Találatok: 195 hír

A Bethlen Téri Színház 5. alkalommal vett részt a Zöld7 programban

OrientPress  Ma 18:00 Kultúra 

Április 20-án és 21-én, összesen 4 alkalommal láthatták az erzsébetvárosi gyermekek a Picaro Társulat Maszmók a tengerentúlon című produkcióját, amely a Föld megóvásához, a környezetvédelemhez kapcsolódott – ismertette a Rádió Orienten Meszes Tímea, a Bethlen Téri Színház kommunikációs menedzsere.

Változik a jogosítványok érvényességi ideje

A jövőben a jogosítvány csak az egészségügyi lejáratáig helyettesíti a személyi igazolványt, megszűnik a 10 éves határidő, viszont továbbra is korlátlanul használhatják személyazonosításra a 65 éven felüliek - írja az inforadio.hu.

Szófiában is látható a (N)ŐK IS HŐSŐK című tárlat

OrientPress  Ma 17:20 Kultúra 

(N)ŐK IS HŐSŐK – Magyar női sorsok az I. világháborúban címmel nyílik kiállítás április 24-én a Balassi Intézet – Szófiai Magyar Kulturális Intézetben. A rendezvényen részt vesz többek között Penka Pejkovszka történész és Szvetla Baeva, a Bolgár Helsinki Bizottság Kampány és Kommunikációs Programjának igazgatója - közölte a Balassi Intézet…

Félmilliárd forint múzeumszakmai pályázatokra

Az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 506 millió forintra pályázhatnak önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézmények szakmai fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatain - olvasható a Kultúráért Felelős Államtitkárság közleményében.

Ünnepi programokkal készül a jubileumi évre a gödöllői kastély

OrientPress  Ma 16:40 Belföld 

Idén, a királyné születésének 180., s a koronázás 150. évfordulója alkalmából kiemelt különlegességekkel készülnek Gödöllőn.

Szijjártó: minden félnek garantálnia kell az EBESZ-megfigyelők biztonságát

Magyarország elvárja az ukrajnai konfliktusban érintett minden féltől, hogy garantálja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőinek biztonságát.

Mától pályázhat, ha energiahatékonyabb lakást tervez

OrientPress  Ma 16:00 Gazdaság  Hitel

Összesen 115 milliárd forintra pályázhatnak a mai naptól azok a családi házak, társasházak és lakásszövetkezetek, melyek energetikai korszerűsítést és megújuló energiaforrások alkalmazását tervezik. Az országszerte 442 MFB Ponton elérhető, nulla százalékos kamatozású hitelből a természetes személyek esetében maximum 10…

A jövő főnöke a magabiztos nő

Míg hazánkban a gazdaságilag aktív lakosság közel fele nő, a vezetők és a vállalkozók között mégis túlsúlyban vannak a férfiak. Hogy ez megváltozzon, ahhoz a társadalmi támogatás és szemléletváltás mellett vezetői példaképekre, erős női hálózatokra, a férfiak érzékenyítésére és önbizalommal teli, magabiztos nőkre van szükség – hangzott el…

Átlépte a 300 ezres nézőszámot a Kincsem a hétvégén

Több mint egy hónappal a bemutatója után átlépte a 300 ezres nézőszámot a Kincsem című romantikus kalandfilm a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója hétfőn.

A polgárok lassan fedezik fel a járások új feladatköreit

OrientPress  Ma 15:00 Belföld 

A január elsejétől újonnan iderendelt hatásköröket folyamatosan fedezik fel a járás lakói – közölte Sárfy Zsuzsa hivatalvezető, aki Rádió Orient műsorában elmondta, e feladatkör alapvetően két elemre bontható: az azonnali pénzügyi, illetve a jogi segítségnyújtásra.

Ezer kórustag énekelt egyszerre az Erkel Színházban

Erkel Ferencről, az Országos Magyar Daláregyesület első elnökéről elnevezett teátrumban szombaton zajlott a hazai amatőr kórusok második országos találkozója - tudatta a Kultúráért Felelős Államtitkárság.

Időutazásra hív a szentendrei Skanzen

Május 1-jén új látványossággal és Lajkó Félix koncerttel ünnepli 50. születésnapját a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

Ma van a kísérleti állatok védelmének világnapja

A laboratóriumi állatok száma a világon évente eléri a 100 milliót. Az állatvédők minden évben felhívják a figyelmet április 24-én a laborállatok védelmének fontosságára.

500 millió forintra becsülik az áprilisi télies időjárás miatti ingatlankárokat

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosító társaságoknál, a bejelentett károk értéke meghaladja a 300 millió forintot, de a biztosítók azzal számolnak, hogy 6500 lakossági ingatlan sérülhetett meg, így a becsült kárérték végül meghaladhatja az 500 millió forintot is - közölte

A Vaszkó gyűjtemény legszebb darabjaiból nyílt kiállítás

OrientPress  Ma 13:20 Kultúra 

150 év magyar öntőmesterségéről ad keresztmetszetet a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény április 22-én megnyílt kiállítása.