Találatok: 30 hír

Bűnvádi eljárás a miniszterelnök-helyettes ellen Romániában

Jogászvilág
-
  17.09.22 16:08 Gazdaság  Korrupció

Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) a bukaresti kormányban miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő Sevil Shhaideh regionális fejlesztési miniszter ellen pénteken, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak egy Duna-szigetre is kiterjedő horgászparadicsom önkormányzati tulajdonba juttatása ügyében.

Templomban rabolt, előzetesbe került

Jogászvilág
-
  17.09.22 15:32 Baleset-bűnügy 

Ezer forint és egy telefon volt a zsákmány, 8 évet is kaphat.

Átalakul az adóperek jogi könyezete

Jogászvilág
-
  17.09.22 11:48 Gazdaság  Ernst and Young

Jövő év január elsejétől jelentősen átalakul az adópereket és azokat megelőző adóeljárásokat szabályozó jogi környezet. A hat új eljárási törvény egyfelől jelentősen gyorsítja, és ezzel hatékonyabbá teszi az eljárásokat, ugyanakkor nagyobb figyelmet is követel a vállalatoktól. A Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői arra figyelmeztetik

A 350 éves ELTE ÁJK sikerei nemzetközi jogi versenyeken

Jogászvilág
-
  17.09.22 10:00 Gazdaság 

Az ELTE jogi karának hallgatói évek óta komoly sikereket érnek el a nemzetközi jogi versenyeken. A különböző megmérettetésekről, az azokra való felkészülés kulisszatitkairól kérdeztük a diákok felkészítő tanárait. Kajtár Gábort a Jessup (USA) és Telders (Hollandia) perbeszédversenyekről, Inzelt Évát a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ILC)…

Viktória királynő és Abdul

Igaz történetet dolgoz fel Stephen Frears rendező új filmjében. Erről csak az elmúlt években szerezhetett tudomást a világ, mert VII. Edward király annak minden nyomát igyekezett eltűntetni.

Kizsákmányolva

Jogászvilág
-
  17.09.22 07:53 Gazdaság 

Kizsákmányolás céljából történő, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem valósul meg, amennyiben a gyengeelméjű sértettet külföldi prostitúciós tevékenység folytatása miatt vásárolják meg, és iratait elvéve, mozgási szabadságát megszüntetve megfosztották őt a személyi…

Webáruházak: egyre több a fogyasztói panasz

Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre (okostelefon, iPad, televízió) amelyek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyas

Felmentését kérte Hagyó az utolsó szó jogán

Jogászvilág
-
  17.09.21 16:26 Gazdaság  Hagyó Miklós

Hagyó Miklós kijelentette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Lezárult a fogalmazói versenyvizsga

Jogászvilág
-
  17.09.21 15:37 Gazdaság 

Véget ért a fogalmazói versenyvizsga első két fordulója a Magyar Igazságügyi Akadémián. A pályázók írásbeli és szóbeli vizsga keretében bizonyíthatták azt, hogy rendelkeznek a fogalmazói, illetve a bírói hivatáshoz szükséges készségekkel és képességekkel. A vizsgát végül hatvannégyen tették le sikeresen.

Október 1-től regisztrálhatnak a jogtanácsosok az ügyvédi kamarákba

Jogászvilág
-
  17.09.21 15:14 Gazdaság 

Az ügyvédi tevékenységről szóló törvény rendelkezik a jogtanácsosok ügyvédi kamarába történő felvételéről, amelyre már október 1-től lehetőséget ad, noha a teljes jogszabály csak 2018. január 1-jén lép hatályba.

Megállapodás a közjegyzői iratokról

Jogászvilág
-
  17.09.21 14:35 Gazdaság 

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) elnöke 2017. szeptember 20-án a bírósági irattárakban őrzött közjegyzői iratokról.

Jogellenes felmondás várandósság miatt

Jogászvilág
-
  17.09.21 14:16 Gazdaság 

A hatóság eljárását az elbocsátott munkavállaló kezdeményezte. Álláspontja szerint azért szüntették meg munkaviszonyát a próbaidő alatt azonnali hatállyal, mert kiderült róla, hogy gyermeket vár.

Sulyok: az AB védőernyőként óvja a jogállamiságot

Jogászvilág
-
  17.09.21 12:39 Gazdaság 

Először az intézmény történetében, az Alkotmánybíróság elnökének meghívására mintegy 40 Magyarországra akkreditált nagykövet vett részt az Alkotmánybíróság székházában rendezett fogadáson, Budapesten - olvasható az AB közleményében. Az eseményre azzal a céllal került sor, hogy az Alkotmánybíróság magyarországi demokráciában…

A mesterséges intelligencia korlátai

Jogászvilág
-
  17.09.21 12:21 Gazdaság 

„Rodney Brooks, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) robotika professzora blogján ismertette a mesterséges intelligencia fejlődésére (AI) vonatkozó előrejelzések tipikus érvelési és logikai hibáit. 

Tudományosan kutatható a személyiadat- és lakcímnyilvántartás

Jogászvilág
-
  17.09.21 09:00 Gazdaság 

Egy kutató fordult az alapvető jogok biztosához, mivel a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala megtagadta egy 1956-os forradalomban résztvevő, azóta elhunyt személy képmására vonatkozó adatkérést.