Találatok: 66 hír

A mese jelentősége, avagy út az égig érő fa tetejébe

A varázsmesék tanítják meg gyermekeinket arra, hogyan küzdjenek meg belső sárkányaikkal, illetve arra is, hogy – szimbolikus értelemben – hogyan másszák meg saját égig érő fájukat – állítja a pszichológus. Kádár Annamária egyetemi adjunktus a mesék lélekformáló szerepéről mesél.

Az autósülés tisztítása 5 lépésben

Családháló  Ma 16:00 Életmód 

Te szereted az autósüléseket? A használati utasításban benne van, hogy kell kinéznie, hová kell tenni, mikor milyen szögbe kell állítani, hogyan kell megdönteni vagy a pántjait meghúzni.

1956 stigmatizált gyermekei

Családháló  Ma 14:18 Életmód 

Az 1956-os forradalom alatt és után nagyon sok férfi halt meg akár az utcai harcok során, akár a megtorlás válogatott módszerei következtében. Azokat, akiket elfogtak, börtönbe vetették vagy koncepciós perek során kivégezték. Gyermekeik sorsát nagyon komolyan befolyásolta mindez, hiszen „rendszerellenes”, „felforgató”, „áruló” gyerekének nem jár…

30 éves a Nagycsaládosok Országos Szövetsége!

Családháló  Ma 14:05 Életmód  NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén.

Fejleszd gyermeked könyvekkel – Könyvolvasás Világnapja

Családháló  Ma 11:00 Életmód 

Tegnap volt a könyvolvasás világnapja! Most megmutatjuk, hogy miért fontos és mégis milyen típusú könyveket érdemes gyermekünk kezébe adni, csecsemőkortól egészen a kisiskolás kor végéig.

Az utolsó szó jogán: Geréb Ágnes beszéde a bíróság előtt

Mint ismert, a közelmúltban született ítélet Geréb Ágnesnek, az otthonszülés hazai úttörőjének ügyében. A kétéves fogházbüntetést első fokon öt évre felfüggesztették, a foglalkozástól eltiltás idejét pedig tízről nyolc évre csökkentették. A szülész-nőgyógyász az alábbi beszédet intézte a bírósághoz.

Mindenki nyugodjon le! A kamaszkor nem betegség!

Sokan úgy vélik, helyes a legrosszabbra készülni, és felvértezni magukat előre, hogy rémes lesz a kamaszkor. Mármint a gyerekünké, nem a mienk. Ehhez már csak azt kell hozzátenni kiegészítésként, hogy egyre korábban kezdődik. Egyre inkább úgy tűnik, mintha elmosódnának a határai: már kilenc-tíz éves gyerekekről is gyakran számolnak be…

Ruha, étel, elveszett családtagok… – a Magyar Vöröskereszt szerepe 1956-ban

Családháló  Ma 07:00 Életmód 

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben jött létre, s azóta egy rövid szünetet leszámítva folyamatosan tevékenykedik. A szervezet történetének egyik legfontosabb időszaka az 1956-os forradalom és az azt követő nagyjából egy év, amely során minden szálat megmozgattak, hogy a sebesülteknek, rászorulóknak, árváknak és betegeknek könnyebbé tegyék az…

Álomszép gyerekruhák – Nemzetközi körkép

Családháló  Ma 05:53 Otthon 

Válogatásunkban magyar és nemzetközi gyerekruhákban gyönyörködhetünk!

12 dolog, amit soha ne mondj egy 3. trimeszteres kismamának

Családháló  Tegnap 12:37 Egészség 

Az alábbi mondatok semmiképpen ne hagyják el a szádat, ha egy terhessége vége felé járó kismamával találkozol.

A betegségeket is felismeri ez az okos karkötő!

Diabétesz és egyéb betegségek diagnosztizálását segítő, karon hordható izzadságelemző készüléket fejlesztettek ki amerikai kutatók. A készülék begyűjti az izzadságot, elemzi, majd okostelefonon keresztül továbbítja az eredményeket egy szerverre a további analízis és a diagnózis felállítása céljából.

“A mese megtanítja a gyerekeknek, hogy minden érzésük a személyiségük része”

A gyerekmeséknek és a mesélésnek fontos szerepe van az érzelmi intelligencia és a személyes történetmondás képességének fejlesztésében. De hogyan kell jól mesélni a gyerekeknek? Erről kérdeztük dr. Kádár Annamária pszichológust.

Rétvári: egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni

Egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára.

“Magyar anyák! Magyar lányok, asszonyok! Most rajtatok a sor!” – Az asszonyok tüntetése

Családháló  Tegnap 06:48 Életmód 

Sok ezer asszony és lány néma felvonulása Budapesten és vidéken az áldozatok emlékére – az 56-os forradalom leverése után éppen egy hónappal ez volt az utolsó olyan cselekedet, amelyet a szovjet elnyomás során a magyar nép megkockáztatott végső elkeseredésében.

A gyengébbik (?) nem a forradalomban

Családháló  17.04.22 15:21 Életmód 

Egy fegyveres harc, felkelés, forradalom vagy háború kapcsán leginkább férfiak jutnak eszünkbe, s csak ritkán gondolunk arra, hogy a nők a maguk lehetőségeihez képest éppen olyan elszántan, bátran és hősiesen részt vettek és vesznek az ilyen megmozdulásokban, mint az erősebbik nem képviselői. Nem volt ez másképp 1956-ban sem.