Találatok: 94 hír

Lehet illetékmentes a lakásvásárlás? Lehet bizony

Piac és Profit
-
  Ma 18:06 Gazdaság 

Az Illetéktörvény lehetőséget kínál arra, hogyan lehet a lakásvásárlás költségét legalább az illetékkel csökkenteni. Szakértőnk, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. segítségével két lehetőséget is bemutatunk.

Új napi járat Budapest és Philadelphia között

Piac és Profit
-
  Ma 16:10 Színes 

2018. május 4-től a világ legnagyobb légitársasága, az American Airlines új menetrend szerinti járatokat indít Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között, amely egyben a légitársaság egyik keleti parti központja is.

Ittas vezetés helyett már a mobilozás a fő veszély

Piac és Profit
-
  Ma 12:06 Színes 

Létezik olyan üzenet, ami nem várhat? A statisztikák szerint sajnos igen: az Egyesült Államokban például évente több mint 2,5 millió emberrel történik közlekedési baleset, amelyek 64 százalékában a mobiltelefonálás is közrejátszik. Meglepő, de igaz, hogy ha vezetés közben SMS-ezünk vagy csetelünk, 6-szor nagyobb esélyünk van a balesetre,…

GMO: már örökölhető tulajdonságokat is módosítanak

Piac és Profit
-
  Ma 10:01 Tudomány 

Amerikában az elmúlt hetekben először voltak képesek génszerkesztéssel élő embrión olyan tulajdonságokat megváltoztatni, ameéyek már átörökíthetők az utódokra. GMO-nak számítson-e a génszerkesztett kukorica? Segíthetik-e génszerkesztett sertések a szervátültetésre várókat? Állásfoglalást adott ki az európai tudományos akadémiák…

A bitcoin is segíthet a klímaváltozás megfékezésében

Piac és Profit
-
  Ma 07:30 Tudomány 

Amennyiben képesek vagyunk tanulságokat levonni a közösségek viselkedéséből, hatékonyabban használhatjuk fel Földünk erőforrásait. Ebben a Bitcoin alapját képező blockchain technológia lehet segítségünkre.

Gombatoxinok: az otthon őrölt lisztnek lehet kockázata

Piac és Profit
-
  Tegnap 20:20 Színes 

Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló összeesküvés-elméletek. Eközben a vásárlók továbbra is fogyasztanak kenyeret, pékárut vagy gabonapelyhet, mégsem történnek tömeges vagy súlyos megbetegedések. Nem véletlenül.

Meddig mehetnek fel az ingatlanárak?

Piac és Profit
-
  Tegnap 19:02 Gazdaság  Ingatlan

Szinte mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy Magyarországon meddig mehetnek feljebb az ingatlanárak. A Duna House megvizsgálta az egyes környező- és nyugat-európai országok trendjeit, hogy esetükben milyen mértékű volt 2008 óta az áremelkedés, továbbá hogy a jelenlegi árak mellett mekkora hozamokkal lehet kalkulálni egy befektetés…

Még a klímaváltozás szót sem szereti a Trump-adminisztráció

Piac és Profit
-
  Tegnap 18:15 Tudomány 

Az „éghajlatváltozás” kifejezés mellőzésére szólította fel munkatársait az amerikai mezőgazdasági minisztérium egyik ügynöksége a The Guardian című brit lap értesülései szerint.

Veszélyben a taxirendelő alkalmazások

Piac és Profit
-
  Tegnap 17:10 Infotech  Vírus Taxi

A Kaspersky Lab kutatói a jól ismert mobil banki applikációkat támadó trójai vírus, a Faketoken új, továbbfejlesztett változatát fedezték fel, amely már képes felhasználói azonosítókat lopni népszerű taxiappokról.

Felújítanál? Elsejétől könnyebb lesz hozzá ingyenhitelt kapni

Piac és Profit
-
  Tegnap 15:03 Gazdaság  Energia MFB

Szeptember 1-től a korábbinál is kedvezőbbek lesznek a lakossági energiahatékonysági beruházások finanszírozására meghirdetett, nulla százalékos kamatú hitelprogram igénylési feltételei. Az MFB Pontokon elérhető „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” módosításának…

Egy év múlva mindent lát a NAV

Piac és Profit
-
  Tegnap 14:01 Gazdaság  NAV

Egy évük van a cégeknek számlázóprogramjaik online bekötésére. Jövő év július elsejétől a programoknak képeseknek kell lenniük a százezer forint feletti áfát tartalmazó számlák adatait elektronikus úton elküldeni az adóhatóságnak. Korábbi tervek szerint már idén júliusban kellett volna a vállalkozásoknak számlázóprogramjaikat beköttetniük…

Egy jó tanács a jövőhöz: ne ess pánikba!

Piac és Profit
-
  Tegnap 13:30 Gazdaság 

Fogalmunk sincs róla, mit hoz a jövő, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell készülnünk rá. Kreativitás és nyitottság nélkül biztos, hogy el leszünk veszve, de a legjobb tanács az, ami a kultikus Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvben olvasható: Ne ess pánikba!

Mi történik valójában bankkártyás fizetéskor?

Piac és Profit
-
  Tegnap 12:12 Gazdaság  Sberbank

Kártya átad, PIN-kód beüt, a fizetés megtörtént. Kártya érint, a fizetés megtörtént. Kártyaszám bepötyög, azonosító kód megad, a fizetés megtörtént. De mi zajlik a háttérben? A Sberbank szakértői most bemutatják a bankkártyás fizetés technikai folyamatát, egyúttal néhány közkeletű tévedést is eloszlatnak.

Erre számítsunk augusztus 20-án!

Már a mai napon megkezdődnek az útlezárások a fővárosban, emiatt számos tömegközlekedési járat menetrendje és útvonala is megváltozik. A szervezők a kényelmetlenségek mellett látványosabb programokat, szemkápráztató tűzijátékot is ígérnek.

A fuvarozók örülnek a tengelysúlymérő rendszer (TSM) kiépülésének

Piac és Profit
-
  Tegnap 11:10 Gazdaság 

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) – egyetértve a közúti infrastruktúra megóvásának szándékával, a közlekedésbiztonság és versenysemlegesség javításának céljaival – üdvözli a nemzeti tengelysúlymérő rendszer (TSM) kiépülését, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy bírságolásra csak a rendszer hibátlan működése esetén kerüljön…