Találatok: 5 hír

Kékszőlőből készült Magyarország legjobb pálinkája

Vinoport
-
  17.06.21 12:00 Színes  Pálinka

A Pálinka Országkóstoló eredményhirdetése már harmadik éve a pálinkás szakma ünnepnapja a Parlamentben. A kereskedelmi főzdék versenyére 43 pálinkaház 382 tétellel nevezett; összesen 115 pálinkakiválóság, ebből 46 TOP pálinkakiválóság kerül majd be az idei Pálinkakiválóságok Könyvébe

A csavarzár már bizonyított

Vinoport
-
  17.06.21 06:00 Életmód 

Ma már nem kell senkit győzködni a csavarzár létjogosultságáról, a „tradicionális” és a „modern” közti vita igazából eldőlt, és kellőképpen igazságos eredmény született: mindenki nyert.

Mi alapján választ bort a magyar egyetemista?

Vinoport
-
  17.06.20 14:37 Színes  Oktatás

Az ár, a márka és a hangulat befolyásolja leginkább a magyar egyetemisták borválasztását a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felmérése szerint.

A természetesség híve vagyok

Vinoport
-
  17.06.19 07:30 Belföld 

A pengőinfláció áldozatául esett megtakarítások, az 50-es években vásárolt, majd évekig üresen álló badacsonytomaji pince, gyerekkori nyaralások, mikrobiológiai tanulmányok és absztinencia… Bakó Ambrus útja a borászkodáshoz nem a klasszikus állomásokon át vezetett. A „badacsonyiságról”, a természetességnek utat adó borkészítésről…

Folyékony topáz: a szamorodni

Vinoport
-
  17.06.16 12:30 Életmód 

Mai napig világosan emlékszem: minőségi bort életemben először tizenhat évesen kóstoltam, egy tokaji osztálykiránduláson, a Szerelmi pincesoron, a Klastrom pincében. Akkor tanultam meg a tokaji szőlők szentháromságát, a furmint-hárslevelű-sárgamuskotály ízvilágát, megtudtam, hogy készül száraz muskotályos bor, és elmondták, hogy a…