Találatok: 500 hír

Terrorveszély miatt maradt el a hollandiai rockkoncert

Magyar Idők
-
  Ma 22:48 Külföld 

A rotterdami Club Maassilo nevű szórakozóhely vezetése a Twitter közösségi oldalon közölte, hogy a rendőrség utasítására a kaliforniai Allah-Las nevű zenekar szerda estére tervezett fellépését le kellett mondani terrorfenyegetés miatt.

Varsó szerint a menekültkvóta súlyosbítja a migrációs válságot

Az uniós menekültelosztási rendszer rossz, súlyosbítja a migrációs válságot, sérti a tagállamok hatáskörét – szögezte le Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter, összefoglalva azt a választ, amelyet Brüsszelbe továbbítanak a kvótaügyben zajló kötelezettségszegési eljárás keretében.

Balog Zoltán: amíg lehet, hallgassuk meg a diktatúrák túlélőit

Elköszönőben van a szemtanúk korosztálya, Katyn nemzedéke, a pesti srácok, a holokauszt és a Gulág túlélői, de amíg lehet, hallgassuk meg őket – mondta az emberi erőforrások minisztere szerda este Budapesten, a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából szervezett emlékséta végén, a Terror Háza Múzeumnál.

Lezsák Sándor: értékfeltáró mozgalom indult a Hungarikum-törvény nyomán

Az Országgyűlés alelnöke szerint a Hungarikum-törvény négy évvel ezelőtti elfogadása nyomán értékfeltáró mozgalom indult: több ezer településen jött létre értéktárbizottság; s számos diákcsoport is a kezdeményezés részese lett.

Líbiai katonákat fejezett le az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot a közép-líbiai Dzsufra tartományban, és lefejeztek 11 embert, köztük a Líbia keleti felét uraló Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNH) 9 katonáját – jelentette be szerdán az LNH szóvivője.

Wayne Rooney ezzel a döntésével mindenkit meglepett

Wayne Rooney, az angol labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője szerdán bejelentette, hogy többet nem lép pályára a nemzeti csapatban.

Aszódi Attila: Magyarországnak hosszú távon szüksége van az atomenergiára

Dolgoznak a Paksi Atomerőmű bővítésére szóló orosz fővállalkozói szerződés keretében már elvégzett munkák kifizetésén – mondta Aszódi Attila, a Miniszterelnökség Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár szerdán az Inforádió Aréna műsorában.

Szlovákia másodfokúra növelte a terrorkészültséget

Szlovákia a legalacsonyabb, elsőfokúról másodfokúra növelte a terrorkészültséget – jelentette be Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitány egy szerdai sajtótájékoztatón, Pozsonyban.

A kölni dómot is védik a terroristáktól

Betontömböket helyeztetett a német rendőrség szerdán a kölni dóm elé azután, hogy úgy értesült: iszlám terroristák támadást terveztek Barcelonában a keresztény építészet másik remekénél, a Sagrada Famíliánál, azaz a Szent Család-templomnál.

A barcelonai és a madridi terrortámadás elkövetői a börtönben találkoztak

Magyar Idők
-
  Ma 18:08 Külföld 

A pénteki barcelonai terrortámadás egyik főszervezője kapcsolatban állt a 2004-es madridi robbantásokat végrehajtó al-Kaida terrorsejttel, amely az ország történelmének legsúlyosabb terrortámadását vitte véghez.

Ki előtt felel majd a castellóni bíró?

A hír meglehetősen megdöbbentő. A katalóniai merényleteket elkövető 12 fős terrorista-sejt radikalizálását végző – magyarán ártatlan emberek meggyilkolására buzdító – ripolli imám egy castellóni

Betontömbökkel, kordonokkal és virágládákkal védik az olasz városok központjait

A barcelonai gázolásos merényletet követően egymás után zárják le az olaszországi városok központjait, betontömbökkel, kordonokkal és nagy méretű virágládákkal torlaszolva el a szélesebb utcákat, tengerparti sétányokat, valamint műemlékeket.

Betontömbökkel, kordonokkal védik az olasz városok központjait

A barcelonai gázolásos merényletet követően egymás után zárják le az olaszországi városok központjait, betontömbökkel, kordonokkal és nagy méretű virágládákkal torlaszolva el a szélesebb utcákat, tengerparti sétányokat, valamint műemlékeket.

Fidesz: ha az ellenzéket érdekelné a megélhetés, akkor támogatná az adócsökkentést, béremelést

Magyar Idők
-
  Ma 16:57 Belföld  Fidesz

Ha az ellenzéket valóban érdekelné a magyarok megélhetése, akkor támogatnák az adócsökkentéseket és béremeléseket – közölte szerdán a Fidesz az MTI-vel.

Spanyol bíró döntésével maradhatott az országban a ripolli imám

Büntetett előéletű volt a barcelonai és cambrilsi merényleteket elkövető terrorsejt radikalizálásával vádolt Abdelbak esz-Szatti imám, ki is akarták utasítani az országból, de egy bíróság ezt meghiúsította – írta szerdán az El Mundo című spanyol napilap.