Találatok: 51 hír

Hogyan alszanak az ámbrás cetek?

Családháló
-
  Ma 14:30 Életmód 

Gondolkoztál már azon, hogyan alszanak a bálnák? Markánsan nem ez a cselekedet jut róluk eszünkbe - igaz, hogy valóban nem túl gyakori náluk: mindössze az életük 7%-át töltik alvással.

Ártatlan gyermeki ajándékok, amelyeket nehéz lehetett nevetés nélkül átvenni…

Családháló
-
  Ma 13:09 Életmód 

Hát igen, a gyerekek másképpen gondolkoznak, mint a felnőttek... Van, hogy az ajándékaik nagyon viccesre sikerednek felnőtt szemmel nézve - például, mert annyira ártatlanok, hogy eszükbe sem jut, ami nekünk igen, vagy olyan szókimondóak, hogy azon már nevetni kell.

Ilyen valójában ikres anyának lenni

Ha röviden akarunk fogalmazni, elsőre mindenképpen sokkoló érzés azzal szembesülni, hogy nem egy, hanem rögtön két babát hordunk a szívünk alatt.

Amikor 100 graffiti művész kezelésbe vesz egy iskolát

Családháló
-
  Ma 08:25 Utazás 

Egy felújításra váró párizsi iskolát festettek ki a graffitisek a Rehab 2 fesztivál keretében. A művészek szabad kezet kaptak, hiszen az iskolakezdésre az épület teljes renováláson esik át - a falfestmények sajnos így elég rövid életűek lesznek.

A nyaralás az, amikor Anyu a tengerhez közelebb főz?

Családháló
-
  Ma 07:40 Egészség 

Ugyanaz a házimunka, csak nem 600 kilométerre van a tenger, hanem háromra. Jó ajánlat ez? Nyaralás egyáltalán? Vagy kitolás, mert amíg mindenki jól mulat, a nő ugyanúgy végzi a házimunkát, mint itthon?

Amit csak együtt lehet túlélni – Galgóczy Árpád története 3. rész

Családháló
-
  Ma 06:24 Életmód 

Ha valami nagyon rossz, akkor azt hisszük, ennél már nincs lejjebb. Árpád és Lali számára azonban olyan néhány hét következett, amit mi „békeviselt” átlagemberek elképzelni sem tudunk.

Kapcsolataink hálója ha megszakad…

Családháló
-
  Ma 06:03 Egészség 

Egy sorsfordító esemény, egy váratlan veszteség, egy krízis, egy haláleset után megfordul velünk a világ. Hirtelen átkereteződnek, átalakulnak, más színben tűnnek fel a körülöttünk és bennünk lévő dolgok. Mást érzünk, tapasztalunk, mást gondolunk, másképp viselkedünk, mint korábban. Másképp, mint szeretnénk, mint amit várnánk…

Fogházba küldenék Geréb Ágnest

Az ügyészség azt szeretné, ha Geréb Ágnes ügyében a 2012-ben kihirdetett és jogerőre emelkedett ítélet hatályát állítaná vissza a Fővárosi Ítélőtábla – tudtuk meg a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivőjétől. Csiha Gábor helyettes főügyészt a vádhatóság által a nemrég újra bíróság elé került ügyben benyújtott fellebbezésről kérdezte lapunk.

Mindent és azonnal – gondban a digitális kor fiataljai

Családháló
-
  Tegnap 16:00 Életmód 

Az ezredforduló idején született fiatalok egy része híján van alapvető szociális készségeknek, miközben mesteri módon mozog a digitális világban, remekül használja a számítógépet és a kütyüket. Egy amerikai felmérés szerint komoly problémák vannak a digitális kor ifjaival.

Hiánypótló alkalmazás debütált Magyarországon

Ingyenes gázasszisztenst fejlesztett a Prímaenergia Zrt. a palackos gázt fogyasztók és autógáz-felhasználók számára. Az új magyar mobilalkalmazás nemcsak megmutatja, hol van a legközelebbi autógázkút, hanem a palackcserét is megkönnyíti, és még a palack töltöttségét is segít megállapítani.

Nem a lépcső alatt nőtt fel: itt töltötte gyerekkorát Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe épp ebben a házban tartózkodott, amikor közölték vele, hogy megkapta Harry Potter szerepét. Körbevezethetünk?

Jobban fejlődnek a gyerekek nyelvi készségei, ha apa mesél

Családháló
-
  Tegnap 07:53 Életmód 

Egy új kutatás szerint azoknak a gyerekeknek, akiknek az apukájuk mesél esténként, jobbak a nyelvi képességeik, mint azoknak, akiknek az anyukájuk teszi ezt minden este.

Van értelme a kalóriaszámolgatásnak?

Van, de nem sok, erről mi is többször írtunk már. A táplálkozáskutatók pedig évek óta egy új, sokkal kézzelfoghatóbb és pontosabb mértékegység kidolgozásán törik a fejüket. Úgy tűnik, a kalóriának tényleg leáldozott.

“Aki egyszer szorongott, azt sokszor tévesen pánikbetegként diagnosztizálják”

Családháló
-
  Tegnap 04:40 Életmód 

Ma már attól is pánikba esünk, ha meghalljuk a pánik szót. Egyre többen kérdezik aggódva, talán pánikbeteg vagyok? De mi a különbség a pánik és a szorongás között? Bogár Zsuzsa tanácsadó pszichológussal beszélgetünk a témáról.

Grezsa: új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében – mondta Grezsa István kormánybiztos a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) panelbeszélgetésén szerdán. Jelezte: szeretnék, ha a program folytatódna.