Találatok: 81 hír

Itt vannak az újabb részletek az ingyenes nyelvvizsgáról: 35 éves korig jár

Ingyenessé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Már a rektorhelyettes sem bizakodik: egyre kisebb az esély, hogy Budapesten marad a CEU

Eduline  Ma 08:20 Karrier  CEU Ausztria

Ha az a kérdés, hogy a CEU a jelenlegi formájában, mindezekkel a programokkal, tanszékekkel, kutatási projektekkel maradhat-e Budapesten: erre már kevesebb mint 50 százalék esélyt látok – mondta Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az RTL Klubnak.

Magyar diákokkal teli, fékhibás autóbuszt állítottak meg az osztrák határon

Eduline  Ma 07:48 Karrier  Ausztria

Budapestről indult és Londonba tartott az az autóbusz, amelyet súlyos műszaki hiányosságok miatt nem engedtek tovább az osztrák hatóságok - írja az orf.at híre alapján az Autószektor.hu.

Beyoncé afroamerikai nők egyetemi tanulmányait támogatja

Beyoncé bejelentette, hogy ösztöndíjjal támogatja afroamerikai nők tanulmányait négy felsőoktatási intézményben a Lemonade című albuma megjelenésének évfordulója alkalmából.

Így készülhettek fel az érettségire hatékonyan: 4 étel és ital, ami segít

Eduline  Ma 07:20 Karrier 

Az érettségi és a vizsgaidőszak mindenki számára kimerítő: utánajártunk, mit érdemes ilyenkor inni és enni, hogy könnyebben menjen a tanulás.

Egyszerű módszer a dolgozatokhoz: Tanulj te is zenehallgatással!

Eduline  Ma 06:08 Karrier 

Ki ne örülne annak, ha a lehető legkevesebb erőfeszítéssel tudna igazán hamar felkészülni a dolgozatra? A Belga zenéinek segítségével ez abszolút lehetséges.

Igazán bámulatos felajánlást tettek az Eötvös végzős diákjai

Eduline  Ma 02:49 Karrier 

Az Eötvös József Gimnázium végzős diákjai arra kérik rokonaikat és barátaikat, hogy idén ne nekik kedveskedjenek ajándékokkal.

A Fidesz Sorossal azonosítja a Magyarország elleni eljárást

Eduline  Tegnap 17:30 Karrier  Fidesz Soros György

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt hetekben Soros György leplezetlen módon "intenzív lobbitevékenységbe kezdett" Brüsszelben.

Jó hír a felvételizőknek: majdnem mindenki bejutott a kiválasztott középiskolába

A szakgimnáziumokba jutottak be a legtöbben, de a leendő gimnazisták száma sem sokkal alacsonyabb. A felvételizők háromnegyede az első helyen megjelölt suliba került be - derül ki az Oktatási Hivatal adataiból.

Tanítanék: Ádernek nincs keresnivalója az iskolákban

Eduline  Tegnap 14:12 Karrier  Áder János

"Áder Jánosnak nem előadást tartani, hanem tanulni kellene mennie abba az iskolába, ahol diákok és tanárok még tudnak és mernek élni demokratikus jogaikkal."

Uniós eljárás indul Magyarország ellen a lex CEU miatt

Eduline  Tegnap 13:00 Karrier  Orbán Viktor CEU

Brüsszel nekimegy a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosításnak.

Ismét világhírű dzsesszzenészek Budapesten

Eduline  Tegnap 11:15 Karrier  Koncert Szökőév

Összesen huszonhárom budapesti, vidéki és határon túli helyszínen lesznek koncertek április 29-én és 30-án a nemzetközi dzsessznap magyar eseményein. A közönség hazai és külföldi zenészeket is láthat a Jazznap.hu ingyenes rendezvényén.

Nyílt levélben rakta helyre Áder Jánost a CEU rektorhelyettese

Eduline  Tegnap 09:09 Karrier  CEU Áder János

Enyedi Zsolt pontról pontra cáfolta a köztársasági elnök CEU-val kapcsolatos csúsztatásait, amelyeket Áder a trefortos diákok kérdéseire válaszolva hozott fel - írja a hvg.hu.

Ősztől újabb változás jöhet: minden általános iskolás ingyen tankönyvet kap?

A kormány április végéig dönthet arról, hogy az általános iskolák további évfolyamain is kiterjeszti a tankönyvek ingyenességét - írja a Népszava.