Találatok: 165 hír

Miért rossz a túl sok só?

HáziPatika  Ma 16:30 Recept 

Akik képtelenek megállni, hogy ne az egész zacskó chipset vagy sósmogyorót tömjék magukba, talán lelkifurdalást éreznek emiatt. Pedig nem kellene, mert nem a gyenge önuralmuk a ludas.

Ha így fáj a hasnyálmirigy, menjen orvoshoz

HáziPatika  Ma 16:00 Egészség 

A hasnyálmirigy-gyulladás tüneteire azért kell odafigyelni, mert ha krónikussá fajul, akkor a hasnyál hashártyagyulladást, sokkos állapotot okozhat. Milyen tünetek jelzik a bajt?

A torokfájás gyakori okai

A torok fájdalma nemcsak gyakori panasz, hiszen bárkit érinthet, de sok betegség, probléma állhat a hátterében a gyulladástól a fertőzéseken át a stressz okozta izomfájdalomig.

Mit jelez a csomó a hónaljban?

HáziPatika  Ma 15:30 Egészség 

A hónaljban megjelenő fájdalmas vagy kellemetlen dudorok kialakulásának oka általában az egyik nyirokcsomó megduzzadása, megnagyobbodása. Ennek hátterében könnyen gyógyuló vagy éppen súlyos betegség húzódhat meg.

9 gyakori tünet, amivel nem szabad viccelni

HáziPatika  Ma 15:00 Egészség 

Összegyűjtöttünk 9 olyan tünetet, amelyet minden esetben komolyan kell venni. Íme!

Infarktus, stroke, trombózis: ezek a korai jelek

Itt fáj, ott fáj, ez magas, az magas: nem gond, hiszen nincs komolyabb bajom, mondjuk sokan. Vannak azonban tünetek, amiket nem szabad elbagatellizálni, mert évekkel későbbi komoly keringési problémák előfutárai lehetnek. Lássuk, mire figyeljünk!

Így szabadítják rá a gyógyszert a rákra

HáziPatika  Ma 14:00 Egészség 

A University of North Carolina kutatói olyan forradalmian új technológiát fejlesztettek ki, amely fénysugarak segítségével szabadítja fel a vörösvérsejtekben tárolt gyógyszer-hatóanyagot a megfelelő helyen és időben.

Mitől fáj a nyakunk?

HáziPatika  Ma 13:42 Egészség 

Biztosan ön is ébredt már úgy, hogy nem tudta forgatni a fejét, mert a nyaka egy pozícióban megmerevedett. Mi pontosan ennek az oka és tehetünk ellene egyáltalán valamit, vagy csak várjuk meg, míg elmúlik?

Az agyvérzés jelei

HáziPatika  Ma 13:30 Egészség 

Hazánkban 40-50 ezer ember kap évente agyvérzést, s ami még ennél is sokkolóbb, hogy a szélütés következményeként minden félórában meghal egy ember. Ismerjük-e a tüneteket, tisztában vagyunk-e az agyi érbetegségek gyógyulási esélyeivel?

Új rákgyógyszerek jönnek magyar egyetemekről

A rákos betegek hatékonyabb, kevesebb mellékhatással járó célzott terápiás kezelését tehetik lehetővé a kezelendő tumor típusa szerint változtatható komponensű vegyületek, amelyeket az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Semmelweis Egyetem...

Milliók halálát okozhatják ezek a lények

HáziPatika  Ma 12:30 Egészség 

Az állatvilág legalacsonyabb rendű, egysejtű élőlényei között van néhány, amely százezrek halálát, de legalábbis igen súlyos betegségeket, nehezen kezelhető utazási fertőzéseket képes okozni.

Így zajlik le a szepszis

HáziPatika  Ma 12:00 Egészség 

Naponta átlagosan több száz ember életét követeli világszerte a köznyelvben leginkább csak vérmérgezésként ismert szepszis, amelynek során végzetes károsodását a szervezet saját maga idézi elő. A súlyos állapot elméletben bárhol, bármikor, bárkinél...

Mobil szűrőkamion járja az országot

HáziPatika  Ma 11:00 Egészség 

Több mint 1000 helyszín, több mint ötmillió vizsgálat, közel 400 ezer látogató: ez az elmúlt nyolc év statisztikája. 2017-ben is folytatódik Magyarország 2010-ben indított, átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja.

Amikor tévesen hisszük, hogy szívrohamunk van

HáziPatika  Ma 10:30 Egészség 

A rendellenes szívverés, vagyis az erős szívdobogás tüneti nem kifejezetten olyanok, mint egy szívrohamé, de aki átéli annak gyakran ez az első gondolata. Milyen okok állhatnak az erős szívdobogás hátterében?

Üresek a kórházi ágyak, mégis várnak a betegek

HáziPatika  Ma 10:00 Egészség 

Bár kórházi ágy bőven van, a betegek mégsem tudnak befeküdni, mert nincs elegendő forrás mindenki kezelésére.