Találatok: 96 hír

Több európai országban is súlyos gondot okoz a kanyaró

A 2017-es év első két hónapjában több mint 1500 kanyarós megbetegedést jegyeztek fel 14 európai országban, ami a “nem beoltott egyének felhalmozódásának” eredménye – közölte hétfői jelentésében az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC).

Uniós fellépés az online gyűlöletbeszéd ellen

A közösségi média minden előnye mellett fontos, hogy tisztában legyünk a veszélyeivel is, illetve tegyünk azok ellen. Ilyen veszély az online gyűlöletbeszéd is, mely probléma megoldására egységes javaslatot kíván kidolgozni az unió.

Megtévesztő étrend-kiegészítők miatt bírságolt a versenyhivatal

Megtévesztő étrend-kiegészítő- és gyógyszerreklámok miatt bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a jogsértésért összesen több mint 38 millió forint bírságot szabtak ki több cégre – közölte a versenyhivatal.

Felkészült, modern gondolkodású szakemberekre van szükség

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár…

Diákok százezrei tanulnak a környezetvédelem fontosságáról

Család  Ma 12:45 Belföld  Oktatás Emmi

Több mint 300 ezer tanuló vesz részt a Fenntarthatósági témahéten, amelynek célja a Föld napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között, tanórai és tanórán kívüli programelemekkel – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az egyhetes…

Novák Katalin: a jövőt a tehetséges fiatalok határozzák meg

Magyarország felismerte, hogy a jövőt a tehetséges fiatalok, az ő felkarolásuk és támogatásuk határozza meg – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn a Budapesti Tehetség Konferencia megnyitóján.

A Rám-szakadékhoz még ne tervezzen kirándulást!

Család  Ma 10:24 Életmód 

A múlt heti havazás után a pilisi turistautakat felszabadították, az Országos Kéktúra útvonala nagyjából járható, azonban a Rám-szakadék továbbra is járhatatlan – mondta el a Pilisi Parkerdő Zrt. kommunikációs előadója az M1-en. 

Izgulsz már a közelgő vizsgák miatt? Néhány trükkel magabiztosabb lehetsz!

Család  Ma 10:18 Életmód 

A hatékony tanulási technikán túl léteznek olyan trükkök is, amelyek jótékonyan befolyásolják a felkészülésedet. Ha beépíted ezeket a tanulási rutinodba, akkor hamarosan nemcsak a jegyeid közötti különbséget fogod látni, hanem magabiztosan fogod tudni a tananyagot, jóval a vizsgaidőszak után is. A kamaszpanasz.hu összegyűjtött néhány…

Egyre tudatosabban vásárolunk

Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol.

Ezek az érdekképviseletek javaslatai a munka törvénykönyvének módosításához

Nem várható döntés a munka törvénykönyvének módosításáról ezen a héten, mivel a kormány képviselői a jövő hétre hívták össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumát, ahol a szociális partnerek javaslatait is várják – tudta meg a Magyar Idők.

CSOK-kérdések: sok gazdás telekre jár a kedvezmény?

Család  Ma 07:12 Belföld  CSOK

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni. A család.hu ebben kíván segíteni konkrét és alaposan…

Először kapta nő a Bolyai-díjat

É. Kiss Katalin Széchenyi-díjas nyelvész, akadémikus, a nyelvelmélet és a mondattan nemzetközi rangú kutatója, számos fontos monográfia és új utakat nyitó tanulmány szerzője kapta az idei Bolyai-díjat.

Több mint ezer kilométert vezetett egy 12 éves

Család  Tegnap 17:30 Külföld  Ausztrália

Nagyszabású túrába kezdett egy ausztrál fiú, aki egyedül akarta keresztülszelni Ausztráliát autóval. A 12 éves gyerek az út harmadánál járt, amikor egy rendőr megállította.

Stroke, demencia – a diétás üdítők is bajt okozhatnak

Család  Tegnap 17:06 Életmód  Agyvérzés

A cukros üdítők egészségi kockázatairól már nagyon sokat írtak. A kutatók számos esetben találtak összefüggést súlyos egészségi problémák és az üdítők fogyasztása között. Csak néhány példa: elhízás, szívbetegség, diabétesz és korai halálozás. Egy új kutatás azonban arra utal, hogy a mesterséges édesítőkkel ízesített diétás üdítők sem teljesen…

Tavaszünnep lesz Gorsiumban

Kétnapos tavaszköszöntő ünnepet rendeznek jövő hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban: színházi előadás, római kori esküvő, gladiátorjáték, császári bevonulás, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és légiós katonák csatái színesítik az egész napos programokat.