Találatok: 55 hír

Hackertámadás érte a Rosznyeftyet

NRGreport
-
  Ma 16:12 Gazdaság  Hacker

A szerverei ellen elkövetett nagyszabású hackertámadásról számolt be kedden a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty.

Éghajlatkutató: 70 százalékkal kellene csökkenteni a széndioxid-kibocsátást

Mika János éghajlatkutató szerint nagyon kedvező folyamat indult el 2014-ben, megállt a széndioxid-kibocsátás növekedése, de ez is "60-80 százalékkal több, mint amennyit a természet fel tud dolgozni". Ezért vissza kell fogni a kibocsátást 70 százalékkal ahhoz, hogy a széndioxid-koncentráció állandóvá váljon.

Megújulók: Kína alaposan ráver Amerikára

NRGreport
-
  Ma 12:54 Tudomány 

Nagyjából ötször annyi munkavállaló dolgozik a megújuló iparágakban Kínában, mint az Egyesült Államokban - derül ki a Statista.com infografikájából. 

Napelemekkel spórol a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Napelemes rendszert épít ki telephelyein a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, amely a magyar állam és az Európai Unió segítségével megvalósuló beruházáshoz 245 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) pályázatán - közölte a szervezet kedden.

Litvánia is amerikai LNG-t vásárol

NRGreport
-
  Ma 11:27 Gazdaság 

Lengyelország után egy újabb európai állam, Litvánia is bejelentette, hogy az Egyesült Államokból vásárol csepfolyósított földgázt. A lépés itt is az orosz energiafüggőség csökkentését szolgálja. 

Mikrobák falták fel a Deepwater Horizon olaját

NRGreport
-
  Ma 10:54 Tudomány 

A Deepwater Horizon olajplatform 2010-es balesete után az óceánba került 4 millió hordónyi olaj jelentős részét egy újonnan felfedezett baktériumfaj bontotta le. 

A német energiacégek fizetnek az atomerőművek leállításáért

NRGreport
-
  Ma 10:48 Tudomány 

A német energiaipari vállalatok 24 milliárd eurót fizetnek egy új alapba.

Tíz újabb bányászati koncessziós pályázat jelent meg

Tíz újabb bányászati koncessziós pályázat jelent meg - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden. 

Okosváros lesz Tata

NRGreport
-
  Ma 08:39 Tudomány 

A Digitális Jólét Program (DJP) 2.0 keretén belül Tata lesz azon kísérleti programok egyik helyszíne, ahol okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódó eljárásokat fejlesztenek ki és vezetnek be - mondta a programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn egy tatai konferencián.

Együttműködik a DÉMÁSZ az Óbudai Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közművek villamoshálózati elosztó társasága és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, amelynek értelmében a duális villamosmérnöki képzést választó hallgatók ezután a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-t is választhatják egyetemi gyakorlatuk helyszíneként. 2017 őszétől az…

Duplázhatnak a naperőművek

Feldolgozta a tavaly év végén rekordmennyiségben beérkező, a kötelező átvételi rendszerhez (KÁT) való csatlakozási kérelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), és az adatok alapján a jövőben két és félszeresére nőhet a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés Magyarországon - tájékoztatott a…

Gyorsneutront kutatna a V4-országokkal a Roszatom

NRGreport
-
  Tegnap 14:57 Gazdaság  V4-ek

Szándéknyilatkozatot írt alá a Dmitrovgrádban épülő, többcélú gyorsneutronos kutatóreaktor nemzetközi központban való együttműködésről a visegrádi országok V4G4 Kiválósági Központja és a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern.

Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt ér a Nagy-korallzátony

NRGreport
-
  Tegnap 14:06 Tudomány  Ausztrália

Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt (11 734 milliárd forint) ér a Nagy-korallzátony, és kulcsfontosságú szerepet játszik Ausztrália gazdaságának támogatásában - állapították meg szakértők.

Veszélyben a brit emissziós célok

NRGreport
-
  Tegnap 13:57 Tudomány 

Az energiapolitika hiánya miatt eshet kútba, hogy Nagy-Britannia 13 éven belül több mint felével csökkentse széndioxid-kibocsátását.

Elzárták a gázcsapot - de nem az oroszok

NRGreport
-
  Tegnap 13:39 Gazdaság 

Lezárták az orosz gázt Lengyelországon keresztül Nyugat-Európába szállító tranzitvezetéket a lengyelek, mert a csőben rossz minőségű energiahordozó áramlott. Egyesek technikai problémát, mások Moszkva politikai figyelmeztetését látják az ügyben.