Találatok: 51 hír

Forsa kutatás: csökken a dízelautók népszerűsége

Minden harmadik dízelautó tulajdonos benzines autóra váltana következő vásárlásakor a Forsa piackutató intézet felmérése szerint.

1937: Az Ezüstnyíl Aranyszezonja

autopro  Tegnap 06:00 Autó-motor 

1937. május 9-én bemutatkozott a csak 750 kilogramm súlyú Mercedes W 125 versenyautó, és pontosan ekkor kezdődött sikere is. Az egész 1937-es szezont ő uralta, de csak azt az egyet, mert 1938-ban a 750 kilogrammos modell már történelemnek számított.

Új pilótával gyakorol a SZEnergy Team

autopro  17.04.29 06:37 Autó-motor 

A korábbi, nagy rutint szerzett pilótájuk már elhelyezkedett, így az egyik nagy feladat a győri Széchenyi István Egyetemen tevékenykedő csapat számára, hogy új pilótájuk minél több gyakorlatra tegyen szert az energiahatékony jármű vezetése során.

Jelentősen csökkent a Ford negyedéves profitja

autopro  17.04.28 14:55 Autó-motor  Ford

A Ford első negyedéves nyeresége jelentősen csökkent az értékesítési problémák és a visszahívások magas költségei miatt – derül ki az Egyesült Államok második legnagyobb autógyártójának közzétett adataiból.

Okos kamionok: borulás előtt még sok mindent tehet az elektronika

autopro  17.04.28 14:29 Autó-motor 

A kamion pótkocsija csak vezetni nem tudja magát, de ma már olyan kritikus menetdinamikai helyzetekből is ki tudja magát menteni, amelyek régen borulással végződtek. Koleszár Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. tréler csoportjának vezetője a cég budapesti kutatás-fejlesztési intézetében, csapatában tréler-szoftverfejlesztők,…

Vasúti útvonaltervező alkalmazást fejlesztő céget vásárol a Siemens

autopro  17.04.28 14:19 Autó-motor  Siemens

Vasúti útvonaltervező alkalmazást fejlesztő céget vásárol a Siemens, a 290 alkalmazottat foglalkoztató hannoveri székhelyű HaCon útvonaltervező, utazásszervező és jegyértékesítő alkalmazását a Deutsche Bahn mellett több németországi regionális közlekedési vállalat, valamint 25 ország vasúttársasága használja.

Ha ezek a gépek mesélni tudnának…!

autopro  17.04.28 12:37 Autó-motor 

Használt autóipari és gépgyártó tárgyi eszközök legszélesebb skálája várja, hogy újra termelésbe álljon.

A Suzuki, a Toshiba és a Denso közös vállalkozást indít Indiában

autopro  17.04.28 12:12 Autó-motor  Japán Suzuki

A Suzuki Motor Corporation, a Toshiba Corporation és a Denso Corporation megállapodást kötöttek, közös vállalkozást alapítanak az autókhoz való lítium-ion akkumulátorok indiai gyártására.

Tesla Supercharger épül Győrben. Hol máshol?

autopro  17.04.28 11:05 Autó-motor  Tesla

Az üzleti döntések néha egészen meglepő módon működnek. Ha a Tesla a jelenlegi és lehetséges jövőbeni vásárlóra gondol, akkor az első töltőállomást elhelyezi Budapesten, Balatonfüreden vagy Siófokon. Hiszen fontos az elégedettség és a vevők minél jobb kiszolgálása.

Szymon Adamczyk: A Jaguarnak fog alumíniumot szállítani az Alumetal

autopro  17.04.28 11:05 Autó-motor 

A régi jó lengyel-magyar barátság is számításba jött, mikor Komárom mellett döntött a lengyel alumínium-feldolgozó cég, az Alumetal, amelynek első külföldi befektetése a magyar-szlovák határon található városba vezetett. Nagyon kellett ide a beruházás, mivel a Nokia üzem bezárása nagy kiesést jelentett a városnak és a munkavállalóknak is. A…

Nőtt a Honda nyeresége tavaly

autopro  17.04.28 10:52 Autó-motor  Honda

A légzsák-visszahívási akciók alacsonyabb terhei miatt nőtt a Honda nyeresége a márciusban végződő pénzügyi évében.

WebEye: az automatizáció a logisztikát is átformálja

autopro  17.04.28 10:10 Autó-motor  Kamion Drón

A következő 5-10 évben jelentősen átalakulhat a fuvarozási iparág: az önvezető kamionok, automatizált raktárak, járműkövetés és a drónok elterjedése segítik az áruszállítás gyorsabbá és biztonságosabbá válását – derült ki a WebEye összefoglalójából, amelyet a logisztika napja alkalmából készített a telematikai megoldásokat nyújtó cég.

Tizenhét éves rekordot ért el az első negyedévben a brit autóipar

autopro  17.04.28 09:30 Autó-motor  Brexit

A brit autógyártás tizenhét éves rekordot ért el az első negyedévben az élénk külső keresletnek köszönhetően – derül ki az ágazat brit szervezete, a Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) által közzétett adatokból.

Lengyelországban készül majd a Volkswagen elektromos furgonja

A Volkswagen konszern a VW nyugat-lengyelországi Wrzesnia üzemében tervezi gyártani a Crafter furgon elektromos hajtású változatát – adott tájékoztatást a Volkswagen Poznan (VWP) szóvivője, Dagmara Prystacka.

Telefonon rúgta ki 2700 alkalmazottját a GM

autopro  17.04.28 07:30 Autó-motor 

Az akció a General Motors venezuelai üzemében történt, miután azt a teljes összeomlás szélén álló ország kormánya lefoglalta.