Találatok: 230 hír

TISPOL: Országos rendőrségi ellenőrzés kezdődött

Veol
-
  Tegnap 21:35 Megyei  Veszprém

VESZPRÉM Kevesebb baleset történt Veszprém megyében idén a tavalyinál, de a karambolok több mint harmadát továbbra is a sebesség helytelen megválasztása okozta - ezt mondta Reiter Barnabás alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szerdán az országos TISPOL-ellenőrzés nyitónapján.

Protestáns ünnep - Magyar napokat tartanak Németországban

Veol
-
  Tegnap 21:01 Megyei  Balog Zoltán

WITTENBERG Magyar napokat tartanak Wittenbergben augusztus 24. és 27. között. Ezen eseményen a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye képviseletében Polgárdi Sándor pápai evangélikus esperes is részt vesz.

Fagyi volt a jutalom a kiemelt hínárért Balatonalmádiban

Veol
-
  Tegnap 20:50 Megyei 

BALATONALMÁDI Fagylaltot kaphattak a tóból kigyűjtött hínárért a Wesselényi strand fürdőzői a napokban.

Kontrát Károly Szentkirályszabadja díszpolgára lett

Veol
-
  Tegnap 20:37 Megyei 

SZENTKIRÁLYSZABADJA Díszpolgári címet adományozott a képviselő-testület Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek a községért végzett tevékenységéért.

Meditációs tanfolyam Veszprémben!

Veol
-
  Tegnap 20:16 Megyei 

VESZPRÉM Ötödik alkalommal látogat Magyarországra az Európa-szerte és Indiában elismert olasz származású meditációs tanító, Sergio Peterlini, aki ingyenes meditációs tanfolyammal várja az érdeklődőket szeptember 8-án.

Keresztmegáldás a Templomsűrűben

Veol
-
  Tegnap 20:00 Megyei  Szentgotthárd

BAKONYJÁKÓ 2017. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a korábbi évekhez hasonlóan Bakonyjákó és környéke lakói az idei évben is a járiföldi Templomsűrűben ünnepeltek.

Osztálytársak találkoztak V. Mosolygó Ildikó veszprémi kiállításán

Veol
-
  Tegnap 19:45 Kultúra 

Veszprém – Kedvencei a csendéletek és a tájképek, melyeket többnyire pasztellel vagy akvarellel készít. Nagyon szereti a természet színeit, és igyekszik visszaadni azokat a képein.

A mozgás volt a Gyulafirátóton élő Csanádi Jánosné Magdolna gyógyszere

Veol
-
  Tegnap 19:35 Sport 

VESZPRÉM Nem gyűjtök gyógyszerre, inkább a sportra gyúrok - szögezi le jókedvvel a Veszprém-Gyulafirátóton élő Csanádi Jánosné Magdolna volt rendőrségi dolgozó, aki a 65-69 éves korcsoportban a FINA masters világbajnokságon kitűnő eredményeket ért el augusztus 7-20. között Budapesten és Balatonfüreden.

Megszökött Veszprémből, vonatra szállt és Budapestig utazott egy labrador

Veol
-
  Tegnap 19:12 Megyei  Vonat

Elszökött veszprémi otthonából, felszállt a helyi vasútállomáson egy vonatra, és egészen a Déli pályaudvarig utazott Mira, az ötéves labrador. Chipje alapján került vissza gazdájához.

Balesetveszélyes eszközöket találtak a megyében

Veol
-
  Tegnap 19:06 Megyei 

KÖRKÉP Két hónapon át zajlott és a közelmúltban zárult le a 3 éves kor alatti gyermekeknek szánt etetőszékek, járókák és bébikompok országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése. A termékeket üzletekben és laboratóriumban is vizsgálták, kilenc típust a hatóság kivont a forgalomból.

Új felszámolási hullám várható

Veol
-
  Tegnap 18:45 Gazdaság 

Idén az első félévben 3057 céget számoltak fel, 29 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban (4333) a hasonló időszak alatt. Ezek a számok tanúsítják, hogy a megszűnő cégek között évek óta folyamatosan csökken azoknak a száma, amelyeket felszámolással vezetnek ki a piacról.

Nyárbúcsúztatót szervez a Vadrózsa

Veol
-
  Tegnap 18:31 Megyei 

ŐSI - Nyárbúcsúztató népzenei fesztivált szervez a Vadrózsa citerazenekar Ősin, a szabadtéri színpadon augusztus 26-án.

Új fecskefaj jelent meg megyénkben

Veol
-
  Tegnap 18:10 Állatvilág  Balaton

BALATONFÜRED 2017 nyarán új madárfaj, egy vörhenyesfecske-pár fészkelt Balatonfüreden. A fészekből három fióka repült ki július első hetében, ami azért is különleges, mert az egyik szülő a fiókanevelési időszakban valószínűleg elpusztult, így a fiatalok etetése a magára maradt madárra hárult.

Több egyéni rekord is született a tapolcai kalapácsvető emlékversenyen

Veol
-
  Tegnap 17:52 Sport 

TAPOLCA Közeledik a szezon vége a dobóatléták számára is, ám a hagyományos dr. Papp Pál, Csermák József kalapácsvető emlékversenyen remek eredményeket értek el a VEDAC és a Pápai AC sportolói.

A csoportkörbe jutás lesz a tét a Videoton számára

Veol
-
  Tegnap 17:41 Sport  Szerbia Videoton

SZÉKESFEHÉRVÁR Ha csupán a statisztikákra hagyatkoznánk, akkor a Videoton biztosan továbbjutna a szerb Partizan Belgrád ellen a labdarúgó Európa Liga playoff körében.