Találatok: 20 hír

Ismét jön a forróság

MetHu
-
  Ma 16:06 Időjárás  Kánikula

Pénteken egy-egy zápor, zivatar még előfordulhat, aztán a következő egy hét során a csapadék kialakulásának esélye minimálisra csökken és visszatér a kánikula. Az esők utáni melegben fejlődhet a termés növényeinken és a száraz időben lehet majd végezni az aktuális munkákat.

Vasárnap már kánikula

A hétvégén egyre melegebb, többnyire alacsony nedvesség-tartalmú levegő áramlik térségünk fölé, jelentősen erősödik a nappali felmelegedés. Szombaton csapadék sem valószínű, vasárnap elszórtan – főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb környezetében – lehet zápor, helyenként zivatar, amely csak átmenetileg frissíti fel a…

Péntektől melegedés kezdődik

MetHu
-
  Ma 10:45 Időjárás 

Csütörtökön még magassági teknő helyezkedik el Közép-Európa és így a Kárpát-medence felett is. Pénteken ez a teknő kelet felé mozdul el, mögötte nyugat felől anticiklon és magassági gerinc nyúlik be hazánk fölé. Ugyanakkor pénteken ennek peremén az északi megyéket egy feloszló hidegfront súrolja.

Zivataros hidegfront a Balatonnál

MetHu
-
  Tegnap 21:00 Időjárás 

Július 26-án, szerda délután egy lassan mozgó zivataros hidegfront érte el a Balatont. A front mentén és a front előtti területeken további zivatarok alakultak ki. A zivatarokat helyenként látványos csapadékzónák kísérték.

Zivatarok látványos csapadékzónákkal

MetHu
-
  Tegnap 20:00 Időjárás 

Július 26-án délután egy lassan mozgó zivataros hidegfront érte el a Balatont. A zivatarok megérkezését az OMSZ siófoki obszervatóriumból készített videón jól lehet követni.

Hűvös idő

MetHu
-
  Tegnap 11:04 Időjárás  Riasztás Jégeső

Csütörtökön még magassági teknő és kissé hűvös levegő lesz felettünk. Felhős és hosszabb-rövidebb napos időszakokra, szórványosan kialakuló záporokra egyaránt számítani kell.

Keresd az Országos Meteorológiai Szolgálatot a FEZEN Fesztiválon!

MetHu
-
  Tegnap 09:00 Időjárás 

Idén is keressétek az OMSZ standját a civil soron, ahol új játékokkal és ajándékokkal várunk titeket a FEZEN Fesztivál ideje (augusztus 2-5.) alatt, minden délután!

Változékony, az átlagosnál hűvösebb idő

MetHu
-
  17.07.25 12:47 Időjárás  2 hír a témában

Kedden a nap első felében a hidegfront már átvonult az országon, mögötte az átlagosnál hűvösebb, változó nedvességtartalmú légtömeg érte térségünket. Szerdán este újabb hidegfront érkezik, de a front előtt főleg a Dunántúlon újra kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Intenzív zivatarok a Balatonnál

MetHu
-
  17.07.24 23:00 Időjárás  9 hír a témában

Július 24-én a közeledő hidegfront előtti labilis légtömegben kialakuló zivatarok több hullámban vonultak át a Balaton felett. A zivatarfelhőkből intenzív leáramlás kíséretében heves esők, helyenként jégesők alakultak ki. Az alábbiakban megtekinthetik az eseményről készített ún. timelapse videónkat. 

Felfrissülés

MetHu
-
  17.07.24 12:38 Időjárás  2 hír a témában

Időjárásunkban nagy változások lesznek. Egy nyugatra elhelyezkedő ciklon helyeződik kelet felé, aminek a hidegfrontja kedd hajnalban vonul át Magyarország fölött, ami előtt még labilis légtömeg tölti ki a Kárpát-medencét, ezért több hullámban számíthatunk zivatarok kialakulására a front előtt és a front mentén. Keddtől hűvösebb levegő áramlik a…

Nem akárhogy ér véget a hőség...

MetHu
-
  17.07.24 10:38 Időjárás 

Elöregedő ciklon hidegfrontja hozza meg hazánkba a lehűlést, de főként ennek előoldalán az igen nedves levegőben intenzív és kiterjedt zivatartevékenység várható.

Zivatarrendszerek a közeledő ciklon előtt

MetHu
-
  17.07.24 07:49 Időjárás  5 hír a témában

A Nyugat-Európa fölött örvénylő ciklon lassan kelet felé fejlődik, melynek hidegfrontja keddre virradó éjszaka éri el hazánkat. Hétfőn még igen labilis és magas nedvességtartalmú légtömeg határozza meg időjárásunkat, melyben több hullámban számíthatunk intenzív zivatarok kialakulására.

Ciklon közeledik

MetHu
-
  17.07.23 15:04 Időjárás  Kánikula Riasztás

Középpontjával a Brit-szigetek térségében örvénylő ciklon előoldalán egyre nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, hétfő estére hidegfrontja már eléri az északnyugati területeket. Több hullámban érkeznek majd a zivatarok; felhőszakadás, heves zivatar, jégeső egyaránt előfordulhat.

Hőség, elszórtan záporok, zivatarok

MetHu
-
  17.07.22 13:13 Időjárás 

Középpontjával a Brit-szigetek fölött örvénylő ciklon előoldalán egyre nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, hétfő estére hidegfrontja már eléri az északnyugati területeket.

Újdonság! Nézze meg kisfilmünkön, milyen idő lesz a hétvégén!

MetHu
-
  17.07.21 12:56 Időjárás  Kánikula

A hét végén is tombol majd a nyár, de záporok, zivatarok hűtik le több helyen a levegőt. Kisfilmünkből kiderül, mire készülhet, aki a hétvégén szabadtéri programot tervez.   Folytatás várható...