Találatok: 12 hír

Anticiklon, nyárias meleg

MetHu
-
  Tegnap 10:12 Időjárás  Afrika

A Kárpát-medence időjárást anticiklon alakítja. Folytatódik a száraz idő, egyre melegebb levegő érkezik fölénk. 

"Gerinces" időjárás

MetHu
-
  17.05.27 11:02 Időjárás  2 hír a témában

Hazánk időjárást a talajon anticiklon alakítja, a felsőbb légkörben pedig magassági gerinc helyeződik fölénk nyugat felől. Napos, száraz idő várható.

Szállj fel magasra!

MetHu
-
  17.05.26 20:35 Időjárás 

A hétvége időjárása megörvendezteti a repülés szerelmeseit is.

Szabadba csábító idő

MetHu
-
  17.05.26 10:27 Időjárás  2 hír a témában

A Kárpát-medence fölé északnyugat felől egyre inkább egy anticiklon helyeződik, hatására szárazabb és melegebb léghullámok érik el térségünket. Erősödik a nappali felmelegedés.

Közeledik a június - jön a nyár

MetHu
-
  17.05.25 16:02 Időjárás  Hétvége

A zivataros napok után szombatig még egy-egy futó zápor előfordulhat, de alapvetően napos, száraz, egyre melegebb időre számíthatunk. A jövő héten a maximum hőmérsékletek többfelé elérik majd a 30 Celsius fokot. Kedvezőek lesznek a feltételek a mezőgazdasági munkákhoz, a növények fejlődéséhez, a szálastakarmány…

Kiránduló idő sok napsütéssel

MetHu
-
  17.05.25 13:18 Időjárás  2 hír a témában

A Kárpát-medencétől nyugatra található anticiklon lassan térségünk fölé helyeződik. Áramlási rendszerében egyre szárazabb, melegebb levegő áramlik, emiatt sok napsütésre, fokozatosan erősödő nappali felmelegedésre számíthatunk.

Naposabb idő jön

MetHu
-
  17.05.25 10:48 Időjárás  5 hír a témában

Az átvonuló hidegfront mögött észak, északnyugati áramlással az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, változó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. Pénteken már kevesebb felhő zavarja a napsütést.

Hidegfront, lehűlés

MetHu
-
  17.05.24 11:33 Időjárás 

Az átvonuló hidegfront mögött északnyugati áramlással az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, változó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk.

Tornádó Perkáta határában

A Fejér megyei Perkáta határában május 23-án a késő délutáni órákban egy úgynevezett nem-mezocikilonális tornádót észleltek.

Záporok, zivatarok

MetHu
-
  17.05.23 10:27 Időjárás  2 hír a témában

Szerdán hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Az ezzel érkező hideg levegő stabilizálja a légállapotot, átmenetileg megnyugszik a légkör. Addig viszont a nagy nedvességtartalmú, labilis légtömegben ismétlődő jelleggel kell záporokra, zivatarokra számítani, amelyeket felhőszakadás és jégeső is kísérhet.

Záporok, zivatarok teszik változatossá időjárásunkat

MetHu
-
  17.05.22 16:04 Időjárás  5 hír a témában

A hétvégén átvonult hidegfronthoz kötődően a Dunántúl északi felén több, máshol kevesebb csapadék hullott záporokból, zivatarokból, a Tiszántúl nagy részén pedig egyáltalán nem esett az elmúlt egy hétben. A Kárpát-medencét kitöltő labilis rétegződésű levegőből adódóan a folytatásban is záporokra, zivatarokra kell számítani, kedden és szerdán…

Anticiklon peremén

MetHu
-
  17.05.22 11:24 Időjárás  3 hír a témában

Európa középső része fölött anticiklon található, a Kárpát-medence ennek peremén helyezkedik el. Egy kisebb magassági hideg teknő hatására labilisabbá válik felettünk a légkör, így összességében több helyen kell záporra, zivatarra számítani.