Találatok: 500 hír

Rétvári Bence: egyre több iskolában használják az e-naplót

Rétvári Bence Emmi-államtitkár szerint egyre népszerűbb e-napló rendszer az iskolákban, a 2016/2017-es tanévben már 1099 intézmény állt az elektronikus rendszerre, 35 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Több cég is tőzsdére jöhet

Magyar Idők  Ma 10:36 Gazdaság 

A hazai tőkepiaci versenyképességének további javulását reméli idén a Budapesti Értéktőzsde vezetése, miután sikeresnek értékelték a 2016-ra kitűzött céljaik teljesülését. Tavaly hosszabb idő után új kibocsátások voltak, és idén is új belépőkkel számol a tőzsdevezetés, hiszen több száz olyan hazai céget térképeztek fel, amelyek tőzsdeképesek.

A szubrett és a bombázó

Magyar Idők  Ma 10:21 Sport 

A sztársportolók életét ugyanolyan érzelmek irányítják, mint a hétköznapi emberekét. Hajdan a tiltott kapcsolat akár az életükbe is kerülhetett. Mint Szűcs Sándornak, az Újpesti TE válogatott futballistájának, akinek a kedvese Kovács Erzsi volt, a negyvenes-ötvenes évek ünnepelt táncdalénekesnője. Disszidálási kísérletük, elfogásuk, majd a labdarúg

Latin-amerikai politikusra bízták a demokrata párt újjáépítését

Első ízben választottak latin-amerikai származású elnököt Tom Perez személyében az Egyesült Államokban a Demokrata Párt élére.

Jönnek az új kossuthok?

Magyar Idők  Ma 09:51 Vélemény 

Jönnek az új kossuthok? Talán. Kossuth szíve nélkül.

Kitiltották az abortuszhajót

Megakadályozta a guatemalai hadsereg annak a holland hajónak a tevékenységét, amely abortuszszolgáltatást akart nyújtani a helyi nőknek. A konzervatív országban nagy felfordulást okozott a szokatlan nőjogi szervezet érkezése.

Több növény is a kihalás szélére került

Magyar Idők  Ma 09:20 Tudomány 

Ha a kihalás szélére került állatfaj utolsó példánya elpusztul, a világ minden pontján írnak róla. Ha egy hasonlóan veszélyeztetett növényfaj egyetlen tövét tapossa ki valaki, az nem kerül a hírekbe. A világ magbankjainak éppen az a szerepük, hogy megőrizzék a földi élet alapját jelentő flórát.

Még több jut energetikai korszerűsítésre

Magyar Idők  Ma 09:05 Gazdaság 

Összesen 115 milliárd forint uniós fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére, miután pénteken a lakosság számára nulla százalékos kamattal hirdette meg hitelprogramját a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – tájékoztatott Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források…

Keblükre ölelnék az egész Kárpát-medencét

Tizenöt hónapja annak, hogy straté­giai megállapodást kötött a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) azzal a céllal, hogy Kárpát-medencei szintű sporttevékenység révén erősítsék a nemzeti összetartozást.

Igaz-hamis játszma a mézpiacon

Magyar Idők  Ma 08:35 Gazdaság 

Milyen feltételek teljesülése esetén nevezhető egy termék természetes akácméznek? – erről folyik a vita az egyik legnagyobb hazai csomagoló- és forgalmazóvállalkozás, valamint az élelmiszer-biztonsági hatóság között. A társaság vezetője szerint a hivatalok a gyakorlattól elrugaszkodott elvárásokat támasztanak a mézzel szemben. Míg az…

Dühös prérifarkasok vidéke

Magyar Idők  Ma 08:21 Film 

Az évről évre egyre jobb és nemzetközileg is egyre magasabb szinten elismert magyar filmgyártásnak van néhány mostohagyermeke: olyan alkotások, amelyek alig kapnak előzetes reklámot. Ezek egyszer csak felbukkannak néhány moziban, véletlenül lehet őket elcsípni, kevesen is nézik meg, aztán – gyenge nézettségi mutatókat produkálva –…

New Orleansban teherautós ámokfutó hajtott a tömegbe

Felvonulást néző tömegbe hajtott egy teherautót vezető férfi szombaton este New Orleansban, legalább 28 embert elgázolt. Feltehetően ittas volt a sofőr, és nem terrorista támadás történt.

A Cozma-gyilkosságban hozott enyhítő ítélet ellentmond a józan észnek

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott kiváló játékosát nyolc évvel ezelőtt, 2009. február 8-án gyilkolták meg. A veszprémi Patrióta lokál előtt szúrták szíven. Gyilkosa, az enyingi bűnbanda egyik tagja első fokon életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, ám ezt 18 év börtönre enyhítette a Győri Ítélőtábla. A kegyetlen és ért

Elhunyt a heidelbergi ámokfutó egyik áldozata

Járókelők közé hajtott gépkocsijával szombat délután a németországi Heidelberg központjában egy férfi. Három ember megsérült, egyikük, egy 73 éves férfi kórházba szállítása után meghalt.

Csökkenő profitot várnak az OTP Banktól

Magyar Idők  Ma 07:53 Gazdaság 

Az OTP Bank 33,2 milliárd forintos adózás utáni eredményt érhetett el a tavalyi negyedik negyedévben a pénzintézet által készített, lapunknak eljuttatott első elemzői konszenzus szerint. Ez a harmadik negyedévhez képest 52 százalékos mérséklődés, hiszen akkor még 68,6 milliárd forintos profittal zárt a cég.