Találatok: 81 hír

Szoptatás: a britek a legrosszabb helyen

Család  Ma 06:48 Külföld 

Az angol kismamák több mint fele két hónap után már nem ad anyatejet gyermekének – derült ki egy friss felmérésből. Az Egyesült Királyság a világon a legrosszabbul teljesítő állam: 200-ból csak egyetlen nő ad anyatejet 12 hónapnál idősebb csecsemőjének.

Szakértő: gyermekeket is érint a Crohn-betegség

Család  Tegnap 17:20 Életmód  Oktatás

A korábban csak felnőtteket érintő, gyógyíthatatlan Crohn-betegség évente már 150 gyermeknél jelentkezik Magyarországon, a fekélyes bélbetegséget valószínűleg a feldolgozott élelmiszerekben lévő adalékanyagok okozzák – mondta Veres Gábor, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese az…

Egy szabad perced sincs? És mi lesz a hobbikkal?

Család  Tegnap 15:40 Életmód 

Sokan csak legyintek, amikor meghallják a szabadidő vagy a hobbi kifejezést. Ők azok, akik úgy érzik, túlontúl elfoglaltak ahhoz, hogy a kedvteléseiknek hódoljanak, és olyan haszontalannak tűnő tevékenységekkel üssék el az időt, amelyeknek semmi köze a munkájukhoz, a karrierjükhöz vagy a pénzkereséshez – olvasható a kepmas.hu-n.

Anyának lenni az ókori Egyiptomban

Család  Tegnap 14:46 Életmód 

Az ókoriban két okból tartották a családalapítást rendkívül fontosnak. Társadalombiztosítás, nyugdíjasotthonok vagy nyugdíjprogram nem lévén a felnőttek csak saját gyerekeikre támaszkodhattak, ha megöregedtek. Noha nagyon sokan idő előtt haltak meg, azért voltak, akik megélték az időskort, ám ha nem született legalább egy fiuk (hiszen a fiú volt…

Kullancsveszély: mikor érdemes beoltatni a gyereket?

Család  Tegnap 14:01 Életmód  Lyme-kór Kullancs

Már egyéves kortól ajánlott a kullancs elleni védőoltást beadatni a kisgyermeknek, ez ugyanis az egyetlen módszer, amellyel a súlyos következmények megelőzhetők – mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Hogyan válasszunk lakáshitelt?

Család  Tegnap 13:22 Gazdaság  Ingatlan Hitel

A különböző banki szolgáltatások és hitelek közötti jelentős különbségek miatt érdemes alaposan felmérni kínálatot – derül ki a Piac & Profit által közreadott BankRáció.hu összefoglalójából, amely több szempontból vizsgálta a banki ajánlatokat.

Az abortusz ellen tüntettek Romániában

Család  Tegnap 12:56 Külföld  Románia

Több ezren, közte ortodox papok tüntettek a román fővárosban, Bukarestben és más városokban a művi terhességmegszakítás ellen, a családi élet támogatása érdekében – írja az mti híre alapján a hirado.hu.

Demográfiai szempontból fontosak a családtudományok

A családtudományoknál a demográfiai kérdést tartja fontosnak a kormány,  például annak kutatását, mi befolyásolja a gyermekvállalási kedvet – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A korai prevenciós felmérés segíthet a “problémás” gyerekeken

Madács Anita gyógyterapeuta szerint egy korai prevenciós felméréssel sok olyan iskolaéretlennek tűnő gyereken lehetne hatékonyabban segíteni, akiről az általános iskolában derül ki, hogy lassabban fejlődik.

Egyre fontosabb a családoknak az egészséges élet

Több mint háromezer háztartás megkérdezésével végzett felmérés bizonyítja, hogy egyre inkább elismerik a magyar családok a környezettudatos és az egészséges életmód fontosságát, ugyanakkor ennek korlátja a családi büdzsé és a megfelelő ismeretek hiánya – írja az eletforma.hu.

Mi köze a szüleinknek a párválasztásunkhoz?

Család  Tegnap 11:18 Életmód 

Freud még azt feltételezte, hogy a gyerek önző lény, ahhoz kötődik, akitől enni kap. Csak az 1930-as években kezdték sejteni, hogy többről lehet szó, és csak ötven évvel később jutottak el a felismerésig, hogy a gyermekkorban rögzült kötődési mintázatok a felnőtt kapcsolatokra is hatással lehetnek – írja a 24.hu.

Megkezdődött a nyári időszámítás

Megkezdődött a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kellett átállítani. A módosítás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is.

A lakóépületek nagy százaléka nem felel meg az energiahatékonysági szempontoknak

Család  17.03.25 12:21 Belföld  Energia

Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő, az elpazarolt energia a falakon, az ablakon, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik, miközben csak a tető hőszigetelésével a fűtésszámla 10 százaléka is megspórolható – olvasható a szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation és a Tető Építők…

Több helyen fizethetünk majd kártyával

Család  17.03.25 12:13 Gazdaság  Bankkártya

Csaknem 30 százalékkal növeli hét bank a bankkártya-terminálok számát a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton.

Ne menjenek éjjel az iskolásokat szállító buszok?

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk – mondta Palkovics László oktatásért fele