Találatok: 92 hír

A demokrácia helyreállítására szólították fel Venezuelát

A "demokrácia helyreállítására" és választások megtartására szólította fel a venezuelai kormányt egy közös nyilatkozatban 14 észak- és dél-amerikai ország.

Trump ultimátuma az Obamacare visszavonására: most vagy soha

Donald Trump amerikai elnök egyes beszámolók szerint csütörtök este ultimátumot adott a republikánus képviselőknek: pénteken vagy elfogadják az új egészségügyi törvényjavaslatot úgy, ahogy van, vagy marad az Obamacare.

Washington felvenné a NATO-ba Montenegrót

Az amerikai szenátus kész megszavazni Montenegró NATO-tagságát - jelentette be csütörtök este Mitch McConnell, a republikánus többség vezetője.

Újra nekifutnak a békének Szíriában, nem sok esély van a sikerre

Kitekintő  Ma 08:33 Külföld 

Megkezdődött a Szíriában szemben álló felek közötti béketárgyalások újabb fordulója Genfben csütörtökön, de kevés a remény arra, hogy sikerül politikai megoldást találni a hat év alatt több mint 320 ezer ember halálát követelő konfliktusra.

Nem javul Törökország és az EU viszonya

Törökország fenntartja gazdasági kapcsolatait az Európai Unióval, de felülvizsgál minden politikai és közigazgatási szálat, köztük a Brüsszellel tavaly kötött menekültügyi megállapodást is a török elnöki rendszerről döntő április 16-i népszavazás után.

Orosz hitelből készül orosz légvédelmi rendszert venni Törökország

Hiába NATO-tag Törökország, idén valószínűleg Oroszországtól vásárol SZ-400-as légvédelmi rakétarendszert, mégpedig orosz hitelből.

Blokáddal tartják távol a török szavazókat Bulgáriában

Kitekintő  Tegnap 19:45 Külföld  Bulgária

Vasárnap előrehozott parlamenti választásokat tartanak Bulgáriában - a bolgár nacionalisták újabb akciókat jelentettek be péntekre a török-bolgár határon, hogy megakadályozzák a kettős állampolgárságú szavazókkal teli buszok bejutását az országba.

Olasz bankok szívták fel az EKB ingyenhitelét

Kitekintő  Tegnap 17:48 Gazdaság  Olcsó

A vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés az Európai Központi Bank célzott hosszú távú refinanszírozási programjának utolsó aukcióján, mert a várakozások szerint hamarosan felfelé indulnak el a hitelkamatok.

A bevándorlás Svédországban is módosította a pártok népszerűségi sorrendjét

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) állnak a svéd pártok népszerűségi listájának második helyén - derült ki csütörtöki médiajelentésekből.

Skócia szolidaritásból elhalasztotta a népszavazásról szóló vitát

Egy vasárnap megjelent felmérés szerint jelenleg kevesebben támogatják Skócia elszakadását az Egyesült Királyságtól, mint a függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás idején.

Az Emirates kiskapukat keres az új tilalomra

Kitekintő  Tegnap 14:39 Külföld 

Az Emirates légitársaság az egyik legsúlyosabban érintett az új biztonsági tilalom által, főleg amiatt, hogy a jól fizető üzletemberek folyamatosan keresik a lehetőségeket a holtidők minimalizálására a repülések során.

Súlyos a helyzet Moszulban: a legrosszabb még hátravan

Kitekintő  Tegnap 13:51 Külföld  Irak

Súlyos élelmiszerhiány és fokozódó pánikhangulat közepette mintegy 400 ezer ember rekedt az iraki Moszul nyugati részében található óvárosban. "A legrosszabb még hátravan" - fogalmazott Bruno Geddo, az UNHCR iraki megbízottja.

További részletek a londoni merénylettel kapcsolatban

A brit rendőrség hat helyen hajtott végre rajtaütést és hét embert vett őrizetbe a szerdai londoni merényletet követően. A rendőrség nem tud arról, hogy a lakosságot újabb azonnali támadás fenyegetné. A londoni merénylő egyedül hajtotta végre a tettét, az illetőt feltehetőleg "a nemzetközi terrorizmus ihlette".

Csökkenhet az USA és Oroszország atomfegyver-arzenálja

Kitekintő  Tegnap 12:30 Külföld  USA Moszkva

Oroszország kész tárgyalni az Egyesült Államokkal arról, hogy szakaszosan csökkentsék a két ország nukleáris potenciálját - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a moszkvai vezérkari akadémián csütörtökön megtartott beszédében.

Katasztrófa Ukrajnában, folyik a menekítés

Kitekintő  Tegnap 11:33 Külföld  Ukrajna

Robbanások történtek és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál. Anatolij Matiosz katonai főügyész szerint diverzáns akciót követtek el.