Találatok: 13 hír

Sárvár, ahol megpihenhetünk

Termálfürdő  Ma 07:50 Utazás 

Felgyorsult, feszültségekkel teli hétköznapjainkban ösztönösen is keressük azokat a helyeket, ahol szinte megáll az idő és árad a nyugalom. Ahol ellazulunk, lelassulunk és feltöltődünk. A sárvári arborétum gyönyörű természeti környezetében fekvő gyógy-wellness szálloda az a hely, ahol zavartalan a kikapcsolódás, pihenés.

Nagyanyáink csodaszere, a keserűsó

Termálfürdő  Tegnap 19:00 Egészség 

Hallottak már a keserűsó, más néven epsom só előnyeiről? Gyógyításhoz, szépüléshez, de még ház körüli munkához is kiváló segítség. Az egykor csak fürdők alapjául szolgáló keserűsó nagyon sokoldalúan felhasználható, röviden összefoglaltuk, miért lehet ott a helye minden háztartásban.

Egy szabadtéri sport, ami minden korosztálynak ajánlott

Termálfürdő  Tegnap 07:50 Egészség 

Erőteljes léptekkel gyalogló nők és férfiak, két furcsa, túrabothoz hasonló eszközzel a kezükben. Egyre gyakrabban találkozunk ezzel a képpel az erdei kiránduló utakon, a parkokban és olykor a városban is. A különleges látvány előidézője a mind kedveltebb nordic walking. Ha még nem ismerik a sportot, érdemes megbarátkoznia vele!

Ez volt a hazai fürdők aranykora

Termálfürdő  17.04.25 19:00 Utazás 

Magyarország a fürdők országa – ezt ma már mindenki tudja és vallja. Gondolták volna, hogy ez már a 19. század második felétől így van? Ráadásul bármilyen furcsa, fürdőink fejlődését egy kicsit az Osztrák–Magyar Monarchia előrelépéseinek is köszönhetjük. A hazai termálfürdőzés aranykorának nevezik a 19 század második felét, olvassák el,…

Nyirokmasszázs: az immunerősítés titkos fegyvere

Termálfürdő  17.04.25 07:50 Egészség 

A nyirokrendszer jelentőségét sokszor hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig az egészséges nyirokműködés segíti az immunrendszer működését, amely mind az egészségmegőrzés, mind a betegségmegelőzés szempontjából nagyon fontos. De mit is takar a nyirokmasszázs kifejezés?

Minden napra egy kis plusz - fogyókúra mellé

Termálfürdő  17.04.24 19:30 Egészség 

A fogyókúra bizony néha nagyon nehéz, embert próbáló feladat. Van egy ötletünk! Dobják fel a hét minden napját egy-egy fogyókúrás életmód-kiegészítővel! Nő a hatékonyság és talán még az életmódváltás sem tűnik majd olyan keserűnek.

Pünkösdi kalandok 800 méter magasan: irány a Mátra

Termálfürdő  17.04.24 07:50 Utazás 

Tudja, melyik Magyarország legmagasabban fekvő települése? Kristálytiszta levegő, lélegzetelállító kilátás, végeláthatatlan fás környezet, izgalmas túraútvonalak várják, mindazokat, akik Mátraszentimrére látogatnak.

Fürdőzés mellé ajánljuk: szuper programokkal búcsúzik az április

Termálfürdő  17.04.23 18:00 Utazás 

Hévízen jelmezes felvonulás, Egerben bor, Gyulán pálinka, a sárvári fürdőben karaoke party várja az érdeklődőket, és ez még nem minden! Hajdúszoboszló óriási strandnyitó bulival, Zalaegerszeg mangalicapörkölttel, az Aquaticum szaunamaratonnal, a Kumánia pedig szülinapi tortával készül. Már most tervezze meg a jövő hétvégéjét és…

Mi mindenre jó a kávé?

A kávé a legnépszerűbb italok közé tartozik a világon, a legtöbb ember el sem tudja képzelni a napját a reggeli kávéja nélkül. Pozitív (és negatív) egészségügyi hatásairól is számos cikket olvashattunk, de mi mindenre lehet még használni?

Királyi elegancia Szlovákia egyik legkedveltebb fürdőjében

Termálfürdő  17.04.22 08:22 Utazás 

Kíváncsi rá, milyen lehet a klasszikus uralkodói megjelenés és 21. századi technológia egy helyen? Egy kellemes, királyi eleganciát sugárzó fürdőt találtunk a napsütötte dombok között a szlovákiai Rajecfürdő településen.

Élményfürdő a javából: ide meneküljön a tavaszi télből

Termálfürdő  17.04.21 07:21 Utazás 

Trópusi fürdő, mozi fürdő, Gangesz fürdő, Római fürdő, tengeri fürdő és barlangfürdő egy fedél alatt. Valahogy így hangzik egy olyan felsorolás, aminek különleges fürdőzést ígérő élményeit pont az ennyire szeszélyes időjárás ellen kell segítségül hívnunk. Járt már Európa legnagyobb fürdőkomplexumában? Hajdúszoboszlón keresse!

Borgőzös szaunázás, sörfesztivál, lovagok éjszakája: fürdővárosok hétvégi programjai

Termálfürdő  17.04.20 20:00 Utazás 

Ez a szeszélyes időjárás nem éppen a szabadtéri programoknak kedvez, azonban jó híreink is vannak: a hétvégét már nem kell a négy fal között töltenie, hiszen az idő is melegszik és olyan remek programokat ajánlunk, amelyek bárkit kimozdulásra ösztönöznek majd.

Tovább fejlesztik a miskolctapolcai strandot

Termálfürdő  17.04.20 07:20 Utazás  Strand

A Modern Városok Program  - Miskolctapolcai fürdő és környezetének fejlesztése projekt keretében megkezdődtek a Hejő-hévízkút kútfúrási kivitelezési munkái az egykori gyerekstrand területén.