Találatok: 56 hír

Stratégiát vált az Etihad Airways az európai kudarcok miatt

Stratégiát válthat az Etihad Airways, miután az európai akvizíciói nem hozták meg a várt sikert. Az irányváltást jelzi James Hogan, a korábbi stratégiát kiötlő vezérigazgató távozása is. A további lépések függvényében bizonytalanná válhat az Air Serbia helyzete is.

Már nem olyan lendületes a szélenergia

Kitekintő
-
  Tegnap 16:54 Gazdaság  Energia Befektető

A három éve még növekedési motorként ünnepelt szélenergia ipar, a befektetők egyik kedvence kezd veszíteni növekedési lendületéből a csökkenő energiaárak miatt.

Szigorítaná a gazdasági bevándorlók munkavállalását a cseh kormány

Csehország szigorítani akarja a gazdasági migránsok befogadásának feltételeit. A belügyminisztérium által kidolgozott törvénymódosítás célja, hogy a külföldiek könnyebben integrálódhassanak a cseh társadalomba, és ne jelentsenek biztonsági kockázatot.

Líbia elégedetlen az EU-val, sürgős segítséget vár

Líbia sürgős segítséget vár az Európai Uniótól a földközi-tengeri menekülthullám feltartóztatásában - mondta az észak-afrikai ország nemzetközileg elismert egységkormányának miniszterelnöke a The Times című újságnak.

Oroszország válaszolni fog a legújabb amerikai szankciókra

Kitekintő
-
  Tegnap 13:48 Külföld  Washington Moszkva

Oroszország válaszlépésekre készül az Egyesült Államok ellen az újabb amerikai büntetőintézkedések után, de Moszkva egyúttal bízik abban, hogy Washington be fogja látni a "szankciós spirál" folytatásának értelmetlenségét - közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Uniós védőfallal blokkolnák a kínai cégfelvásárlásokat a németek

Kitekintő
-
  Tegnap 13:36 Külföld  Kína

A német kormány a vétójogok erősítését sürgeti Brüsszelben, mert szerinte így lehet elejét venni, hogy kínai cégek tömegesen vásároljanak fel csúcstechnológiai és stratégiai vállalatokat Európában, így Németországban.

Schulz kirakná az amerikai atomfegyvereket Németországból

Választási győzelme esetén eltávolítaná Németországból az amerikai atomfegyvereket Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje, aki erről egy kedd esti kampányrendezvényen beszélt.

A Brexit után megszűnik az EU-bíróság közvetlen hatásköre

Megszűnik az Európai Unió Bíróságának közvetlen hatásköre az Egyesült Királyságban az után, hogy a szigetország várhatóan 2019 tavaszán kilép az Európai Unióból - derült ki a brit kormánynak a bíróság jövőbeni hatáskörével kapcsolatban megfogalmazott, és szerdán ismertté vált állásfoglalásából.

Mélyponton az amerikai-venezuelai kapcsolatok, Maduro tárgyalna

Caracas és Washington közt történelmi mélyponton vannak a kapcsolatok, ezért párbeszédre van szükség - mondta Nicolás Maduro venezuelai államfő kedden a caracasi elnöki palotából közvetített televíziós beszédében.

Hamarosan bővül az amerikai csapatok létszáma Afganisztánban

Nagyon hamar megkezdődik a csapatnövelés Afganisztánban - mondta Joseph Votel, az amerikai hadsereg Közel-Keletért felelős főparancsnokságának tábornoka kedden amerikai újságíróknak.

Kína megharagudott az USA-ra az új szankciók miatt

Kitekintő
-
  Tegnap 09:24 Külföld  USA Washington

Az Egyesült Államoknak "azonnal ki kell javítania" a kínai-amerikai kétoldalú együttműködést veszélyeztető "hibáját", amelyet azzal követett el, hogy Észak-Korea támogatására hivatkozva egyoldalú szankciókat hozott kínai vállalatok és személyek ellen - jelentette ki kedden Kína washingtoni nagykövetségének egyik szóvivője.

Újabb szankciókat jelentett be az USA kínai és orosz vállalatok ellen

Kitekintő
-
  17.08.22 19:51 Külföld  Kína Észak-Korea

A büntetőintézkedésekkel sújtott vállalatok és egyének nyersanyagot biztosítottak Észak-Koreának, vagy üzleti kapcsolatban állnak vele, lehetővé téve ezzel a fegyverprogramok finanszírozását.

Ausztriában is jönnek a dízeles szoftverfrissítések

Hatszázezer ausztriai dízelautó motorvezérlő szoftverének frissítéséről és a minőségi csere ösztönzéséről született megállapodás az autógyártókkal a keddi osztrák dízelcsúcson - jelentette be kedden Jörg Leichtfried közlekedési miniszter.

A BMW megint tarolt, de a Suzuki jövedelmezősége is tíz százalék fölé ért

Kitekintő
-
  17.08.22 17:24 Autó-motor 

A BMW tovább növelte árbevételéhez viszonyított profitját, ezzel továbbra is első helyen áll a jövedelmezőségi rangsorban, a második helyre viszont a Suzuki jött fel, harmadik helyre szorítva a Daimlert.

Berlusconi párhuzamos valutával segítené ki Olaszországot a gödörből

Kitekintő
-
  17.08.22 16:51 Külföld 

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Hajrá Olaszország jobbközép párt vezetője hétvégi beszámolók szerint támogatná egy párhuzamos valuta bevezetését - a bejelentéssel megkezdődött a felkészülés a jövő évi parlamenti választásokra.