Találatok: 120 hír

Életük végéig tanulnak a gépek

Mandiner  Ma 14:30 Infotech 

Már nemcsak emberek, hanem gépek is tanulhatnak élethosszig. Ilyen rendszereket fejleszt az USA Védelmi Minisztériumának kutatási ügynöksége, a DARPA.

Itt a Mandiner.sci-fi második olvasói felmérése

Mandiner  Ma 14:27 Kultúra 

Egy éve nyár elején megkérdeztük olvasóinkat arról, hogy mit gondolnak az akkor hamarosan első szülinapját ünneplő oldalról. Most egy második, kibővített kérdéssorral jelentkezünk, amivel már nem csak az oldalról magáról, hanem a hazai fantasztikum olvasótáboráról is szeretnénk képet alkotni. A hét végéig várjuk a válaszokat.

Sajó Dávid (Index): Nagyon rég vártunk már egy ilyen sci-fi-sorozatra

Mandiner  Ma 13:47 Film 

Véget ért az Expanse című sorozat második évada, ami a gyártó Syfy csatorna első olyan dobása lett, amivel a Battlestar Galactica óta az igazán keményvonalas sci-fi-rajongókat is sikerült megvennie.

Rusznyák Csaba (Geekz): Emberek vagyunk, tehát addig öljük egymást, amíg lélegzünk

Mandiner  Ma 13:35 Film 

A SyFy Térség-adaptációjának e héten véget ért második évada, még az elsőnél is hatásosabban gyúrja össze a klasszikus sci-fi- és űrhorrorelemeket valami üdítően frissé és realisztikussá.

Brandon Hackett (Brandon Hackett honlapja): Xeno, avagy ősszel jön az új regény

Mandiner  Ma 12:36 Kultúra 

A Xeno első draftja már 2016. augusztusban elkészült, aztán elmúlt hónapokban vagy négyszer átírtam a nyers szöveget, míg végre minden a helyére került.

Visszatér a M.A.G.U.S. a Delta Visionnél? (videó)

Mandiner  Ma 12:25 Kultúra 

Terenyei Róbert, a Delta Vision vezetője adott hosszú interjút az ekultura.hu-nak a Könyvfesztiválon.

Mi történt a Twin Peaks első két évadában? (videó)

Mandiner  Ma 12:17 Film 

Laura Palmer meghalt, Dale Cooper megérkezik a kisvárosba, mindenki furcsa, sok kávé, és maga a gonosz, Bob. Íme, egy kis emlékeztető.

Alex Zhavoronkov - Insilico Medicine (Life Extension Advocacy Foundation): Mesterséges intelligencia kontra öregedés

Mandiner  Ma 11:30 Infotech 

Mesterségesintelligencia-megoldásokkal sokkal hatékonyabb lehet az öregedés elleni medicina. Talán még a halhatatlanság is felsejlik valahol.

Kádár Annamária (Család.hu): A mese jelentősége, avagy út az égig érő fa tetejébe

A varázsmesék tanítják meg gyermekeinket arra, hogyan küzdjenek meg belső sárkányaikkal, illetve arra is, hogy – szimbolikus értelemben – hogyan másszák meg saját égig érő fájukat.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar jól kezelhető, ezért is fontos a korai felismerés

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar az iskoláskorú gyermekek 3-7 százalékát érinti Magyarországon. Nyolcvan százalékban genetikailag meghatározott, erősen öröklődő idegfejlődési zavarról van szó, amely kinőhető, ám az esetek 50-60 százalékában a tünetek egy része vagy egésze felnőttkorban is megmarad – mondja Dr. Bitter István. A…

Fontos megelőzni az elhízást már kisgyermekkorban

Bár a szülők igyekeznek tudatosan táplálni gyermeküket, egy éves kor után a kicsiknél is fellépnek ugyanazok a táplálkozási hibák, mint a felnőtteknél, ez pedig túlsúlyhoz, elhízáshoz és közvetve súlyos betegségek megjelenéséhez vezethet – derült ki abból a reprezentatív kutatásból, amely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)…

Jusztné Vincze Szabina (Mandiner.család): Citromlével tálalt mellek

Mandiner  Ma 10:51 Életmód 

A szoptatás ideális esetben szép lassan tűnik el az anya-gyermek kapcsolatból, nem egy huszárvágással, és az elválasztódás a két főszereplő egymáshoz alkalmazkodó igényei mentén történik.

Kérdések és válaszok a CSOK-ról: Sok gazdás telekre jár a kedvezmény?

Mandiner  Ma 09:46 Életmód  CSOK

A család.hu folytatja a CSOK kérdések és a rájuk adott szakértői válaszokról szóló sorozatát. A kérdés ezúttal arra vonatkozik, hogy 4 tulajdonos osztatlan közös tulajdonában álló építési telekre szánt ingatlanra igényelhető-e a kedvezmény.

Kérdések és válaszok a CSOK-ról: Mennyibe kerül?

Mandiner  Ma 09:06 Életmód 

A család.hu folytatja a CSOK kérdések és a rájuk adott szakértői válaszokról szóló sorozatát. Ezúttal arra a kérdésre adnak választ, hogy milyen előre kalkulálható költségekkel jár a CSOK igénylése.