Találatok: 150 hír

Megsemmisíti a környezetvédelmi intézkedéseket Donald Trump

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a partmenti olaj-, és gázkitermelés kiterjesztéséről - a rendelet, amely főként a sarkvidéki területeken lévő olaj- és gázkincs kiaknázását bátorítja, egyúttal utasítja Rick Perry energiaügyi minisztert a tengeri olaj-, és gázkitermelés eddigi szabályozásának felülvizsgálatára.

Venezuelában kormányzói rendelettel tiltották be a tüntetéseket

Pénteki rendeletében betiltotta a lakosság körében erőszakot, nyugtalanságot és félelmet szító, valamint a forgalmi közlekedést akadályozó utcai tüntetéseket a kolumbiai határ mentén fekvő nyugat-venezuelai Táchira állam kormányzója.

Az USA szövetségeseit bombázza a török légierő Szíriában

A török hadsereg pénteken bejelentette, hogy a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szervezet tizenegy tagját semlegesítette az észak-szíriai állásaik ellen intézett bombázásokban.

Észak-Korea Tokió elleni atomtámadásával riogat az amerikai külügyminiszter

Kitekintő  Ma 18:03 Külföld  Kína

Reális a veszély, hogy Észak-Korea atomtámadást indít Szöul vagy Tokió ellen, és ezért "cselekedni kell, mielőtt megteszi" - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter pénteken, az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén.

Németország dönt a török EU-csatlakozás ügyében, nem az Európai Parlament

Az Európai Parlament képviselői a Törökország EU-csatlakozását célzó tárgyalások felfüggesztését kérték Erdogan török államfő egyre növekvő önkényuralmára hivatkozva, de Németország ellenáll a kérésnek - a menekültügy a kulcskérdés.

Macron nagyon mérges lett a lengyelekre és a Whirlpoolra

Kitekintő  Ma 16:30 Külföld 

A Whirlpool amerikai elektronikai cég 2018-ban áttelepíti az egyik üzemét az észak-franciaországi Amiens-ből Lengyelországba, ezért mind Macron, mind Le Pen kampánycélként tekint a 300 fős gyár sorsának kezelésére.

50 bázispontos kamatcsökkentés Oroszországban

Kitekintő  Ma 16:18 Gazdaság  Kamat

Az orosz jegybank kamatot csökkentett pénteken, idén már másodszor - a döntés után ismertetett közlemény szerint az év végéig további kamatvágások várhatók a fogyasztói áremelkedés lassulásával.

Özönlenek a turisták, felfelé módosítják a spanyol gazdasági növekedést

A spanyol kormány felfelé módosítja 2017-es növekedési előrejelzését - a fogyasztás és az export élénkülése mellett a turisztikai szektor szárnyalása indokolja a lépést, az első negyedévben máris 13 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország.

Az EU aggódva figyeli a macedóniai eseményeket

Kitekintő  Ma 13:51 Külföld 

Az Európai Unió több magas rangú tisztségviselője elítélte a macedóniai parlamentben alkalmazott erőszakot: Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője "kifejezetten aggasztónak" nevezte a történteket pénteken Vallettában.

Bajban lesz a brit gazdaság, lassul a növekedés

A vártnál nagyobb mértékben lassult a brit gazdaság növekedési üteme az első negyedévben, elsősorban a szolgáltatási szektor aktivitásának gyengülése miatt.

A kemény Brexit Németországnak is megárthat

Német munkahelyeket sodor veszélybe és összességében kárt okoz Németországnak, ha az uniós elszakadási tárgyalásokon "büntetik", és ezáltal esetleg "kemény Brexitre" kényszerítik a briteket.

Kína nemsokára megkezdi az űrállomás kiépítését

Kína 2019-ben megkezdi állandó emberi tartózkodásra alkalmas űrállomásának kiépítését - közölték a program vezető tisztviselői pekingi sajtóértekezletükön pénteken, azt követően, hogy a Tiencsou-1 teherszállító űrhajóval sikeresen hajtottak végre keringés közben üzemanyag-utánpótlási manővert.

Mesterséges intelligenciával az erőszakos tartalmak ellen

Kitekintő  Ma 11:12 Infotech 

Szingapúri és finn vállalatok azon versenyeznek éppen, hogy mielőbb kifejlesszenek egy olyan mesterséges intelligencián alapuló technológiát, amely segítségével a szoftverek még azelőtt automatikusan észlelhetik és blokkolhatják az erőszakos tartalmú videókat, mielőtt azok elterjedhetnének a közösségi médiában.

Trump: azt hittem, könnyebb lesz elnöknek lenni

Az elnökség első száz napjáról szólva Donald Trump azt fejtegette: azt hitte, könnyebb lesz, mint korábbi, elsősorban ingatlanfejlesztői munkája. Az elnök többek között az észak-koreai konfliktusról beszélt, mely kapcsán azt mondta: elképzelhető "nagy, nagy konfliktus" Észak-Koreával, ám az amerikai kormányzat békés megoldásra törekszik.

Merre húzza Franciaországot a választás?

Marine Le Pen, a francia elnökválasztás szuverenista jelöltje a dél-franciaországi Nizzában csütörtök este tartott nagygyűlésén azt mondta, hogy a május 7-i második forduló "népszavazás lesz Franciaországért vagy ellene".