Találatok: 14 hír

Mi az a csókbetegség?

KamaszPanasz  Tegnap 17:20 Egészség 

Nem, ez nem a felnőttek újabb kísérlete a kamaszkori szerelem késleltetésére. A betegség igenis létezik, elhúzódó magas lázzal, torokfájással, nyirokcsomó megnagyobbodással, hányingerrel és kiütéssel jár. Nevéhez hűen leginkább csókolózással terjed. Jó hír, hogy általában 2-3 hét alatt magától gyógyul.

Miért aggódunk annyit?

KamaszPanasz  Tegnap 10:30 Életmód 

„Lekapcsoltam a lámpát? Holnap miből írunk? Vajon felszólít a tanár? Mit szólnak a többiek a ruhámhoz? Mi lesz akkor ha…? Úristen otthon hagytam a telefonomat, mi lesz?” Ha csak az egyik probléma is zavar téged, elmondhatjuk, hogy nálad is megjelenik a nyugati kultúrára olyan nagyon jellemző aggódás. De miért és mit tehetünk ellene?

7 tipp arra az esetre, ha a barátod féltékeny a fiúhaverodra

KamaszPanasz  17.03.28 19:30 Életmód 

Nagyon kínos lehet, ha a barátod féltékeny a fiúhaverodra. Te tudod, hogy semmilyen romantikus szál nem fűz a haverodhoz, de a férfiak más férfiakat fenyegetőnek érezhetnek.

Így szerezheted meg a legtöbb pontot a felvételin!

Idén felvételiztek egyetemre-főiskolára, ezért szeretnétek minél több pontot gyűjteni? Az Eduline utánajárt, hány pontot ér a nyelvtudás, hogyan érdemes taktikázni az emelt szintű érettségivel és a nyelvvizsgával, és meddig kell megszerezni a nyelvvizsga-bizonyítványt ahhoz, hogy pluszpontokat kapjatok érte.

Pénzérzelmek: hogyan beszélj a szüleiddel?

KamaszPanasz  17.03.27 11:50 Életmód 

"Amíg itthon laksz...." Lehet, hogy már te is hallottad ezt a mondatot a szüleidtől? Ha igen, akkor ez valószínűleg az egyike azon mondatoknak, amelyek garantáltan kiverik nálad a biztosítékot. Ez persze téged zavar, de a szüleidet is. Mit tehetsz, ha nem akarsz újabb veszekedést? Himer Csilla pénzpedagógus ad ehhez tippeket.

Ha különböző méretűek a melleid

KamaszPanasz  17.03.26 16:00 Életmód 

A különböző méretű mellek teljesen normálisak. Egészen gyakori a lányoknál a különböző méretű mellek vagy mellbimbók előfordulása, különösen a pubertás alatt. Mindenki más, és nincs két olyan nő, akinek ugyanolyan melle lenne. Sőt, az aszimmetria (amikor az egyik testrészünk például a kezeink egy kicsit különböznek egymástól)…

Hét dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

KamaszPanasz  17.03.26 10:26 Életmód 

Március hónapban tartják boldogság világnapját, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika.

Alkoholfüggőség: a tünetek

KamaszPanasz  17.03.25 19:30 Életmód 

Lehet, hogy észre sem veszed, hogy problémáid vannak az ivással. Lehet, hogy nem iszol minden nap, és amikor iszol, akkor sem túl nagy mennyiséget. Néha napokig vagy hetekig megvagy alkohol nélkül. Azt állítod magadról, hogy csak társaságban iszol?

Amikor a szülő stresszes...

KamaszPanasz  17.03.25 16:55 Életmód 

A minket érő stressznek sok oka lehet, akár a felgyorsult élet, akár a saját gyermekkori sebeink. Sajnos megesik, hogy emiatt megfeledkezünk arról, hogy a gyermekünk csak egy gyerek és csak hibázott, nem bűncselekményt követett el.

Reggeli előtti testmozgás

KamaszPanasz  17.03.25 10:00 Életmód 

Szakértők szerint teljesen mindegy, hogy reggel vagy este mozogsz, a lényeg, hogy csináld. A reggeli testmozgás segíthet az elhízás megelőzésében és leküzdésében, mivel hatására fokozottabb a zsírégetés. Összeszedtük, hogy miért.

Veszélyes baktériumok a telefonodon

KamaszPanasz  17.03.24 11:15 Életmód 

Kutatások szerint a mobilok 16%-a E. coli baktériummal szennyezett. A jelenség egyszerű magyarázata az, hogy vannak, akik nem mosnak kezet a mosdóhasználat után. Milyen veszélyeket rejtegethet a telefonod?

Miről árulkodnak a körmeid?

KamaszPanasz  17.03.23 19:34 Életmód 

A köröm keratinból, egyfajta elszarusodott fehérjéből áll, hetente 1 mm-t nő. Helyes körömápolással a külső sérülések többnyire megakadályozhatók, a köröm megbetegedései és elváltozásai ugyanakkor szervi okokra vezethetők vissza. Különösen a H-vitamin hiánya befolyásolja a körmök egészségét.

9 tény, amit nem tudtál a tejről

KamaszPanasz  17.03.23 15:14 Életmód 

A tej - legyen az tehéntej, szójatej vagy akár mandulatej - nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Rengeteg kalciumot tartalmaz egyetlen pohárnyi belőle, emellett a tehéntej isteni proteinforrás is. Íme, 9 dolog, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a tejről.

Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra?

KamaszPanasz  17.03.23 12:39 Életmód 

Akár hiszed, akár nem, korántsem mindegy, hogy miben jelensz meg egy állásinterjún. Hidd el, a leendő munkaadóid nem a legújabb trendet fogják díjazni, hanem azt, ha a megjelenésed alkalomhoz illő. Milyen egy ilyen öltözet?