Találatok: 79 hír

Cseresnyés Péter: a vállalatok készek magasabb bért fizetni a jó szakembereknek

Magyarországon a vállalatoknak egyre több jó szakemberre van szükségük, ezért hajlandók magasabb bért is fizetni a naprakész tudással rendelkezőknek - hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán a Szakma Sztár Fesztivál záró rendezvényén.

Öngyulladás okozhatta a zalabéri hulladéklerakóban keletkezett tüzet

Valószínűleg öngyulladás okozhatta a nagy kiterjedésű tüzet hétfő este a zalabéri regionális hulladéklerakóban, ahol 30 óra után sikerült teljesen megfékezni a lángokat - közölte a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatóján a Zalaispa Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója.

40 milliós költségvetési csalás

A vád szerint az I. rendű vádlott egy zalai  betéti társaság képviselőjeként a 2009 és 2010-es években   14.335.625 Ft vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. Az I. rendű vádlott ezen túlmenően számlákat állított ki a II.  rendű vádlott által képviselt kft. részére, annak ellenére, hogy a bt. a számlákban foglalt szolgáltatásokat a megrendelő

Tállai: több mint 820 ezer bevallási tervezetet postázott már az adóhivatal

Több mint 820 ezer magánszemélynek postázta bevallási tervezetét az adóhivatal, amelyet a hét végéig az érintettek kézhez is kapnak - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Vendégház készül a tóparton

Kanizsa Újság  Ma 07:57 Belföld 

Nemrégiben számolt be a kanizsaujsag.hu hasábjain Dénes Sándor polgármester a Csónakázó-tóval kapcsolatos önkormányzati beruházási, fejlesztési tervekről, mint ahogy az is tudható: a Zalaerdő Zrt. szeptemberre kétszintes kilátóvá varázsolja a Csó-tó fölé magasodó, elöregedett tornyot. Azonban a Nagykanizsa egyik legszebb zöldövezeti…

Vigyázzunk magunkra

Kanizsa Újság  Ma 05:09 Belföld 

A WHO adatai szerint az utóbbi évtizedekben a fejlett országokban a szív- és érrendszeri betegségek állnak a halálozási statisztikák élén.

Aktualitások – KanizsaFest

Kanizsa Újság  Ma 05:09 Kultúra 

Kezdődnek a forgalomkorlátozások, lesz ötszáz kispárna a csatához, a Végvári Vasember Kupát pedig elnapolták – csütörtökön indul a KanizsaFest.

Az egykori polgármester, dr. Krátky István unokája érkezett Nagykanizsára

Bár kevés ideig élt itt, Lugos Margit ezer szállal kötődik Nagykanizsához: nagyapja, Krátky István 1930 és 1944 között a város első embere volt, és igazi lokálpatriótaként dolgozott Kanizsa felvirágoztatásáért. A néhai polgármester unokája tegnap hazalátogatott.

Zsolnay Porcelánmanufaktúra: jogellenesen mondtak fel a cég egykori dolgozói

Jogellenesen mondott fel a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. csaknem százhúsz egykori dolgozója tavaly, ezt a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is megerősítette hétfői nem jogerős döntésében - közölte a vállat jogi képviselője kedden az MTI-vel. A dolgozók képviselője az ítéletet úgy kommentálta, hogy a bíróság szerint…

Huszonnégy óra alatt sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen

A hétfő esti riasztás után 24 órával sikerült megfékezni a tüzet a zalabéri hulladéktelepen, de  a tűzoltók még éjszaka is a helyszínen maradnak - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.

Nyitott Balaton akció tavaszi programsorozattal

Kanizsa Újság  Tegnap 16:12 Kultúra  Balaton

A Nyitott Balaton tavaszi programsorozatában 128 vendéglátóhely, 108 program, 156 szálláshely, új tókerülő kerékpáros akció, és több kutyás program is várja azokat, akik április 28. és május 14. között látogatnak el az üdülőrégióba - hangzott el a szervezők sajtótájékoztatóján kedden Siófokon.

KOKSZosok a Kanizsafesten

Kanizsa Újság  Tegnap 15:30 Kultúra 

Idén sem maradhat el a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő oldtimeres kerékpáros felvonulás. A rendezvény az Utcatánc fesztivál kísérő programjaként kerül megvalósításra, melyre közel 120 fő oldtimer kerékpárost várunk, 4 országból, 8 oldtimer egyesület jóvoltából. Idén az Ausztriai Bad Radkersburg…

Családtagjaira költötte a cég pénzét

Kanizsa Újság  Tegnap 14:27 Baleset-bűnügy 

A vád szerint  a vádlott egy zalaegerszegi székhelyű kft. cégvezetőjeként 2013. év során olyan költségeket számolt el, amelyek nem a cégnél, hanem valamely családtagja érdekében merültek fel. Így például nyílászárókat, konyha- és szobabútorokat, tetőjavítást számláztatott le a cég nevére.

Látványtánc: egy arany, négy ezüst volt a termés

Kanizsa Újság  Tegnap 12:21 Sport  Zala Szerbia

Szerbiában a vajdasági Magyarkanizsa városába volt hivatalos a Szan-Dia FSC látványtáncosainak küldöttsége, hiszen az immár 25. Euro Show Dance Fest keretében nyolc ország 1200 versenyzője mutathatta meg tudását a a pontozóbíráknak. A nagykanizsaiak öt gyakorlattal indultak és végül egy arany- mellett négy ezüstérmet szereztek. 25.…