Találatok: 10 hír

Kékfrankos Április: a Pop-up School titkai

Borászportál  Ma 16:15 Színes 

A Kékfrankos Áprilison ezúttal mesterkurzusok helyett a Pop-up School kapta az edukatív főszerepet. A dolog nagyon bejött, hiszen annyira népszerű volt, hogy teljes teltházzal üzemelt, jómagam is még épphogy találtam üres helyet.

Vasárnap indul a Balaton Konzílium

A Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart Magazin egész éven át tartó beszélgetés- és vitasorozatot indít a Balaton veszélyeztetett értékeinek védelmében. A résztvevők az érintettek - borászok, vendéglátók, szakmai szervezetek és önkormányzatok képviselői, jogalkotók. A szervezők szerint itt az idő cselekedni, mert…

Tokaj Generation Y a Nagy Tokaji Borárverésen

Borászportál  Tegnap 13:53 Színes 

A Tokaj Generation Y egyik célja, az új tokaj-hegyaljai borászgeneráció tagjaként, hogy a borvidéki élet szerves része legyen és a borvidéki összefogásokba bekapcsolódjon, ezzel erősítve is azokat. Ezt az elhatározást követve döntött úgy a Tokaj Y, hogy együtt vesz részt a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen, amely immár ötödik alkalommal került…

15 magyar aranyérem a Portugieser du Monde versenyen

Borászportál  17.04.24 10:31 Gazdaság 

Ötödik alkalommal rendezte meg a Pécsi Borozó szerkesztősége és kiadója a portugieser-borok világversenyét. Az április 21-i versenyen 2 kontinens 9 országából 101 bor szállt ringbe a 4 champion címért és az aranyérmekért.

Szerkesztő-újságírót keresünk!

Borászportál  17.04.24 10:00 Színes 

Vezető hazai portál(ok)hoz keresünk tapasztalt, lelkes, a borok és a gasztronómia terén jártas szerkesztő-újságírót.

Prince egykori zenekara a VeszprémFest-en!

Borászportál  17.04.21 16:41 Színes 

Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) lép fel a fesztivál zárónapján, július 15-én a Veszprém Arénában, a „Celebrating Prince” turné keretében. Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a prémium zenei fesztivál idei fellépőinek névsora a nagyszínpadon. A The New Power Generation (The NPG) 1990 és 2013 között volt a…

Pannon Vinersitas, a szabadegyetem

Borászportál  17.04.21 15:59 Színes  Ópusztaszer

A Pannon Vinersitas idén első alkalommal kerül megrendezésre. Olyan hiánypótló esemény ez, amelyben az országhatáron belüli, és a határon túli fiatal magyar borászok is ingyenes továbbképzési lehetőséghez jutnak. Hernyák Tamás, a Junibor elnöke ezúttal élőben mesél.

Gentleman 2013: kísérleti tétel a csúcson

Borászportál  17.04.21 11:02 Színes 

Egy héttagú, komoly kóstolási és bírálati tapasztalattal rendelkező, szakemberekből álló zsűri nemrégiben olyan kékfrankost választott a mezőny legjobbjának, amely – mint utólag kiderült – tulajdonképpen kísérleti tételnek indult. 

Borok szívvel-lélekkel... és egy kis tonhal-fagyival

Borászportál  17.04.20 19:19 Színes 

Az ETAP-ban tartotta második portfólió-bemutatóját a DemiJohn pinceképviselet, amely tíz ígéretes és feltörekvő pincészetet karol fel jelenleg. Voltam már sok borkóstolón, de ezen az estén valami egészen furcsa érzés kerített hatalmába... valahogy azt vettem észre, hogy nagyon hasonló dolgokat hallottam minden asztalnál.

BalatonBor 2.0; indul a nyári időszámítás

Borászportál  17.04.19 13:16 Színes 

Tegnap délután a budapesti DiVino Gozsduban megtartott évjárat-premieren nem csak a 2016-os BalatonBor mutatkozott be, hanem egy olyan (szinte már ismerős) egységes és fiatalos márka is, amely talán az ország legeladhatóbb boros brandje lesz – idén nyáron is.