Találatok: 185 hír

Tiszta levegő szellőztetés nélkül

Léteznek manapság olyan passzív házak, amelyeknél egyáltalán nem szükséges az, hogy az ablakok nyitásával szellőztessünk

Csomós Mari lett a nemzet színésze

Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt választották a nemzet színészének hétfőn Budapesten - közölte a Nemzeti Színház Facebook-oldalán.

Március végéig kiírják a teljes uniós keretre a pályázatokat

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírják a pályázatokat, a rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték.

Aggasztó adatok a permetezésről

Minden ötödik termelő elfogadhatónak tartja, ha az egészségügyi határértéknél több permetezőszert használ -írja a Világgazdaság.

József Attila mindenkiNET videópályázat

OrientPress  Tegnap 16:35 Kultúra 

Ferencváros Önkormányzatának online videópályázata első ízben 2015 áprilisában, a költő születésének 110. évfordulóján került megrendezésre.

Bővült a Nagykanizsai Járási Hivatal illetékességi területe

OrientPress  Tegnap 16:15 Belföld 

Az idei évtől a mérésügyi és műszaki biztonsági feladatokat Zala Megye egész területén látja el a Nagykanizsai Járási Hivatal. Emellett a nyugdíjbiztosítási feladatokat is az eddigieknél nagyobb területen, a letenyei és a keszthelyi járás területére vonatkozóan végzik – mondta Józsa Zsanett hivatalvezető.

Rövid távon is javulhat a magyar gazdaság versenyképessége

OrientPress  Tegnap 15:50 Gazdaság 

A Nemzeti versenyképességi tanács (NVT) csütörtöki alakuló ülésén olyan javaslatokról is tárgyaltak, amelyek már rövid távon javíthatják a magyar gazdaság versenyképességét – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ülés után tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ezeket döntésre előkészítve továbbítani fogja a gazdasági…

E-vizsga-igazolás: megspórolnak egy utat a friss jogosítványosok

OrientPress  Tegnap 15:35 Belföld 

Az idei évtől már nem kell személyesen elmenni a járművezetői vizsga sikerességét igazoló dokumentumért, hiszen azt az új elektronikus rendszernek köszönhetően látják a kormányablak munkatársai. Ezzel megspórolnak egy utat a friss jogosítványosok – mondta Katona Gábor, a fővárosi kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztályának…

Megegyezett a Heineken és a Csíki sör

A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a közösségi oldalán.

Elutasította a bíróság a volt Quaestor-vezér keresetét

A jegybank 20 millió forintra bírságolta Tarsoly Csabát, egyebek mellett azért, mert az általa irányított társaság, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi Zrt. az MNB szerint jogsértően kezelte az ügyfelek pénzét és valótlan adatszolgáltatást nyújtott a felügyelet felé.

Nőtt az unió ipari termelése

Az iparágak teljesítménye között ugyanakkor jelentős különbségek voltak – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) hétfői közléséből.

Másodszor is meghirdeti ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt.

OrientPress  Tegnap 14:10 Gazdaság  Iskolakezdés

Bugár Csaba tájékoztatása szerint olyan 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták, főiskolások pályázhatnak, akiknek hatályos diákhitel-szerződésük van ‒ jelentette be a társaság vezérigazgatója hétfőn Budapesten tanulók előtt, egy tehetségnapi rendezvényen.

Újra megnyílik a Fülöp-szigeteken a magyar nagykövetség

A Fülöp-szigeteki-magyar együttműködés új dimenzióba lép a manilai magyar nagykövetség újbóli megnyitásával és több megállapodás megkötésével – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon hétfőn, Fülöpi-szigeteki látogatásának első napján.

Újrakezdődött a vita a szaúdi fegyverszállítások leállításáról Belgiumban

OrientPress  Tegnap 13:35 Külföld  Belgium

„Nem próbálhatunk egyszerre életeket menteni és fegyvereket szállítani” – hangoztatta De Croo a VRT belga közszolgálati televíziónak adott interjújában, aki szerint számos ember életét veszélyeztetik a Belgium által szállított fegyverek a polgárháború és éhínség sújtotta Jemenben.

Döntött az MNB Igazgatósága – megkezdődik az azonnali fizetési rendszer létrehozása

A fejlesztés révén 2019 közepére valósul meg az a pénzforgalmi alaprendszer, melyhez csatlakozva a magyarországi pénzforgalmi szolgáltatók képesek lesznek azonnali fizetési szolgáltatást nyújtani ügyfeleik számára.