Találatok: 68 hír

Barenboim arra int, hogy őrizzük meg az európai kultúra értékeit

Fidelio  Ma 16:17 Zene 

A hetvennégy éves karmester és zongoraművész szerint a nacionalizmus szöges ellentétes a hazafiasságnak, viszont az EU nem törődik eléggé az évszázados európai értékekkel.

Amerikában rendez Horváth Csaba

A Forte Társulat alapítója 2017 őszén a philadelphiai Wilma Theatre társulatával fog dolgozni.

Színes-szagos zenei csemegék a Budapest Folk Festen

Fidelio  Ma 15:36 Zene 

Idén még az eddigieknél is szélesebb merítést tükröz a május 24-től 28-ig tartó Budapest Folk Fest programja: az erdélyi hagyományőrző mesterektől, a városi funkzenén át az elektronikát sem nélkülöző világzenéig és jazzig mindenki megfér benne, aki valamilyen szinten is kapcsolódik a népzenéhez.

Restaurálják a bombatámadást is átvészelt Utolsó vacsorát

Fidelio  Ma 13:53 Kultúra 

Leonardo da Vinci freskóján a legkorszerűbb megőrzési munkálatokat végzik el, és új szellőzőrendszert is kialakítanak.

A fantasy ihlette A varázsfuvolát a debreceni Csokonaiban

Fidelio  Ma 13:52 Zene  Debrecen Színház

Ez lesz Rusznyák Gábor első operarendezése, de máris olyan énekesekkel dolgozhat együtt, mint Kovács István, Kolonits Klára és Balczó Péter.

Ez a kislány robotikus művégtaggal tanul hegedülni

Fidelio  Ma 12:09 Zene  USA 3D nyomtató

Ez már a jövő. A 10 éves Isabella Nicola bal kéz nélkül született, de mindig is hegedűn szeretett volna játszani. A virginiai egyetem mérnökei kifejezetten a hangszerjátékra tervezett robotkezet építettek számára.

Az ingerlékeny kiskutya

Fidelio  Ma 11:48 Zene 

Több száz éneklő, tapsoló, füttyögő huszonéves egy helyen. Ezúttal nem egy tüntetésen, hanem a Müpa nézőterén volt ez az összkép, méghozzá a többszörös Grammy-díjas "kollektíva", a Snarky Puppy koncertjén, akik a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül érkeztek Budapestre április 20-án.

Az opera négy évszázada – Költők és komponisták

Fidelio  Ma 10:44 Zene 

Az Óbudai Társaskör estje során Baranyi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, író könyve nyomán hallhatóvá válik néhány opera.

A Fonó a jazznapon Phono is

Fidelio  Ma 10:18 Zene 

Igazán értékes zenei csemegével vár mindenkit a Fonóba április 30-án a Juhász Gábor trio és meghívott vendégük Gátos Iván.

"Nyomokban tartalmaz Csárdáskirálynőt"

Fidelio  Ma 09:50 Zene 

Lévai Enikő a hétköznapokban nem díva, de imádja a dívát alakítani a színpadon. A Riviera girl főszereplőjét a próbafolyamatról, a Csárdáskirálynőről, operáról és operettről kérdeztük.

Melingo, a csöppet sem feszengő tangókirály

Fidelio  Tegnap 20:25 Zene 

Hidegrekord dőlt és hó esett azon az áprilisi napon, amikor Daniel Melingo, a két lábon járó „tangós hang” a budapesti MOMKult színpadán játszott. Így is sikerült elérnie, hogy bő két órára Buenos Aires érzelmektől túlfűtött, külvárosi kocsmáiban érezzük magunkat.

Beperelték a Tate Modernt a dühös szomszédok

Fidelio  Tegnap 13:46 Kultúra 

A Tate Modern tavaly júniusban átadott kilátója miatt már több hónapja tiltakoznak a szomszédban lévő luxuslakások tulajdonosai, arról panaszkodnak, hogy a kilátás miatt „akváriummá” változtak otthonaik.

Kacagj, bajazzó! - Leoncavallo 160

Fidelio  Tegnap 13:14 Zene 

Ruggiero Leoncavallo több operát is komponált, mégis egyműves szerzőként ismerjük. Na de milyen az az egy!

Olcsó húsnak híg a leve a műtárgypiacon is?

Fidelio  Tegnap 11:39 Színes 

Az emberek általában az exkluzív, híres művészekhez köthető alkotásokat keresik - ezeknek az ára viszont megfizethetetlen.

A hangszerkészítő palotájának titkai

Fidelio  Tegnap 10:07 Kultúra 

Április utolsó előtti hétvégéjén ismét megnyitják kapuikat Budapest történelmi épületei olyan bennfentes titkokat is elárulva, amit csak a legrégebbi lakók ismernek. Idén a százéves rakpart és a környező házak adják a témát. Kedvcsinálónak a Lánchíd utca 5. történetébe pillantunk bele.