Találatok: 10 hír

Filmajánló nem csak macskásoknak: Kedi-Isztambul macskái

Isztambulban több ezer macska él az utcákon, a metropolisz életének szerves részét képezik. A meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű…

Hétvégén Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Verseny Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2017. szeptember 22-24. között, immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. 

Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben

Háziállat Magazin
-
  Tegnap 12:33 Állatvilág 

A szeptember a szarvasbőgés időszaka országszerte, így a somogyi erdőkben is. A szerelmes nagyvadak megfigyelése páratlan élmény, de fontos, hogy közben ne zavarjuk meg az állatokat és legyünk tekintettel az erdőlátogatási korlátozásokra is.

Profi tengerimalac-lak házilag, avagy egy őrült család esete a tengerimalacokkal

Háziállat Magazin
-
  Tegnap 11:33 Állatvilág 

Egy nem mindennapi tengerimalac palota építésének részleteibe pillanthatunk be. A luxuslakban minden használati és lakberendezési tárgy organikus, tágas, emeletes, állatbarát.

A vadorzók miatt aktívabbak éjszaka az afrikai elefántok

Háziállat Magazin
-
  17.09.18 11:33 Állatvilág 

Biztonságuk érdekében főként éjszaka aktívak az afrikai elefántok, ha vadorzók fenyegetik az életüket.

Elhunyt a világ legidősebb macskája

Háziállat Magazin
-
  17.09.18 10:33 Állatvilág 

Harminckét évesen, szívelégtelenség következtében elhunyt a világ legidősebb macskája - számolt be róla pénteken a Metro brit online újság.

A kutya féltékeny lehet az új kisbabára

Háziállat Magazin
-
  17.09.16 09:33 Állatvilág 

Sűrűn előfordul, hogy mikor kisbaba születik a családba akkor a kutyánk a háttérbe szorul. Ebben a helyzetben házi kedvencünk ilyen-olyan praktikákkal megpróbálja felhívni magára a figyelmünket. 

Megkezdték telelésüket a jeladós fehér gólyák

Megérkezett a Száhel-övezetbe a magyar jeladós fehér gólyák (Ciconia ciconia) többsége, de a Nílus-völgyet elhagyva már nehezen követhetők nyomon a GSM-hálózat lefedetlensége miatt - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programkoordinátora.

Billogozott „szarvasmarhák” a Nemzetközi Autókiállításon

Háziállat Magazin
-
  17.09.15 10:33 Állatvilág 

Szenvedés a bőrért: Mintegy három szarvasmarhának kell elpusztulnia egy autó bőrrel való teljes kárpitozása érdekében, úgy, hogy előtte állatkínzásnak megfelelő feltételek között éltek.

Fogjunk össze Európa keselyűinek védelmében

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) is csatlakozik ahhoz a keselyűvédelmi kampányhoz, mely a keselyűgyilkos szer, az állatorvosi diclofenac betiltatását tűzte ki célul. Aláírásunkkal támogathatjuk munkájukat!