Találatok: 68 hír

Középsuli 51 – az iskola, ahol unatkozni nem lehet

Globoport  Tegnap 19:03 Külföld 

A tanárok minden erejükkel azon vannak, hogy némi tudást a gyerekek fejébe verjenek, de ez a Középsuli másik osztályában sem megy könnyedén, főleg Lukács tanár úrnak gyűlik meg a baja a diákokkal.

Újabb megható rendezvény a Magyarság Házában

Globoport  Tegnap 18:16 Külföld 

Könnyebbé teszi a mindennapokat egy ilyen elismerés, lelkileg mindenképp - mondta az egyik díjazott pedagógus a Magyarság Házában, az Év tanára díjátadón.

Luxus helyett káosz várta a fesztiválozókat a Bahamákon

Globoport  Tegnap 17:40 Életmód 

A Fyre fesztivál beharangozójához képest rendesen leszerepelt, hiszen még el sem készült a helyszín, amikor a látogatók megérkeztek.

Lezuhant és meghalt a legendás hegymászó, Ueli Steck a Mount Everesten

Oxigénpalack nélkül akart feljutni a hegyre, és éppen az egyik akklimatizációs kört teljesítette, amikor megtörtént a tragédia.

Donald Trump meghívta magához Rodrigo Dutertét

Globoport  Tegnap 14:43 Külföld  USA Donald Trump

Telefonon beszélt az amerikai elnök a főként drogháborúja miatt ismert államfővel. A beszélgetés vége egy meghívás lett a Fehér Házba.

Újra iható a világ legrégebbi söre

Globoport  Tegnap 11:07 Életmód 

Ötezer éves sörre invitálja az ínyenceket egy pekingi és egy hongkongi söröző. A recept egy olyan ősrégi kínai sörfőzdéből való, melyet amerikai tudósok rekonstruáltak szorgos munkával.

Én öltem meg Oszama bin Ladent – könyvet írt az akcióról az amerikai kommandós

Globoport  Tegnap 10:57 Külföld 

Az akció hatodik évfordulójára közzétette emlékiratait Robert O'Neill, aki 2011 tavaszán fejbelőtte az Al Kaida vezérét Pakisztánban. Az amerikai haditengerészet kommandósai /Navy SEALS/ éjszaka érkeztek helikopteren Abottabad városába, ahol a hírszerzés információi szerint Oszama bin Laden rejtőzködött.

62.500 dollárért kelt el Patrick Swayze legendás bőrzakója

Harminc éve a Dirty Dancing világsikert aratott és sztárrá tette Patrick Swayze-t, aki 57 éves korában halt meg rákban még 2009-ben. Özvegye most úgy döntött: aukción értékesíthetik a filmsztár legendás bőrzakóját éppúgy, mint a szörf deszkát, melyet a Point Break című filmben használt.

Vita a globalizációról a francia elnökjelöltek és Lengyelország között

Globoport  Tegnap 09:56 Külföld 

A Whirlpool amerikai mosógépgyár át akarja helyezni a termelést Franciaországból Lengyelországba, mert ott lényegesen alacsonyabbak a munkabérek. Ez a terv 290 munkahely megszűnését jelentené Amiens városában. Ez a liberális elnökjelölt, Emmanuel Macron szülővárosa, ezért a dolgozók hozzá fordultak segítségért. Ő el is ment a…

6 nap alatt teljesítette a londoni maratont egy gorillának öltözött rendőr

Globoport  17.04.29 19:31 Bulvár 

Egy gorillamentő alapítványnak gyűjtött, ezért képes volt hatalmas kosztümben, négykézláb elindulni a hosszú meneten.

Megválasztották az Év tanárait

Globoport  17.04.29 17:43 Külföld  4 hír a témában

Ők lettek a legjobb pedagógusok a Középsuli.hu szavazásán.

Aranyláz Nigerben – videó

Globoport  17.04.29 16:27 Gazdaság 

Férfiak és nők ezrei kutatnak arany után a fullasztó hőségben Niger fővárosa mellett.

A titkozatos közel-keleti kőkörök

Globoport  17.04.29 14:55 Életmód 

Az 1920-as években egy nagybajuszú brit ezredes, Lionel Ries mérte fel azokat a sivatagokat, amelyek a mai Jordániában helyezkednek el. Ő készítette az első régészeti fotókat is a térségben. Amelyeken három, szinte tökéletesen kör alakú kőépítményt is megörökített. Ezekhez még csak hasonlót sem talált akkor környéken és igencsak zavarba…

Szemétből épített konditermet egy férfi a Zöld-foki Köztársaságban

Globoport  17.04.29 13:24 Életmód 

„Eddz, utána menj, ússz az óceánban, és már teljes is a napod.” – vallja az építkezéseken dolgozó Alcindo Soares, aki a helyi strandon szedte össze edzéséhez az eszközöket.

Miért álcázta magát migránsnak a Bundeswehr hadnagya?

Globoport  17.04.29 12:15 Külföld 

Ausztriában tartóztatták le a német hadsereg hadnagyát, aki különben Franciaországban állomásozott. Épp fegyvert akart vásárolni valamiféle akcióhoz. A német sajtó szerint a magát migránsnak álcázó hadnagy merényletet akart elkövetni társaival együtt azért, hogy a közvéleményt a muzulmán bevándorlók ellen fordítsa.