Találatok: 83 hír

Montenegró nem lelkesedik a szerb elnök vámuniós javaslatáért

Kitekintő
-
  Ma 19:03 Külföld 

Aleksandar Vucic szerb elnök februárban - még miniszterelnökként - jelentette be, hogy a nyugat-balkáni régió országait érintő szabadkereskedelmi térséget, valamint vámuniót kezdeményez.

Rosszul értelmezték Draghi beszédét, megszaladt az euró

Félreértették a piaci szereplők az EKB elnökét, Mario Draghi kedden tartott előadásában nem egy közelgő monetáris szigorítást vetített előre, hanem azt próbálta meg jelezni, hogy készek eltűrni egy időre a gyengébb inflációt.

A Telegram részben beadta a derekát

Pavel Durov, a cég társalapítója arra figyelmeztetett, hogy nem fogja betartani azokat a törvényeket, amelyek nem összeegyeztethetőek a magánszféra védelmével és a cég adatvédelmi irányelveivel.

Az olaszok lezárnák kikötőiket a nem olasz migránsmentő hajók előtt

Kitekintő
-
  Ma 16:54 Külföld 

Vasárnap óta több mint tízezer ember érkezett Líbiából a dél-olaszországi partokra. Velük több mint 80 ezerre emelkedett az év eleje óta érkezett migránsok száma, ez több mint tízezerrel meghaladja a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezettek számát.

További hat hónappal hosszabbította meg az EU az oroszok elleni szankciókat

Az EU Tanácsa jóváhagyta az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciók meghosszabbítását további hat hónappal, arra hivatkozva, hogy Moszkva nem tett eleget az ukrajnai fegyveres konfliktus rendezésére vonatkozó megállapodásban szereplő feltételeknek.

Trump veje is sztárügyvédhez fordult az orosz szálak miatt

Kitekintő
-
  Ma 14:33 Külföld 

Donald Trump hivatalba lépése óta a politikusok által felfogadott privát ügyvédek foglalkoztatása lassan szokássá válik, hiszen Kushner mellett Jeff Sessions igazságügyi miniszter, Mike Pence alelnök és maga Donald Trump is hasonló védelemhez fordult.

Haladnak a NATO-tagállamok a védelmi kiadások növelésével

Kitekintő
-
  Ma 13:48 Gazdaság  NATO

Már harmadik egymást követő éve emelkednek a katonai kiadások a NATO európai tagállamaiban és Kanadában, ezen időszak alatt csaknem 46 milliárd dollárral nőtt ezen országok védelmi költségvetése.

Az új szerb kormány folytatja elődje munkáját

Kitekintő
-
  Ma 13:24 Külföld 

Az elektronikus ügyintézés és a digitalizáció fejlesztésére, az állami hivatalok hatékonyságának növelésére, az oktatási rendszer korszerűsítésére, az európai integráció folytatására, valamint a gazdasági reformokra és az innovációra akarja helyezni a hangsúlyt a következő években a szerb kormány, amely az előző kabinet munkáját kívánja…

Lassan elviselhetetlen az olasz partokra érkező migránsáradat

Tarthatatlannak nevezte az olaszországi partokra érkező bevándorlók számát Matteo Renzi volt miniszterelnök szerdán, miután az utóbbi négy nap alatt több mint tízezer embert mentettek ki a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon. Sergio Mattarella államfő az Európai Unió beavatkozását sürgette.

Amerika nem tudja elengedni a katari válság ügyét

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter kedden ismét tárgyalásokat sürgetett a katari válság megoldása érdekében. Az amerikai diplomácia irányítója külön-külön tárgyalt Washingtonban a kuvaiti és a katari vezetés "kormányszintű" tisztségviselőivel.

Trump egyre mérgesebb Kínára

Kitekintő
-
  Ma 10:36 Külföld 

Donald Trump elnök egyre frusztráltabb Kína Észak-Korea elleni büntetőintézkedések terén mutatott passzivitása miatt, ezért jelenleg Peking elleni lehetséges kereskedelmi akciókat fontolgat – mondta három magas rangú közigazgatási tisztviselő a Reutersnek.

Háborús helyzet Venezuelában

Támadást intéztek egy rendőrségi helikopterrel a venezuelai legfelsőbb bíróság épülete ellen - közölte kedden Nicolás Maduro szocialista elnök, azt hangoztatva, hogy a kormánya megdöntését célzó összeesküvés részéről van szó.

Lekerült a napirendről a skót függetlenség

A skót kormány egyelőre nem terjeszt be törvényjavaslatot az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról, hanem megvárja, amíg tisztázódnak a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének feltételei.

Merényletre készülhetett Kim Dzsongun ellen a volt dél-koreai elnök

Az Aszahi Simbun nevű japán napilap egy névtelenséget kérő dél-koreai tisztségviselőre hivatkozva azt írta, a dél-koreai elnök egy "baleset" megszervezését tervezte vízen vagy közúton, de a szigorú biztonsági intézkedések miatt nem sikerült megvalósítani egy ilyen küldetést.

Rekordbüntetést kapott a Google az Európai Bizottságtól

"A Google visszaélt a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével azzal, hogy saját ár-összehasonlító szolgáltatásait előrébb, a versenytársakét pedig hátrébb sorolta a találatok között" - közölte Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos.