Találatok: 38 hír

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Jogászvilág
-
  Ma 15:31 Gazdaság 

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted. 

Jön az új adatvédelmi rendelet

Jogászvilág
-
  Ma 14:49 Gazdaság 

Kevesebb mint egy év múlva, 2018. május 25-től alkalmazhatóvá válik az EU 2016/679 számú adatvédelemmel foglalkozó rendelete, amely egységesíti a terület szabályozását az EU-ban.

Biztonságban a bíróságokon

108 korszerű fémdetektoros kapu, 72 csomagvizsgáló röntgen alagút, 150 kézi fémkereső, 1185 számítógép és 165 hálózati eszköz. Ezeket az eszközöket a Svájci-Magyar Együttműködési Program által támogatott, most záruló ún. biztonságnövelő projekt keretében szerezte be a bíróságok számára az OBH.

Élettárs az egészségügyben

Jogászvilág
-
  Ma 14:06 Gazdaság 

Az egészségügyi ellátás során súlyos problémát okoz a szolgáltatók számára, hogy a mai törvényi szabályozás bizonytalan értelmezése miatt nem egyértelmű a beteg közeli hozzátartozójának minősülő élettárs státuszának megállapítása és az ezen alapuló joggyakorlás. Az ombudsman vizsgálati jelentésében felkérte az emberi erőforrások…

Rendőrök ellen nyomoznak kábítószer birtoklása miatt

Nyomozás indult két rendőr ellen kábítószer birtoklása miatt - erősítette meg a Fővárosi Főügyészség pénteken a 24.hu portál információját. 

Vádemelés javaslat egy új-zélandi férfi halála miatt

Az ausztrál férfi tavaly márciusban verte agyon az új-zélandi turistát egy budapesti hostelben. 

Gemenc a mozikban

Ritkaság, hogy egy magyar természetfilmet mozikban vetítsenek. A Gemenc – Árterek világa című alkotásnak sikerült áttörnie ezt a gátat.

AB: a műemlékvédelem alkotmányos értelemben osztja az egészséges környezethez való jog körében megállapított viss…

Jogászvilág
-
  Ma 09:00 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény 7. § 17) pontja, továbbá a régészeti lelőhely és a műemléki érték nyilvántartásának és védetté nyilvánításának, valamint a régészeti lelőhely és a lelet megtalálója anyagi elismerésének részletes szabályairól szóló 13/2015. (III. 11.) MvM. rendelet 2. számú melléklet

Szigorú és szűk határidők terhelik a bérbeadót

Jogászvilág
-
  Ma 07:30 Gazdaság 

A Kúria eseti döntése a bérleti díj nem fizetésére alapított felmondás esetén a határidők számításának módját értelmezi.

Tíz évet kapott a családi házat fölrobbantó

Jogászvilág
-
  Tegnap 16:41 Gazdaság 

Közveszélyokozás bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt az férfit, aki miatt felrobbant egy táti családi ház - olvasható a birosag.hu-n.

Nyolcanéves gázoló kapott letöltendőt

Jogászvilág
-
  Tegnap 15:51 Gazdaság  Debrecen

A fogházbüntetés mellett a vezetéstől is végleg eltiltották a halálos közúti baleset elkövetőjét.

AB: a tárgyalás nyilvánosságához való jog nem korlátozhatatlan jogosultság

Jogászvilág
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság 

Az Alkotmánybíróság a Kúria kártérítéssel kapcsolatos felülvizsgálati ítélete alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panaszt elutasította.

New York állam kormányzója tárgyalna a CEU-ról

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szerdán közleményben jelezte, hogy készen áll a magyar kormánnyal folytatandó tárgyalásokra a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán veszélybe került Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében. 

A büntetőbíró könnyei

Jogászvilág
-
  Tegnap 07:30 Gazdaság 

Dr. Frech Ágnes az ország egyik legismertebb büntetőbírája, hiszen a nevével ítélkező bíróként – de leginkább a Fővárosi Bíróság kollégiumvezetőjeként és szóvivőjeként – is sokszor találkozhatott a nyilvánosság. Sikeres, 40 esztendős pálya van mögötte, ráadásul 2012-es nyugállományba vonulás után, az OBH szakértőjeként is aktív szereplője a…

Alkotmányjogi aggályok a "kútliberalizációnál"

A jövő nemzedékek szószólója arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza a házi vízigény kielégítésére szánt kutak létesítéséről benyújtott törvénymódosító javaslatát.