Találatok: 139 hír

Tegyünk az elmagányosodás ellen

Ridikül  Ma 10:30 Életmód 

Előfordulhat, hogy észre sem vesszük, de valahogy mégis elkülönültünk a többiektől. Amolyan „emberkerülő üzemmódba” kapcsolatunk, és ezt a környezetünk is felismeri. Viszont nem biztos, hogy jót tesz nekünk ez az állapot, ezért érdemes tenni ellene. Mutatjuk, mik a jelei, ha kezdünk elmagányosodni.

Jelek, hogy valaki kedvel bennünket (és valaki nem)

Ridikül  Ma 09:32 Életmód 

Bármilyen kapcsolatról is beszélünk, jó, ha már az elején kiderül a számunkra, hogy a másik valóban kedvel-e bennünket, vagy nem. Persze nem azért, hogy akkor az utóbbi esetben megszakítsunk az illetővel mindenféle kapcsolatot, de a tisztánlátás miatt jó, ha tudjuk, kivel hányadán állunk.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.

A Ridikül mai adásában: Zenélő tudósok

Ridikül  Ma 08:00 Életmód 

Vendégeink között van, aki kutatást végez, hallgatókat oktat, gyógyít, különböző orvostudományi társaságok tagjaként tevékenykedik, és mellette zenét komponál vagy játszik.

A tudósok és a zene

Ridikül  Ma 08:00 Életmód 

Izgalmas, mégsem meglepő kapcsolat van a különféle (természet)tudományok és a zene között. A történelemben több olyan matematikust, fizikust találunk, akik a saját területük mellett a zenéhez is vonzódtak, örömüket lelték a számok és a szólamok világában.

Szemet gyönyörködtető smoothie-tálak

Ridikül  Ma 07:00 Recept 

Külföldön – és talán már itthon is – nagy divat a lifestyle-bloggerek körében, hogy gyönyörűen megkomponált reggeliket készítenek. A smoothie-t már nem pohárba, hanem tálba teszik, és mindenféle gyümölcsöt, magokat pakolnak a tetejére, majd lefényképezik és megosztják a nagyvilággal. Ilyen csodálatos tálak készülnek.

Régi mellnagyobbító módszerek

Ridikül  Ma 06:00 Divat 

Tulajdonképpen az a nő, aki 2017-ben meg szeretné nagyobbíttatni a melleit, a magas költségek és az operáció ellenére sokkal jobb helyzetben van, mint a néhány száz évvel ezelőttiek, akiknek be kellett érniük parafinnal, gyapjúval vagy mellszivattyúkkal.

Aranyozzuk be az otthonunkat!

Ridikül  Tegnap 21:48 Divat 

Szó szerint! Az alábbi videóban három csodás ötletet láthatunk, mely igazán feldobja és stílusossá varázsolja a nappalinkat vagy a hálószobánkat.

Szabjuk újra a farmerunkat

Ridikül  Tegnap 20:00 Divat 

Ne dobjuk ki a megunt farmerunkat, mert némi kézimunkával akár egy új bútort, egyedi pulóvert vagy éppenséggel gyerekjátékokat készíthetünk.

Szélsőséges nap elé nézünk az időjárás szempontjából

Ridikül  Tegnap 19:01 Időjárás  Duna Tisza

Éjszaka megnövekszik a felhőzet; a Nyugat-Dunántúlon borult, másutt változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, és a Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén több helyen előfordulhat gyenge eső, zápor.

Nemzetközi filmfesztivál tiszteleg Mészáros Márta előtt

Mészáros Márta munkássága előtt tiszteleg a közép- és kelet-európai filmművészetet ünneplő wiesbadeni GoEast filmfesztivál – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.

Mindennapi életmentő tippek

Ridikül  Tegnap 17:00 Egészség 

Nem is gondolnánk, de egy átlagos napon rengeteg veszélynek tesszük ki magunkat. Soha ne legyen szükségünk erre a tudásra!

A konyhában sosincs hó vége

Ridikül  Tegnap 16:00 Recept 

Közeledik a hónap vége, vészesen fogy a konyhapénz, de semmi gond, az okos háziasszony minimális összegből is elképesztően ízletes fogásokat tud az asztalra varázsolni.

Medve támadt egy kislányra Erdélyben

Medve támadt kedd délután egy, a szülői háza udvarán játszó 12 éves kislányra az erdélyi Ratosnyán (Rastolita) – közölte az Agerpres hírügynökség. A mellkasán megkarmolt kislányt a szászrégeni kórházba szállították, állapota stabil, nem szenvedett súlyos sérüléseket.

Sminkhibák, amik öregíthetik a külsőnket

Ridikül  Tegnap 14:30 Divat 

Nem mindegy, hogy hogyan sminkelünk: túlzásba is vihetjük, lehet túl erős a kontúr, vagy egyenetlenül felvitt az alapozó. Csakhogy sajnos ezek a figyelmetlenségek akár azt is eredményezhetik, hogy öregebbnek tűnünk a korunknál. Ilyen hibákra világít rá ez a videó is.