Találatok: 44 hír

Föld órája: sokat lehet spórolni egy órás lekapcsolással

NRGreport  Tegnap 14:34 Tudomány  Energia

Március 25-én ismét elérkezik az idő: közép-európai idő szerint 20:30 órakor kezdetét veszi a Föld órája. Hogy kinyilvánítsák az éghajlatvédelem iránti elkötelezettségüket, az emberek tízedik alkalommal fogják egy órára lekapcsolni lámpáikat – ideális esetben minden árammal működő eszközükkel egyetemben.

Az eddig mért legalacsonyabb a déli-sarkvidéki tengeri jég minimális kiterjedése is

NRGreport  Tegnap 13:37 Tudomány  Antarktisz

Az Antarktisz körüli tengeri jég valaha mért legkisebb nyári kiterjedését érte el március 3-án, ezzel megdöntötte az 1979 óta tartó mérések rekordját.

Mavir: jelentős az óraátállításból származó megtakarítás

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. összesítése szerint az óraátállítással naponta 2-3 százalékos áram megtakarítás érhető el az átállítást követő időszakban.

Zuhanhat az olaj, ha nem egységes az OPEC

NRGreport  Tegnap 11:42 Gazdaság  Válság Olajipar

Az OPEC vasárnapi, Kuvaiti találkozóján sok múlik: meg kell győzniük a piacokat arról, hogy minden rendben van a kitermelési megállapodással, sőt, májusban meg is hosszabbítják azt. 

Energetikai ranglista: jók vagyunk, de nem annyira

21. helyezést ért el Magyarország a World Economic Forum 127 ország energetikai rendszerét és energiaellátását összehasonlító ranglistáján, amellyel komoly fejlett országokat előzünk meg – a helyzet azonban nem ilyen derűs.

Szélenergiával stabilizálja az elektromos hálózatot az E.ON

Az E.ON lesz az első olyan energiavállalat, mely szélenergiával stabilizálja a németországi elektromos hálózatot. Ezt azzal éri el, hogy az erre használt szélerőműparkot előbb saját virtuális erőművébe integrálja.

Okos gurulóutakal jelentősen csökkenthető a környezetszennyezés

NRGreport  Tegnap 09:09 Tudomány  Repülőgép

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) tanulmánya szerint akár 40 százalékkal csökkenthető a környezet terhelése azokon a repülőtereken, ahol a gurulóutakba épített okos fényjelzések segítik a repülők földi mozgását.

Szigorítanák az Irán elleni szankciókat

NRGreport  Tegnap 08:42 Gazdaság  Irán

Amerikai szenátorok kétpárti törvényjavaslatot kezdeményeztek csütörtökön az Irán elleni szankciók szigorítására, az indítványt a szenátus külügyi bizottságának két tagja, Bob Corker republikánus és Robert Menendez demokrata párti politikus terjesztette elő.

Veszélyben a szentendrei ivóvízbázis

NRGreport  Tegnap 08:14 Tudomány  Szentendre

Meg kell akadályozni a Szentendrét és több mint tíz települést ellátó ivóvízbázis szennyezését - jelentette ki az Együtt környezetvédelmi szakszóvivője.

Indul a nyári időszámítás, jön a megtakarítási időszak

NRGreport  17.03.23 13:41 Gazdaság  Energia Vonat

Minden év március utolsó vasárnapján – idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta Magyarország is villamos energiát spórol.

Átadták az első MOL Drive through benzinkutat

NRGreport  17.03.23 13:17 Gazdaság  MOL Szentendre

A MOL tavaly meghirdetett stratégiájának egyik lényeges eleme, hogy a MOL továbbfejleszti piacvezető kiskereskedelmi hálózatát a régióban, és új fogyasztási termékeket és szolgáltatásokat vezet be.

Ellepi a tengereket a műanyag szemét - infografika

NRGreport  17.03.23 11:03 Tudomány 

A Statista.com infografikája a világ tengeriben úszó műanyag szemét eloszlását mutatja. 

Szorosabbra fűzi a kapcsolatokat az Eni és a Gazprom

NRGreport  17.03.23 10:03 Gazdaság  Gazprom

Szándéknyilatkozatot írt alá a Gazprom vezérigazgatója, Alexey Miller és az Eni S.p.A. vezérigazgatója Claudio Descalzi a két vállalat szorosabb együttműködéséről. 

Nemzetközi összefogás a Dunáért

NRGreport  17.03.23 09:06 Tudomány 

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtő területeinek védelme, valamint a vízkészletek megóvása érdekében - közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 

Hazai labor segít a terrorizmus elleni harcban

NRGreport  17.03.23 09:00 Tudomány 

Bár a terrorfenyegetettség nálunk kisebb, mint számos más országban, a közelmúltban mégis egy hazai kutatóközpontot nevezett ki együttműködő partnerének a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ). Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont nukleáris törvényszéki területen történő kutatásaival, elemzői munkájával járul hozzá az ország és…