Találatok: 444 hír

„Lelki homokozótól” a digitális jólétig

A reformáció 500 éves évfordulójának tanulságai és feladatai, valamint a szakmai munkát segítő háttérintézményeknek a Kárpát-medencei magyar oktatási folyamatot fékező hiánya szerepelt a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, azaz Tusványos második napjának központi témái között.

Jágóknak a tényekről

Magyar Idők
-
  Ma 08:00 Vélemény 

Frans Timmermans nyilatkozatot juttatott el a Népszavának. Hát lássuk… Timmermans nyilatkozata annyira felháborító, hogy muszáj rea­gálni rá. Timmermans ugyanis gátlástalanul hazudozik. Mint úgy általában az unió összes vezetője, potentátja, farizeusa és sírásója.

Orbán Viktor: Az izraeli miniszterelnök a jövő miatt jött Magyarországra

Az izraeli miniszterelnök a jövő miatt érkezett Magyarországra, és azt a lehetőséget kereste, hogy hogyan lehet Magyarországgal kölcsönös érdekek alapján együttműködni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Felpörgeti a gazdaságot az energiahatékonyság

Az energiahatékonysági célok emelése az Európai Unióban és tagállamonként is pozitív gazdasági, egészségügyi, szociális és környezetvédelmi hatásokkal jár – mutatott rá az Európai Bizottság friss elemzése.

Doll-lal harmadszor

Tartalékos felállásban a Ferencvárosnak tegnap szemernyi esélye sem volt, hogy legalább a fordítás közelébe kerüljön, simán, 3-1-re kikapott a dán FC Midtjylland vendégeként és 7-3-as összesítéssel kiesett a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A Fradi harmadik magyar csapatként vérzett el a nemzetközi porondon, hiszen…

Időutazás Nyerges Pállal

Magyar Idők
-
  Ma 07:00 Kultúra 

Balatoni tájak, virágzástól szüretig címmel nyílt kiállítás Nyerges Pál festőművész képeiből Alsóörsön, a páratlan kilátást nyújtó, a XV–XVI. század fordulóján épült Török-házban. Nyerges Pál (1914–1987) budapesti születésű festőművész művészeti tanulmányait a Műegyetem építészeti karán és különböző szabadiskolákban…

Két világ harca dúl

Magyar Idők
-
  Ma 06:50 Külföld 

Utolsó utáni támadásba lendült az ellenzék a chávezista rezsim ellen Venezuelában. Az ország teljesen kettészakadt: az elnök ragaszkodik hatalmához, az ellenzék pedig saját kormány alakítását tervezi.

Tovább nyomoznak a Teréz körúti robbantás ügyében

Két hónappal meghosszabbították a Teréz körúti robbantás ügyé­ben folyó nyomozás határidejét, mivel újabb bűncselekménnyel is meg akarják gyanúsítani P. Lászlót. A robbantást beismerő férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról ma döntenek.

Alapérték lehet az önkéntesség

Magyar Idők
-
  Ma 06:33 Belföld 

Egy erős Magyarországhoz erős közösségekre van szükség. Az általunk kezelt európai uniós programok arra irányulnak, hogy javítsák a munkavállalók képességeit, ezáltal erősítsék a foglalkoztatást és a gazdaság teljesítőképességét – nyilatkozta lapunknak Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós…

Minőségi problémák a hazai nyelvoktatásban

Magyar Idők
-
  Ma 06:25 Belföld  Diploma

A hazai nyelvoktatásban nulláról a középfokú szintig 480 tanóra alatt lehet eljutni, ehhez képest az állami iskolákban negyediktől tizenkettedikig 936 tanórát kapnak általában a diákok, ám ez a többségnek mégsem elegendő a nyelvvizsgához. Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke szerint nem mennyiségi, hanem minőségi…

Plakáttörvény: bezárnák a kiskaput

Magyar Idők
-
  Ma 06:16 Belföld 

A Fidesz szerint be kell zárni a pla­kát­törvény kiskapuit, ha azokkal vissza­élve anonim politikai üzeneteket jelentetnek meg ismeretlen magán­személyek, vállalkozások. A Jobbik egyszerre cáfolja és szólja el magát a párt plakátkampányát követően a Mahir oszlopain megjelent üzenet kapcsán. A Simicska Lajos nagyvállalkozó érdekeltségébe…

Ellenzéki stratégiai egyeztetések

Magyar Idők
-
  Ma 06:08 Belföld 

Különös összefogás érlelődik az ellenzéki pártok között. A Magyar Idők információi szerint az elmúlt időszakban az MSZP és a Jobbik egyes képviselői már több informális tárgyalást folytattak egymással a stratégia összehangolásáról, illetve a legfontosabb politikai kérdésekről.

Ételvédelem

Magyar Idők
-
  Ma 06:00 Vélemény 

Előszeretettel hangsúlyozzák a brüsszeli bürokraták a szolidaritás fontosságát az Európai Unióban. Ez mostanában leginkább a migráció kapcsán került előtérbe, s hát azok az országok ugye, amelyek nem tárják ki a bevándorlók tömegei előtt a kapukat, büntetést érdemelnek, és még a támogatásokat is megvonnák tőlük.

Jól halad a régi két- és ötezresek cseréje, nem kell kitolni a határidőt

Magyar Idők
-
  Ma 05:55 Gazdaság  MNB

A várakozásoknak megfelelő ütemben tudják bevonni a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyeket, így nem lesz változás, marad a hó végi határidő a cserére. Mint azt a Magyar Idők a jegybanktól megtudta, ezzel együtt is több tízmilliós tételben van még a lakosságnál már bevont vagy bevonásra ítélt címlet, még a zöld, Bartók Béla portréjával díszített…

Megválnak a Sportkórház főigazgatójától

A Magyar Idők értesülése szerint várhatóan távozik hivatalából Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), vagyis a Sportkórház főigazgatója. Úgy tudjuk, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár közölte vele a döntést, miszerint nem kívánják meghosszabbítani az egyébként nyugdíjkorba lépő főigazgató megbízatását.