Találatok: 21 hír

Népek boldogságreceptje

IgenÉlet
-
  Tegnap 19:00 Életmód 

Az emberek egyik legfontosabb célja a belső béke elérése a világ összes táján. Szinte minden nemzetnek vannak technikái arra, hogyan kerülhetünk közelebb a harmónia állapotához. Érdemes szemezgetni más kultúrák boldogság-rituáléiból, hátha össze tudjuk belőle gyúrni a sajátunkat.

A jót minden más fölé kell helyezni - 60 év a cukrászat mesés világában (Felidéző)

IgenÉlet
-
  Tegnap 12:03 Recept 

Azt gondolom, abban hiszek, hogy az igazi különlegességeket általában nem egy feltűnő cégér alatt találjuk meg, agyonreklámozott neveken, hanem eldugottabb helyeken, zegzugos kis utcákban. Sokszor nem is vesszük észre ezeket a helyeket, csak szájról szájra terjed a hírük. 

Tudjuk-e tolerálni őket?

IgenÉlet
-
  Tegnap 08:03 Életmód 

Lenézően, türelemmel, vagy elutasitóan? Te hogyan állsz hozzájuk? 

Testemben a lelkem

IgenÉlet
-
  17.09.19 19:00 Életmód 

  Folyamatosan visszacseng a fülemben egy mondat. Egyetlen, apró vélemény, ami egy beszélgetés során hangzott el. „Az érett nők (értsd negyvenes nők, anyák) teste tiszteletreméltó, a fiatal lányoké pedig kívánatos.”

Nagyon sokba kerülhet gyermekeink egészsége - Miért nem ingyenes az agyhártyagyulladás elleni védőoltás? (Felidéző)

IgenÉlet
-
  17.09.19 12:00 Életmód 

Múlt héten agyhártyagyulladás miatt kellett amputálni egy kisfiú mindkét lábát. A Blikk szerint a kisgyermek hirtelen belázasodott, testhőmérséklete 40 fok fölé emelkedett. A szülők ezt gyorsan csillapították, másnap reggel azonban azt vették észre, hogy a kicsi egész testét véraláfutások borítják. Ezután kórházba szállították, ahol az orvosok diag

Nem mindenkinek jó az, ami valakinek jó!

IgenÉlet
-
  17.09.19 08:03 Életmód 

Régi dilemma, hogy az egyén vagy a köz érdekei előbbre valóak-e. Jelenleg, a mi kultúránkban inkább az egyén érdekei dominálnak. Más kultúrákban, jelesül a keleti népeknél a köz érdekeit helyezik előtérbe.

7 dolog, amire jó az alufólia - a legtöbbre nem is gondolnál!

IgenÉlet
-
  17.09.18 19:00 Színes 

  Gyermekkorom alufóliába csomagolt szendvicsei óta tudom, hogy imádom az alufóliát. Az a nő vagyok, akinek mindig van itthon egy 30 méteres tekerccsel. Gyakran csomagolok bele ételt: a szendvicsen túl gyümölcsöt, zöldséget, nasit is. De ezen kívül annyi mindenre jó még!

Angyalok üzenete a 38. hétre

IgenÉlet
-
  17.09.18 12:06 Életmód 

Spirituális emberként olyan módszereket is használok, mellyel magasabb szintű lelkek üzenetét közvetítem. Megkértem őket, hogy az előttünk álló - 38. - hétre adjanak olyan iránymutatást, mely olvasóink számára a lehető leghasznosabb.

Hemingway az igaz nagyságról

IgenÉlet
-
  17.09.18 08:00 Életmód 

Mindig az a nagy teljesítmény, ha saját magunkhoz mérjük a fejlődésünket. 

Te már találkoztál ezekkel a jelenségekkel? A digitális világ új szokásai

IgenÉlet
-
  17.09.17 19:00 Életmód 

“Hol van a tévé? Hol van a tévé?” - a szentendrei Skanzenban éppen egy 18. századi tolna megyei házat néztünk, amikor berohant egy hat év körüli kislány és rögtön a színes képernyőt kereste. Meglepő volt rádöbbenni, neki már annyira természetes a digitális világ, hogy fel sem merül, hogy egyszer nem volt tévé, laptop, tablet, okostelefon stb.

8 viselkedésforma, amit a férfiak ki nem állhatnak a nőktől (Felidéző)

IgenÉlet
-
  17.09.17 12:00 Életmód 

Amikor először randizunk, természetes, hogy a legjobb arcunkat szeretnénk megmutatni, azonban sokszor átesünk a másik ló túloldalára – ezt Krisztától tanultam ;) –, és a magánytól való félelem árnyékában óriási erőfeszítéseket teszünk, hogy lenyűgözzük a férfit. Ám ilyenkor bizony hajlamosak vagyunk túlzásokba esni. Én például nagyon nem…

Nem lehet mindenkinek megfelelni! Nem is kell!

IgenÉlet
-
  17.09.17 08:03 Életmód 

Sok embert gyötör a megfelelési kényszer. Pedig nincs ennél feleslegesebb, károsabb dolog! 

Romkocsmák - buli a kosz közepén

IgenÉlet
-
  17.09.16 19:03 Életmód 

Kriszta barátnőmmel egy rendezvényre igyekeztünk. Az egyik divatos romkocsmában volt, vasárnap délelőtt. Én még sosem voltam ezelőtt romkocsmában - kocsmában se nagyon - így kíváncsi voltam, milyen is egy ilyen hely. Elég hamar leesett a tantusz, hogy nem igazán realizáltam én addig, hogy mit jelent a romkocsma szóban a “rom”.

Mézes-mustáros csirke

IgenÉlet
-
  17.09.16 12:00 Recept 

Nem tagadom, sok csirkét eszünk. Egyrészt szeretjük, másrészt gyorsan elkészül, és jól variálható. De hazudnék, ha nem ismerném el, hogy néha unalmas. Ezért igyekszem többféleképpen variálni.

Nevess magadon!

IgenÉlet
-
  17.09.16 08:03 Életmód 

Milyen igaz. És mennyire veszélyes, ha valaki túl komolyan veszi magát. Nevessünk hát!