Találatok: 65 hír

Veszprémi ügy: itt a másodfok eredménye

Fél évig nem praktizálhat a veszprémi nőgyógyász, aki 150 ezer forintot kért a daganatos betegektől a műtétekért, tudta meg a MedicalOnline.

A miniszterelnökre várnak az egészségügyiek

MedicalOnline
-
  Tegnap 12:28 Gazdaság 

Nem történt érdemi előrelépés a kollektív szerződés kihirdetése és ágazati kiterjesztése, valamint a további fejezetek tárgyalása ügyében, így egyelőre hiába várják az egészségügyiek, hogy a pozitív eredmények a gyakorlatban is megjelenjenek – ezt írta a legutóbbi, július 19-ei tárgyalási fordulót megelőzően a Magyar Egészségügyi…

Rosszul működő egészségügy: lesújtó kép az OECD-től

Mire költi az állam a rendelkezésére álló pénzt? És milyen eredménnyel teszi? Ezt vizsgálja friss tanulmányában az OECD, amiről a hvg.hu számol be.

Menekülnek a mentőktől?

A hvg.hu szerint az utóbbi hónapokban sem csökkent a mentők munkáját irányító központban a felmondások száma.

Leitner: Több CT-vizsgálatot is végezhetnénk

Ha megemelnék a volumenkorlátot, akár 15-20 százalékkal több közfinanszírozott vizsgálatot is el tudna végezni az első magyar magándiagnosztikai labor, közli a VG.

Még mindig százak tartanak külföldre

Bár rövid távon tapasztalható némi javulás, minden évben több száz egészségügyi szakdolgozó dönt úgy, hogy nem szeretne tovább Magyarországon dolgozni, írja a Magyar Nemzet.

Lemondott, de marad a tárcánál Sonkodi

Sonkodi Balázs korábbi államtitkárt a továbbiakban tanácsadóként foglalkoztatja a Miniszterelnökség, közli a Hír TV.

"Kritikus időszak a nyár az ellátórendszerben”

MedicalOnline
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság 

Ellenzéki képviselők hiába szerették volna megtudni, hogy hány kórházi osztályt zár be a nyári szabadságok miatt, konkrét választ nem kaptak az illetékes minisztériumtól. Hasonlóan járt a Hír TV is.

Magyar Idők: távozik a Sportkórház főigazgatója

A Magyar Idők értesülése szerint várhatóan távozik hivatalából Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatója.

Adománygyűjtő civileket támogatnak

A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek.

Zsarolóvírusokat és biztonsági sérüléseket használnak ki

A tavalyi várakozásoknak megfelelően a zsarolóvírusok és biztonsági sérülékenységek jelentik idén a legnagyobb fenyegetést.

Milyen legyen a jövő alapellátása?

MedicalOnline
-
  Tegnap 05:34 Karrier 

Gondolatait Kincses Gyula exállamtitkár, egészségpolitikai szakértő osztotta meg "saját asztalfiókjával".

Mikor eredményez a boldogság egészséget?

MedicalOnline
-
  Tegnap 05:15 Tudomány 

If, Why, and When Subjective Well-Being Influences Health, and Future Needed Research című áttekintő tanulmányukban Ed Diener és munkatársai megvizsgálják, befolyásolja-e a szubjektív jóllét érzése a fizikai egészséget, és megállapítják, vannak olyan körülmények, amikor igen.

Kiegészítették a kollektív szerződést

Ismét tárgyalóasztalhoz ült az egészségügyért felelős államtitkárság a sztrájktárgyalókkal, hogy folytassák a tárgyalást a 2016. szeptember 20-án aláírt megállapodásban foglalt témákban.

Éjféltől újra másodfokú hőségriasztás

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár július 23. (vasárnap) 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.