Találatok: 12 hír

Keleten, északkeleten várható sok eső

Csütörtökön is ciklon alakítja térségünk időjárását. A többnyire borult ég alatt sokfelé várható további eső, zápor, a nagyobb mennyiség keleten, északkeleten valószínű.

Kevesebb helyen csapadék

MetHu
-
  17.09.19 10:37 Időjárás  14 hír a témában

Ciklon alakítja időjárásunkat, ezért a sokévi átlagnál hidegebb időre számíthatunk. Szerdán kevesebb helyen várható, és kisebb mennyiségben csapadék, valamint több helyen is kisüthet a nap.

Esős idő nehezíti a betakarítást

MetHu
-
  17.09.18 16:07 Időjárás  Győr Riasztás

A hétfői száraz időjárás csak átmeneti, hétfőn este nyugat, délnyugat felől ismét egy mediterrán ciklon éri el a Kárpát-medencét, ami kedden országszerte csapadékos időt okoz. Rövid szünet után szerdán dél, délkelet felől egy újabb mediterrán ciklon ér el bennünket, amely hazánk fölött kimélyül, így csütörtökön és keleten még pénteken is jelentős m

Kedden ismét csapadékos idő

MetHu
-
  17.09.18 10:28 Időjárás  11 hír a témában

Kedden egy mediterrán ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, hatására sokfelé várható csapadék, a Dunántúlon jelentős mennyiségű esőre számíthatunk.

Átmeneti csapadékszünet

MetHu
-
  17.09.17 11:30 Időjárás  11 hír a témában

Az északkelet felé helyeződő ciklon után hétfőn átmenetileg szárazabb levegő alakítja időjárásunkat. Többfelé kisüt a nap, és estig még számottevő csapadék a Dunántúlon sem valószínű.

Ciklon átvonulás

MetHu
-
  17.09.16 10:50 Időjárás  4 hír a témában

Mediterrán ciklon vonul ma át a Kárpát-medence fölött. Áramlási rendszerében eleinte nagyrészt meleg, nedves levegő érkezik, majd délután a légörvény hidegfrontja mögött jóval hidegebb, szárazabb léghullámokok árasztják el hazánkat. Délutánig nagy területen további jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani.

Gondolatok a légköri ózonról az Ózon Világnapja kapcsán

MetHu
-
  17.09.15 23:31 Időjárás 

Szeptember 16-át az ENSZ nevezte ki az „ózon világnapjának”. Eredeti angol elnevezése: International Day for the Presevation of the Ozone Layer (azaz az ózonréteg védelmének világnapja). A döntés 1994-ben született, és azért pont szeptember 16-ra esett a választás, mert az azóta már szinte „legendássá vált” Montreali Jegyzőkönyv aláírása az évnek…

Koszorúzás a balatoni viharjelzés elindítójának tiszteletére

MetHu
-
  17.09.15 20:00 Időjárás 

A Katonai Meteorológia Napjához kapcsolódva a Magyar Honvédség és az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei tisztelettel emlékeztek a hazai repülésmeteorológia létrehozójára, a magaslégkör-kutatás úttörőjére, a balatoni viharjelzés elindítójára, dr. Hille Alfréd meteorológus ezredesre a Siófoki Viharjelző Obszervatóriumban. A 2017.…

Nyugaton ősz, keleten nyár

MetHu
-
  17.09.15 11:34 Időjárás  16 hír a témában

Nyugaton, északnyugaton egy hullámzó frontrendszer hatására több lesz a felhő, amiből elsősorban az esti órákban kell csapadékra számítani, hűvös marad az idő. Az Alföld nagy részén hosszabb napos időszakok lesznek, szombat estig számottevő csapadék nélkül. Átmenetileg melegebb levegő áramlik fölénk.

Mozgalmas hétvége

MetHu
-
  17.09.14 13:49 Időjárás  Hétvége

Vasárnap délnyugat felől mediterrán ciklon vonul át hazánk fölött, nagy területen kiadós csapadékot okozva. A ciklon előtt szombaton az ország nagy részére még meleg levegő áramlik, vasárnap délután viszont egyre nagyobb területet árasztanak el a hűvös léghullámok.

Változékony marad időjárásunk

MetHu
-
  17.09.14 13:01 Időjárás 

A hét első felében igazi változékony, szeptemberre jellemző időjárás volt, és a folytatásban sem változik az a tény, hogy változékony marad az időjárásunk.

Hidegfront után

MetHu
-
  17.09.14 11:12 Időjárás  16 hír a témában

Pénteken az átvonult hidegfront után hűvös levegő lesz felettünk, de hosszabb-rövidebb időre az ország nagy részén kisüt a nap. Napközben számottevő csapadék sehol sem valószínű.