Találatok: 500 hír

Csaknem az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Magyar Idők
-
  Ma 20:25 Időjárás 

A tartós hőség veszélye miatt négy északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.

Kormányalakítási megbízást kapott a román szociálliberális koalíció jelöltje

Klaus Iohannis román államfő bejelentette, hogy megbízta kormányalakítással hétfőn Mihai Tudoset, a bizalmatlansági indítvánnyal nemrég leváltott Grindeanu-kormány gazdasági miniszterét, akit a kormányzó PSD-ALDE szociálliberális koalíció javasolt a miniszterelnöki posztra.

Lett képviselők álltak ki a visegrádiak mellett

Levélben kérte a lett parlament képviselőinek egy csoportja hétfőn az Európai Bizottságot arra, hogy ne vezessen be büntetőintézkedéseket Csehország, Lengyelország és Magyarország ellen, amiért elutasítják a menekültek kvóták szerinti elosztására vonatkozó uniós megállapodást.

Jóváhagyták a Trump-rendelet egyes részeit

A szövetségi legfelső bíróság hétfőn jóváhagyta Donald Trump beutazási korlátozásokat kimondó elnöki rendeletének egyes, korábban felfüggesztett részeit.

Könnygázgránátot kaptak a rendőröktől az illegális bevándorlók

Hiába a belső határok nélküli schengeni övezet, Franciaország már hosszú ideje zárva tartja az olasz határt, hogy ne jussanak át a bevándorlók. Egy több száz fős csoport azonban megunta a várakozást, megpróbáltak áttörni a határon, de végül könnygázzal megállították őket. Ebben az évben minden korábbinál több bevándorló érkezik az olasz…

Novák Katalin: programdús élményeket nyújtanak az Erzsébet napközi táborok

Az ország mintegy ötszáz pontján csaknem 55 ezer gyerek vehet részt napközi rendszerben zajló tábori programokon – mondta hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára Noszvajon, a Zenebona napközi tábor megnyitóján.

Megáldotta a pápa a magyar úszólányokat

Június 24-én meglátogatták a Szentatyát a „Sette Colli” (hét domb) nevű úszóviadalon részt vevő sportolók és az Olasz Úszószövetség vezetői. Sok magyar versenyez Rómában, az úszókat Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna képviselte a találkozón – írja a

Kié a Panama-csatorna?

Magyar Idők
-
  Ma 18:38 Külföld 

Donald Trump amerikai elnök újra felháborított egyes latin-amerikai államokat, most a Panama-csatornát illető megjegyzésével. „Látom, elég jól működik. Szép munkát végeztünk, nem igaz?” – csípett oda a panamai elnöknek egy múlt heti találkozón. Juan Carlos Varela meghökkenve csak annyit válaszolt: „Igen, száz évvel ezelőtt.”

A Magyar Idők elkövette az ősbűnt

Magyar Idők
-
  Ma 18:15 Vélemény 

Az index.hu olvasóinak hírmagyarázatra van szükségük, hogy azt gondolják, amit (Simicska szerint?) kell? Kérdéseivel a Magyar Idők szerkesztősége bizonyította, hogy a kormányzati retorika egy húron pendül a szélsőjobboldallal.

A Merkel elleni frontális támadással beindult a német választási kampány

Magyar Idők
-
  Ma 18:04 Külföld 

Németországban a szociáldemokraták (SPD) Angela Merkel elleni frontális támadásával beindult a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampány. A sajtó vegyesen értékelte az SPD vasárnapi kongresszusán elindított offenzívát, szakértők pedig kételkednek a sikerben. A párt a 2005-ös példából igyekszik erőt…

Kockázatok a tőzsdén

Magyar Idők
-
  Ma 17:53 Gazdaság 

Élénk mozgást mutat mostanában a magyar tőzsde, sorra dőlnek meg a részvényindex korábbi rekorderedményei – újabban sokan látják jó befektetésnek a tőzsdei papírokat. E területen is akadnak olyan pénzügyi tanácsok, amelyeket vásárlás előtt érdemes számításba venni.

Korrupcióellenes szakértői testületet hozott létre az Európa Tanács

Az Európa Tanács (ET) független korrupcióellenes szakértői testületet hozott létre, ugyanis felvetődött, hogy parlamenti közgyűlésének több tagja is érintett lehet korrupciós ügyekben – közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke az MTI-nek telefonon nyilatkozva hétfőn.

Visszatér a vörös csillag Mianmar kocsmáiba

Magyar Idők
-
  Ma 17:34 Külföld 

Húsz év után tért vissza a holland Heineken sörgyár Mianmarba, amelyet még akkor hagyott el, amikor Burmának hívták a délkelet-ázsiai országot, és katonai diktatúra uralkodott. A holland söróriás akkor tervezte a sörfőzde felépítését, de Aung San Suu Kyi akkori ellenzéki politikus házi őrizete és az emberi jogok helyzete miatt úgy döntött,…

Átadták az Aeropark repülési múzeumot

Az új Aeropark – az egykori ferihegyi repülőgépskanzen utódja – kiállítóhelyét a Múzeumok éjszakája rendezvényhez kapcsolódva avatta fel szombaton a Légiközlekedési Kulturális Központ és a közlekedési múzeum. A különleges műszaki tárlat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér parkolójának bővítése miatt idén tavasszal költözött át a 4-es út…

Dömötör Csaba: elsöprő többség erősítette meg a kormány álláspontját

A nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját, amelynek lényege az ország szuverenitásának védelme – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.