Találatok: 41 hír

Kleinheincz Csilla (SFmag): Greg Egan: Dichronauts

Mandiner
-
  Ma 10:28 Kultúra 

Új regénye, a Dichronauts arra az alaptételre épül, hogyan működne egy olyan világ, ahol két térbeli dimenzió van csupán, amelyek mellé két időbeli dimenzió párosul.

Szmerka Dániel (Könyvesblog): Magyarország egyik eldugott körzetébe visszataszító teremtmények költöztek

Mandiner
-
  Ma 10:26 Kultúra 

Az Odakint sötétebb sokkal szélesebb jelentésrétegeket mozgat meg annál, hogy egyszerű címkékkel leírható legyen.

danialves (Smoking Barrels): Fantasztikus világok

Mandiner
-
  Ma 10:25 Kultúra 

A Fantasztikus világok jelen formájában nem több egy a Disney-marketinggépezetének farvízére gyárott merchandising-terméknél, amely évről évre ugyanazt a közhelyes semmit adja el a lehúzható rajongóknak.

Pomsár Péter (Szubjektív Kultnapló): Veres Attila: Odakint sötétebb

Mandiner
-
  Ma 10:23 Kultúra 

A kivitelezés pedig első osztályú: nem csak a szöveg jó, a fiktív idézetekben megjelenő reakciók jól átgondoltak és életszerűek, illetve a szereplők is realisztikusan élik meg az eseményeket.

A játékbaba olvassa a gyerekek érzéseit

Mandiner
-
  Ma 08:30 Infotech 

Különleges babát fejlesztettek egy spanyol egyetemen. A beágyazott chippel olvassa játszótársai érzelmeit, tudja, hogy mikor örül valaminek, és mikor dühös.

Szupererős antibiotikum a szuperbaktérium ellen

Mandiner
-
  Tegnap 16:11 Egészség 

Az antibiotikumokra rezisztens baktériumtörzsek egyre komolyabb veszélyt jelentenek világszerte.Gondoljunk csak bele, milyen lenne visszakerülni abba a helyzetbe, amiben az antibiotikumok feltalálása előtt voltunk! Pedig ha a tudósok nem találják meg a megfelelő stratégiát az ellenálló baktériumtörzsek elleni harcban, éppen ez vár ránk. Ennek…

Ennyire veszélyes a köztéri szökőkút vize

Mandiner
-
  Tegnap 15:56 Egészség 

Most, hogy már itt az igazi nyár, szívesen húzódunk a hűsítő vizek közelébe. De mégsem lubickolhatunk folyamatosan egy strandon, a nyaralás sem több 1-2 hétnél, így a gyerekek a nagy meleg idején szívesen szaladnak be a szökőkutak vizébe is. Ez azonban a mno.hu cikke alapján igen komoly kockázatokat rejt magában.

Farkas Balázs (SFmag): A hátrahagyottak

Mandiner
-
  Tegnap 13:35 Kultúra 

Nemrég bemutatták A hátrahagyottak utolsó részét. Nem lesz több. Eltűnt. Eltávozott. Különös sorozat volt. Nem foglalkozott történeti és cselekménybeli megoldásokkal. Egyetlen súlyos érzéssel foglalkozott csak: a hiányérzettel.

Kanyó Ferenc (444): Trónok harca és feudalizmus

Mandiner
-
  Tegnap 13:31 Kultúra 

Közhelyszámba megy az a kijelentés, hogy a Trónok harca egy középkori, feudális berendezkedésű világban játszódik. De vajon miféle feudális és miféle középkori világ az, amely George R. R. Martin univerzumában felépült?

Nagy Krisztián (Geekz): Amerikai istenek: A hit és az emberi természet szimbiózisa az Újvilágban

Mandiner
-
  Tegnap 13:27 Kultúra 

Mielőtt továbbhaladnánk, előre jelezném, hogy SPOILERcunami következik, azon egyszerű oknál fogva, hogy a sorozatot fogom összehasonlítani az alapjául szolgáló Gaiman-regénnyel.

Megjött a tél a Trónok harca-előzetessel (videó)

Sárkányok, jégzombik, satöbbi: itt a Trónok harca hetedik évadának második előzetese.

Nincs amerikai komputer a világ első három szuperszámítógépe között

Mandiner
-
  Tegnap 08:30 Infotech 

Két kínai és egy svájci szuperszámítógép vezeti a gyorsaságot mérő legújabb Top500 listát. 21 éve először nincs amerikai a dobogón, és már kongatják is a vészharangokat, pedig az első tízből öt, az 500-ból 169 made in USA.

Szaniszló Róbert (Roboraptor): Nincs isten ember nélkül

Mandiner
-
  17.06.21 10:42 Kultúra 

A zseniális író könyvéből készült filmsorozat hibája az, hogy csak annak lehet (talán) egészen szórakoztató, aki olvasta a könyvet.

Desrix (Geekz): Rick and Morty - A legagyamentebb show a multiverzumban

Mandiner
-
  17.06.21 10:40 Kultúra 

A Rick and Morty agyament geektémákban való lubickolását párhuzamba állította egy széthullás közelében lévő család terápiájának krónikájával.

Véletlenül saját nyelvet alkotott a Facebook mesterséges intelligenciája

Mandiner
-
  17.06.21 08:30 Infotech  3 hír a témában

A Facebook chatbotjai rengeteget gyakorolnak, hogy jobban kommunikáljanak az emberre. Gyakorláshoz nincs szükségük ránk, mert gépi tanulással nélkülünk is megoldható. Olyan jól megoldották, hogy közben saját nyelvet alkottak.