Találatok: 41 hír

Az este verse - Babits Mihály: Naiv ballada

IgenÉlet
-
  Ma 20:06 Kultúra 

(...) "Szerettem mindent, ami új, szerettem mindent, ami ódon: úsztam kanyar, gonosz folyókon, táncoltam a részeg hajókon (...)"

10 mobilos trükk és alkalmazás, hogy könnyebb legyen az élet

IgenÉlet
-
  Ma 18:03 Mobiltech 

Ez a kis kütyü már szinte a kezünkhöz van nőve, ezzel kelünk, ezzel fekszünk. De ha már ilyen hűséges társunk, hozzuk ki belőle a legtöbbet! Ehhez adok most pár ötletet.

Egyfős háztartás - tippek és trükkök (Felidéző)

IgenÉlet
-
  Ma 16:06 Recept 

Jó sok testvérem van, szám szerint négy húgom. Anyukánk elég rosszul főzött, de legalább ritkán, úgyhogy igazi kihívás volt mellette életben maradni. Így aztán már 9-10 éves koromban megfőztem egyszerűbb dolgokat: paprikás krumplit, húslevest, tejbegrízt. Megszerettem a főzést. Azonban hat személyre tanultam meg háztartást vezetni, így elég…

A biztonság érzése fontosabb, mint az álmaink?

IgenÉlet
-
  Ma 10:06 Életmód 

A legkritikusabb és legsűrűbben megjelenő téma következik, ami egyaránt vonatkozhat párkapcsolatainkra, munkánkra, önmegvalósításunkra. A probléma régről gyökerezik, még szüleink, nagyszüleink idejében, hisz mi már csak az eredményeit látjuk, és a mintákat követjük, sokszor vakon. Azokban az időkben, amikor sokat kellett nélkülözni, mind…

Egyetlen szó is ölhet...

IgenÉlet
-
  Ma 07:00 Életmód 

A szavak eltalálnak. Jók is, rosszak is. És tovább élnek bennünk. 

Az este verse - Tass József: Gyerekek

IgenÉlet
-
  Tegnap 20:06 Kultúra 

"Csak bújnak ki az aszfaltból s belekóstolnak a levegőbe. Pipacsok a szeméten. Rügyek, bimbók a gerendarakások Szurkos tetején, kiket eleven frissé edzett a kátrány. (...)"

Jóvanmá! Mindjárt!

IgenÉlet
-
  Tegnap 18:00 Életmód 

Benedek kamaszka, nyurga, lakli, imádnivaló és rém idegesítő. Egyik pillanatban annyira együgyű, mint egy marék lepke, másszor pedig egy mondatban három olyan zsigeri bölcsességet nyom be, amelyek hallatán Lao-ce, Buddha, Brian Tracy és Müller Péter megnyalnák egymás mind a tíz ujját.

"Gyermekként álmodtam és azt hittem, úgy lesz..." (Felidéző)

IgenÉlet
-
  Tegnap 16:06 Életmód 

Szóval: nem voltak prekoncepcióim az anyai létről. Annyit tudtam, hogy milyen nem szeretnék lenni. És ehhez tartom magam a mai napig. Nem szeretnék oktondi anya lenni, aki mindig mindent jobban tud; aki kis lekezeléssel megsimogatja utóda buksi fejét, s megmondja neki, mit kellene csinálnia. Biztosan tiszteletben tartom a gyerekem privát…

Epres-mogyorókrémes minipiték

IgenÉlet
-
  Tegnap 10:00 Recept 

Először Minimanó egyik óvodai bulijára készítettem ilyen minipitéket, és nagyon népszerűek voltak. Akkor almás-karamelles változatban készült, és még pálcikát is kapott, vagyis inkább pitenyalóka volt, mindenesetre a beszámolók szerint hamar elfogyott. Azóta is szívesen készítem, mert igaz, hogy egy picit több vele a munka, mint egy hagyományos…

A jó a napban

IgenÉlet
-
  Tegnap 07:06 Életmód 

Én pl. nagyon várom, mit hoz a mai. ;)

Az este verse - Kosztolányi Dezső: Az apa

IgenÉlet
-
  17.05.27 20:00 Kultúra 

"Mily gyorsan távolodsz a nagy időben tőlem, fiam. Már idegesen kelsz föl az ebédtől, eltünsz, szaladsz. (...)"

Be kéne rúgni…

IgenÉlet
-
  17.05.27 18:00 Életmód 

Egyszer úgy tisztességesen, vagy legalább egy picit becsiccsenteni. Elengedni a kontrollt és kicsit elszállni. Csak egy estére. De nem megy. Harmincnyolc éves elmúltam és még soha nem voltam részeg. Egyszer sem. Pedig az kell, nem? :) Na persze nem úgy, mint egy vadállat, csak nőiesen.

Amit az élet ad, azt el is veheti bármikor (Felidéző)

IgenÉlet
-
  17.05.27 16:03 Életmód 

Mindennap szembesülök olyan emberekkel, akiknek fogalma sincs arról, mekkora szerencséjük van.

Tízórai ötlet: házi ivójoghurt eperrel

IgenÉlet
-
  17.05.27 10:06 Recept 

A világon nincs annyi eper, mint amennyi eperízű finomság. Laboratóriumi szamóca helyett együnk frisset, hisz itt a szezonja. Készítsünk magunknak és a családunknak összesen három összetevős ivójoghurtot reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.   

Murakami Haruki a szívről

IgenÉlet
-
  17.05.27 07:03 Életmód 

Gyönyörű gondolat. Elmélkedjünk rajta a reggeli kávé mellett!