Találatok: 111 hír

27 kerékpáros útszakaszra kötött tervezési szerződést a kormány és a NIF Zrt.

A kormány és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a sikeres közbeszerzési eljárások után 27 tervezési szerződést írt alá nettó 603 millió forint értékben idén júliusban; a tervek legkésőbb október végére elkészülnek – jelentette be Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón Bud

A felhő jogi környezete – Mik a kockázatok?

A felhőalapú szolgáltatások rohamos terjedésével egyre hangsúlyosabban merül fel az a kérdés, hogy a jogi szabályozás elősegíti, vagy inkább akadályozza a felhőalapú számítástechnika alkalmazását – írja dr. Virág Tamás, a KCG Partners Ügyvédi Társulás ügyvédje a jogiforum.hu-n megjelent cikkében.

59 tanszer közül 6-nál talált problémát az NFM fogyasztóvédelmi ellenőrzése

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton színes ceruzákat, zsírkrétákat, temperákat, vízfestékeket és tolltartókat ellenőriztek, az 59 ellenőrzött termék közül hat nem felelt meg a követelményeknek.

Parragh László: az oktatási rendszernek nagy szerepe van a versenyképesség növelésében

Az oktatási rendszernek, a közoktatástól a felsőoktatásig nagy a felelőssége abban, hogy megfelelő tudással rendelkező emberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, növelve az ország versenyképességét - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken a győri Széchenyi István Egyetemen tartott „Mi adjuk a sebességet” című…

A hazai cégek is profitálhatnak az Asztanai Világkiállításon való részvételből

Az idei év jelentős gazdasági eseménye az Asztanai Világkiállítás, amely hazánknak is fontos lehetőséget jelent arra, hogy bemutassa a magyar cégek jövő energiájához kapcsolódó eredményeit – jelentette ki Varga Mihály az asztanai Expo Magyar Napjának megnyitóján.

Százegy kisvállalkozás kapott fejlesztési támogatást

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Adománygyűjtést ajánl fel a Facebook az ünnepelteknek

KamaraOnline
-
  Tegnap 14:01 Gazdaság 

Az Egyesült Államokban már adományokat is lehet gyűjteni a Facebook segítségével.

Pozsonyi szállodákba is jutott a fertőzött tojásból

KamaraOnline
-
  Tegnap 13:14 Gazdaság 

Németországban gyártott, fipronilt tartalmazó hollandiai tojásból készült tojáskészítmény került több pozsonyi szállodába.

Nem egészen 1 fontért már alvást vehet

Az easyJet légitársaság Neo típusú gépek hajtóműveinek finom zúgását rögzítették albumra. A hanganyaggal az alvást kívánják megkönnyíteni.

Gyakornokokat vár az Európai Parlament

KamaraOnline
-
  Tegnap 11:45 Gazdaság 

Az Európai Parlament (EP) a gyakornoki lehetőségek széles skáláját kínálja, hogy az uniós politikák iránt érdeklődő fiatalok bekapcsolódhassanak az intézmény napi munkájába.

Iskolakezdési leárazások: mire figyeljenek a fogyasztók és vállalkozások?

Ha hibás volt a termék, a leárazás ellenére is ugyanolyan fogyasztóvédelmi lehetőségek illetik meg a fogyasztókat. Nincs kötelező, egyéves garancia például a 10 ezer forint feletti iskolatáskára, van viszont az ilyen vételár feletti számológépre, diktafonra, hangszerre, sporteszközre, laptopra – hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Részmunkaidős ezután nem túlórázhat Romániában

KamaraOnline
-
  Tegnap 10:14 Gazdaság 

Eredményesebb küzdelmet tesz lehetővé a szürkemunka ellen a munkatörvénykönyv módosítása Romániában.

Ez mind lesz a zalai autóipari próbapályán

Három és fél kilométernyi sztrádát, tíz kilométernyi autóutat, négy hidat is meg kell építenie annak a vállalkozónak, aki elnyeri az Autóipari Próbapálya Zala Kft. közbeszerzési felhívását.

Vasárnapig látogatható a Mesterségek Ünnepe a budai Várban

KamaraOnline
-
  Tegnap 08:44 Gazdaság  Mongólia

Megnyílt a 31. Mesterségek Ünnepe, amelyen több mint nyolcszáz kézműves mester mutatkozik be csütörtöktől vasárnapig a budai Várban. A rendezvény középpontjában idén a magyar népi díszítőművészet egyik leggazdagabb területe, a hímzés áll. Az eseményre meghívták több mint tíz ország mestereit, a díszvendég Mongólia.

Hulladéküvegből üveghab-granulátumot állít elő a Daniella Ipari Park Kft.

Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft. A cég a fejlesztéshez 166,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében.