Találatok: 456 hír

Ez fájni fog a Tescónak: jöhet az újabb sztrájk

VG
-
  Ma 07:42 Gazdaság  Sztrájk

Kitűzték az újabb lehetséges sztrájkidőpontokat a Tescónál októberre és novemberre, mivel a multicég a hétfői határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat; a következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a cégnek – írta a…

Továbbra sem tudni, mit akar London

VG
-
  Ma 07:35 Gazdaság 

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.

Teára és kávéra súlyos tízmilliárdokat költ a lakosság

Piaci várakozások szerint 5-10 százalékkal is nőhet idén a kávék és teák forgalma, amely már az elmúlt egy évben is elérte a 70 milliárd forintot.

Győzött Angela Merkel

VG
-
  Ma 06:15 Gazdaság  Angela Merkel

A szavazatok 33 százalékát szerezte meg a vasárnapi németországi választáson az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség – ismertette hétfőn hajnalban az összes szavazat megszámlálása utáni eredményt a dpa német hírügynökség.

Célt értek Matolcsyék a lazítással

VG
-
  Ma 05:00 Gazdaság 

Süllyedtek a kötvényhozamok, és újra gyengébb szintre került a forint, miután lazított monetáris politikáján a jegybank. A következő időszakban még alacsonyabb bankközi kamatokra lehet számítani.

Tartható a jövő évi költségvetés

A második negyedéves GDP-növekedés elmaradt ugyan a korábbiaktól, az alapvető fundamentumokkal azonban nincs probléma, ezért a kormány nem tervezi a jövő évi prognózis módosítását, és továbbra is 4 százalék feletti gazdasági bővüléssel, 3 százalékos inflációval és 2,4 százalékos GDP-arányos hiánnyal számol mérséklődő…

Karanténban is ralizott a papír

VG
-
  Ma 05:00 Gazdaság 

Szinte a porból szedték fel az Est Mediát a befektetők a múlt keddi csődegyezség hírére, amely a bíróság jóváhagyását követően lesz végrehajtható.

Csökkenhetett az államháztartási hiány

VG
-
  Ma 05:00 Külföld 

Nem túl sűrű az e heti makronaptár, a befektetők a hazai munkanélküliség alakulására, nemzetközi porondon a brit és az amerikai gazdaság teljesítményét tükröző adatokra figyelhetnek.

A tavalyi jó termés húzza az exportot

VG
-
  Ma 05:00 Gazdaság 

Akár az eddigi rekordot is meghaladhatja idén az agrár- és élelmiszeripari termékek kivitele – értékelte az első fél év adatait Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Merkel: elértük stratégiai célunkat

VG
-
  Tegnap 18:43 Gazdaság  Angela Merkel

Elérte stratégiai célját a CDU/CSU jobbközép pártszövetség a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson – mondta Angela Merkel kancellár, a pártszövetség vezetője az urnazárás utáni első nyilatkozatában.