Találatok: 13 hír

Ébredjen a természettel: ilyenkor a legjobb elutazni

Termálfürdő  Ma 07:50 Utazás 

Mi lehetne szívmelengetőbb, mint a természet ébredését szemlélni a vadregényes Szigetközben? Ki ne lenne kíváncsi arra a helyre, ahol a természettől csak egy szálloda illatosabb? Ezek költői kérdések, bár tudjuk rájuk a válaszokat: jöjjön hat hely, amely a hőn áhított tavaszi wellnesshez ideális úti célnak bizonyul.

A négy évszakos búvóhely: meseszép mátrai túrákon és azokon túl

Termálfürdő  Tegnap 07:50 Utazás 

Nagyokat szippantani a friss erdei levegőből, megpihenni egy testet-lelket feltöltő túra után a csodás panorámában gyönyörködve: a Mátrában az a jó, hogy bármelyik évszakban átélhetjük ezeket az élményeket, és sohasem csalódunk. De biztosan jól ismerjük? Adrenalin, tökéletes wellness pillanatok, kalandok kutyaszánnal. Itt az ideje más szemmel…

Legendák víz felett és víz alatt

Termálfürdő  17.03.22 19:40 Utazás 

Elsüllyedt világ, folyó a túlvilág felé, a mátrai vízfakasztás, szent folyók. Legendák sora kötődik a vízhez, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Ma van a víz világnapja. Ön jól bánik az ünnepelttel?

Amikor vég nélkül folyatjuk otthon a vizet, napi kétszer teleengedjük a fürdőkádat, vagy a kocsit mossuk a kertben, hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy ez így természetes, hogy vízkészletünk végtelen. Sajnos ez bizony korántsem igaz. Vízkészletünk fogyóban, a tiszta víz pedig a rengeteg szennyezőanyag és oda nem figyelés miatt veszélyben van.…

Hallott már ezekről a különös vizes hiedelmekről és babonákról?

Termálfürdő  17.03.21 20:00 Életmód 

Életet ad, de ha úgy alakul, el is veszi azt  - ezt gondolta a régi kor embere a vízről. Mivel ismerte az erejét, tisztelte a vizet. A világ minden táján hiedelmek és babonák tucatjait őrzik az emberek a vízzel kapcsolatban. Ismerjenek meg közülük néhányat!

Családi nap, éjszakai fürdőzések, hab party: beköszön a tavasz a fürdőkbe

Termálfürdő  17.03.21 19:22 Utazás 

A hétvégén már fürdőink is a tavaszt üdvözlik: éjszakai fürdőzés koncerttel, hab party, családi nap, sőt, egy helyen már díszített hímes tojások is várják a látogatókat. Íme, az öt legjobb hétvégi program fürdővárosainkból.

Nem csodaszerek, de egy kanállal is elég belőlük a szebb alakért és az egészségért

Termálfürdő  17.03.20 19:46 Egészség 

Itt a tavasz, így egyre fontosabbá válik, hogy formába hozzuk a testünket. Tudjuk, hogy a diéta és a mozgás elengedhetetlen, de vajon felgyorsíthatóak a folyamatok? Csodaszerekhez nyúlni kockázatos és nem hoz tartós eredményt, de azért egy-két praktikával, természetes „varázsfüvekkel” segíthetjük az átalakulást. Csak egy-egy kanál…

A víz világnapja: kedvezmények és színes programok a fürdőkben

Termálfürdő  17.03.20 18:00 Utazás  Világnap

Március 22-én, szerdán az ország több pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket. Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez több mint két tucat fürdő csatlakozott. Mi is ajánlunk néhány helyszínt.

Ég veled, tavaszi fáradtság, mi Zalakaroson leszünk!

Termálfürdő  17.03.20 07:50 Utazás 

Legtöbben saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy a tavaszi fáradtság nagyon is létező dolog. A hosszú tél után, kimerülve, testünk, lelkünk felfrissülni vágyik. Még szerencse, hogy van egy hely, ahol már minden összetevő felsorakozott egy elveszett energiát pótló, feltöltő kikapcsolódáshoz. Zalakarosban még sohasem csalódtunk!

Mégsem a tavalyi volt az utolsó szezonja a debreceni strandfürdőnek

Termálfürdő  17.03.19 09:19 Utazás 

Májustól még a szokott rendben látogatható az Aquaticum Strandfürdő, ugyanis 2018-ra halasztották a felújítását.

Budapesti fürdők: rekord év volt a tavalyi

Termálfürdő  17.03.18 08:18 Utazás 

Több mint négymillió vendég kereste fel a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei (BGYH) Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2016-ban, ami 11,5 milliárd forintot meghaladó rekordforgalmat eredményezett - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Kastélyfesztivállal ünnepel Gyula

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának első évfordulóját ünnepli március 18-án. Az évfordulót egy héten keresztül tárlatvezetésekkel, szombaton kastélyfesztivállal ünneplik meg.

Alföld gyöngye: igazi élményparadicsom a csodás panorámájú fürdő

Termálfürdő  17.03.17 07:47 Utazás 

Akár gyógyulni szeretne, élményekkel gazdagodna, akár feltöltő pihenésre vágyik, az „Alföld gyöngyeként” emlegetett fürdő, 2016 óta hivatalos gyógyhelyként, az ország egyik legősibb fürdőkultúrájával várja. Tavaszi úti tippünk: Orosháza-Gyopárosfürdő.