Találatok: 46 hír

Volkswagen-találkozó a Hungaroringen

autopro
-
  Ma 10:33 Autó-motor 

Szeptember 23-án rendezi meg a Volkswagen a hatodik márkatalálkozóját a Hungaroringen. Sok ezer izgalmas old- és youngtimer, illetve tuning autó lepi el a mogyoródi versenypályát, mellettük pedig számos gyári különlegesség is látható lesz a helyszínen. Ezúttal egy VI-os Golfot vihet haza a legszerencsésebb látogató.

A bérfelzárkóztatás a versenyképesség alfája és omegája

autopro
-
  Tegnap 14:52 Autó-motor 

A régió és az ország versenyképességének megőrzése volt a központi témája annak a konferenciának, amelyet a nyugat-dunántúli ipari kamarák részvételével tartottak Győrben. A tanácskozás előadói egyetértettek abban, hogy a bérek rendezése nélkül nem lesz megfelelő számú szakképzett munkaerő itthon, anélkül pedig nem lehet…

Városi látványosságot akarnak csinálni az együléses autók versenyéből Győrben

autopro
-
  Tegnap 14:18 Autó-motor 

Új helyszínen, a győri egyetemi kampuszon küzdenek meg egymással 16 ország hallgatói az ünnepi hétvégén. A vállalatok is kiemelt figyelemmel kísérik az eseményt.

Űrprojekten dolgoznak a BME szakemberei

autopro
-
  Tegnap 13:48 Autó-motor 

Az Európai Űrügynökség 65 ezer euró vissza nem térítendő támogatása a hétköznapi életben is hasznos űrtechnológiai fejlesztéseket segíti.

A károsanyag 14 százalékos csökkentése sem menti meg a dízelt

autopro
-
  Tegnap 12:42 Autó-motor  Üzemanyag

A nitrogén-oxid-kibocsátás 12-14 százalékos csökkenését várja az autóipar az augusztus eleji dízelcsúcson született megállapodástól - jelentette ki Matthias Wissmann, a német autóipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a VDA elnöke a Handelsblatt pénteki számában megjelent interjúban.

Sokan mondták, igazuk lett: haldoklik a dízel

autopro
-
  Tegnap 12:30 Autó-motor  Üzemanyag

Egyre inkább ódzkodnak dízelautót vásárolni a németek, viszont irreálisan magas elvárásokat támasztanak az elektromos autókkal szemben az Aral benzinkút-hálózat felmérése szerint. A megkérdezett potenciális autóvásárlók 18 százaléka venne dízelautót, ez a szám két éve még 31 százalék volt.

Ötszáz új munkatársat akar felvenni az LuK Savaria első magyar igazgatója

autopro
-
  Tegnap 09:30 Autó-motor 

Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját. Szigeti Tibor Michael Reiniget váltja. Ő az első magyar ebben a pozícióban. Napi feladatait a Schaeffler-csoport vezetői filozófiája szellemében végzi: átláthatóság, bizalom és csapatmunka.

Azt várják, sok magyar céget megöl majd a gazdasági környezet

autopro
-
  Tegnap 07:39 Autó-motor  Trend

Az utóbbi időszak csökkenő trendje után a felszámolások számának növekedését várják szakértők, mivel a jogszabályi kötelezettség miatt a korlátolt felelősségű társaságoknak 3 millió forintra kell emelniük alaptőkéjüket - derül ki a feketelista.hu elemzéséből.

Újabb emeletes motorvonatokat vesz a MÁV a Stadlertől

autopro
-
  Tegnap 07:30 Autó-motor  MÁV Zrt. Vonat

A MÁV 11 nagykapacitású motorvonat vásárlásáról írt alá szerződést a Stadlerrel a két cég közötti nyolcéves, 40 darab motorvonatra szóló keretmegállapodás alapján.

A Ford önvezető autókhoz szabadalmaztat kivehető kormányt és pedálokat

autopro
-
  Tegnap 06:30 Autó-motor  Ford

Az önvezető technológiákkal a fix kormánykerék és pedálok szükségessége megszűnik. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen kiiktatják őket az autókból, de ki lehet majd őket venni, ha éppen nincs rájuk szükség.

Karriertanácsok futballistáktól

autopro
-
  17.08.17 14:18 Autó-motor 

Ha új céghez kerülünk, már az elején szükséges rátermettségünket bebizonyítani, ám a munkavégzés mellett fontos megmutatnunk, hogy csapatban is hatékonyan tudunk teljesíteni. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy meghallgassuk és igazodjunk a visszajelzésekhez– akár egy professzionális futball játékos.

Kibújt a szög a zsákból, erre vágyik a brit autóipar

autopro
-
  17.08.17 13:24 Autó-motor 

A brit autógyártók nagy erővel álltak be az Európai Unió elhagyása utáni időkre vámuniót szorgalmazó politikusok mögé. A tét nem kisebb, mint a gyártósorok szigetországban tartása.

Big data: nagyágyúkkal alakít konzorciumot a Denso

autopro
-
  17.08.17 13:18 Autó-motor 

A hálózatba kapcsolt autók által generált információállományra alapozva fog össze az öt nagy vállalat, további társakat is várnak.

Csatlakozik a BMW önvezető jármű fejlesztő együttműködéséhez a Fiat

autopro
-
  17.08.17 10:06 Autó-motor  BMW Intel

A Fiat Chrysler Automobiles csatlakozik a BWW és az Intel önvezető jármű fejlesztési együttműködéséhez - jelentette be Münchenben a BMW.

A Geely kínai autógyártó nem tervezi a Fiat Chrysler megvásárlását

autopro
-
  17.08.17 09:48 Autó-motor  Kína Fiat

A Geely kínai autógyártó cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy érdemi lépéseket tett a Fiat Chrysler (FCA), a világ hetedik legnagyobb autógyártójának a megszerzése.