Találatok: 18 hír

Fagyveszélyes éjszaka, enyhe, napos hétkezdet

Egyre inkább anticiklon alakítja időjárásunkat. Az itt lévő hideg levegő, valamint az éjszakára mérséklődő szél hatására erős éjszakai lehűlés várható, a hajnali órákban a fagyzugos helyeken akár -5 fok is lehet. Hétfőn már erősödik a nappali felmelegedés, 15 fok köré melegszik a levegő.

Átlagnak megfelelő hőmérséklet

MetHu  17.03.25 10:57 Időjárás  2 hír a témában

Az éjszaka érkezett gyenge hidegfront gyorsan helyeződik dél felé, délutánra már a déli megyéket is maga mögött hagyja. Mögötte az eddigieknél több fokkal hidegebb levegő érkezik, de a hőmérséklet csúcsértéke nem süllyed az átlagos alá.

Többnyire napos idő

MetHu  17.03.24 11:18 Időjárás 

A tőlünk északra vonuló hullámzó frontrendszer hidegfronti szakasza mögött több fokkal hűvösebb és szárazabb levegő éri el hazánkat.

Meteora alkalmazás legújabb változata (iOS 1.1.8)

MetHu  17.03.23 17:00 Időjárás 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Meteora mobil alkalmazás új változatával (iOS 1.1.8) köszönti a Meteorológiai Világnapot.

Felhőatlasz – A felhőkről mindenkinek

MetHu  17.03.23 14:00 Időjárás 

Szerzők: Kolláth Kornél, Simon André, Pátkai Zsolt, Fejes Edina, Horváth Ákos, Kiss Márton, Németh Mózes, Fehér Balázs, Szabó Dorottya A felhők végtelen változékonysága, sokszínűsége, múlandósága a történelem folyamán számtalanszor megihlette az alkotókat, költőket, művészeket, elgondolkoztatta a tudósokat, kutatókat, amatőr…

A hétvégére változékonyabb idő

MetHu  17.03.23 13:58 Időjárás 

A hétvégén változékonyabbá válik időjárásunk, főleg a vasárnap hajnalban érkező hidegfronttal lehet sok felhő, és több helyen csapadék.

Egyre hűvösebb levegő érkezik

MetHu  17.03.23 11:10 Időjárás  Tisza Duna

A tőlünk északra elhelyezkedő anticiklon peremén szárazabb és pár fokkal hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Ez erős északi, északkeleti szél formájában történik majd meg, és szintén ennek hatására északkeleten záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak.

Változékony, tavaszias idő

MetHu  17.03.23 10:31 Időjárás 

Benedek napjára megérkezett a régen várt, talán meglepően is enyhe tavaszias idő. A csapadékos hétvége után hétfőn hosszabb-rövidebb időszakokra mindenütt kisütött a nap, és az élénk, olykor erős szél is szárítja a talajt. A folytatásban eleinte még folytatódik a már szinte májust idéző enyhe időjárás, majd a hét végére visszaesik a…

Nem dőlt meg a melegrekord...

MetHu  17.03.22 17:09 Időjárás  8 hír a témában

...de a közel 15 fokos hőmérséklet-különbség az ország északnyugati és délkeleti területei között így sem mindennapos. A mai napra vonatkozó maximum hőmérsékleti rekord egyébként 27,0 fok (1974, Pátyod), melytől az ábrán is látható dombegyházi mérés 1,2 fokkal maradt el.

Térben, időben részletesebb előrejelzések

MetHu  17.03.22 12:42 Időjárás 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat megújult előrejelzéssekkel köszönti a Meteorológiai Világnapot. A met.hu honlap főoldalán illetve az Országos előrejelzés oldalon térképes formában, délelőtt, délután bontásban látható a várható időjárás. Az előrejelzési térképeken az egyes településekhez tartozó időképre kattintva, vagy a Magyarországi település

Meleg idő helyenként záporral

MetHu  17.03.22 11:27 Időjárás  4 hír a témában

A Kárpát-medencétől északra elvonuló frontzóna érintőleges hatásaként helyenként zápor kialakulhat. Az időjárás jellegében azonban lényeges változás nem várható; továbbra is többórás napsütés és az átlagosnál magasabb hőmérséklet valószínű.

Négy hetes európai anomália előrejelzés

MetHu  17.03.22 09:00 Időjárás 

Már négy hetes prognózis látható az európai anomália előrejelzés oldalon.  A várható európai hőmérsékleti és csapadék anomáliát bemutató térképek a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központja (ECMWF) valószínűségi előrejelzései alapján készülnek, és heti bontásban, heti átlagértékekkel szemléltetik  a 20 éves…

Meleg idő

MetHu  17.03.21 10:41 Időjárás  4 hír a témában

A Kárpát-medencétől északra vonuló időjárási frontok továbbra sem hoznak lényeges változást időjárásunkban. Egy hidegfront közelíti meg térségünket, de tőlünk  északkelet felé mozdul el, fölénk szerdán is enyhe levegő érkezik. A többórás napsütés mellett a délutáni, esti órákban azonban elszórtan záporeső kialakulhat.

Tavaszi napéjegyenlőség

MetHu  17.03.20 18:00 Időjárás 

2017. március 20. 11 óra 20 perckor megkezdődött a csillagászati tavasz, ekkor következett be ugyanis a napéjegyenlőség. A dátum nem tévedés, a tankönyvek ugyan március 21-re datálják az eseményt, mely azonban éppen úgy eshet március 20-ra, mint 21-re.

Intenzív melegedés gyorsítja a növények fejlődését

MetHu  17.03.20 15:17 Időjárás  Hétvége

A hétvégén egy északnyugat felől érkező hullámzó frontrendszer hatására sokfelé esett az eső az országban. A csapadékos hétvége után hétfőn hosszabb-rövidebb időszakokra mindenütt kisütött a nap, és az élénk, olykor erős szél is szárítja a talajt. A folytatásban Északnyugat-, majd Nyugat-Európa fölött örvénylő ciklonok előterében egyre melegebb,…