Találatok: 79 hír

Az MKIK kezdeményezi, hogy a kisvállalkozások adóbevallását is az adóhatóság készítse

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezi, hogy a munkavállalókhoz hasonlóan a kisvállalkozások adóbevallását is az adóhatóság készítse el a jövőben, később pedig a nagyobb vállalkozásokra is kiterjedhetne ez a gyakorlat - mondta a kamara elnöke hétfőn Nagykanizsán.

NGM: a diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján a nyári diákmunka vállalásáról közzétett tájékoztatásában.

Fúvós zene és sör

Kanizsa Újság
-
  Ma 06:03 Kultúra 

Június közepén lesz a sörfesztivál és a fúvósok találkozója az Erzsébet téren. A szórakoztató programok sokasága mellett a rendezvény célja a fúvószene és a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése, valamint Nagykanizsa idegenforgalmi kínálatának bővítése. A város legfiatalabb fesztiválját hatodik alkalommal rendezik meg.

Menni, akár a világ végéig

Kanizsa Újság
-
  Ma 05:42 Kultúra 

Hetvenheten bérmálkoztak a Felsőtemplomban.

Idén meddig futunk?

Kanizsa Újság
-
  Ma 05:42 Sport 

Tavaly 1473 kilométert gyűjtöttek a résztvevők.

Felfüggesztett börtön ezer védett madár miatt

Nem jogerősen 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a két olasz állampolgárt, akiknek az autójából egy igazoltatás során 1001 db védett madár teteme került elő.

Mindenkit ugyanarra kell megtanítani, csak mindenkit másképp

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 15:42 Kultúra 

Ezzel a szemlélettel igyekszik tanítani Gáspár-Varga Krisztina, aki élete során volt már benzinkutas, irodista, méhész, dolgozott a kanizsai állatmenhelyen, egy gyorsbüfében és a nagykanizsai javítóintézetben is, de mindig visszatért „eredeti” szakmájához. Mindenkihez meg kell találni a kulcsot, vallja a tanárnő, akinek, ha egy iskolában tanítana,

Idén nem építik meg

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 14:39 Belföld 

Mint az fotónkon is látható, az eredeti elképzeléstől eltérően csak a jövő év tavaszán fog megépülni a néhány hónapja elbontott zalakarosi kilátó. Addig se búslakodjunk, hiszen a tervek szerint idén októberben átadják a közönségnek a nagykanizsai, Csónakázó-tavi kilátótornyot, ahonnan majd mindenki kedvére gyönyörködhet a dél-zalai táj…

Megyei I. osztályú foci: gólokkal nem spóroltak a kanizsaiak...

UFC Nagykanizsa - Türje SE 10-1 - A vendégek a második félidőre nem tudtak kiállni, a találkozó félbeszakadt Zala megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 29. forduló. Nagykanizsa, 100 néző. Nagykanizsa: Szabó Á. - Boros, Zsirai A., Csáki, Kulcsár O., Gerencsér A., Kulcsár R., Zsirai P., Szalai D., Kisharmadás G., Péntek. Vezetőedző:…

Az egerszegi törvényszék bírójának „fekete képsorozatából” nyílt ...

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 11:09 Kultúra 

Csejtei Péter, az egerszegi törvényszék bírójának „fekete képsorozatából” nyílt kiállítás a Plakát Kultúrkocsmában. A Zenészek, színészek, festők című tárlaton ismert emberek portréi láthatók. Ezek között fotorealisztikus és plakátszerű alkotások is vannak.

Idén tovább csökkenhet a munkanélküliség

Tovább folytatódhat a munkanélküliek arányának csökkenése idén, azonban a munkaerőpiaci helyzet javulásában elsősorban a bérek emelkedése lesz a domináns az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

dén tovább csökkenhet a munkanélküliség

Tovább folytatódhat a munkanélküliek arányának csökkenése idén, azonban a munkaerőpiaci helyzet javulásában elsősorban a bérek emelkedése lesz a domináns az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Visszaültek az iskolapadba

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 07:39 Belföld 

A szakképző intézmény alapításának 60. évfordulója óta szerveznek öregdiák-találkozókat.

Konfirmációt tartottak a református gyülekezetben

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 05:33 Kultúra 

Az ünnepi istentiszteleten négy iskolás és öt felnőtt tett konfirmációi fogadalmat – ők jövő vasárnap, pünkösdkor részesülhetnek először az úrvacsora szentségében.

Gyerekzsivajtól volt hangos vasárnap délután az ’56-os Emlékkert

Kanizsa Újság
-
  Tegnap 05:12 Belföld 

A város gyermeknapi rendezvényén zenés-énekes előadások, bűvészbemutatók és számtalan szórakozási lehetőség biztosította a felhőtlen és vidám kikapcsolódást a családok számára.