Találatok: 411 hír

Valósággal felrobbant a japán turizmus

VG
-
  Ma 11:34 Gazdaság  Japán Utazás

Rekordszámú turista látogatott Japánba az idei második negyedévben, amit a szakértők részben a jen gyengülésével indokoltak.

Brexit: lelépne a Wall Street Londonból

A Bank of America (BoA) – elsőként az amerikai bankok közül – úgy döntött, hogy Dublinba helyezi át Európai Uniós központját a Brexit után.

Egyre nagyobb a káosz Venezuelában

VG
-
  Ma 10:50 Belföld  Alkotmány Sztrájk

Kétnapos sztrájkot szervez a jövő hétre a venezuelai ellenzék, hogy más tiltakozásokkal együtt nyomást gyakoroljon Nicolás Maduro elnökre, megakadályozandó az alkotmányozó nemzetgyűlés általa július 30-ra tervezett megválasztását – közölték szombaton.

Fejlesztési miniszter: nagy siker a vizes vb

VG
-
  Ma 10:32 Gazdaság  Vizes VB Rádió

Seszták Miklós szerint a magyarországi vizes világbajnokság eddig nagy sikernek számít. A nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, egy sporteseményt úgy érdemes beilleszteni egy ország fejlesztési stratégiájába, hogy elmondhassák, az megéri.

Csökkent a francia elnök népszerűsége

Csökkent Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége, júliusban 54 százalékos volt, 10 százalékponttal kevesebb, mint az előző hónapbanŰ a Journal du Dimanche című francia hetilap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

Drágább lesz, de megtérül az építkezés

VG
-
  Ma 09:44 Gazdaság 

A jövő évtől szigorodnak a lakóházak hőveszteségre vonatkozó szabályai, három év múlva pedig az épületek energiaszükségletének negyedét megújuló energia­forrásból kell fedezni.

Bankjegycsere: az automatásoknak is figyelniük kell

VG
-
  Ma 09:21 Gazdaság  MNB

A Magyar Nemzeti Bank felhívta minden parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét arra, hogy miután a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel csak július 31-ig lehet fizetni, alkalmassá kell tenni a berendezéseket az új bankjegyek elfogadására.

Megérkezett az egységes cigaretta a trafikokba

VG
-
  Ma 08:58 Gazdaság  Cigaretta Trafik

Megjelent az első egységes csomagolású cigaretta a dohányboltokban Magyarországon – közölte Demjén Tibor, a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Dohányzás Fókuszpont vezetője.

Nem csattan a németországi törökökön a viszály

VG
-
  Tegnap 16:40 Gazdaság  Törökország Berlin

A Berlin és Ankara között egyre feszültebbé válóviszony ellenére megbecsüléséről biztosította a Németországban élő törököket Sigmar Gabriel külügyminiszter a Bild című német lap szombati lapszámában megjelent nyílt levélben.

Talpra állt a BKK informatikai rendszere

VG
-
  Tegnap 15:37 Gazdaság  Közlekedés BKK

Ismét zavartalan a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének működése, az elektronikus ellenőrzés újra működik – közölte a cég szombaton délután.

Nagyon felpörgött az építőanyagok piaca

VG
-
  Tegnap 14:07 Gazdaság  5 hír a témában

Húsz-harminc százalékkal ugrott meg egyes építőanyagok forgalma az első fél évben – írja szombati számában a Magyar Hírlap.

Ez a hőség: az ivóvizet is korlátozzák Rómában

VG
-
  Tegnap 13:49 Életmód  Kánikula

Ivóvíz-ellátási nehézségekre lehet számítani a hónap végétől Rómában, ahol a hónapok óta tartó rendkívüli hőség okozta szárazság miatt újabb vízkorlátozási intézkedéseket rendeltek el a hatóságok. 

Hiánycikk lesz, de legalább időben érkezik az új iPhone

VG
-
  Tegnap 13:01 Gazdaság 

Van még bőven növekedési potenciál az Apple árfolyamában, amelynek lökést adhat az új generációs okostelefon, az ősszel debütáló iPhone 8.

A BKK szerint folyamatosan támadják őket

VG
-
  Tegnap 12:10 Belföld  Közlekedés BKK

Folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás), a társaság mindent megtesz a helyzet mielőbbi megoldása érdekében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szombaton.