Találatok: 56 hír

Békés búcsú az elnöktől – de mi lesz Angolával, ahol 38 éven át uralkodott?

Globoport
-
  Ma 17:39 Külföld 

Az első számú elvtárs - ez volt José Eduardo dos Santos elnök eposzi jelzője Angolában, ahol a kormányzó párt minden hatalmat a kezében tart.

Mit üzent a finnországi késeléssel az Iszlám Állam?

Turku városában egy 18 éves arab fiatalember késsel támadt a járókelőkre: ketten meghaltak és nyolcan megsebesültek. A tettest, aki maga is megsérült, elfogták. Kezdetben csak gyilkossággal gyanúsította őt a finn rendőrség, de a kihallgatás során kiderült: a 18 éves marokkói fiatalember dzsihádharcosnak képzelte magát a békés…

Katalónia az Iszlám Állam stratégiai központja Európában

Globoport
-
  Ma 15:36 Külföld 

Ezt állítja a terrorizmus egyik legjobb francia szakértője, akinek nézeteit a párizsi Le Monde ismerteti. Felhívja a figyelmet arra, hogy 2015 óta követ el merényleteket Európában az Iszlám Állam, amely jó messzire esik, hiszen a központja Szíriában és Irakban van.

Látni akarták, milyen a túlvilág – öngyilkos lett egy pár Egyiptomban

Globoport
-
  Ma 11:22 Baleset-bűnügy 

Az ír nő és egyiptomi férje egy barátjuk hurghadai villájának úszómedencéjébe fojtotta magát.

Norvégia lehet a világ első elektromos társadalma

Globoport
-
  Ma 08:24 Gazdaság 

Egy új jelentés szerint a cél, hogy 100 százalékban elektromos energiát használjanak az északi országban 2050-ig.

Bíróság előtt a nőket korbácsoltató ex-főrendőr Maliban

Globoport
-
  Tegnap 17:41 Életmód 

Pénteken, az iszlám szent napján kezdődik a per a sariát alkalmazó ex-rendőrfőnök ellen Mali fővárosában, Bamakóban. Az áldozatok már négy éve várnak erre. Mivel vádolják Gao városának egykori rendőrfőnökét?

Fekete madonnák a váróban – így dolgoznak a magyar önkéntesek Ugandában

Globoport
-
  Tegnap 15:00 Életmód 

Változott a helyzet azóta, hogy a hét elején hírt adtunk a Magyar Afrika Társaság legújabb, 16. orvosi missziójáról. Most már első kézből számolt be csapat arról, hogy milyen körülmények között gyógyít Ugandában.

Malala Oxfordban folytatja

Globoport
-
  Tegnap 13:57 Életmód  Oktatás Pakisztán

Nagyon boldog vagyok - nyilatkozta a 20 éves pakisztáni lány, aki 2014-ben megkapta a Nobel-békedíjat. Oxfordban politikatudományt, filozófiát és közgazdaságtant tanul majd.

Támadás szamurájkarddal az elnöki palota ellen

Globoport
-
  Tegnap 11:34 Külföld 

A kormányőrség egyik tagját megsebesítette egy elszánt férfi, aki szamurájkarddal kívánta tiszteletét tenni az elnökasszonynál Tajvanon. Caj Jing-ven elnökasszony Tajvan függetlenségének a híve. Peking viszont azon az állásponton van, hogy Tajvan Kína része, de átmenetileg a saját útját járja.

Katalán elnök: a béke és a vendégszeretet földje maradunk

Néhány órával a barcelonai iszlamista merénylet után Katalónia elnöke kegyelettel emlékezett meg a terrorakció 13 halottjáról és több mint száz sebesültjéről. London, Brüsszel és Párizs is keresztülment hasonló próbatételen és túlélte azt! – hangsúlyozta Carles Puigdemont, aki – talán nem véletlenül -, de megfeledkezett Madridról. Pedig ott is volt

Miért éppen Spanyolország? – az Iszlám Állam jelentkezett

A barcelonai után száz kilométerrel arrébb újabb merényletet követtek el az este. Az Iszlám Állam nyilatkozatban közölte, hogy az emberei voltak a támadók.

Kómába esett a mutáns testépítő sztár

Globoport
-
  17.08.17 20:56 Bulvár 

Az orvosok mesterséges kómában tartják a félelmetesre kigyúrt, agyontetovált volt profi testépítőt, Rich Pianát, akit eszméletlen állapotba szállítottak kórházban. Piana az internetes közösségi oldalak egyik sztárja, több mint 1 millió követője van az Instagramon. Életét a Youtube-on is figyelemmel lehet kisérni, ahol szintén csaknem egymillióan…

Mindenki sikoltozott, a szülők kikapták a kicsiket a babakocsikból – szemtanú a barcelonai támadásról

Globoport
-
  17.08.17 19:32 Baleset-bűnügy 

Egyre-másra jelennek meg a szemtanúk beszámolói a délutáni barcelonai gázolásról, amit egyértelműen terrortámadásnak minősített a katalán rendőrség.

Császármetszéssel szült a megerőszakolt kislány Indiában

Globoport
-
  17.08.17 16:59 Életmód  Bíróság India

Ilyen fiatal anya még sosem hozott a világra gyermeket Indiában - legalábbis a hivatalos feljegyzések szerint. Bár a baba koraszülött, de jól van. Az anya még azt sem tudja, hogy mi az a szülés.

A férjéről (is) nyilatkozott a francia First Lady

Globoport
-
  17.08.17 16:07 Bulvár 

Emmanuel Macronnak egyetlenegy hibája van: fiatalabb nálam!