!

VJM
-
  17.08.17 23:58 Kultúra  Olaszország

Ludovico Einaudi olasz komponista első magyarországi fellépését akkor várakozás övezte, hogy a jegyek pillanatok alatt elfogytak. A kiváló zeneszerző éppen ezért igent mondott egy két nappal korábbi, szeptember 10-i koncertre is.

Port Louis, Mauritius kikötővárosa

VJM
-
  17.08.17 19:05 Színes 

Port Louis, a sziget fővárosa és legnagyobb települése olyan akár egy kaleidoszkóp. Bárhova nézünk mindenhol más kultúrákat láthatunk megcsillanni - Indiát, Afrikát, Európát, Kínát és a Közel Keletet is.

Németország éjszaka

VJM
-
  17.08.17 15:02 Utazás 

Németország új imázsfilmje a székhez szögezi az embert. Akkor kezdődik, amikor a Neuschwanstein kastély mögött lemegy a Nap, és egészen addig rabul ejti az utazni vágyók képzeletét, míg az Alpok fölött fel nem kel újra.

Turistaadót vetnének ki a Hegylakók

VJM
-
  17.08.16 22:31 Színes 

Turistaadó bevezetését fontolgatják a skóciai Skye szigetén, hogy így mérsékeljék a látogatók áradatát.

Uzungöl, a Hosszú-tó vidéke

VJM
-
  17.08.16 13:24 Színes 

Ha Törökországra gondolunk, valószínűleg nem egy csúcsos hegyekkel körülvett tó jut rögtön az eszünkbe, ami pont úgy néz ki, mintha egy svájci képeslapról származna. Pedig Uzungöl, a Hosszú-tó vidéke pont ilyen.

Fedezzük fel Göteborgot!

VJM
-
  17.08.16 09:33 Utazás 

A Kis Londonnak is nevezett Göteborg városa olyan, akár egy megelevenedő történelemkönyv. Minden utcafordulója, háza, hídja rejteget valamiféle régi titkot, amit nekünk utazóknak kell megfejtenünk!

31. Mesterségek Ünnepe a Budai Várban

VJM
-
  17.08.15 13:53 Utazás  Augusztus 20. Pannonhalma

Két nap és kezdetét veszi a Mesterségek Ünnepe a budai Várban, ahol a népi kézműves mesterek bemutatói és munkái mellett többek között nemzetközi kovácstalálkozó is várja az érdeklődőket augusztus 20-ig.

Egyszer régen, egy messzi-messzi Szigeten

VJM
-
  17.08.14 12:59 Színes 

Változnak az idők, és velük együtt az emberek és a fesztiválok is. A SZIGET Fesztiválnak 25 éve volt a teljes imidzs-váltásra, hogy jó vagy rossz irányba mozdult-e el azt döntse el mindenki maga, én is azt teszem.

Analipsi partja mentén

VJM
-
  17.08.13 19:23 Utazás 

Görögországban évente több mint 250 a napsütéses napok száma, és persze ott vannak a szigetek, a tenger, azaz minden együtt van ahhoz, hogy a nyaralást tervezők ezt a helyet válasszák.

Pöttyös vaddisznó és levendulás baracklekvár

VJM
-
  17.08.13 14:38 Utazás 

Mintha nyári mikulás érkezett volna, úgy szaladtunk az ablakhoz. A tornác asztalára tett hatalmas fonott kosár telis-tele volt finomságokkal. Ropogós bagett, sajtok és szalámik, friss zöldségek és megannyi egyéb ízletes reggeliznivaló, megkoronázva a mennyei illatú és ízű házi levendulás baracklekvárral.