Találatok: 181 hír

Melyek a 2018-as költségvetés legnagyobb kockázatai?

A 2018-as költségvetés legnagyobb kockázata az, hogy az export nagy valószínűséggel nem fog tudni lépést tartani az import növekedésével, ennél kisebb kockázat a hazai össztermék, a GDP növekedési pályájának alakulása - nyilatkozta a Világgazdaságnak Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke.

A manchesteri áldozatokra emlékezik az Országgyűlés

Az Országgyűlés ma kezdi meg következő kéthetes ülését, a képviselők elsőként a manchesteri terrortámadás áldozataira emlékeznek.

Ortodox pünkösdi koncert lesz a Szent István-bazilikában

OrientPress
-
  Ma 08:40 Kultúra 

Három földrész, Európa, Ázsia és Afrika szakrális zenei hagyományait bemutató koncertet ad az ortodox pünkösd alkalmából a Szent Efrém Férfikar Palya Beával és Szokolay Dongó Balázzsal közösen június 11-én a Szent István Bazilikában.

Nagy a háziorvoshiány

A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik. Évente 250-300 új háziorvosra lenne szükség ahhoz, hogy 2025-re ne maradjon 900 ezer ember állandó háziorvos nélkül - írja a Világgazdaság.

Javított növekedési előrejelzésén a GKI

Idén az első negyedévben a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült, ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését, és legalább 3,5 százalékos éves növekedésre számít - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb havi prognózisában.

Védi a szívünket a csokoládé

OrientPress
-
  Tegnap 17:50 Életmód  Csokoládé

Egy új tanulmány szerint a rendszeres csokoládé­fogyasztás segíthet csökkenteni a leggyakoribb szívritmuszavar kialakulásának kockázatát - írja a Világgazdaság.

Júliusban elkezdődhet a gödöllői főtér bővítése

OrientPress
-
  Tegnap 17:50 Belföld 

2015 vége óta áll kihasználatlanul a rossz állapotban lévő régi városháza épülete. Az áprilisban kezdődött bontási munkálatok nyárra fejeződnek be, azt követően pedig a lakosság javaslatait figyelembe véve azonnal elindul a főtér fejlesztési programja – mondta Gémesi György polgármester a Rádió Orienten.

Magyar mentők a világ legjobbjai között

A magyar mentők több mint húsz ország harminc csapata között mindkét kategóriában a második helyen végeztek a május 24. és 28. között, a csehországi Rejvizben megrendezett 21. nagy, nemzetközi mentőversenyen- tudatta az Országos Mentőszolgálat az OrientPress Hírügynökséggel.

Elefántház épül a Szegedi Vadasparkban

OrientPress
-
  Tegnap 15:00 Kultúra  Szeged Csongrád

Az állatkert történetének legnagyobb beruházásaként öt ázsiai elefánt (Elephas maximus) elhelyezésére alkalmas elefántház épül a Szegedi Vadasparkban; az épület alapkövét vasárnap, gyermeknapon Botka László (MSZP) polgármester rakta le.

Novák: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-táborokon belül

OrientPress
-
  Tegnap 12:50 Belföld  Emmi

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára…

Tavaszi zsongásra hívja Kőbánya a lakosokat

OrientPress
-
  Tegnap 12:00 Kultúra 

Május 28-án családi programmal várja Kőbánya Önkormányzata a lakosokat az Újhegyi sétányon. A Tavaszi zsongás elnevezésű rendezvény élettel kívánja megtölteni a Tér-köz pályázat keretében nemrég megújult területet – közölte Marksteinné Molnár Julianna, Budapest Főváros X. Kerület Kőbánya Önkormányzata képviselője.

Nyárias időnk lesz egész héten

Szerdán ugyan elszórtan kialakulhatnak záporok,zivatarok, de az ország jelentős részén, egész héten javarészt napos időre, 25 Celsius-fok feletti hőmérsékletre számíthatunk - írja a koponyeg.hu előrejelzésében.

Programok garmada várja ma a gyermekeket

OrientPress
-
  Tegnap 10:20 Belföld 

Nagykövetségek és kulturális intézetek bemutatóival, interaktív pénzügyi fejtörőkkel, ingyenes orvosi szűrésekkel, játékos programokkal várja a gyerekeket és a családokat szombaton és vasárnap a Városligetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a fővárosi önkormányzat ingyenes gyereknapi rendezvénye, és vidéken is…

Hamarosan itt a társaságiadó-bevallás határideje

OrientPress
-
  Tegnap 09:30 Gazdaság  NAV

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be a 25 DOLLÁR

OrientPress
-
  Tegnap 08:45 Kultúra  Fesztiválok

A 70. cannes-i filmfesztiválon tegnap debütált a szakma előtt a 25 DOLLÁR című rövidfilm, amely a világon elsőként mutatja be a Paramount filmstúdió alapítóját, a magyar származású Adolph Zukort, „Hollywood atyját”. A legnevesebb nemzetközi filmes seregszemlén az alkotást Csősz Boglárka színművész-producer képviselte.