Találatok: 392 hír

Mindenkitől átláthatóságot követelnek, csak maguktól nem

Magyar Idők  Ma 13:39 Belföld  Fidesz

A Fidesz szerint a „Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről, miközben másoktól átláthatóságot követelnek, saját működésüket egyáltalán nem akarják átláthatóvá tenni”.

Utánpótlási gondok az agráriumban

Magyar Idők  Ma 13:30 Gazdaság 

Súlyos szakemberhiány tapasztalható az élelmiszeriparban, ami egyrészt mennyiségi, másrészt minőségi problémát jelent. Az ágazati szakértők szerint a szükségesnél kevesebben kerülnek ki a szakképző intézményekből, egyes szakmák elsajátítására az indokoltnál kevesebb fiatal jelentkezik.

Szakértő: bárki győz a francia elnökválasztáson, az EU meg fog változni

Bármelyik jelölt győz is a franciaországi elnökválasztás mai első és májusi második fordulójában, az idei német és francia választások után az Európai Unió „el fog mozdulni” jelenlegi helyzetéből – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Megkezdődött a területvédelmi tartalékos állomány toborzása

Magyar Idők  Ma 12:49 Belföld 

Az önkéntes területvédelmi tartalékosok állományának feltöltése elsőként Veszprém és Hajdú-Bihar megyében valósul meg – számolt be a Honvédelem.hu. Hajdú-Biharban az előkészületek elvégzését követően április első felében kezdték meg a toborzók a szolgálat népszerűsítését a szükséges létszámkeret biztosítása érdekében.

Időjárás várható

Magyar Idők  Ma 12:01 Időjárás 

Az informatika és a méréstechnológia fejlődésének köszönhetően akár hét-tíz napra, legalább 96 százalékos pontossággal tudja előrejelezni a várható időjárást az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hetvenes években ez csupán két-három napra előre volt lehetséges. A hazai szakemberek nagyon sok saját fejlesztéssel, találmánnyal állnak elő,…

Elhunyt Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő

Meghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős – tájékoztatta a család az MTI-t vasárnap.

Átvészelhető a tavaszi tél

Nem okozott különösebb gondot az áprilisi havazás, ha a következő napokban nem csökken huzamosabb ideig nulla fok alá a hőmérséklet, a gyümölcsösök és a szőlőültetvények is nagyobb kár nélkül átvészelhetik a szokatlanul hűvös időt. A csapadékra egyébként is nagy szükség volt a mezőgazdaságban, mert az elmúlt hetekben alig…

Fokozott terrorkészültségben tartják a francia elnökválasztás első fordulóját

Közel 47 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak Franciaországban az urnákhoz az elnökválasztás mai első fordulójában, hogy a 11 jelölt közül kiválasszák azt a kettőt, akik két héttel később megmérkőzhetnek az államfői székért. Az V. köztársaság történetében most először a hivatalban lévő elnök, a szocialista Francois Hollande nem…

Rétvári: egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni

Egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Előtérben a szerző akarata

Magyar Idők  Ma 09:36 Kultúra 

Hamar Zsolt Liszt Ferenc-díjas karmester korábban közel tíz éven át vezette a pécsi Pannon Filharmonikusokat, valamint több éven át volt a wiesbadeni opera fő-zeneigazgatója. Március óta ő a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója. A zenekar jövőjéről és további terveiről beszélgettünk vele.

Madridon a focivilág szeme

Biztos, hogy idén is lesz spanyol klub a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, június 3-án a cardiffi Nemzeti Stadionban. Az elődöntő tegnapi sorsolásán a (bal-)szerencse összehozta a címvédő Real Madridot városi riválisával, a tavalyi vesztes finalista Atléticóval. (A másik ágon tehát Monaco–Juventus a párosítás.) Vasárnap ettől függetlenül is…

Kertész Imre Európa öngyilkos liberalizmusának nevezte

Magyar Idők  Ma 08:00 Vélemény 

A minap este – az okát ne kérdezzék – egy órát és ötven percet fecséreltem egyre fogyó életemből egy rohadt propagandafilmre, amelynek célja elméletileg a francia hadsereg fényezése, valójában tökéletes allegóriája annak, amit Kertész Imre Európa öngyilkos liberalizmusának nevez.

Auschwitz-paradoxon

Magyar Idők  Ma 07:05 Kultúra 

Rudolf Höss visszaemlékezése, amelyet krakkói fogsága alatt, a tárgyalására, majd 1947-ben végrehajtott kivégzésére várva vetett papírra, 1951-ben jelent meg először lengyelül.

A sajtó mozgósít a pártok helyett

Az elmúlt napok megmozdulásai­nak az ellenzéki pártok csupán szemlélői, nem alakítói, szerepüket gyakorlatilag átvette a balliberális sajtó – derült ki a Nézőpont Intézet áprilisi elemzéséből. A Simicska-közeli Index.hu konkrétan a tiltakozásokra történő mozgósításban vállalt szerepet.

Hosszú Katinka és a Gyurta fivérek győzelmei

Magyar Idők  Tegnap 21:48 Sport  Hosszú Katinka

Zsúfolt programmal, tizenkét döntővel ért véget az úszók Debrecenben rendezett országos bajnoksága szombaton, amely a Gyurta fivéreknek egy-egy, Hosszú Katinkának két aranyérmet hozott.