Találatok: 41 hír

Pozitívban nyitott az olaj New Yorkban

NRGreport
-
  Tegnap 16:51 Gazdaság  Tőzsde New York

Vegyesen, minimális elmozdulással nyitottak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A Brent 51 dollár felett kezdte a kereskedési napot.

Az olajbányászatnak állítottak emléket Nagykanizsán

Minden egyes történelmi emlék az önbecsülésünket erősíti - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Nagykanizsán, a 80 éve a dél-zalai térségben indult magyar olajbányászatnak emléket állító nyolcméteres fúrótoronymakett avatásán.

Új orosz módszer a palaolaj kitermelésére

NRGreport
-
  Tegnap 11:15 Gazdaság 

Orosz tudósok és olajipari szolgáltatócégek azt állítják, hogy kidolgoztak egy újfajta módszert, amellyel hatékonyan lehet helyettesíteni az úgynevezett hidraulikus repesztéses (fracking) olajkitermelési eljárást. 

Tíz éve rekorder az INA

NRGreport
-
  Tegnap 10:39 Gazdaság  Vizes VB Olajipar

Tíz éve az INA horvát olajipari vállalat vezeti a legnagyobb bevétellel záró horvát vállalkozások toplistáját - írta a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap pénteken, az állami pénzügyi intézet (FINA) jelentésére hivatkozva.

Forradalmasíthatja a lítiumipart egy új felfedezés

NRGreport
-
  Tegnap 10:33 Pénzügy 

Amerikai tudósok azt állítják, hogy az elektromos autók akkumulátoraihoz és más megújuló energiához kapcsolódó technológiákhoz nélkülözhetetlen lítiumot az eddigiek mellett egy meglepő forrásból is lehet biztosítani, a szupervulkánokból. 

Erősödik a WTI árfolyama

NRGreport
-
  Tegnap 09:18 Gazdaság 

A WTI árfolyama tegnap 46,5 dolláron fordult, jelenleg pedig 47 dollár körüli hordónkénti áron kereskednek a nyersolajjal a piacon. 

BÉT: a Mol is kellett a történelmi csúcshoz

NRGreport
-
  Tegnap 09:15 Gazdaság  BUX-index

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 295,20 pontos, 0,80 százalékos emelkedéssel, 37 187,29 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön. Az emelkedés az OTP és a Mol jó teljesítményének volt köszönhető elsősorban.

Kedvező változás az energiahatékonysági hiteleknél

NRGreport
-
  17.08.17 17:09 Gazdaság  Energia MFB

Szeptember 1-től a korábbinál is kedvezőbbek lesznek a lakossági energiahatékonysági beruházások finanszírozására meghirdetett, nulla százalékos kamatú hitelprogram igénylési feltételei. 

Euró váltja a forintot a gáztőzsdén

NRGreport
-
  17.08.17 17:06 Gazdaság  3 hír a témában

Euró alapú kereskedés váltja föl az eddigi forint alapút a CEEGEX-en, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyta a gáztőzsde Piaci Szabályzat módosítási kérelmét. A MEKH támogatásával a változás 2017. október 1-jén lép életbe.

Klímaegyezmény: Áder bővítené a kört

NRGreport
-
  17.08.17 12:12 Tudomány  Áder János Párizs

További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök. Emmanuel Macron francia államfőnek írt levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.

LNG: Trump ellentmond saját magának

NRGreport
-
  17.08.17 11:24 Gazdaság 

Egy amerikai ipari kereskedelmi csoport szerint ellentmond Donald Trump "America First" politikájának a Fehár Ház azon terve, hogy növelné az Egyesült Államok földgázexportját. 

Szupervonatok járnak majd London és Skócia között

NRGreport
-
  17.08.17 11:21 Tudomány  Közlekedés Skócia

Nagysebességű vasúti közlekedés köti össze jövő évtől Londont és Skóciát, több vonalon is jelentősen lerövidítve az utazás idejét.

Magyar cég segíti az ukrán gázpiaci liberalizációt

NRGreport
-
  17.08.17 09:42 Gazdaság  Ukrajna Közbeszerzés

A magyar tulajdonú IP Systems Zrt. nyerte az Ukrtransgaz által kiírt közbeszerzést, melynek keretében a rendszerirányítói és a gáztárolói feladatokat ellátó ukrán vállalat számára szállít integrált informatikai platformot.

Visszapattant a WTI ára

NRGreport
-
  17.08.17 09:15 Gazdaság 

A befektetők szerint nem lesz tartós az olajkészletek csökkenése. 

Több cég is érdeklődik az Air Berlin iránt

NRGreport
-
  17.08.17 09:15 Gazdaság  Berlin Lufthansa

Az Air Berlin a Lufthansán kívül „több mint két légitársasággal” is folytat tárgyalásokat a csődvédelmet kért cég részeinek eladásáról, közölte a csődbe jutott légitársaság ügyvezető igazgatója.