Találatok: 44 hír

Ezt csinálják a legmélyebb depresszióval élők

IgenÉlet  Ma 13:03 Életmód 

Ugyan a depresszióval küzdők életében sok esetben jellemző a cselekvőképtelenség, mégis kialakulnak olyan szokásaik, amelyek a nehezebb periódusban jelennek meg, akár olyan kis rutinok, amelyek segítenek átvészelni egy-egy időszakot. Nekem is volt nehezebb időszakom, nem állítom, hogy depressziós voltam, de hónapokig tartott a…

Megható levelet írt Serena Williams születendő gyermekének

„Drága Kisbabám! Olyan erőt adtál nekem, amiről nem is tudtam, hogy bennem van. Megtanítottad, mi is a derű és a béke valódi jelentése. Alig várom, hogy találkozzunk."

A siker és a rózsakert

IgenÉlet  Ma 07:00 Életmód 

Ahogy mondani szokták, a sikert nem adják ingyen, az odavezető út szinte mindig rögös, azonban ennek során csak tanulunk és új készségekre teszünk szert.

Az este verse - Áprily Lajos: Kérés az öregséghez

IgenÉlet  Tegnap 20:00 Kultúra 

"Öregség, bölcs fegyelmezője vérnek, taníts meg, hogy Csendemhez csendben érjek. Ne ingerelj panaszra vagy haragra, hangoskodóból halkíts hallgatagra. (...)"

Lehet-e barátság biciklisták és gyalogosok között?

IgenÉlet  Tegnap 18:03 Életmód 

Talán az egész probléma ott kezdődött, amikor egy olyan városban akarták megszerettetni az emberekkel a biciklizést, amelyik nem volt felkészülve erre. A sokszor amúgy is szűk utakon egyszer csak megjelenik egy biciklis, akinek a kikerüléséhez az autóvezető kénytelen áttérni a másik sávba, ezzel sokszor akadályozva a szembejövő forgalmat.  

Nem számít a fogyatékosság, a tehetség a szívben lakozik - a Nem Adom Fel Cafeban jártunk (Felidéző)

IgenÉlet  Tegnap 16:06 Életmód 

A napi rohanás közben sokszor csak beesünk egy kávéra a munkahelyünkhöz közeli cukrászdába, találkozóinkat is a jól bevált, ismerős helyekre szervezzük. Ám néhány napja a kollégákkal gondoltunk egyet, s kiléptünk a komfortzónánkból. Méghozzá többszörösen. Felkerestük ugyanis a Nem adom fel Kávézót Budapest 8. kerületében.…

Szülőtípusok a játszótéren

IgenÉlet  Tegnap 13:00 Életmód 

Ül a homokozó szélén, örül a melegnek, örömmel veszi le szandálját és villantja fel frissen festett lábkörmeit. Alig várja, hogy beszédbe elegyedhessen valakivel, most kezdett az új munkahelyén, a kisfia még nem tud járni, de már gyönyörűen homokozik, igaz, hogy éppen az egyik vödröt szopogatja. :)  

Egy nemzet boldogulása függhet attól, mennyire motiváltak a gyerekeink

IgenÉlet  Tegnap 08:00 Életmód 

Egy biztos: az iskoláról egy magyar kisiskolás diáknak nem a játék vagy a játékos tanulás jut az eszébe. Pedig egy laikus számára is egészen egyértelmű, hogy ha egy gyerek az első hat évében játékkal, játékosan sajátított el szinte minden ismeretet, célszerű lenne ugyanazt az utat folytatni az iskolai tanulás terén is.

Fodor Ákos a mások életéről

IgenÉlet  Tegnap 07:00 Életmód 

Mert nem ismerjük a körülményeket, nem tudjuk, ki mivel küzd, s mi sem vesszük jó néven, ha háttérinfók nélkül, pusztán szimpátia, antipátia vagy vérmérséklet alapján okoskodik valaki felettünk.

Az este verse - Jékely Zoltán: Éjfél Budán

IgenÉlet  17.04.24 20:00 Kultúra 

"(...) Az állig gombolt házak mind vakok, vonuló ködben úsznak, mint a csolnak, s belsejükben egy-egy család vacog, kaszával áll ágyuk felett a holnap. (...)"

10 jó tanács, hogyan védd meg magad saját magadtól!

IgenÉlet  17.04.24 18:03 Életmód 

Mindannyian küzdünk azzal – hol erősebben, hol kevésbé -, hogy kevesek vagyunk, nem megfelelő a tudásunk, felkészültségünk. Gyenge az önbizalmunk, másokhoz méricskéljük magunkat. Sokszor hagyjuk a jókedvünket „agyoncsapni” mások véleménye által. A lifehack.org összegyűjtött néhány jó tanácsot, hogyan erősítsük, vértezzük fel…

Szent Györgyként győzzük le a bennünk élő sárkányt! (Felidéző)

IgenÉlet  17.04.24 16:03 Életmód 

Mindannyiunk bensőjében ott szunnyad a fenevad, mely időről időre feltámad, tüzével megégeti a józan ítélőképességünket, felpiszkálja lelkünkben a gyűlölet és kisszerűség parazsát.

A stabil és érzéki Bikák

IgenÉlet  17.04.24 13:06 Életmód 

A Bika jegyű ember, ahogy a csillagképe is elárulja; két lábbal a földön álló, kellőképpen magabiztos, erős személyiség. A Vénusz az uralkodó bolygója, akár a Mérlegnek, azonban a Bika föld elemű jegy, ezért jóval racionálisabb a meghatározása is. Vonzódik a szép, ízléses dolgokhoz, megjelenésében, munkájában is szereti megmutatni, hogy…

18 tény, amit talán nem tudtál a testedről!

IgenÉlet  17.04.24 08:00 Életmód 

Néhány évtizedet eltöltünk egy porhüvelyben, melyet hol szeretünk, hol gyűlölünk. Hol jól tartunk, hol sanyargatunk. Hol bántjuk, hol dédelgetjük. Találtunk néhány érdekességet az emberi testről, bizony sok újdonság volt a felsorolásban számunkra is.

Azt kapjuk, amire szükségünk van!

IgenÉlet  17.04.24 07:06 Életmód 

Feljebb jobban tudják, mire van szükségünk. Egót hátra, ösztönt előre!