Találatok: 34 hír

Veszélyben az Android-mobilok!

Computerworld
-
  Tegnap 18:00 Mobiltech 

Új exploitot találtak, amely az összes androidos operációs rendszert veszélyezteti. A Google komolyan veszi a fenyegetést.

Kiberbűnözők megszerezhetik a banki visszaigazoló SMS-eket

Computerworld
-
  Tegnap 12:20 Mobiltech  SMS

A WannaCry árnyékában a világ megfeledkezett egy hasonlóan komoly biztonsági résről, mely a mobilcégek SMS szolgáltatásait érinti. A sérülékenység segítségével a banki azonosító kódokat tartalmazó SMS üzeneteket sikerült más telefonszámra átirányítani, és így a bűnözők pénzt tudtak lopni német bankszámlákról. A biztonsági rést már…

Újabb vírustámadás készül az NSA-tól lopott kódokkal

Computerworld
-
  Tegnap 10:00 Infotech 

A WannaCry után most az EsteemAudit nevű hackereszköz veszélyezteti a világot. A Windows XP-rendszerek vannak a legnagyobb bajban.

Legyünk óvatosak a WannaCry javításokkal!

Computerworld
-
  17.05.27 18:00 Infotech 

A WannaCry zsarolóvírus okozta pánikot kihasználva beindultak az adathalászok és más kiberbűnözők.

Egy kábel mind helyett: jön a Thunderbolt 3

Computerworld
-
  17.05.27 09:15 Infotech 

A Intel beépíti CPU-jaiba a Thurnderbolt 3-at, és felszabadítja a specifikáció jogait, ami hatalmasat lökhet a szabvány népszerűségén.

Így teremt állásokat a mesterséges intelligencia

Computerworld
-
  17.05.26 18:34 Infotech 

Sokan aggódnak amiatt, hogy a mesterséges intelligencia terjedésével csökkenni fog a munkahelyek száma. A valódi hatás azonban attól függ, hogy a vállalatok a mesterségesintelligencia-megoldásokat mennyire az alkalmazottak hatékonyságának növelésére használják majd, nem pedig a munkavállalók lecserélésére.

Szerverek hullámvasúton

Negyedévente tág határok között ingadozott a hazai szerverpiac teljesítménye 2016-ban, amely a nemzetközi trendekhez képest - a közép-kelet-európai régióval egyetemben - lényegesen nagyobb zuhanást mutatott. Idén bizonyára javulnak a számok, de utána ismét jöhet a lejtmenet.

Okosvárosok a technológián túl

Computerworld
-
  17.05.26 10:00 Infotech 

Az infokommunikációs technológia fejlődése végre megvalósíthatóvá tette az évtizedekkel ezelőtt alkotott jövőképet az okosvárosokról, amelyekben a kormányzat és a lakosság a begyűjtött digitális adatok elemzésére alapozza demokratikus döntéseit. A koncepciót ennek ellenére sokan még ma is kiforratlannak tartják, és nem látják, hogyan…

Zsarolóvírusok: legjobb védekezés az archiválás!

Computerworld
-
  17.05.26 08:00 Infotech 

A zsarolóvírusok egyre agyafúrtabbak, és a legjobb vírusellenes szoftver se nyújt ellenük száz százalékos védelmet. A súlyos adatvesztést egyetlen módon tudjuk teljes biztonsággal megelőzni: ha rendszeresen mentünk. De nem mindegy, mivel és hová!

Megkapta már a Windows 10-frissítést?

Computerworld
-
  17.05.25 18:59 Infotech 

Az operációs rendszer április 11-én megjelent nagyfrissítése még csupán a Windows 10-es PC-k 18 százalékán fut.

Cunamiként jön a digitalizáció

Computerworld
-
  17.05.25 16:36 Infotech  Innováció

Napjainkban az innováció, a vállalati digitalizáció fő kihívása, hogy kevesen látják annak lényegét - hangzott el az IVSZ Vállalati innováció konferenciáján.

WeAreDevelopers: egy konferencia margójára

Computerworld
-
  17.05.25 15:25 Infotech 

Bécs? Dögunalom. Az egész csak egy múzeum! Vagy mégsem? Az osztrák főváros vezetői eltökélték, hogy a jó öreg császárvárost átvezetik a 21. századba. Ehhez pedig partnereket is találtak.

Vállalatvezetés mesterséges intelligenciával

Computerworld
-
  17.05.25 14:30 Infotech 

A gépi tanulás képességeivel bővítette Leonardo IoT-szoftvercsomagját az SAP, hogy a vállalatok intelligensen hasznosíthassák a dolgok internetéről gyűjtött adatokat. A tanuló algoritmusok a Leonardo valós idejű adatfolyam-elemző és prediktív analitikai funkcióit erősítik, amelyeket maguk a felhasználók is beépíthetnek az üzleti alkalmazásokba.

Egyre nagyobb kihívást jelent a vállalatoknak az IT-biztonság

Computerworld
-
  17.05.25 14:10 Infotech  Kampány

Edukációs kampányt indít az Invitech Solutions.

Ahol minden az adatokról szól

Computerworld
-
  17.05.25 13:30 Infotech 

Vállalati adattárházak, bigdata-technológiák, data science-megoldások és mesterséges intelligencia - ezek a júniusi Budapest Data Fórum konferencia fő témái.