Találatok: 467 hír

Visszafogott volt a kereskedés az amerikai tőzsdén

Napi
-
  Ma 22:37 Gazdaság 

Hat egymást követő napja tartó nyereséges szakasz végén pénteken visszafogott kereskedés volt a New York-i tőzsdén. Az arany jegyzése egy százalékkal emelkedett.

Díjeső hullt a magyar ingatlanfejlesztésekre

Örökségvédelem kategóriában két magyar ingatlanfejlesztés - Váci 1., Várkert Bazár - is első lett a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. Az ingatlanfejlesztés Oscar-díjaként számon tartott elismeréseket május 26-án a pályázatot kiíró nemzetközi ingatlanszövetség (FIABCI) 68. kongresszusán, Andorra la Vellaban osztották ki -…

Terror: marad a legmagasabb riasztási szint Nagy-Britanniában

Egyelőre érvényben marad a manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus fokozatú terrorkészültség Nagy-Britanniában. A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka ugyanakkor nagyon komoly előrelépésről számolt be a merénylő mögötti terrorhálózat felszámolásában.

Az Erste Bank 31 milliós bírságot kapott

Napi
-
  Ma 20:57 Gazdaság  Buda Cash MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzforgalmi szabálysértések miatt 31 millió forintra bírságolta az Erste Bank Hungary Zrt.-t., valamint arra kötelezte, hogy szeptember 30-ig orvosolja az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket - közölte az MNB a honlapján.

A dízelbotrány elérte a General Motorst is

A General Motors is a jogászok célkeresztjébe került az Egyesült Államokban a Volkswagen dízelbotrányának tanulságai alapján - írja az MTI.

G7-nyilatkozat a terrorizmus elleni fellépésről

A terrorizmus elleni küzdelemről szóló nyilatkozatot fogadtak el pénteken a világ hét iparilag legfejlettebb országainak (G7) vezetői a szicíliai Taorminában válaszul a manchesteri robbantásos merényletre. Felszólították az internet-szolgáltatókat és a közösségi oldalak működtetőit is, hogy lépjenek fel a terrorista tartalmakkal szemben.

Tartja magát a forint

Napi
-
  Ma 20:15 Gazdaság 

Gyengült kissé a forint pénteken a bankközi devizapiacon a főbb devizákkal szemben, de így is a héten elért idei legerősebb árfolyamának közelében maradt - írja az MTI.

Ennyire használják a gyerekek az okos eszközöket Magyarországon

Nyolc éves korig általában a közös okostelefon, tablet és laptop használat jellemző a családokra, 11 éves kor fölött azonban 10-ből már 9 gyermek rendelkezik saját okostelefonnal. A gyermekek döntő többsége bármikor hozzáfér az otthoni wifi-hez, a legtöbb családban téma a biztonságos internetezés és a családok túlnyomó része…

Épphogy pluszba verekedte magát Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX hajszálnyival a csütörtöki záróértéke felett, 34 359 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Ez gátolja a beruházások fellendülését Magyarországon és a régióban

Kedvezőek a beruházási kilátások a közép-, kelet- és délkelet-európai térség országaiban, de a vállalatoknak többet kell fordítaniuk korszerű gépekre és berendezésere, valamint kutatás-fejlesztésre (k+f) - figyelmeztetett az Európai Beruházási Bank (EIB) pénteken.

Mészáros Lőrincék építhetik az új Duna-hidat is

Újabb nagyberuházásban vehet részt Mészáros Lőrinc és üzleti köre. A Magyarország és Szlovákia között épülő új Duna-híd kivitelezésére kiírt közbeszerzést nettó 28 milliárd forintos ajánlattal nyerte meg a Hídépítő Zrt., valamint a Mészáros és Mészáros Kft.

Érdekes kijelentést tett az orosz jegybank

Napi
-
  Ma 19:00 Gazdaság  Válság Olajipar

Középtávon nagyon valószínűnek tartja az orosz központi bank, hogy hordónként 40 dollárra esik vissza az olajár - jelentette ki Kszenyija Judajeva, a pénzintézmény első elnökhelyettese pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Súlyos lépésre készülnek a németek a halálos kór miatt

Németországban akár 2500 eurós (770 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak az oltási tanácsadást elmulasztó szülők egy pénteken ismertetett kormányzati terv szerint, amelyet az egyre inkább terjedő kanyaró miatt készülnek bevezetni.

Friss időjárási előrejelzés - sokan vártak már erre

Hétvégétől fokozatos melegedés jön, egyértelműen beköszönt a kora nyárias idő, s a heves esőzéseknek sem lesz már nyoma az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint - írja az Koponyeg.hu.

Urológus szakorvosjelöltre hagyták a sürgősségit, a Facebookon kért segítséget

Napi
-
  Ma 18:02 Gazdaság  Sopron

Facebookon kért segítséget kollégáitól egy urológus szakorvosjelölt, akit egyedül, szakmai felügyelet nélkül osztottak be a sürgősségi osztályra ügyelni. Bejegyzését a 168 óra idézi, a lap szakértőket is megszólaltatott.