Találatok: 45 hír

1 milliárd forint fölött költ az E.ON Vas megyében

NRGreport  17.04.28 15:12 Gazdaság  Vas Energia

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése, új innovatív termékek létrehozása és felügyelete – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát.

Ilyen repülő motorokkal kerülhetjük ki a dugókat a jövőben - videó

NRGreport  17.04.28 15:12 Tudomány 

A Kitty Hawk most tesztelte repülő járgányának prototípusát - a startup cég egyik tulajdonosa a Google társalapítója.

Ítéletidő Csehországban, több ezren áram nélkül

NRGreport  17.04.28 13:51 Tudomány  Csehország Rádió

Több mint tízezer háztartás áram nélkül maradt Dél-Csehországban a régiót csütörtökről péntekre ért sűrű havazás és a heves szélviharok következtében. Péntek reggel közutak tucatjai voltak járhatatlanok a nagy mennyiségű hó és az utakra dőlt fák miatt - közölte a cseh közszolgálati rádió.

Nem elég az OPEC-ígéret

NRGreport  17.04.28 12:15 Gazdaság 

Emelkedett pénteken a vezető olajfélék árfolyama, ez az emelkedés azonban nem volt elég ahhoz, hogy az árfolyamok ne zárják már a második hetet is csökkenéssel. Nem elég a piacoknak, hogy az OPEC minden bizonnyal meghosszabbítja az alacsonyabb kitermelési kvótákat.

AZ RWE maradhat az innogy többségi tulajdonosa

NRGreport  17.04.28 10:06 Gazdaság 

Az RWE csütörtöki közgyűlésén a részvényesek leszavazták az RWE javaslatát, miszerint tovább csökkentsék a leválasztott üzletágban lévő részesedést és ebből oldják meg az osztalékfizetést.

Atomblokk épül a szénerőművek megmentéséért

NRGreport  17.04.28 10:03 Tudomány 

Sajátos okból építene atomerőművet Lengyelország: a nulla szén-dioxid-kibocsátású létesítménynek köszönhetően könnyebben teljesíthetné uniós klímakötelezettségét, így a háttérben tovább működhetnének az áramtermelés 80 százalékát adó szénerőművek is.

Oroszország kész segíteni Japánnak a fukusimai atomerőmű helyreállításában

Oroszország kész segítséget nyújtani Japánnak a fukusimai atomerőmű helyreállításában - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában, az Abe Sindzó japán kormányfővel a kétoldalú megbeszélések után közösen tartott sajtóértekezleten.

Másfélmilliárdos fejlesztési támogatásra pályázik Békéscsaba

Két, összesen csaknem másfélmilliárd forint összköltségű pályázat beadásáról döntött a békéscsabai közgyűlés. A pályázatok az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba tartoznak.

Nyereséges volt az INA az első negyedévben

NRGreport  17.04.27 18:27 Gazdaság  6 hír a témában

Az INA horvát olajipari vállalat nettó nyeresége az első negyedévben egyszeri tételek nélkül elérte a 199 millió kunát (8 milliárd forint), míg egy évvel korábban 42 millió kuna veszteséget könyvelt el a cég.

Energiacsomag: új szakaszba lépett a kötelezettségszegési eljárás

Két ügyben is újabb szakaszba léptette a Magyarország ellen korábban megindított kötelezettségszegési eljárásokat csütörtökön az Európai Bizottság (EB). Ezek közül az egyik az energiacsomag rendelkezéseit érinti.

Gyengébb negyedévet zárt az Airbus

NRGreport  17.04.27 15:12 Gazdaság  5 hír a témában

Javuló árbevétel mellett is felére csökkent az Airbus üzemi eredménye az első negyedévben a tavalyi szinthez képest, az adózott eredmény viszont 52 százalékkal javult.

Kezelné a műanyag hulladékok problémáját az EU

NRGreport  17.04.27 12:39 Tudomány  Málta Hulladék

A műanyag hulladékok okozta szennyezések elleni fellépés lehetőségeiről tárgyaltak az EU környezetvédelmi miniszterei a máltai EU-elnökség szervezésében, szerdán - április 26-án - Vallettában; a magyar delegációt Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára vezette.

Egyre több gázt hoz Európába a Gazprom - infografika

NRGreport  17.04.27 12:00 Gazdaság 

A 2014-es visszaesés után 2015-ben és tavaly is nőtt a Gazprom európai gázexportja. Az MTI infografikájából kiderül, hogy orosz óriáscég 2016-ban 179,3 milliárd köbmétert szálljtott európai vásárlóinak.

A jövő szakembereit kereste a MAVIR és az MVM

NRGreport  17.04.27 11:39 Gazdaság 

Jövőbeli munkatársait kereste a Szakma Sztár Fesztiválon a MAVIR ZRt. és az MVM OVIT Zrt., míg az MVM Partner Zrt. szponzorként vett részt a rendezvényen. A fesztivál célkitűzése – amely a fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése – egybecseng az MVM Csoport társaságai által megfogalmazott céllal: a jövőben…