Találatok: 490 hír

Szép siker, szomorú kudarc

Magyar Idők  Ma 10:04 Sport 

Az apró siker is siker: tizenegy év után újból kijutott a magyar labdarúgó-válogatott az U17-es Európa-bajnokság horvátországi döntőjére. Ráadásul csoportgyőztesként. Szélesi Zoltán szövetségi edző és a bravúros sikert időn túli szabadrúgásával kiharcoló Szoboszlai Dominik beszélt a továbbjutás körülményéről, értékéről. Az U19-esek tegnap este…

Tarlós: nem lehet a végtelenségig folytatni a vitát a mobilgátról

Nem lehet a végtelenségig folytatni a vitát a római-parti védmű megépítéséről, a Fővárosi Önkormányzat nem akar mást, mint Budapest egyetlen, árvízvédelmi szempontból védtelen Duna-szakaszát megvédeni – hangsúlyozta Tarlós István főpolgármester a Klubrádióban.

Képbe mondott történetek

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ jó ideje ad otthont fontos és rendhagyó eseményeknek. Most sincs ez másképp, a 35. Magyar Sajtófotó-kiállításon több mint háromszázhatvan kép látható. A szervezők a közelmúltban elhunyt Szalay Zoltán emlékének ajánlják a rendezvényt, aki a Magyar Sajtófotó-pályázat és -kiállítás alapítója volt.

A nagypéntek is vendégeket hoz

Magyar Idők  Ma 09:28 Gazdaság 

Nagyon erős forgalomra számítanak a húsvéti hosszú hétvégén a belföldi szállodások. Budapesten 80-100 százalékos foglaltságra készülnek, vidéken pedig valamennyi népszerű üdülőövezetben telt ház várható a nagyobb hotelekben – tudta meg lapunk a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől.

Lázár: 2010 óta az állam ismét azt nézi, mit tehet a polgáraiért

Magyar Idők  Ma 09:19 Belföld 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint 2010 óta az állam ismét azt nézi, mit tehet a polgáraiért, nem pedig azt, hogy mit követelhet tőlük. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fennállásának ötödik évfordulója alkalmából ünnepséget tartanak.

Eldőlhet az északír dominó

Magyar Idők  Ma 09:10 Külföld 

Ezentúl akár közvetlenül Londonból is irányíthatják Észak-Írországot, ugyanis a protestáns Demokratikus Unionista Párt (DUP) és a katolikus Sinn Féin a tegnap délutáni határidőig nem tudott működőképes kormányt felállítani. Most James Brokenshire északír ügyekért felelős brit miniszteren a sor, hogy újabb voksolást írasson ki, vagy…

V4-es csúcs: a Brexit, a migráció és az EU reformja is téma lesz

Az innovációval összefüggő témákról egyeztetnek ma a Visegrádi Csoport (V4) országainak kormányfői Varsóban, részt vesznek a témában rendezett nemzetközi konferencia egyik pódiumbeszélgetésén is, majd a közös innovációs kezdeményezések támogatásáról szóló egyezményt írnak alá.

Demszky az újraválasztása miatt siettette a beruházást

Nem tud arról Aba Botond, hogy bárkit korrumpáltak volna a 4-es metró beruházása során, azt azonban elismerte, hogy a beruházás minél gyorsabb elindítása érdekében hónapokon keresztül kapott instrukciókat többek között Demszky Gábor főpolgármestertől. A BKV volt vezérigazgatója szerint a Medgyessy Péter érdekeltségébe tartozó cég…

Szijjártó Péter: megindulhat a magyar húsexport a Fülöp-szigetekre

Hosszas tárgyalások után három magyar cég megkapta az engedélyt, hogy megkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre – jelentette be kedden egy manilai üzleti fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Jókai Mór és a gyermekeink

Magyar Idők  Ma 08:00 Vélemény 

Veronai Guarino iskolájába – ahol első poétánk, Janus Pannonius is tanult 1447 és 1453 között – bárki beiratkozhatott, amennyiben kifizette a borsos tandíjat. Így nyilván nemcsak tehetséges kamaszok jártak oda, hanem szerényebb képességűek is.

Földöntúli vihar csapott le Ausztráliára

Emberemlékezet óta a legpusztítóbb vihar csapott le kedden Ausztráliára, a széllökések elérik az óránkénti 250 kilométeres sebességet.

Folytatódik a kampány a fogyasztás bővítéséért

Magyar Idők  Ma 07:30 Gazdaság 

A Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel ellátott termékek egyre nagyobb teret kapnak a kereskedelemben. Eddig 16 bolthálózat nyerte el a logó használatát.

Hátrány volt a nemzetközi porond

Magyar Idők  Ma 07:19 Sport 

Véget ért az alapszakasz a nőknél és a férfiaknál is a kosárlabda-bajnokság élvonalában. Mindkét nemnél akadnak meglepetések, a nőknél például a Szekszárd várja az első helyről a rájátszást, a férfiaknál a címvédő Szolnok csak harmadik lett.

Bábos drámaírók versengtek

Negyedik alkalommal rendezték meg Békéscsabán, a Napsugár Bábszínházban a Bábos drámaíró versenyt, amelyet már izgatottan vártak a helyi ifjú, illetve idősebb rajongók, de a távolabbról érkező, főként szakmabeli érdeklődők is. A minifesztivál március 23. és 26. között zajlott: ennyi idő alatt derült ki a téma, íródtak meg a darabok és készült el…

Partnert keres a GERB

A mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt nyerte meg Bulgáriában az előre hozott választásokat – erősítette meg hétfőn a választási bizottság. A GERB a vasárnap megrendezett választásokon a szavazatok 32,63 százalékát szerezte meg, ami azt jelenti, hogy a korábbinál 12-vel több, azaz 96 képviselőt…