Találatok: 13 hír

"BrandTrend" a nemzetközi fenntarthatósági tanácsadó testületben

Ecolounge
-
  Tegnap 10:27 Tudomány 

A 2017. októberben megrendezésre kerülő Word Sustainability Congress alkalmával adják át Global Sustainability Leadership Awards rangos nemzetközi elismerést, mely a sustainable leadership szemléletet értékeli vállalati és egyéni kategóriákban. Az eseményeken 90 országból vesznek részt vállalatok, civil szervezetek a világ minden…

Az idősebb embereknek receptre kellene kutyát felírni, hogy többet mozogjanak

Ecolounge
-
  Tegnap 09:27 Életmód  Gasztro Recept

Egy új brit tanulmány szerint az idősebb embereknek receptre kellene felírni kutyát, hogy gyakrabban kimozduljanak otthonról, a kutyasétáltatás ugyanis az egyik leghatékonyabb módja a fizikai aktivitás megőrzésének.

Riasztóan elterjedt az elhízás az iparilag fejlett országokban

Ecolounge
-
  17.07.25 21:27 Életmód  Görögország USA

Riasztóan elterjedt az elhízás az iparilag fejlett országokban, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Izlandon és Görögországban a felnőtt férfiak több mint 90 százaléka túlsúlyos - hívták fel a figyelmet kutatók a Frontiers in Public Health folyóiratban közzétett tanulmányukban.

A fenyegető vízválság biztonságpolitikai probléma is

Ecolounge
-
  17.07.25 07:27 Tudomány 

A Vízügyi Elnöki Tanácsadó ENSZ-testület eddig elvégzett munkájáról tájékoztatta Áder János köztársasági elnök, elsőként a tagok közül, az ENSZ főtitkárát csütörtökön New Yorkban. A megbeszélést a vízválságról és természeti katasztrófákról tartott magas szintű ENSZ-tanácskozása után tartották.

Tilos lesz megölni a bikákat a viadalokon a Baleár-szigeteken

Ecolounge
-
  17.07.25 06:27 Tudomány  11 hír a témában

Nem fogják többé megsebesíteni és megölni a bikákat a viadalokon a Baleár-szigeteken egy hétfőn elfogadott új helyi jogszabály szerint.

A mesterséges intelligencia fénykép alapján megmondja, milyen alapanyagokból készült az étel

Ecolounge
-
  17.07.23 10:27 Életmód  Robot

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) szakemberei a Qatar Számítástechnikai Kutató Intézet (QCRI) együttműködésével kifejlesztettek egy mesterséges intelligenciát (AI), amely az ételről készült fotó tanulmányozásával megmondja, milyen alapanyagokat használtak fel készítéséhez.

A Nemzetközi Űrállomást (ISS) bemutató panorámafelvételekkel bővült a Google Street View

Ecolounge
-
  17.07.22 11:27 Tudomány  Világűr Google

A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készített panorámafelvételekkel bővült szerdán a Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy saját maguk fedezzék fel az űrállomás mind a 15 modulját, és megismerjék az asztronauták mindennapjait.

A napenergiát is felhasználják vonatok működtetésére Indiában

Ecolounge
-
  17.07.22 11:27 Autó-motor  Vonat India

A napenergiát is felhasználják egyes vonatok működtetésére Indiában, Újdelhi környékén már fel is szerelték a napkollektorokat az első szerelvény tetejére.

A tobzoskavadászat 150 százalékkal nőtt mintegy 40 év alatt

Ecolounge
-
  17.07.21 10:27 Állatvilág  Afrika

A tobzoskák vadászata 150 százalékkal nőtt Közép-Afrika erdőségeiben az 1970-es évektől 2014-ig - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. Az egyetemi kutatók és fajmegőrző szervezetek szakemberei közreműködésével, a Sussexi Egyetem vezetésével készült tanulmány szerint évente 2,7 millió tobzoskát fognak be Kamerun, a…

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált!

Ecolounge
-
  17.07.21 10:27 Tudomány  USA Migráció

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált - jelentette ki Áder János köztársasági elnök csütörtökön New Yorkban, a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó magas szintű ENSZ-ülésen.

Lámpahulladék szelektív gyűjtése: Idén több, mint 600 tonna fényforrás begyűjtését tervezi az Electro-Coord Magyarors…

Ecolounge
-
  17.07.20 10:27 Tudomány  4 hír a témában

A tavalyihoz hasonlóan, több mint 600 tonna fényforrás begyűjtését tervezi idén az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., a számítások szerint már elérték a kétmilliomodik darabot.

Ismét rekordot döntött a PET Kupa!

Ecolounge
-
  17.07.20 10:27 Tudomány  Tisza Hulladék

A 16 hajóból álló PET armada elképesztő mennyiségű szemetet gyűjtött össze az V. PET Kupán: 50 méteres uszodai medence egy sávjának megfelelő szemétmennyiséggel kevesebb úszik a Tiszán.

Egyetlen farkaspopulációra vezethetőek vissza a mai kutyafajták amerikai kutatók szerint

Ecolounge
-
  17.07.20 10:27 Állatvilág  Oktatás New York

Egyetlen farkaspopulációra vezethetőek vissza a mai kutyafajták - állapították meg amerikai kutatók, akik szerint az érintett farkasok nagyjából 40 ezer évvel ezelőtt léptek először interakcióba az emberrel.