Találatok: 500 hír

Kalmár gólokkal építkezik

Magyar Idők
-
  Ma 15:24 Sport 

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Harangjáték és hazárdjáték Münchenben

Magyar Idők
-
  Ma 15:06 Sport 

Ha csak a múlt heti bajnoki mérkőzésből indulunk ki, megkockáztathatjuk, hogy komolyabb riválisok ellen bőven akadhat gondja idén a Bayern München labdarúgócsapatának. A védekezés alkalmanként önveszélyes, a helyzetkihasználás nem túl acélos, miközben a támadójáték világklasszis nívójú. Pont olyan, mint a helyi csülök.

Dömötör: a kormány elutasítja a „George S.-terv” egymillió bevándorlóra vonatkozó pontját

A kormány elutasítja a „Soros-terv” egyik legfontosabb pontját, azt, hogy Európa évente egymillió bevándorlót fogadjon be – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Amerika bezárhatja havannai követségét

Magyar Idők
-
  Ma 14:48 Külföld 

Miközben Kuba az Irma pusztítását követően igyekszik talpra állni, az Egyesült Államok havannai nagykövetségének bezárását fontolgatja.

Tizenhat év a román gazdaság lemaradása a magyar mögött

Magyar Idők
-
  Ma 14:30 Gazdaság 

Romániában egyre szélesebbre nyílik a gazdag és kevésbé tehetős térségek közötti olló. Reális, illetve tartható-e a bővülési ütem, amely a környező országokban egyszerre vált ki elismerést és hitetlenkedést? Bálint Csaba, az OTP Románia elemzője szerint az igazság valahol középen van.

Orbán Viktor: Oláh György tudós és hazafi volt

Nemcsak a nagy magyar tudósok, de a nagy magyar hazafiak könyvében is őrizzük emlékét. Hajlíthatatlan jellemű ember volt, aki mindig a saját útját járta és erről soha nem hagyta magát letéríteni – mondta a miniszterelnök Oláh György Nobel-díjas, Corvin-lánccal és Széchenyi Nagydíjjal kitüntetett kémikus temetésén kedden.

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

Börtönbe vonult a Sukoró-ügy vádlottjakénk elítélt Császy Zsolt, akit ebből az alkalomból elkísért Gyurcsány Ferenc, hogy egy közös sajtótájékoztatót tartsanak. „Ártatlan ember vonul börtönbe” – írta a

A magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves tevékenysége történelmi teljesítmény

Ezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondta kedden Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárhoz (OMÉK) kapcsolódó szakmai nap megnyitóján.

Nincsenek törvénytelenül működő szociális intézmények Magyarországon

Magyar Idők
-
  Ma 13:59 Belföld  Emmi LMP

Nincsenek törvénytelenül működő szociális intézmények Magyarországon – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az LMP keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Tovább romlik Berlin és Ankara viszonya

Két nap alatt kétszer kellett tiszteletét tennie a török külügyminisztériumban Martin Erdmann német nagykövetnek. A diplomata nem önszántából találkozott a külügyi tárca vezetőivel szombaton és hétfőn, mindkét alkalommal berendelték az elmúlt napok németországi eseményei miatt.

A ukrán házelnök aláírta az oktatási törvényt és elküldte az elnöknek

Andrij Parubij ukrán házelnök aláírta kedden a kijevi parlament által megszavazott új oktatási törvényt, és elküldte jóváhagyásra Petro Porosenko elnöknek. Ezt maga a parlament elnöke jelentette be sajtótájékoztatón.

MGYOSZ: a szakemberhiány jelenti a vállalatok növekedésének legnagyobb korlátját

A szakemberhiányt jelölte meg a vállalatvezetők 92 százaléka a növekedés legnagyobb korlátjának a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által készített felmérésben, ezért a szakképzés megújítását szorgalmazza a szervezet – mondta a szövetség főtitkára kedden Győrben, A munkaerőpiac aktualitásai és a szakképzés jövője…

Ismét burrogtattak Háromszéken

Magyar Idők
-
  Ma 13:36 Kultúra 

Pillanatok alatt évtizedeket fiatalodó egykori masiniszták, gépek hobbiszakértői, bámészkodó emberek sokasága varázsolta ünneppé a Csernátoni Burrogtatót. Idén ötödik alkalommal rendezték meg a régi mezőgazdasági gépek – magyarországi gyűjtők kincseit is felvonultató – háromszéki seregszemléjét.

Kulcsfontosságú a hazai piac a nagyvállalatoknak

Leginkább a belföldi kereslettől teszik függővé a jövedelmezőségüket a hazai nagyvállalatok, az évekig meghatározó közterhek mára már nem érintik annyira érzékenyen a cégeket. A forint árfolyamváltozása és az infláció viszont egyre nagyobb hatással van a profitabilitásukra – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi adataiból.

Két kiemelt ügyben egyhangúlag döntött a Parlament

Egységesen 12 évre emelkedik a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje, és a parlamenti pártok egyhangúan elítélték az ukrán nyelvtörvényt.