Találatok: 55 hír

Kulturális programok a mai Nyitott ház rendezvényen a Pesti Vigadóban

Prae
-
  Ma 11:49 Film  2 hír a témában

Kodály Zoltánhoz és a zenei neveléshez kötődő ingyenes kulturális programok állnak az idei Nyitott ház rendezvény középpontjában szombaton a Pesti Vigadóban.

Cannes - Thrillerekkel zárul a verseny

Prae
-
  Ma 11:41 Film 

A francia Francois Ozon L,amant double (Kettős szerető) című hitchcocki thrillerével és a németországi török rendező  Fatih Akin In the Fade (A sötétben) című politikai krimijével a végéhez közeledik a 70. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramja.

Gulácsy önarcképe 85 milliót, egy Szinyei 44 millió forintot ért a Kieselbach árverésén

Prae
-
  Ma 11:35 Film  Szálloda Marriott

Gulácsy jelmezes önarcképe 85 millió forintot, Szinyei-Merse Pál tájképe 44 millió forintot ért a Kieselbach Galéria péntek esti tavaszi árverésén, amelyen sok más mellett Pór Bertalan, Iványi-Grünwald Béla és Schönberger Armand alkotásait kínáltak az érdeklődőknek a Budapest Marriott Hotelben.

Ti hol tartjátok az oroszlánokat?

Prae
-
  Ma 09:25 Kultúra 

Kolozsi Angéla nem fél az oroszlánoktól. Egy örök klasszikus, Lázár Ervin A kisfiú és az oroszlánok című meseregényéből készült valóság-játékot a tatabányai Jászai Mari Színházban mutatták be.

Kortárs és összművészeti gyerekeknek

Prae
-
  Ma 09:21 Kultúra 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékének egyik legnagyobb projektje a Kortárs gyermekversek és dalok című animációs filmsorozat volt. E projekt szerepe az egyetem jelenlegi és már végzett hallgatói számára biztosított inkubációs tevékenysége mellett a filmekkel megcélzott gyerekközönség kortárs művészet irányába való…

Tízedszer rendezik meg a jegyespárok ünnepét a badacsonyi Rózsakőnél pünkösdkor

Prae
-
  Tegnap 21:31 Film  Pünkösd

Tizedszer rendezik meg a jegyespárok ünnepét a badacsonyi Rózsakőnél. A szerelmesek kövének is nevezett sziklánál jegyzik el egymást a pünkösdi ceremónián részt vevő párok június első vasárnapján.

Kiállítás nyílik Robert Capa fotóiból Triesztben

Prae
-
  Tegnap 21:26 Film  Olaszország Kiállítás

Kiállítás látható Robert Capa fotóiból Triesztben szombattól, a tárlat az utolsó állomása a Magyar Nemzeti Múzeum Capa in Italia című olaszországi kiállítás-sorozatának.

Öt szerző pályaképét bemutató kötettel bővül az MMA kismonográfia-sorozata

Prae
-
  Tegnap 21:24 Film  3 hír a témában

Tornai Józsefről, Jókai Annáról, Kalász Mártonról, Ratkó Józsefről és Vathy Zsuzsáról szóló kötettel bővül a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Közelképek írókról című kismonográfia-sorozata - mondta el az MTI-nek Ács Margit, az MMA rendes tagja és a sorozat szerkesztője.

RÜGYFAKADÁS - A Hejettes Szomlyazók korai korszaka (1984–1987) az Új Budapest Galériában

Prae
-
  Tegnap 15:28 Film 

A Hejettes Szomlyazók csoport 1984-ben alakult és 1992-ben szűnt meg. Akkor jött létre, amikor a korábbi korlátozások, betiltások, a legkülönbözőbb akadályoztatások már egyre kevésbé éreztették hatásukat, és a többpártrendszer konszolidációja idején oszlott fel. Földalatti formációnak indult és hivatalossá, elfogadottá vált csoportként végezte.…

Plagizáláson érték tetten Ukrajnában Jeff Koons amerikai szobrászművészt

Prae
-
  Tegnap 12:19 Film  Ukrajna

Plágiummal és szerzői jogsértéssel vádolják az ismert amerikai szobrászművészt, Jeff Koonst egy nemrég kiállított köztéri alkotása miatt.

Több lesz a felvidéki magyar együttes a Martosi Szabadegyetem zenei kínálatában

Prae
-
  17.05.25 16:12 Film  Szlovákia Tankcsapda

A magyarországi fellépők - idén többek közt a Csík zenekar, a Hooligans, a Halott pénz és a Tankcsapda - mellett több lesz a felvidéki magyar együttes a Martosi Szabadegyetem zenei kínálatában - közölték a július 5-től 9-ig tartó szlovákiai rendezvény szervezői csütörtöki dunaszerdahelyi sajtótájékoztatójukon.

Szociális és társadalmi identitás fiatal fotóművészek szemszögéből

Prae
-
  17.05.25 14:10 Film 

2017. június 2-án hat tehetséges fotóművész munkáiból nyílik kiállítás a Gregersen Art Pointban. 

Lenkefi Zoltán marad a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója

Prae
-
  17.05.25 14:07 Film  Békéscsaba Pályázatok

Lenkefi Zoltán töltheti be további öt évig a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatói posztját, erről döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.

MMA-közgyűlés - Beszámolókat fogadtak el a résztvevők

Prae
-
  17.05.25 14:05 Film  3 hír a témában

Több beszámolót is elfogadott a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlése csütörtökön a Pesti Vigadóban.

Református Zenei Fesztivált rendeznek a hétvégén Budapesten

Prae
-
  17.05.25 14:00 Film  Fesztiválok

Pénteken kezdődik a Református Zenei Fesztivál Budapesten, a rendezvény programjában a számos nép- és könnyűzenei zenei program szerepel - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.