Találatok: 15 hír

Új dűlőválogatott borcsalád a HOLDVÖLGY-től

Bormagazin
-
  Tegnap 17:09 Életmód 

Megújul a HOLDVÖLGY Meditation bora, amely a továbbiakban kizárólag a történelmi első osztályú mádi Király-dűlő terméséből készül. „Megtaláltuk a fajta és a termőhely tökéletes összhangját” − mondta Gincsai Tamás főborász a most bemutatkozó első dűlőszelektált évjáratról. A 2015-ös évjárat újdonságáról, illetve annak kóstolási…

Újabb kínai befektető Bordeaux-ban

Bormagazin
-
  Tegnap 14:51 Gazdaság 

Újabb francia borbirtokra tette rá a kezét egy kínai ingatlantársaság, ezúttal a Bordeaux-tól délkeletre fekvő Chateau Fauchey-t szerezték meg.

A fesztiválfrászon túl: urak és kisasszonyok Tállyán

Bormagazin
-
  17.07.24 19:00 Életmód 

Második alkalommal rendezte meg a Kerekdomb Fesztivált a Tállyáért Egyesület és a Művészetek Völgye szervezőcsapata a tokaji borvidék egyik legígéretesebb, sok-sok legendát őrző és első osztályú dűlőkkel körülvett településén, Tállyán.

A bortól horkolsz?

Bormagazin
-
  17.07.24 18:27 Életmód 

Számos legenda kering az elfogyasztott alkohol és a horkolás kapcsolata körül. De hogy mennyi is igaz mindebből, arról rántjuk le most a leplet. 

Világbajnok vendégséf rizottója

Bormagazin
-
  17.07.24 17:30 Recept 

A rizottó egyszerű, laktató, és millió féle változatban készíthető. A mai receptet a finn Niko Tahtinak köszönhetjük, aki a Gourmet Young Master Chefs - Global 2017 versenyen világbajnok lett.

10 jó mondat Főzelékes Feritől

Bormagazin
-
  17.07.22 09:34 Életmód 

Ő tette igazán szerethetővé a főzelékeket és zöldségeket, az ország kezdő háziasszonyait ráadásul folyton praktikus tanácsokkal látja el. Imádjuk a receptjeit és a stílusát, ezért össze is gyűjtöttük aktuális kedvenc mondatainkat tőle.

7 slágerbor 7 sláger zenével

Bormagazin
-
  17.07.21 17:56 Zene 

Ha nyár, akkor csak a rozéfröccs és Despacito? Egyáltalán nem! Tengernyi kánikula-bort és zenét ajánlunk most nektek, ráadásul egymással párosítva! Jöjjenek a kedvenceink. 

Miért pont Csopak?

Bormagazin
-
  17.07.21 15:00 Életmód 

Egy ekkora borvidéknek esélye sincs arra, hogy ipari módon termelt ausztrál, chilei vagy magyar borokkal versenyezzen a piacon. Önálló, felismerhető borkarakterre, az alap-bor - a Csopaki - esetében az országos piacon is észlelhető kritikus tömegre van szükség a túléléshez.

Minden bor kap egy csókot a hordótól

Bormagazin
-
  17.07.21 14:19 Életmód 

Július elején mutatkoztak be az egri Varsányi Pincészet Grand Selection tételei a Selection borbolt és borbárban.

Kötelező becsekkolni ezektől a borászatoktól

Bormagazin
-
  17.07.20 16:31 Életmód 

Gondoltad volna, hogy a világ borvidékeit nem csupán természeti szépségeik, de a borászatok változatos építészeti megoldásokat felvonultató épületei miatt is érdemes meglátogatni? Mutatunk most tíz olyan borbirtokot, ahová fényképezőgép nélkül tilos elindulni.

Erősítenék a magyar borok hitelességét

Bormagazin
-
  17.07.20 12:42 Kultúra 

Program indul a magyar borok hitelességének erősítésére, amely során egy modern eljárás segítségével megalkotják a magyar borok eredetmintázati térképét, ami a borok származási helyét és összetételét mutatja – mondta a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.   Fazekas Sándor közölte: a program…

Mekkora a feles pohár?

Bormagazin
-
  17.07.19 15:34 Életmód 

Nyaralni mész, és rendelnél a dizsiben egy felest. De várjunk csak, a feles az fél decit jelent? Egyáltalán hol mennyit kapunk, ha kérünk egy rövidet? Nyugalom, segítünk. 

A bordeaux-i chateau-k titkai II.

Bormagazin
-
  17.07.19 14:18 Életmód 

A bordeaux-i csúcsborászatokat megcélzó kirándulásunk Médoc után a jobb part két kiemelt chateau-jánál folytatódott.

Razzia a Bulinegyedben

Bormagazin
-
  17.07.19 10:58 Gazdaság 

Nyár elején hatnapos ellenőrzés-sorozatot tartott a fővárosi „Bulinegyedben” a NAV és a NÉBIH. A szakemberek Budapest VI. és VII. kerületeinek 43 vendéglátó- és szórakozóhelyét ellenőrizték. A razzia során 169 alkoholos termék tételt zároltak és 47 hatósági eljárás indult.    A hivatal laboratóriumában 20 alkoholos termék…

Kezdjük az alapoknál az ismerkedést!

Bormagazin
-
  17.07.19 07:30 Életmód 

Az ember úgy születik, hogy tejet iszik. Aztán, amikor kamaszodik, a közbülső tej-kakaó-kóla-szörp variációkról kezd áttérni a különböző alkoholos italok kipróbálására, leggyakrabban kíváncsiságból, a haverok hatására.