Bezár
Ma 2017.03.28 22:00 órától másnap reggelig hálózati karbantartás várható, mely elérhetetlenné teszi a weboldalunkat és az appunkat is.
Találatok: 10 hír

Ízelítő a gasztronómia oktatásunk múltjából és jelenéből

Oldalas  Ma 19:32 Recept 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Intézeti Tanszéke Ízelítő a gasztronómia oktatásunk múltjából és jelenéből című konferenciát szervezett, mely Gundel Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre a BGE Kutatói Napok sorozat keretében. A…

Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017.

Oldalas  Tegnap 15:27 Kultúra  Torta

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közös sajtótájékoztatóján jelentette be azt az 5-5 versenyművet, melyek továbbjutottak a Magyarország tortája 2017, és a Magyarország Cukormentes Tortája 2017. verseny döntőjébe.   A zsűri tagjai:   Magyarország Tortája verseny:  Sárközi Ákos, a Michelin…

17 főzde képviselte hazánkat a Destillatán

Oldalas  17.03.23 16:12 Recept  Ausztria

Az ausztriai Destillatán, Közép-Európa legnagyobb párlatversenyén a magyar nemzeti győztes az Agárdi Pálinkafőzde lett – mondta Wolfgang Lukas, a versenyt rendező cég ügyvezető igazgatója szerdán a budapesti díjátadón.   Tájékoztatása szerint összesen 119 főzde termékeit vizsgálták, Magyarországot 17 főzde képviselte. A versenyen 12…

Ütött a Föld Órája

Oldalas  17.03.23 16:09 Kultúra 

2017. március 25-én este egy órára ismét elsötétül egy sor nagyváros szerte a világon. Az egy órára vállalt sötétség jelkép, a kevesebb és hatékonyabb energiafogyasztásra hívja fel a figyelmet. A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) is támogatja a kezdeményezést, de a Föld Órája akcióhoz bárki önként csatlakozhat. Földünk melegszik.…

Többet akarunk annál, amit megengedhetnénk magunknak?

Oldalas  17.03.23 16:05 Recept 

A pazarlás az egyik legnagyobb mai probléma, az emberek jóval többet akarnak annál, mint amit igazából megengedhetnének maguknak ‒ mondta Pál János környezetgazdasági agrármérnök a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában. Pál János szerint leginkább a szemlélettel vannak problémák, azzal a nézőponttal, hogy hogyan…

Cukorbetegeknek is „csodaszer” a mozgás

Oldalas  17.03.23 16:02 Életmód 

A megfelelően kialakított életmód nem csak csökkenti a cukorbetegség rizikóját, de a már kialakult betegségben is jelentős javulás érhető el általa. Babai László, az Életmód Orvosi Központ alapítója, életmód orvos a cukorbetegek számára kialakított életmód program hatásairól tájékoztatott.   A diabétesz ma hazánkban közel 7-800 ezer embert…

Csapody Balázs a PGA új elnöke

Oldalas  17.03.22 17:32 Kultúra 

Mozgalmas évet tudhatnak magunk mögött a Pannon Gasztronómiai Akadémia tagjai, hiszen a Bocuse d’Or versenyeken elért sikerek, az Áfa-kulcs csökkentése, a Magyar Turisztikai Ügynökség megalapítása mind-mind fontos mérföldkövek a magyar gasztronómia fellendüléséhez vezető úton.   E folyamat további menedzselése rengeteg apró…

Új elnököt választott a szállodaszövetség

Oldalas  17.03.22 17:16 Recept  Gasztro Szálloda

 Könnyid Lászlót választották meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnökének a szervezet soron kívüli tisztújító közgyűlésén, gasztronómiai társelnöknek Hamvas Zoltánt, általános alelnöknek Flesch Tamást – mondta Kovács István, a MSZÉSZ főtitkára az MTI érdeklődésére szerdán.       Kovács István…

Újabb értékekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

Oldalas  17.03.21 20:10 Recept  RTL Klub Áfa

    A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült – a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után.       Az egri…

Konferencia Gundel Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából

Oldalas  17.03.21 07:51 Kultúra 

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Vendéglátás Intézeti Tanszéke tisztelettel meghívja Önt az Ízelítő a gasztronómia oktatásunk múltjából és jelenéből című konferenciára, mely Gundel Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre a BGE Kutatói Napok sorozat…