Találatok: 19 hír

Mit tegyen, ha kiderül, gyermeke szexfilmeket néz?

KamaszPanasz
-
  Ma 19:30 Életmód 

Egy rátermett anyuka példáján keresztül mutatjuk be, hogy mi történik akkor, ha a kamaszodó gyerek egyszer csak elkezd érdekelődni a szexualitás iránt. Azonban ahelyett, hogy a megfelelő helyre fordulna felvilágosításért (szülő, idősebb testvér, megbízható felnőtt, orvos, tanár), inkább saját maga kezd el kutakodni a neten vagy épp az éjszakai Tv m

Milyen a jó fogkefe?

KamaszPanasz
-
  Ma 17:40 Egészség 

Manapság, mikor annyira fontos, hogy ápoltak, divatosak legyünk, hajlamosak vagyunk a tisztálkodásunkat gépiesen és gyorsan elvégezni. Pedig érdemes néha megállni és utánajárni, hogy mennyi új dolog és irányzat jelenik meg. Így van ez a fogkefék és a szájápolás többi eszközének esetében is.

A dolgozat ne legyen mumus többé!

KamaszPanasz
-
  Ma 10:10 Életmód 

A középiskolai évek alatt egyszer minden tanuló életében eljön az a pont, amikor jelentkezik a dolgozatoktól, számonkérésektől való félelme. Ez nem azért történik, mert a dolgozatokban lenne félnivaló, hanem a legtöbb diáknak önbizalomhiánya van a felkészültségével kapcsolatban.

Mit tegyél, ha a barátod több akar lenni barátnál?

KamaszPanasz
-
  Tegnap 17:30 Életmód 

Hogyan kezelj egy olyan barátot, aki szerelmes beléd, de te nem viszonzod az érdeklődését? Nem akarod elveszíteni a barátságotokat, de hamis reményekkel sem szeretnéd áltatni? Íme, néhány hasznos tipp, hogyan bánj egy baráttal, aki randizni szeretne veled.

12 tipp a kreativitásért

KamaszPanasz
-
  Tegnap 10:30 Életmód 

Lehet, hogy egy házi dolgozathoz, egy projekthez, vagy csak egy rajzhoz lenne szükséged kreativitásra. Bár sok tippet olvashatsz, melyek leírják például egy rajz elkészítéséhez szükséges lépéseket, ám ha csak ezeket követed, a munkád sablonos és erőltetett lehet. Hogyan lehetsz egyedi?

Pénzérzelmek: Mire tudsz ennyi pénzt elkölteni?

KamaszPanasz
-
  17.05.24 16:00 Életmód 

A címben szereplő mondat is gyakran hagyja el a szülők száját, és elég sokszor jelzi, hogy bizony gubanc van a szüleid és közted. Egy idő után már az lesz az érzésed, hogy már megint a pénz miatt veszekszetek, pedig Himer Csilla pénzpedagógus szerint erről szó sincs.

Hogyan maradj motivált az edzés során?

KamaszPanasz
-
  17.05.24 11:00 Életmód 

A fogyni próbálóknál gyakori probléma, hogy pár héten belül elveszítik azt a motivációt, ami nélkülözhetetlen a mozgásnál. Ha úgy érzed, hogy nehéz az edzésprogramodat tartani, vagy már nem is érdekel annyira, mint az elején, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, hol vesztetted el a hited, és hogyan tudod visszaszerezni azt.

Tippek a sikeres flörtöléshez

KamaszPanasz
-
  17.05.23 17:30 Életmód 

A nők évszázadok óta használják a flörtölés trükkjét, hogy felkeltsék a férfiak figyelmét. Míg régebben a szempilla rebegtetése, manapság inkább a csábító nézés az, melynek a férfiak nem tudnak ellenállni. A flörtölés könnyebbé teszi a nők számára, hogy anélkül mutassák ki érdeklődésüket egy férfi iránt, hogy kimondanák azt.

Mikor engedjük el gyermekünket egyedül egy koncertre?

KamaszPanasz
-
  17.05.23 13:00 Életmód 

Sok tizenéves számára szinte egy beavatási szertartással ér fel, ha szülő nélkül megy el koncertre. Ugyanakkor a szülőnek elég ijesztő gondolat lehet az, hogy hagyja a gyermekét felügyelet nélkül elmenni, főként egy robbantás után, mint a tegnapi manchesteri koncerten történt.

Fizika érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi fizika vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

Hogyan tanulj gyorsabban?

KamaszPanasz
-
  17.05.22 17:15 Életmód 

A dolgok gyors megjegyzésére a legtöbben valószínűleg az ismétlést javasolják. Ha azonban gyorsan és alaposan akarsz valamit megjegyezni, az ismétlésnél többet segít, ha megtanulod felidézni a dolgokat. A probléma csak az, hogy mindannyian máshogy tanulunk.

A hirtelen testedzés veszélyei

KamaszPanasz
-
  17.05.22 08:00 Életmód 

Egy Amerikában végzett tanulmány szerint az inaktív, mozgásszegény életmódot folytató emberek esetében a hirtelen elkezdett testi megerőltetés mellett sokkal nagyobb a sportsérülések veszélye, például ízületi szalag szakadása, izomszakadások, rándulások.

Ha nem jössz lázba a randizástól…

KamaszPanasz
-
  17.05.21 16:00 Életmód 

Ez nem azt jelenti, hogy csodabogár vagy, esetleg valami nincs rendben veled: egyszerűen még nem jött el az ideje, hogy komolyabban foglalkozz a témával. Szerintünk éppen az az egészségtelen, ha a kamaszok idejekorán kezdenek randevúzgatni, szexuális életet élni, vagy „csak” túl gyorsan akarnak felnőtté válni. Ha tehát úgy érzed körülötted…

Normális, ha rosszul érzem magam vérvételnél?

KamaszPanasz
-
  17.05.21 09:40 Életmód 

A vérvétel folyamata sokak számára lelombozó esemény lehet, függetlenül attól, hogy az véradás vagy szűrővizsgálat céljából történik. Előfordulhat, hogy nem érzed magadat idegesnek, nem tartasz a tűszúrástól, a tested mégis éppen az ellenkezőjét érzékeli, és émelyegni kezdesz.

Nyári cipőkalauz - Hogyan válassz megfelelő lábbelit?

KamaszPanasz
-
  17.05.20 19:00 Életmód 

Az egész testedre hatással van, hogy milyen cipőt viselsz. Sokan nem gondolják, hogy nemcsak boka-, térd, vagy éppen hátfájdalmakat okozhat a magas sarkú viselése, hanem akár fejfájáshoz is vezethet. Nyáron pedig különösen fontos, hogy milyen cipőt választunk.