Találatok: 49 hír

Életfogytiglan a gyerekgyilkos anyának

A Tatabányai Törvényszék fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglanra ítélte azt a nőt, aki két éve húsvétkor egy tatai panzióban nyolc éves lányát elkábította, majd száznál több késszúrással megölte. A ítélet nem jogerős.

Új szabályok az e-ügyintézésben

Jogászvilág  Tegnap 15:00 Gazdaság 

Az elektronikus ügyintézés elterjedése során fokozott figyelemmel kell lenni az elektronikus ügyintézést biztosító szervek adatainak biztonságára, az általuk kezelt vagy náluk keletkezett adatok megőrzésére.

Vezetői felelősség: módosítana a Kúria

Jogászvilág  Tegnap 14:04 Gazdaság  Kúria

Ideje módosítani a felszámolás alatt álló gazdasági társaságok (gt) vezető tisztségviselőinek a hitelezőkkel szembeni felelősségét rögzítő szabályokat a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának álláspontja szerint - mondta el Vezekényi Ursula kúriai tanácsvezető bíró, a vizsgálat vezetője egy háttérbeszélgetésen Budapesten.

Bankokat fenyegetett bombatámadással

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 35 éves nővel szemben, aki 2015 és 2016 években összesen nyolc alkalommal telefonált pénzintézetekben elhelyezett bombák robbanásával fenyegetve.

Elkapták a pénzhamisító-bandát

A Fővárosi Főügyészség által elkészített vádirat szerint a vádlottak hamis 100 eurós bankjegyeket hoztak forgalomba és értékesítettek.

Újjáéled a reklámadó

Új alapokra helyezik reklámadót június 1-től, addig pedig mindent visszafizet a költségvetés, amit eddig befizettek az adózók.

Megújul a dr. Vathy Ákos-díj

Jogászvilág  Tegnap 10:00 Gazdaság 

Idővel az ország minden fiatal bírája pályázhat a dr. Vathy Ákos-díjra – fogalmazott lapunk kérdésére a Nyíregyházi Törvényszék és a Fővárosi Törvényszék elnöke egyaránt. Az elismerést 1995-ben a névadó halálának évében és az ugyancsak róla – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság és a Fővárosi Bíróság büntető kollégiumának egykori…

May aláírta, megkezdődött a Brexit

Theresa May brit miniszterelnök aláírta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet, amelyet szerdán a brit EU-nagykövet kézbesít Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének.

Hét év füllevágásért

Emberölés kísérlete miatt hét év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy nagyecsedi férfit, aki egy ásóval majdnem teljesen levágta szomszédja fülét. Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék sajtószóvivője.

EKB-iránytű a nem teljesítő hitelekre

Az alábbi cikkben a szerzők a nem teljesítő hitelportfóliók gazdaságra gyakorolt negatív hatását és egy az Európai Központi Bank általi lehetséges megoldást vázolnak fel. Az EKB ugyanis a nem teljesítő hitelráta EU-n belüli magas szintjének csökkentése végett már tavaly kiadott egy iránymutatás-tervezetet, s bár annak véglegesített verziója még…

Vizoviczki-ügy: folytatódott a tárgyalás

Az ügyész perbeszédével folytatódott a költségvetési csalással vádolt Vizoviczki László és társai ellen indult büntetőper kedd délután a Fővárosi Törvényszéken.

Adatkezelési kihívások a követeléskezelési tevékenység során

Jogászvilág  Tegnap 07:30 Gazdaság 

Napjainkban a gazdasági szereplőknek sok adatvédelemmel kapcsolatos kihívással kell megküzdenie. Az egyik komoly kihívás, hogy a gazdasági szereplők a követeléskezelés során is megfeleljenek minden adatvédelemmel kapcsolatos követelménynek.

Jogerős az MNB Questor-bírsága

Jogászvilág  17.03.28 16:24 Gazdaság 

Elutasították a Quaestor-vezér keresetét, így a jegybank 20 milliós bírsága jogerőre emelkedett.

Megreformálná a kormány az európai emberi jogi egyezményt

Szükséges az Emberi Jogok Európai Egyezményének megreformálására, drasztikus lépéseket azonban nem kell tenni azért, mert Magyarországnak és több más tagállamnak is problémája van a strasbourgi bíróság ítéleteivel – mondta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Völner Pál kedden Budapesten újságíróknak hangsúlyozta: joguk van…

Menedékkérő gyerekek: közbelépett az EJEB

Ideiglenes intézkedésként az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) hétfő este megtiltotta nyolc tinédzsernek és egy veszélyeztetett terhes menedékkérőnek a magyar-szerb határ menti tranzitzónába szállítását - közölte a kilenc menedékkérőt képviselő Magyar Helsinki Bizottság kedden.