Találatok: 463 hír

Országos csúccsal döntős a férfi 4×100-as gyorsváltó

Magyar Idők
-
  Ma 12:22 Vizes VB 

A magyar férfi 4x100 méteres gyorsváltó országos csúccsal bejutott a döntőbe a 17. vizes világbajnokságon vasárnap.

Sebastian Kurz kiállt a földközi-tengeri menekültútvonal lezárása mellett

„Le kell zárni a földközi-tengeri menekültútvonalat” – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az Österreich című osztrák lap vasárnapi számának adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy Olaszország fontos partnere Ausztriának, de nyílt párbeszédre van szükség és világossá kell tenni, hogy a menekültek továbbirányítása esetén

Harminchárom illegális bevándorlót tartóztattak fel a határvédők

Harminchárom migránst tartóztattak föl vasárnap hajnalban Csongrád megyében a szerb, illetve a román határ térségében – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Mire emlékszik a nagypapa?

Magyar Idők
-
  Ma 11:41 Belföld 

Vége az iskolának, eljött a nyári kasszasikerek ideje. De miből áll a moziműsor? A múmia. Transformers: Az utolsó lovag. Verdák 3. Wonder Woman. Játszanak egyáltalán valamit, ami eredeti?

Kapás Boglárka és Késely Ajna is döntős 400 m gyorson

Kapás Boglárka és Késely Ajna is bejutott a női 400 m gyors döntőjébe a 17. vizes világbajnokságon.

Hosszú Katinka máris bombaformában

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás délutáni elődöntőjébe a 17. vizes világbajnokságon.

Sportemberi nagyságból jeles

Pavuk Tíra az U20-as atlétikai Európa-bajnokság 3000 méteres síkfutó döntőjében megállt, hogy felsegítse az elesett társát, ezzel szinte feladta a versenyt. A közönség szeretetét viszont elnyerte.

Szuperszámítógépet is bevetnek a cégek az adatok feltörhetetlensége érdekében

Magyar Idők
-
  Ma 10:19 Külföld 

Az elmúlt négy évben több mint kilencmilliárd adatnak veszett nyoma, ami jórészt az egyre aktívabb kiberbűnözésnek tulajdonítható. Nem csoda: ennek a hatalmas adatmennyiségnek csupán négy százaléka volt titkosítva. Szakértők szerint 2022-ben a kiberbűnözés már akár 8000 milliárd dollárnyi kárt okozhat a globális gazdaságnak.

Seszták Miklós: eddig nagy siker a világbajnokság

Seszták Miklós szerint a feladatokat elvégezték, tart a magyarországi vizes világbajnokság és eddig nagy sikernek számít. A nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta, egy sporteseményt úgy érdemes beilleszteni egy ország fejlesztési stratégiájába, hogy elmondhassák, az megéri.

Függetlenségi edző

Magyar Idők
-
  Ma 09:13 Belföld 

Az északspanyol tartomány, Katalónia sorsdöntő napok előtt áll. A tervek szerint október elsején népszavazáson döntenek arról, hogy független országban folytassák-e a létüket.

Székelyföldi pékséggel szerződött az MNKH

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a bálványosi szabadegyetemen a sepsiszentgyörgyi Diószegi pékség a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal a cég pékipari termékeinek hatékony külpiacra juttatása érdekében.

Bösendorfer zongorát kapott Boros Misi

Magyar Idők
-
  Ma 08:07 Kultúra 

Boros Misi, a Virtuózok felfedezettje egy Bösendorfer zongorát kapott. A páratlanul gazdag hangzásvilágú hangszert a néhai Vadász Krisztián hagyatékából örököse, Rochlitz Andrea bocsátotta Boros Misi Junior Príma-díjas zongoraművész használatára.

Népszerűbb a britek körében az atomenergia

Magyar Idők
-
  Ma 07:51 Gazdaság 

Négyszer annyian támogatják a nukleáris erőműveket, mint a gáz- vagy a széntüzelésűeket Nagy-Britanniában – derült ki egy felmérésből, amelyben a válaszadók 40 százaléka jelentette ki, hogy szívesen venné, ha a megújulókkal kiegészülve atomreaktorok adnák az alap villamosenergia-termelést.

Kapósak lesznek az albérletek

Magyar Idők
-
  Ma 07:17 Belföld 

Már csak néhány napot kell várni arra, hogy az idei felvételi ponthatárokat nyilvánosságra hozzák, de annak, aki pályázni szeretne kollégiumi elhelyezésre, már most érdemes beszereznie néhány dokumentumot. Idén egy kollégiumi férőhely 10-15 ezer forintba kerül havonta, albérletet általában ennek tízszereséért lehet találni. Épp ezért…

Macron egyszerre hazafi és globalista

Magyar Idők
-
  Ma 07:00 Vélemény 

A magyar sajtóban megjelentek olyan hírek, amelyek Emmanuel Macron kongresszusi beszédének egy kevés figyelmet kapó passzusát emelték ki. Azt a passzust tudniillik, amelyben a francia elnök „a hódítás szellemének felújítására” szólít fel.