Találatok: 195 hír

Nemzetegyesítő ünnep Aranyosszigeten

Szon
-
  Ma 05:51 Megyei 

Aranyossziget - A X. Európai Kultúra Napja eseménysorozatának programindító eseményeként rendezték meg a Kulturális Önkéntesek Napját az Aranyosapátiban található Aranyoszigeten.

Szatmári táncok Géberjénben

Szon
-
  Ma 05:43 Megyei 

Géberjén - Negyedszer gyűltek össze a táncos talpú fellépők, hogy megmutassák, hogyan járják a szatmári táncokat Géberjénben.

Hagyományőrző szüreti mulatság Gemzsén

Szon
-
  Ma 05:39 Megyei 

Gemzse - A Vásárosnamény és Kisvárda között csaknem félúton lévő település több mint 200 éves műemléktemplomáról, virágzó mezőgazdaságáról és szorgos lakóiról volt ismert.

Zsófi, a nap lánya

Szon
-
  Ma 05:20 Megyei  2 hír a témában

Nyíregyháza - Zsófi Budapestről érkezett Nyíregyházára a FATUM-NRK röplabda csapatába, ahol második szezonját kezdte az idén.

Fesztivál az állatokért a Bujtosi Városligetben

Szon
-
  Tegnap 17:59 Állatvilág 

Nyíregyháza - A hagyományokhoz híven felvonulással kezdődött, majd a Bujtosi városligetben látványos bemutatókkal folytatódott a Fesztivál az állatokért elnevezésű program vasárnap.

Zempléni vártúrán a záhonyi középiskolások

Szon
-
  Tegnap 16:32 Megyei 

Záhony - Három zempléni várat és a Szabolcsi földvárat kereste fel a napokban a záhonyi középiskola csoportja.

Tisztelgés a 950 éves múlt előtt Leveleken

Szon
-
  Tegnap 13:36 Megyei 

Levelek - A megyei közgyűlés vezetése és a térség országgyűlési képviselője is vendége volt vasárnap a 950 éves településen Leveleken.

Kutatók éjszakája – Robotfoci és fizikashow várja a közönséget a Nyíregyházi Egyetemen

Szon
-
  Tegnap 13:17 Megyei 

Nyíregyháza - Több mint húsz helyszínen harmincnál több program, többek közt szimulátoros repülés, fizika- és kémiashow, valamint kávé- és borkóstolás is várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakája alkalmából, szeptember 29-én a Nyíregyházi Egyetemen.

Elbeszélések az együtt átélt élményekről

Szon
-
  Tegnap 10:48 Megyei 

Tiszalök - Sok olyan könyvet ismerünk, amelyek vadásztörténetekről szólnak. A közelmúltban megyénkben azonban egy olyan kiadvány jelent meg, amely bár kötődik a vadászathoz, mégsem a hajtásról, a cserkelésről, a magaslesen eltöltött órákról szól, hanem a vadőrök munkájáról.

Videó: Ilyen volt a Dr. Alban koncert Nyíregyházán!

Nyíregyháza - Dr. Alban is fellépett a Tirpák Fesztiválon, Nyíregyházán, ahol előadta a legnagyobb slágereit.

Cintia, a nap lánya

Szon
-
  Tegnap 08:39 Megyei  Oktatás

Nyíregyháza, Onga - Cintia ongai diáklány. A tanulás mellett szabadidejében hostesskedik. A fotóit családjának és barátainak küldi.

Nem fizette meg a bírságot, elcsípték a tiszavasvári férfit – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Szon
-
  Tegnap 07:19 Megyei 

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. szeptember 23-án történt rendőrségi eseményeiből.

Árokba hajtott az autó Pátyodon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szon
-
  Tegnap 06:59 Megyei 

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. szeptember 23-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Születésnapot ünnepel Levelek apraja és nagyja

Szon
-
  17.09.23 14:51 Megyei 

Levelek - A Százdi apátságot 1067 körül alapították, és az apátságnak adományozott lakott és lakatlan területek felsorolásakor a következőket is lehet olvasni: „És adom a Leveluky pusztát és rajta a hozzám tartozó népet, minden azon jószágommal.” Ez a legelős írásos forrás, amely a települést említi, így Levelek ebben az évben ünnepli…

Nem baktat a pénz Baktára – Milliárdos fejlesztésekre nyertek támogatást

Szon
-
  17.09.23 14:41 Megyei 

Baktalórántháza - A belül is megújult városháza ünnepélyes átadásakor Nagy Lajos polgármester 2,8 milliárd forintos csokorba foglalta mindazon fejlesztéseket, amelyek már elnyerték a támogatói döntést. Korábban egy mondatban érintettük, hogy a következő két évben mi minden újulhat meg a városban, érdemes azonban bővebben is kibontani.