Találatok: 93 hír

Egyre többen látják, csak magukra számíthatnak

Piac és Profit
-
  Ma 20:07 Színes 

A magyar munkavállalók 42 százaléka vagy rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú megtakarítással, vagy tervezi azt az OTP Öngondoskodási Indexének legutóbbi eredményei szerint. Ez 13 százalékos emelkedés a korábbi eredményekhez képest.

Harc indul az Északi-sarkért?

Piac és Profit
-
  Ma 19:01 Tudomány 

Az Északi-sarkon van a világ felfedezetlen, de kitermelhető földgázkészletének közel egyharmada, olajkészletének 13%-a, valamint nagy mennyiségű ritkaföldfém, amik az elektromos autók motorjaihoz kellenek. A Szovjetunió 1991-es összeomlása óta nem volt ennyi orosz nukleáris rakéta a régióban, mint most.

Tízmilliós megavárosok lepik majd el a Földet

Piac és Profit
-
  Ma 18:10 Színes 

Az egyre gyorsuló urbanizáció, a városok dinamikus növekedése számos kérdést vet fel azzal kapcsolatban, hogyan maradhatnak a jövő városai élhetőek és működőképesek. Egy lehetséges megoldás a smart city, azaz olyan digitális, infokommunikációs rendszerek bevezetése, amelyek komplex, összetett problémákra egyszerűen használható…

Ne a versenytárs, a piac felé nyissunk!

Piac és Profit
-
  Ma 17:01 Gazdaság 

Sok cégvezető még mindig azt gondolja, hogy cégeladás tervezése esetén a legkézenfekvőbb felvásárló a versenytárs lehet, pedig ez inkább jelentős üzleti és jogi kockázatot, mint megoldást jelent a szakértő szerint.

Pénz nélkül is lehet ám zöldülni!

Piac és Profit
-
  Ma 15:00 Gazdaság 

2017-ben 7 vállalat és 2 intézmény mutatta be fejlesztéseit az Ablakon Bedobott Pénz programban. A nyertes vállalati fenntarthatósági programok között komoly beruházás és ráfordítást nem igényő ötlet is van.

Ezt várja a kormányzat a vendéglátósoktól

Piac és Profit
-
  Ma 14:22 Gazdaság 

Abban a kormány és a szakmai szervezetek is egyetértenek, hogy drámai a munkaerőhiány mértéke a vendéglátóiparban. Abban már megosztottabbak a vélemények, hogy mi segítene ezt megoldani. A tervezett kötelező szervizdíj a szakmai szervezetek szerint kikészítené a kisebb éttermeket, az áremelést nem bírná el a piac.

Vagyonosodási vizsgálat: van is, nincs is

Piac és Profit
-
  Ma 13:30 Gazdaság 

Bár egy darabig megnyugodtak az adózók - és szomorkodtak a szakértők -, mert úgy tűnt megszűntek a vagyonosodási vizsgálatok, utóbb kiderült, mégis folytak ilyenek tavaly. Szakértőnk segít átlátni, mi is zajlik valójában.

Ingyenes szállítás: áldás vagy átok?

2016-ban mintegy 30 milliószor vásároltunk terméket online, melynek 69%-át külső logisztikai cég juttatta célba, ráadásul a kézbesítési díjat nekünk, vevőknek sokszor egyáltalán nem kellett fizetnünk. Azonban ez az idilli állapot a logisztikai cégek és kereskedők részéről is áldozatokkal járt, így idén vélhetően már újra magasabb értékben kell…

A szálláspiac is átköltözött az online világba

A GKI Digital 2017 áprilisában készített kutatást a belföldi szálláshelyek körében, melyből kiderült, hogy tavaly a belföldi szálláspiac forgalmának 68%-át már az online csatornák adták és a közvetített szállásdíj volumene pedig megközelíti a 30 milliárd forintot. A belföldi utazók tekintetében szálláshelyek legfontosabb hazai közvetítő partnere a

Támogatják a bankok a fogyasztóbarát lakáshitelezést

Piac és Profit
-
  Ma 10:10 Gazdaság 

Támogatják a jegybank fogyasztóbarát lakáshitelekre vonatkozó javaslatát az MTI által megkérdezett nagy kereskedelmi bankok, mivel magasabb szolgáltatási színvonalra ösztönzi a bankszektor tagjait, egyúttal a verseny erősödésére számítanak.

Innováció és dizájn az irodapiacon

Piac és Profit
-
  Ma 08:00 Gazdaság 

Az IMMOFINANZ, Magyarország egyik vezető ingatlanbefektetője hazánkban is bevezeti a nemzetközi myhive irodamárkát. Öt modern budapesti irodaépületében valósítja meg az új koncepciót, amely az innováción túl a szolgáltatások körének bővülését és jelentős infrastruktúra-növekedést is jelent.

Adattárolási kihívások nyomasztják a cégeket

A hagyományos vállalati adattárolási stratégiák nem képesek lépést tartani az üzleti adatok mennyiségének exponenciális növekedésével, és ez komolyan aggasztja az IT-szervezetek 70 százalékát – állapította meg egy, a SUSE megbízásából készült, nemrégiben közzétett tanulmány.

Lehetséges-e a munkavállalók röghöz kötése?

A bírósági gyakorlat egységes abban, hogy jogellenes annak a munkavállalói vállalása, hogy meghatározott juttatásokért a munkavállaló lemond a munkaviszony megszüntetésének jogáról. Dr. Parázsó Helgával, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás ügyvédjével azokról munkajogi jogintézményekről beszélgettünk, amelyeknek…

Fordulóponthoz érkezhet a magyar mezőgazdaság

Piac és Profit
-
  Ma 06:11 Gazdaság 

A gazdálkodók jelentős része tervez beruházásokat a Földművelésügyi Minisztérium szerint, a gépberuházásokkal pedig jelentősen nőhet az agrárium jövedelmezősége.

Egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerlánc szereplőknek a felügyeleti díj bevallást. Az elektronikus bevallási felület a www.nebih.gov.hu oldal E-ügyintézés menüpontjában érhető el.