Találatok: 189 hír

Rendeletben erősíti meg a védelmi ipart Trump

Donald Trump amerikai elnök rendeletet adott ki pénteken az amerikai védelmi ipar megerősítéséről.

Hamarosan kiderül, kit hova vettek fel

Jövő héten kiderülnek a felvételi ponthatárok. A slágerszakok terén nincsen változás, továbbra is tarolnak a gazdaságtudományok és a műszaki képzések - írja a hirado.hu.

Orbán: a magyar érdekek mentén politizálunk

A magyar külpolitikáról és a hazai családtámogatásról is beszélt a miniszterelnök Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban a közönségből érkező kérdésekre válaszolva.

Sokba kerülnek a gyerekek különórái

Óvodás korban még havi 10 ezer forint alatt, iskolás korban azonban akár már 20 ezer forintot is költhetnek gyerekenként különórákra a szülők - derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex kutatásából.

Visszatérnek Európába az Iszlám Állam zsoldosai?

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint az Iszlám Állam életben maradó európai zsoldosai várhatóan visszatérnek majd a kontinensre, ahol akár terrorista akciókban is részt vehetnek.

Rétvári: több pénz jut a gyerekek szünidei étkeztetésére

OrientPress
-
  Ma 12:00 Belföld  Emmi

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerint 2010-óta közel 50 százalékkal, 370 forintról 570 forintra emelkedett az egy gyermek egynapi nyári szünidei étkeztetésére fordított összeg.

Lemondott a Fehér Ház szóvivője

Lemondott Sean Spicer, az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház szóvivője pénteken. Bejelentették: eddigi helyettese, Sarah Huckabee Sanders lesz az új szóvivő.

Tömegközlekedéssel egyszerűbb kijutani a vízes vb helyszíneire

A vizes világbajnokság szervezői azt javasolják a szurkolóknak, hogy a vasárnap kezdődő úszóversenyekre tömegközlekedési eszközökkel utazzanak a Duna Arénához.

Abbász: a palesztinok megszakítják kapcsolataikat Izraellel

A palesztinok minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt - közölte Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este.

Csoportelsők a magyar férfi vízilabdások

Az olasz válogatott csak 13-5-re győzte le az ausztrál együttest a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján pénteken a Margitszigeten, így a magyar csapat az élen zárt a B jelű négyesben, s közvetlenül a nyolc közé jutott.

Történelmi emlékhellyé avatták a vizsolyi református templomot

Minden emlékmű, emlékhely halott kő marad, ha nem szólít meg bennünket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, az első teljes magyar nyelvű Bibliát őrző református templom történelmi emlékhellyé avatásán pénteken.

Készül a Nagyvárad-Kolozsvár közti autópálya

Nagyvárad és Kolozsvár között 2020 végén lehet majd autópályán közlekedni - jelentette ki pénteken Razvan Cuc közlekedési miniszter.

Genetikai gyökerekre vezethető vissza az ember és a kutyák barátsága

Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutya túlzott barátságosságának - derítették ki az amerikai Princeton Egyetem kutatói.

Robotok fogadják a vendégeket Dél-Korea repülőterén

Dél-Korea épp történelmének legnagyobb téli sporteseményére készül, az LG Electronics (LG) pedig ezzel párhuzamosan az ország legjelentősebb nemzetközi utazási csomópontján, az Incheon nemzetközi repülőtéren az automatizált szolgáltatások fejlesztésén dolgozik. Ennek részeként az LG kísérleti jelleggel július 21-től számos, az…

Támogatás nélkül bajba kerülhetnek a termelők

OrientPress
-
  Tegnap 16:20 Gazdaság  Mezőgazdaság

Szükség van a Közös Agrárpolitikára és a területalapú támogatásokra, de fel kell készíteni az európai mezőgazdaságot arra, hogy ezek jelenlegi formájukban megszűnhetnek, illetve átalakulhatnak, így majd támogatások nélkül is kell tudni boldogulni a gazdálkodóknak – hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a 28.…