Találatok: 437 hír

Árhullám alakult ki két folyónkon is

Árhullám alakult ki a hétvégén, a csapadékos időjárás hatására a Rábán és a Murán, valamint a folyók vízgyűjtő területein - tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-t.

Nagy a baj a magyar tejjel - ez a 22-es csapdája

Napi
-
  Ma 15:05 Gazdaság 

A 22-es csapdájában szenvednek a magyar tejtermelők: a hazai termékek felvásárlási ára alacsony, ezért a gazdálkodóknak nincs pénzük a megfelelő takarmányozásra, ami lenyomja a minőséget ez persze az árakat. Karácsonyra eltűnhet a vaj a boltokból.

Átadták az Alteo új debreceni erőművét

Napi
-
  Ma 14:53 Gazdaság  Debrecen Energia

Elkészült az Alteo új debreceni erőműve: a cégnek ez már a második erőműve a városban, amely a helyi hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagázból állít elő villamos energiát - közölte ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója a keddi erőműavatáson.

Erősödött a forint a kamatdöntés hatására

Napi
-
  Ma 14:30 Gazdaság  Kamat Buda Cash

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a jegybank monetáris kondíciókat lazító, a negatív egynapos betéti kamatlábat tovább csökkentő döntését követően.

Új vezérigazgató a Démász élén

Bally Attila a Démász új vezérigazgatója keddtől, a tisztséget eddig ellátó Kóbor Görgy, a tulajdonos NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója a jövőben a cégcsoport frissen kidolgozott stratégiájának megvalósítására koncentrál - tájékoztatta a Nemzeti Közművek kedden az MTI-t.

Gazdát cserélt az egyik legnagyobb budapesti pláza

Napi
-
  Ma 14:18 Gazdaság  Afrika

Eladták a budapesti Aréna Plázát, a vevő - egy dél-afrikai befektetési alap, a NEPI Rockcastle - 275 millió eurót fizetett az egyik legjobban teljesítő fővárosi bevásárlóközpontért - írta a Portfolio a cég bejelentésére hivatkozva.

Fontos kedvezményt kaptak a nyugdíjasok - erről jobb, ha tud!

Napi
-
  Ma 14:13 Gazdaság 

A hivatalos ügyek intézésével kapcsolatban gyakran felmerülő kérdés, hogy maga az eljárás költség-, illeték köteles-e, illetve, hogy az útiköltséget megtérítik-e az ügyintézés helyszínéig. Az Adó.hu szakértője megadja a válaszokat.

Tovább lazított az MNB (bővített)

Napi
-
  Ma 14:00 Gazdaság  Buda Cash MNB

Maradt a történelmi minimumon a magyar alapkamat, ám az egynapos jegybanki betétnél 10 százalékponttal vágott az MNB.

Váratlan helyről kaphat nagy pofont a magyar autóipar

Az elektromos autók elterjedése és az automatizálás akár már 5 éven belül is negatívan érintheti a magyar ipart. Elsősorban a nagy autógyártók beszállítói hálózatának csökkentése és az élő munkaerő mérséklése jelentheti a legnagyobb veszélyt – derül ki az Atradius globális piacelemzéséből.

Újabb bank kínálhat minősített lakáshiteleket

Napi
-
  Ma 13:25 Gazdaság  Buda Cash MNB

Az MNB ma értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról - adta hírül a jegybank.

Ez a legnagyobb veszély a magyar cégek szerint

A szakemberhiányt jelölte meg a vállalatvezetők 92 százaléka a növekedés legnagyobb korlátjának a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által készített felmérésben, ezért a szakképzés megújítását szorgalmazza a szervezet - mondta Wimmer István, a szövetség főtitkára kedden, A munkaerőpiac aktualitásai és a szakképzés…

Nagy a gond Ukrajnában - lesújtó jelentés érkezett

Napi
-
  Ma 12:51 Gazdaság 

Negatív hatással van a sérülékeny társadalmi csoportokra és a gyűlöletbeszéd terjedéséhez vezetett a több mint három éve tartó fegyveres konfliktus Ukrajnában - állapítja meg kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET) rasszizmus és intolerancia elleni bizottsága (ECRI).

Újabb, sok százmilliós fejlesztés kezdődik a pécsi egyetemen

Napi
-
  Ma 12:20 Gazdaság  Oktatás Pécs

Elindult a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási központjának és idegen nyelvi központjának 850 millió forintos fejlesztése - közölte a felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel, miután az eredményes közbeszerzést követően a munkaterületet átadták a kivitelezőnek.

Fontos változást jelentett be a Vodafone

Napi
-
  Ma 12:05 Mobiltech  Vodafone

A Vodafone-nál már szeptember 18-tól élnek az új törvényszabályozás szerinti szerződéses feltételek, mely szerint határozott időtartamú, készülékvásárlást nem tartalmazó lakossági előfizetői szerződés legfeljebb 12 hónapos hűségidővel köthető meg a korábbi 24 hónap helyett.

Nagy félelem terjed Oroszországban - megrendül a bizalom

Napi
-
  Ma 11:37 Gazdaság  Financial Times

Az orosz állami cégek rohamtempóban vonják ki betéteiket a magánkézben lévő bankokból. Úgy tűnik, az orosz bankrendszer komoly bizalmi válsággal küzd a legnagyobb magánbank nemrégiben történt állami irányítás alá vételét követően.