Találatok: 15 hír

Agyunk frissességének megörzése érdekében végezzünk rendszeres testmozgást

A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Nem épül hulladékégető Párkányban

Ecolounge  Tegnap 20:30 Tudomány  Hulladék

Visszalépett beruházási szándékától a Párkányba hulladékégetőt tervező HC Logistik társaság - jelentette be a beruházást ellenző petíciós bizottság nevében a Magyar Közösség Pártjának (MKP) régiófejlesztési alelnöke közösségi oldalán.

Amerikai energiaügyi miniszter: nem szabad kilépni a klímaegyezményből

Ecolounge  Tegnap 07:30 Tudomány  USA Párizs

Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter kedden úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad kilépnie a párizsi klímaegyezményből.

500 millió forintra becsülik az áprilisi télies időjárás miatti ingatlankárokat

A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4 ezer lakossági ingatlanban jelentettek károkat a biztosító társaságoknál, a bejelentett károk értéke meghaladja a 300 millió forintot, de a biztosítók azzal számolnak, hogy 6500 lakossági ingatlan sérülhetett meg, így a becsült kárérték végül meghaladhatja az 500 millió forintot is - közölte

A Föld Napja margójára

Ecolounge  17.04.25 12:30 Életmód 

Mintha csak egy sokmilliárd fogaskerékből és mechanikusan mozgó alkatrészből álló finom óraszerkezet lenne, amelyben minden egyes alkotóelemnek (az oxigéntermelő moszatoktól a széláramlatokig) megvan a maga feladata és célja.

Érkezik a Reebok kukoricából készülő cipője

Ecolounge  17.04.25 11:30 Kultúra 

A sportszergyártók egymással versengve keresik az alternatívákat, hogy fenntarthatóbb összetevőket használjanak fel termékeikhez. Az Adidas nemrégiben kezdte meg óceáni szemétből készülő cipőinek gyártását, most pedig a Reebok állt elő zöld innovációjával, a kukoricatalpú cipővel, mely a kukorica + pamut (Corn + Cotton)…

A Föld napja - Még mindig kevesen gyűjtik szelektíven az italos kartonokat

Ecolounge  17.04.24 14:30 Életmód  Hulladék Bio

A hulladékká vált italos kartondobozok mindössze 20-22 százaléka kerül visszagyűjtésre és újrahasznosításra annak ellenére, hogy a szelektív hulladékgyűjtés valamilyen formája már 10-ből 7 magyar lakos számára hozzáférhető.

A Föld napja - A tudomány melletti kiállás jegyében szerveztek felvonulást Budapesten

Ecolounge  17.04.23 13:30 Tudomány  6 hír a témában

March for Science Hungary - Séta a Tudományért címmel rendeztek felvonulást szombaton Budapesten: a kezdeményezéssel a magyar főváros is csatlakozott ahhoz a több mint 400 helyszínhez világszerte, ahol tudósok, tudománypártolók, tanárok és érdeklődők vonultak az utcára a tudomány melletti kiállás jegyében a Föld napján.

A Föld napja - A szelektív gyűjtés fontosságára figyelmeztetnek környezetvédők

Ecolounge  17.04.23 13:29 Életmód  Hulladék

Dobd be magad címmel játékos formában kívánják felhívni a környezetvédők a fiatalok figyelmét az alumínium dobozok szelektív visszagyűjtésének fontosságára a Föld napján.

Metánrobbannások várhatóak a jövőben? - Szibéria olvadó örökfagy talaja "időzített bombákat" rejt

Az örökfagy talaj, a permafroszt alól szivárgó metán nemcsak bármikor robbanhat, de az eddigi klímajóslatokat is felülírja.

Hamarosan a Föld összes tűzhányójáról gyűjt adatot két őrszem-műhold

Ecolounge  17.04.22 13:30 Tudomány  BBC

A műholdak célja, hogy a tudósok idejében kiadhassák a riasztást, ha egy vulkán "nyugtalankodni kezd”.

Jég jelenlétére utalnak a Ceres törpebolygón észlelt nagy földcsuszamlások

Ecolounge  17.04.22 13:30 Tudomány 

A Földön lévőkhöz hasonló nagy tömegű földcsuszamlások észlelhetők a Ceres felszínén, melyek egy amerikai tanulmány szerint újabb bizonyítékai annak, hogy a törpebolygón jelentős mennyiségű vízjég rejlik.

Amikor az ember teremtőt játszik: Klímamódosítás mesterségesen

Ecolounge  17.04.21 11:30 Tudomány 

Míg az ember az ipari forradalommal és a tömeges erdőirtással kezdett hatást gyakorolni az időjárásra és a klímára, most a folyamatok visszafordításáért küzd. Ehhez pedig olyan eszközöket is bevet, melyek hosszútávú hatásai jelenleg még nem ismertek. Ilyen az időjárás mesterséges módosítása is, melyről korábban már cikkeztünk. Most…

Adatbázis a fluortartalmú üvegházhatású gázok nyilvántartására

Ecolounge  17.04.20 14:30 Tudomány  Fluor Tomi

Klímagáz adatbázist hoz létre a fluortartalmú üvegházhatású gázok nyilvántartására a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) mintegy 490 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással.

Sharing economy: Szövetség alakult a megosztáson alapuló gazdaság képviseletéért

Ecolounge  17.04.20 14:30 Tudomány  8 hír a témában

A megosztáson alapuló gazdaság képviselete érdekében megalakult a magyar Sharing Economy Szövetség, mely azt szeretné elérni, hogy az úgynevezett sharing economy, magyarul a közösségi gazdaság szereplői jogszerűen és kiszámítható szabályok szerint tudjanak működni.