Találatok: 45 hír

Képregénnyé rajzolták Anne Frank naplóját

Fidelio
-
  Tegnap 17:20 Kultúra  Svájc CHF

A 15 évesen meggyilkolt lány emlékét őrző svájci alapítvány kezdeményezésére született mű ötven országban jelenik meg októbertől kezdve.

Felturbózott Luxemburg grófja előadás készül az Operettszínházban

Fidelio
-
  Tegnap 17:14 Zene 

Lehár Ferenc az operett irodalom egyik legmulatságosabb műveként számon tartott darabja november 4-én debütál a Budapesti Operettszínházban.

Izrael, Kodály és Bartók az idei CAFe Budapest fókuszpontjai

Fidelio
-
  Tegnap 14:48 Zene  USA Kína

A 26. alkalommal megrendezendő kortárs művészeti fesztivál október 6. és 22. között negyven helyszínen több mint száz kortárs és világzenei koncerttel, jazz- és táncelőadással, képzőművészeti és irodalmi programmal várja a közönséget.

Butoh, a legteljesebb üresség tánca

Fidelio
-
  Tegnap 12:50 Kultúra 

Szeptember 26. és október 3. között rendezik meg az 5. Body.Radical Nemzetközi Előadó-művészeti Biennálét, amelyen megismerhetjük a távol-keleti előadó-művészetek legújabb irányzatait.

Tudunk önnek újat mondani a Scaláról? - 15 érdekesség a világhírű milánói operaházról

Fidelio
-
  Tegnap 10:48 Zene 

Világhírű zeneszerzők, karmesterek, énekesek és zenészek sora koptatta a Scala színpadát, és nem kevésbé prominens személyek ültek a nézőtéren is. Vajon akad az alábbiak között újdonság az ön számára?

Van Manen-darabbal indítja az évadot a turnézó Nemzeti Balett

Fidelio
-
  Tegnap 10:13 Kultúra 

Az Operaház csaknem 400 művészével és munkatársával éppen a Kárpát-Haza OperaTúra elnevezésű turnésorozat első állomásának végéhez közeledik. Mindeközben az anyaépületben megkezdődtek a másfél évre tervezett felújítási munkák. Solymosi Tamással, a Nemzeti Balett igazgatójával beszélgettünk.

Megkövetelt profizmus nemzetközi porondon

Fidelio
-
  Tegnap 09:25 Zene 

Sokan talán úgy vélik, ha adva van a zene, akkor egy zenés darabot bárhogy színpadra lehet vinni. Nos, ez messze nem így van. Mit szabad és mit nem? Legutóbbi licencelési munkájuk kapcsán kérdeztük erről Szentpéteri Andrást, a Pentaton művészügynökség ügyvezetőjét.

Az Aréna harcol a sorban állás ellen

Fidelio
-
  17.09.19 17:55 Színes 

Ezentúl a koncertekre nemcsak a belépőjegyet vehetjük meg és vihetjük magunkkal online, de akár a parkolásért is fizethetünk otthonról, vagy megrendelhetjük a nassolni valót.

Ismét Budapesten lüktet a világzene szívcsakrája

Fidelio
-
  17.09.19 15:57 Zene  Fesztiválok

Második alkalommal rendezik meg október 6-tól 8-ig az Akvárium Klubban a Budapest Ritmót, a világzene legnagyobb magyarországi seregszemléjét.

Kína egyik legjelentősebb zenekara Budapesten - – a Shenzhen Symphonic Orchestra koncertje

Fidelio
-
  17.09.19 13:54 Zene 

Először ad koncertet kedden a budapesti Zeneakadémia Nagytermében az 1982-ben alakult Shenzhen Symphony Orchestra (Sencseni Szimfonikus Zenekar), az egyik legjelentősebb kínai zenekar.

„Mindig is kilógtam a dobosok közül”

Fidelio
-
  17.09.19 10:21 Zene  Múzeum Szentendre

Balázs Elemér dobos-zeneszerző a hazai jazz-élet egyik legmeghatározóbb alakja. Idén ünnepli 50. születésnapját és pályájának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeptember 23-án nagy koncerten lép fel a MOMKultban, felidézvén pályájának különböző állomásait zenésztársaival.

Regényrekonstrukció rádiójátékból – az Utas és holdvilág playback színházi előadásban

Fidelio
-
  17.09.19 09:27 Kultúra  Szerbia

Szerb Antal kultuszregénye a Trafó színpadán elevenedett meg egy bő öt és fél órás előadásban, amire annyian voltak kíváncsiak, hogy alig fértek be rá. Zappe László kritikája.

Caravaggio megölt egy embert, a "bűnjeleket" festményei is hordozzák

Fidelio
-
  17.09.18 15:59 Kultúra 

Tudta, hogy a művészettörténet ünnepelt alakja egy féltékenységi vita során halálosan megsebesített egy fiatal festőt, és még csak nem is volt hajlandó megbűnhődni tettéért?

Spanyol falusi nők egymás közt

Fidelio
-
  17.09.18 15:21 Zene 

Hat éve mutatta be nagy sikerrel a Müpa Michael John LaChiusa Bernarda Alba című musicaljét, amelyet szeptember 22-én és 24-én az Európai Hidak keretén belül ismét színpadra állítanak többek közt Csákányi Eszter, Malek Andrea és Hámori Ildikó előadásában.

Orosz Zoltán újra az Óbudai Társaskör színpadán

Fidelio
-
  17.09.18 14:48 Zene 

Orosz Zoltán a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselője, eMeRTon- és Artisjus-díjas harmonikaművész, aki a világ számos pontján koncertezett már, 1996-ban duója a Párizsi Nemzetközi Sanzonversenyen elnyerte a legjobb külföldi előadónak járó első díjat. A művész három egymást követő évben megnyerte az Országos…