Találatok: 187 hír

Gyógynövényes étrendkiegészítőt fejlesztenek Győrben

Új típusú, gyógynövényeket is tartalmazó étrendkiegészítő termékcsaládot fejlesztenek Győrben. A kutatás-fejlesztésre 856,5 millió forintot fordítanak, amiből mintegy 510 millió forintot az Európai Unió biztosít ‒ tájékoztatta a győri Széchenyi István Egyetem az MTI-t.

Vietnámi segélyhitelprogramot indít Magyarország

Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között ‒ mondta Orbán Viktor kormányfő hétfőn Hanoiban, a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatón.

Új útvonalon jönnek a migránsok?

Új, eddig nem használt útvonalakon érkeznek a migránsok Európába ‒ mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

A kormányt kérdezhetik a képviselők

A képviselők hétfőn összesen két és fél órában kérdezhetik a kormány képviselőit az Országgyűlés első őszi ülésének végén.

Német választások: Merkel pártja kapta a legtöbb szavazatot

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson, de támogatottsága nagymértékben csökkent, és a koalíciós társé, a szociáldemokrata párté (SPD) történelmi mélypontra süllyedt, a Bundestag harmadik számú ereje pedig az…

Stagnált a forint árfolyama

Az euróval szemben nem változott, a dollár és a svájci frank ellenében enyhén gyengült a forint árfolyama a bankközi devizapiacon.

13 országból érkeztek a NATO-futásra

OrientPress
-
  Tegnap 18:00 Életmód 

Katonák, honvédelmi dolgozók és civilek ezrei álltak rajthoz a budapesti Vérmezőn szeptember 24-én, vasárnap délelőtt, hogy megmérettessék magukat 4, illetve 10 kilométeres távon az idei NATO-futáson. A sportrendezvényt Simicskó István honvédelmi miniszter indította el, aki maga is csatlakozott a mezőnyhöz.

Újabb hazai filmes siker

OrientPress
-
  Tegnap 17:30 Kultúra  Pécs Fesztiválok

Molvay Norbert Ha nem segít a mindenható című alkotása nyerte el a fődíjat a nemzetközi Hét Domb Filmfesztiválon, amelynek záróeseményét szombaton tartották Komlón. A rendező Fejes Sándor pécsi zárszerelőről szóló filmje a dokumentumfilmek között is első lett a Sára Sándor, Rófusz Ferenc, Ternovszky Béla alkotta zsűri értékelése alapján.

Megvan az úszószövetség új elnöke

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének.

Bemutatkoztak hazánk pálinkakiválóságai az OMÉK-en

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár mutatta be az agrártárca Pálinkakiválóságok Könyvét az OMÉK keretében megrendezett 15 éves a pálinka eredetvédelme című konferencia keretében.

Számos megállapodást kötött a héten Szijjártó Péter

Az ENSZ közgyűlése alatt összesen 33 külügyminiszteri tárgyalást bonyolított, és 12 államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki vasárnap összegezte eheti New York-i tárgyalásait az MTI-nek.

Vasárnap is folytatódik az Őszi Ízkavalkád Fesztivál

OrientPress
-
  Tegnap 14:20 Kultúra 

A XVIII. kerületi Kossuth téren az őstermelők és kézművesek széles portékaválasztéka mellett bemutatkoznak a francia konyha remekei is – közölte Landwehr Klára, a Hungaro-Even Team Kft. vezetője.

A vadászatok királynője – a királyné

OrientPress
-
  Tegnap 13:30 Kultúra 

Erzsébet királyné nem csak Gödöllőn, hanem Angliában és Írországban is szívesen hódolt szenvedélyének, a falkavadászatnak. A hosszú tanulási folyamat eredményeként Európa legkiválóbb lovasnőjévé vált – mondta az Erzsébet-kutató.

A hallássérültek ügye a társadalom közös ügye

OrientPress
-
  Tegnap 13:00 Életmód 

A fogyatékos emberek ‒ köztük a hallássérültek ‒ számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye. A Siketek Nemzetközi Szövetségének határozata alapján 1958 óta minden év szeptember utolsó vasárnapján tartják a hallássérültek világnapját.

Ma van a Szív Világnapja 

Ha valaki dohányzik, magas a vérnyomása és a koleszterinszintje, jelentős esélye van annak, hogy a szíve „öregebb”, mint a valós életkora. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont kardiológusa a Szív Világnapja kapcsán az összefüggésekre és a tennivalókra hívta fel a figyelmet.