Találatok: 17 hír

Újabb komfortfokozat a számlanyitásban – Magnet Házhozszámla

Ecolounge
-
  Tegnap 10:33 Életmód 

Ki sem kell mozdulnunk otthonról, ha számlát szeretnénk nyitni a közösségi banknál. - A legújabb fejlesztéssel elsősorban a leendő vidéki ügyfeleknek kedveznek.

A szabadkereskedelmi egyezmények veszélyeire figyelmeztet a kanadai szakértő

Ecolounge
-
  Tegnap 09:33 Tudomány 

Komoly veszélyeket jelentenek környezetünkre, a demokráciára, az igazságszolgáltatás függetlenségére és az emberek jólétére a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményekben tervezett befektetésvédelmi rendszerek, amelyek különleges előjogokat biztosítanak a külföldi befektető vállalatoknak – hívta fel a figyelmet Gus van Harten,…

Globális felhívás az élelmiszerpazarlás ellen

Ecolounge
-
  17.09.20 21:33 Tudomány  Mezőgazdaság ENSZ

Megújította elköteleződését az élelmiszerpazarlás és –veszteség elleni harc mellett José Graziano da Silva, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója. Az ENSZ jelenleg zajló Közgyűlésének egy magas rangú rendezvénye foglalkozott az élelmiszerpazarlással, az éhezés felszámolásához vezető út egy…

Mintegy tízezer ember idő előtti halálát okozza a dízelgépkocsik károsanyag-kibocsátása Európában

Mintegy tízezer ember idő előtti halálát okozza a dízelgépkocsik nitrogén-oxid kibocsátása az Európai Unió 28 tagállamában, Norvégiában és Svájcban - mutatták ki európai kutatók új tanulmányukban.

A sarkvidék tájait járja be A jégtorony titkai című kiállítás

Ecolounge
-
  17.09.20 11:33 Utazás  Kiállítás

Egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra és kincskeresésre hívja a látogatókat a Vajdahunyadvárban szombaton nyíló, A Jégtorony titka című kiállítás és kincskereső játék.

Peller Mariann örömmel emeli fel hangját a Föld védelme érdekében

Az Ozone Zöld-díjra azok a magánszemélyek, iskolák, civil szervezetek és vállalatok pályázhatnak, akik számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért arra törekednek, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Nyolcadik alkalommal várják a szervezők a jelentkezőket a társadalmilag fontos megmérettetésen, amelynek…

Ékszerek formájában csempészik ki az orrszarvútülköt Afrikából

Ecolounge
-
  17.09.19 14:33 Állatvilág  Repülőgép BBC

Ékszerek formájában csempészik ki az orrszarvútülköt Afrikából a bűnszervezetek, így veszik elejét annak, hogy a repülőtéri ellenőrzésen lebukjanak az áruval - írta a BBC News.

Igazságot a sütimnek! - Petíció Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének

Ecolounge
-
  17.09.19 13:33 Életmód 

Állítsuk meg a pálmaolaj üzlet környezetrombolását és az emberi jogok sárba tiprását!

Jobban értik az ok-okozati összefüggést a farkasok, mint a kutyák

Ecolounge
-
  17.09.18 10:33 Állatvilág  Ausztria

Jobban értik az ok-okozati összefüggést a farkasok, mint a kutyák - állapította meg az osztrák Farkaskutató Központ új tanulmánya.

Krokodiltámadásban vesztette életét a Financial Times egy fiatal újságírója Srí Lankán

Ecolounge
-
  17.09.18 09:33 Állatvilág 

A 24 éves brit újságírót, Paul McCleant, aki a dél-ázsiai szigetországban töltötte a szabadságát barátaival, akkor ragadta el egy krokodil, amikor éppen kezet akart mosni egy folyóban a népszerű szörfös paradicsom, az Arugam-öböl környékén.

"Megfelelő feltételek esetén" Washington mégsem lépne ki a párizsi megállapodásból

Ecolounge
-
  17.09.18 09:33 Tudomány  USA Donald Trump

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter egy vasárnapi televíziós interjúban kijelentette, hogy "megfelelő feltételek esetén" Washington mégsem lépne ki a párizsi klímaegyezményből.

Óriási segítség a kis fejlődő szigetállamok számára: Google - FAO partnerség a talajromlás megállításáért és megelőzés…

Ecolounge
-
  17.09.17 11:33 Tudomány  Európai Unió Google

Partnerségben a Google-lel, német és európai uniós finanszírozásból, a FAO következő év közepére fejezi be globális összegzését a talajok termőképességéről, a talajtakaró mértékéről és a földalatti szén-dioxid készletekről.

Kétszázezren vesznek részt a Te szedd! szemétszedési akción

Ecolounge
-
  17.09.17 11:33 Tudomány  5 hír a témában

A Te szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért háromnapos szemétszedési akció országos megnyitóján Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára 250 iskolást és óvodást, valamint az őket kísérő pedagógusokat, felnőtteket köszöntötte pénteken Tiszaszőlősön.

Megkezdték telelésüket a jeladós fehér gólyák

Ecolounge
-
  17.09.17 11:33 Állatvilág 

Megérkezett a Száhel-övezetbe a magyar jeladós fehér gólyák (Ciconia ciconia) többsége, de a Nílus-völgyet elhagyva már nehezen követhetők nyomon a GSM-hálózat lefedetlensége miatt - mondta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programkoordinátora.

Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét

Ecolounge
-
  17.09.16 11:33 Utazás  Közlekedés

Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét, amely a városi közlekedés észszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza.