Találatok: 500 hír

Újra lesújtott a genderterror

Magyar Idők  Ma 18:30 Külföld 

Ezúttal Amerikában.

Áder János: az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia

Magyarország és Lengyelország azon az állásponton van, hogy az Európai Uniónak (EU) a nemzetállamok közösségének kell maradnia – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Piotrków Trybunalskiban, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.

Nyilvánosságra hozták a londoni merénylő fényképét

A londoni merénylőt Khalid Masood néven azonosították, aki korábban az Adrian Elms, illetve az Adrian Russell Ajao neveket is használta, de több más álneve is volt – írja az rt.

Trump ultimátumot adott a republikánusoknak

Donald Trump amerikai elnök ultimátumot adott a republikánusoknak az egészségbiztosítási törvény szavazása előtt, figyelmeztetve: vagy jóváhagyásukat adják a jogszabályra, vagy érvényben marad az Obamacare.

Cseh repülőgépekkel erősít a magyar honvédség

Két korszerű, Zlin Z-242L típusú cseh repülőgépet és JTAC (előretolt repülésirányító, Joint Terminal Attack Controller) szimulátort adtak át ünnepélyes keretek között pénteken Szolnokon, az Ittebei Kiss József helikopterbázison.

Brüsszelben zöld lámpát kapott a TAO-rendszer folytatása

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (TAO), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az amerikai tábornok sajátos véleménye az európai migrációról

Magyar Idők  Ma 16:52 Külföld 

Európában magasabb a terrorfenyegetettség, mint bárhol a háborús övezeteken kívül a világban – nyilatkozta bizottsági meghallgatásán a NATO amerikai haderejének európai főparancsnoka. 

Szijjártó Péter: magyar érdek a lehető legstabilabb Nyugat-Balkán

A Nyugat-Balkán stabilitásához elengedhetetlen egy stabil, nyugodt és erős Szerbia megléte, ehhez pedig szükség van az európai integráció folytatásához – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban, ahol részt vesz Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányrendezvényén.

Az első, de nem az egyetlen

Lehet azon polemizálni, hogy Cristiano Ronaldo fél lába többet ér Bernd Storck kereténél, és az Európa-bajnok portugáloknál még további négy labdarúgó akad, akiknek nagyobb a piaci értéke, mint a mi komplett válogatottunknak. Ám az Eb-n ugyanígy voltunk beárazva, és a lyoni összecsapás végén mégis inkább Fernando Santos alakulata…

Henri Boulad prófétát lát Orbán Viktorban

A közelmúltban magyar állampolgárságért folyamodó és azt meg is kapó jezsuita szerzetes a a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tartott előadást, „A civil állampolgári lét a megoldás – A vallások együttélésének alapvető feltételei a Közel-Keleten” címmel – írja a Pesti Srácok internetes portál.

Lepsényi István: a járműgyártás adja az ország exportjának több mint 35 százalékát

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, annak érdekében, hogy ezek a vállalatok minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára…

Portugál szövetségi kapitány: becsülnünk kell az ellenfelet

A védő Bruno Alves és Fernando Santos szövetségi kapitány is nehéz mérkőzésre számít a portugál labdarúgó-válogatott részéről a magyarok elleni szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A szó pódiumáról

Magyar Idők  Ma 14:39 Kultúra 

Banner Zoltán igazi modern polihisztor: költő, művészettörténész és pódiumművész, de polgári foglalkozásait tekintve hosszú ideig szerkesztő és tanár is volt. Több mint ötven művészeti monográfia és szakkönyv szerzője, aki a mai napig aktívan járja a Kárpát-medencét, kiállításokat nyit meg, képzőművészeti eseményeken és versmondó…

Fidesz-KDNP: össztűz alatt van Magyarország

Magyar Idők  Ma 14:35 Belföld 

A Fidesz-KDNP szerint Magyarország össztűz alatt van, mert nem hajlandó migránsokat befogadni.

Czibere Károly: nevelőszülőknek szóló képzést támogat a kormány

Ingyenes képzés indul leendő nevelőszülőknek, amelyre 500 millió forintot fordít a kormány európai uniós forrásból a következő három évben – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egri sajtótájékoztatója után telefonon pénteken az MTI-nek.