Találatok: 500 hír

Érkeznek a reakciók Merkel győzelmére

Az EU elégedett az eredménnyel Tajani Twitter-üzenetében gratulált Angela Merkel kancellárnak a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson elért eredményéhez és kijelentette: „dolgozzunk együtt Európa megreformálása érdekében”.

Martin Schulz vádaskodni kezdett a bukás után

Botrányosnak nevezte Angela Merkel német kancellár választási kampányát Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) pártelnök a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Eretnekséggel vádolják Ferenc pápát

Téves egyházi tanítással és ebből eredő eretnekséggel vádolja Ferenc pápát a több nemzetközi katolikus internetes oldalon közzétett dokumentum, amely az egyházfő Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának „tévedéseinek” korrekcióját szorgalmazza az egyházfőtől.

Merkelék kapták a legtöbb szavazatot – Schulzék az ellenzékbe vonulnak a kudarc után

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Magyar Idők
-
  Ma 17:00 Külföld 

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

A németek több mint 40 százaléka szavazott délután 14 óráig

Németországban a 61,5 millió választásra jogosult 41,1 százaléka szavazott a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson vasárnap délután 14 óráig, ami kismértékű csökkenés a négy évvel korábbi 41,4 százalékhoz képest – közölte a szövetségi választási bizottság.

Kettesfogathajtó-vb – Hölle Martin és a magyar csapat aranyérmes

Magyar Idők
-
  Ma 16:20 Sport  Szlovénia

Egyéniben Hölle Martin győzött a szlovéniai Lipicán rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon, míg a Lázár Vilmossal és Lázár Zoltánnal kiegészülő magyar csapat sorozatban harmadszor diadalmaskodott.  

A civilizáció szorítása – Aranyásók áldozatává vált indiánok

Magyar Idők
-
  Ma 16:00 Belföld 

Illegális aranyásók a civilizációtól elzárt indián törzs tíz tagját mészárolták le augusztus elején. Az eset olyannyira eldugott területen történt, hogy a hatósághoz csak jóval később ért el a híre, a szövetségi kormány pedig szinte tehetetlen.

A kontinens legszebb főtere lett a kaposvári

Magyar Idők
-
  Ma 15:45 Belföld 

Hét éve nyerte el először a Magyarország legszebb főtere díjat Kaposvár, a múlt hét óta pedig az Európa legszebb főtere címet is viselheti a somogyi megyeszékhely Kossuth tere. Emellett az idei nemzetközi virágosítási versenyben elért ezüstdiplomával is büszkélkedhet a város, amely 2004-ben hazai győztesként az Európai Virágos Városok…

Rekordszámú menekült jutott Magyarországra egy nap alatt

Nyár eleje óta nem jutott át annyi illegális bevándorló a déli határon felépített kerítésen, mint pénteken. Folyamatosan munkát adnak a rendőröknek és a katonáknak, hiszen például Ásotthalomnál, Apátfalvánál, Kelebiánál is tartóztattak fel határsértőket – és ez még nem is a teljes lista. Az is nehézséget okoz, hogy nem csak a szerb…

Buszon lehet készpénzt felvenni

Magyar Idők
-
  Ma 15:20 Gazdaság 

Pénzkiadó automatával felszerelt mozgó bankfióknak kialakított kisbuszt vezet be a Takarék-csoport. Az új szolgáltatással a jövő héttől az ország bármely pontján elérhetővé teszi a takarékok által nyújtott termékeket és szolgáltatásokat – jelentette be tegnap a Takarékbank.

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Magyar Idők
-
  Ma 15:00 Külföld 

Amellett, hogy a most már több mint két éve folyamatosan zajló migránsválságon egyre inkább tetten érhető az európai közbiztonság gyengülése – gondoljunk csak a sok száz emberéletet követelő terrortámadásokra vagy a no-go zónákra – bizony a bevándorlást támogatók, sőt az öreg kontinensre érkezni szándékozókat felbuzdítók felelőssége…

Wladár Sándort választották a Magyar Úszó Szövetség elnökének

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének.

Kósa Lajos: az ellenzékre nem lehet számítani

Magyar Idők
-
  Ma 14:40 Belföld 

Kósa Lajos a Karc FM Álláspont című műsorában beszélt többek között a Soros-tervről. Soros György azt mondta, hogy egy migránsnak négy és fél millió forintnyit kell két éven keresztül fizetni. Viszont tudja azt is., hogy az Európai Uniónak nincs erre pénze, hanem azt mondja, hogy vegyen fel 30 milliárd eurót hitelt.

A próféta lenyomta az angolokat

Magyar Idők
-
  Ma 13:40 Külföld 

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.