Találatok: 138 hír

Mi a kapcsolat a bélflóránk és a hangulatunk között?

Női NetCafe
-
  Ma 23:00 Egészség 

A szerotonin az egyik legjobban ismert központi idegrendszeri molekula, amely hatással van az érzelmekre és a viselkedésre, elégtelen termelése pedig hozzájárulhat a depresszió kialakulásához.

Mi áll a különös álmok hátterében?

Női NetCafe
-
  Ma 22:00 Életmód 

Tudósok magyarázatot találtak arra, miért ébredünk gyakran fel arra, hogy valami teljesen képtelen, bizarr dolgot álmodtunk.

Ha a csontritkulás mellett ezt tapasztalod, kérj sürgősen orvosi segítséget

Női NetCafe
-
  Ma 21:00 Egészség 

A csontritkulás gyakran hirtelen, átmeneti hallásromlással jelentkezik egyszerre – mutattak rá az érdekes összefüggésre tajvani szakemberek.

Felfedezték, miért hízunk évente átlagosan fél kilót

Női NetCafe
-
  Ma 19:00 Életmód 

Az étvágyat kontrolláló agysejtek „ellustulnak” az évek során, így később érzékelik a jóllakottságot.

Ezzel a növényi kivonattal sikeresebben győzheted le a baktériumokat

Női NetCafe
-
  Ma 18:00 Egészség 

A túlzásba vitt antibiotikum-használat eredményeként teljes gyógyszer-rezisztencia alakulhat ki, ezért sürgősen új megoldásra van szükség az egészségügyi probléma kezelésében.

Hogyan dobd fel a kisméretű fürdőszobád?

Női NetCafe
-
  Ma 16:00 Életmód 

Ha úgy érzi túl egyhangú és unalmas a fürdőszobája, dobja fel az egészet a napsütötte sárga szín meleg hangulatával.

Ha túl sokat szedsz ezekből a kiegészítőkből, megnő a rákkockázat

Női NetCafe
-
  Ma 15:00 Egészség 

A napi ajánlott beviteli mennyiség túllépése káros lehet az egészségre – derül ki egy friss kutatásból, amelynek szerzői hozzáteszik, hogy az étrendkiegészítőknek „valójában nincs jótékony hatásuk”.

Feltétlenül ki kell dobni a földre esett ételt?

Női NetCafe
-
  Ma 13:00 Életmód 

Anthony Hilton mikrobiológus professzor és diákjai úgy találták a kísérletek során, hogy a földre esett ennivaló mielőbbi felkapása valóban védhet a kórokozók rátelepedése ellen – a köztudatban elterjedt öt másodperces „szabálynak” tehát akár tudományos magyarázata is lehet.

Tudtad, hogy a szobanövények is okozhatnak allergiát?

Női NetCafe
-
  Ma 12:00 Egészség 

Az allergiás tünetek javulásáért sokat tehetünk, ha közvetlen környezetünkben csökkentjük az allergének mennyiségét. Ennek első lépése lehet, ha jól választjuk meg kerti és szobanövényeinket.

Bunyós Lego

Női NetCafe
-
  Ma 11:00 Bulvár 

Ne higgye senki, hogy aki animációs filmet készít, az a csendes magányt választja, míg az élő filmet készítő kollégák esőben, hóban is forgatnak, ők megkímélik magukat minden megpróbáltatástól.

Hány hónapos kortól adhatsz a babának ivólevet?

Női NetCafe
-
  Ma 10:00 Életmód 

A csecsemőknek az első hat hónapban a születést követően a legjobb „ivólé” az anyatej, így ebben az időszakban semmilyen más ívó levet nem szabad adni.

Ez a legjobb módszer, hogy egy kismama leszokjon a dohányzásról?

Női NetCafe
-
  Ma 09:00 Egészség 

A Nottingham Egyetem kutatói az eddigi legnagyobb szabású vizsgálat elvégzését tervezik 1050 terhes nő közreműködésével.

A Dunkirk félmilliárdja

Női NetCafe
-
  Ma 08:40 Bulvár 

Christopher Nolan nagy varázsló: mindig tudja, mi tesz különlegessé egy filmet, miből válhat igazi siker, és ha szándékosan szembe megy az árral, akkor is nagyot alkot.

Duguláselhárítási tippek házilag

Női NetCafe
-
  Ma 07:15 Életmód 

Nem szeretnél azonnal szerelőt hívni, ha eldugult a lefolyód? Természetesen, mint sok minden másra, léteznek duguláselhárítási tippek házilagos megvalósításra is.

Ez a műtét 5 évre meggyógyít minden második cukorbeteget

Női NetCafe
-
  Ma 06:00 Egészség 

A fogyást elősegítő gyomorszűkítő műtét legalább öt évre meggyógyítja a 2-es típusú cukorbetegségből az azzal küszködő páciensek felét. A Lancet című szakfolyóiratban megjelent eredmények alapján a kísérletbe bevont 60 ember közül senkinek sem segített önmagában a gyógyszer és a diéta.