Találatok: 50 hír

Forr a hangulat a Völgyben

Július 21-én kezdődött és vasárnap estig még tart a 27. Művészetek Völgye, még nem késő, hogy kihasználja a hétvégére ígért jó időt! Fotósunk az első hétvégén látogatott el a fesztiválra. Galéria!

Nem engedtek fel a repülőre egy 1766-os Guadagnini-hegedűt

Fidelio
-
  Ma 14:14 Zene 

A több milliót érő hangszert a Qantas Airways Santiagóból Ausztráliába, Sydney-be tartó járatára nem engedték felvinni a 71 éves hegedűsnek.

Groteszk tangóra hív a fiatal magyar zeneszerző

Fidelio
-
  Ma 14:03 Zene 

A Fidelio Fortissimo-különdíjas zeneszerző-karmester-zenész, Szüts Apor 2016 szeptemberében írt szerzeménye tisztelgés az argentin zeneszerző, Astor Piazzolla előtt.

Rév Lívia 101. születésnapját is zongorázással ünnepelte

Fidelio
-
  Ma 12:35 Zene 

Csordás Klára, Párizsban élő operaénekesnő tette közzé a Facebookon azt a videót, amin Rév Lívia Chopin cisz-moll nocturne-jét (op. posth.) játssza 101. születésnapján, július 5-én, párizsi otthonában.

Az orgona lordjai a Városmajorban

Fidelio
-
  Ma 11:11 Zene  Koncert

Rákász Gergely új sorozatában a hangszer legnagyobb szerzőit és örök érvényű műalkotásaikat állítja színpadra. A soron következő koncertet július 30-án tartják a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Az orgona nagyjai csendülnek fel a Városmajorban

Fidelio
-
  Ma 11:05 Zene  Koncert

Rákász Gergely új sorozatában a hangszer legnagyobb szerzőit és örök életű műalkotásaikat állítja színpadra. A soron következő koncertet július 30-án tartják a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Létezik-e a kilenc szimfónia átka?

Fidelio
-
  Ma 10:00 Zene 

Beethoven örökre megváltoztatta a zenetörténetet, ráadásul egy átkot is hagyott a később zeneszerzőkre, amelyben leginkább Mahler hitt. Ennek a lényege – Schönberg megfogalmazásában – így hangzik: „A kilencedik a határ. Aki ezt túl akarja lépni, annak távoznia kell.”

„Mindig csak napfényre vágytam!” – 140 éve született Dohnányi Ernő

A 20. század egyik legnagyobb előadóművésze, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms és Liszt műveinek egyik legnagyobb előadója volt.

54 hegedűt tört össze dühében egy csalódott feleség

Fidelio
-
  Tegnap 16:48 Zene  Japán

Ezen kívül 70 vonó is áldozatul esett a nő haragjának, amit az váltott ki belőle, hogy hegedűkészítő férje bejelentette, el akar válni tőle.

Elhunyt Ütő Endre, aki még Pavarottival is énekelt

Fidelio
-
  Tegnap 15:38 Zene  11 hír a témában

A Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház egykori főigazgatója nyolcvanéves korában, rövid szenvedés után július 25-én kedden halt meg.

Elképesztően menő táncvideót készített ez a budapesti társulat

Fidelio
-
  Tegnap 13:14 Kultúra 

Határtalan szenvedély és dinamizmus jellemzi a Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf alkotta MA•ZE-t, akiket legközelebb a Sziget Fidelio Színház és Táncsátorában lehet látni.

Alice Coopernek 40 év után jutott eszébe, hogy van egy Warhol-képe

Fidelio
-
  Tegnap 11:20 Kultúra  7 hír a témában

Egy rakás turnékellék között vészelte át az elmúlt évtizedeket az a dollármilliókat érő Andy Warhol-kép, amit annak idején ajándékba kapott az amerikai rockénekes.

„Hívhatod akárminek” - Így hatott a rockzene a jazzre - A fúziós jazz 1.

Fidelio
-
  Tegnap 10:38 Zene 

Jazztörténeti sorozatunk a műfaj fejlődésének meghatározó korszakai mellett az ezekre hatással bíró történelmi, társadalmi környezetre is kitekintést ad, ezzel is rávilágítva a jazz műfajának mindenkori érvényességére.

Hogyan fejezzünk be egy befejezetlen operát?

Fidelio
-
  Tegnap 09:38 Zene 

A zenetörténet tele van befejezetlen művekkel. Schubert VIII. szimfóniájáról aztán kiderült, hogy így tökéletes, Mozart Requiemje a története által (is) vált legendássá. Az operák közül Puccini Turandotja a leghíresebb befejezetlen opusz. Sorra veszünk még néhány példát!