Találatok: 67 hír

Zenelejátszó szolgáltatást indít a Tesla

autopro
-
  Ma 11:33 Autó-motor 

Mi állhat a vállalat elsőre értelmetlennek tűnő döntése mögött?

Tatából okosváros lesz

autopro
-
  Ma 11:00 Autó-motor  Tata

Tata a Digitális Jólét Program 2.0 kísérleti helyszíne lesz, smart city eljárásokat fognak fejleszteni és tesztelni a városban.

A Suzuki leleplezte új hajómotorját

autopro
-
  Ma 10:35 Autó-motor 

A Suzuki Motors leleplezte a DF350A típusú legújabb csúcstermékét, ami egy 350 lóerős hajómotor.

Több mint félmilliárd dollárt fektet be a BMW az Egyesült Államokban

autopro
-
  Ma 09:33 Autó-motor  Állás BMW

Mintegy 600 millió dollárt fektet be a német BMW autókonszern egyesült államokbeli spartanburgi üzemének fejlesztésébe – jelentették be a müncheni székhellyel rendelkező vállalat vezetői.

Állást foglalt az etikai bizottság: az emberi élet a legvédendőbb érték

autopro
-
  Ma 09:30 Autó-motor 

Az autonóm közlekedéssel kapcsolatos etikai kérdéseket vizsgáló, Németországban létrehozott speciális bizottság június 20-án nyilvánosságra hozta eddigi tevékenységének eredményeit. Arra az álláspontra jutottak, hogy veszélyes közlekedési szituációban az emberi élet védelme élvezi a legmagasabb prioritást. A rendszerek programozása során…

Európában nyereséges a Takata, a miskolci üzem tovább bővül

autopro
-
  Ma 09:15 Autó-motor  Miskolc

A Takata Európában nyereségesen működik, nem jelent csődöt, miskolci üzemében pedig zavartalanul folytatja a termelést, sőt bővíti kapacitását – tájékoztatott a Takata Safety Systems Hungary Kft.

A világon elsőként: a Bosch olyan térképet készít, ami radarjeleket használ az önvezető autókhoz

autopro
-
  Ma 06:30 Autó-motor 

A Bosch és a dán navigációs szolgáltató, a TomTom áttörést ért el az önvezető autókhoz fejlesztett nagy felbontású térképeknél. A technológiai és szolgáltatási beszállító lett az első a világon, aki radarjeleket használva helymeghatározási réteget készített.

Az Ipar 4.0 kutatására kapott ösztöndíjat a Pannon Egyetem oktatója

autopro
-
  Tegnap 15:34 Autó-motor 

A nemzetközileg kimagasló teljesítményű fiatal kutatók hazahívása és itthon tartása érdekében indított Lendület program egyik támogatottja lett dr. Abonyi János.

A Takata bukása: egy csődvédelem háttere

autopro
-
  Tegnap 15:03 Autó-motor  USA Japán

Csődvédelmet kért Japánban és az Egyesült Államokban a Takata. A japán autóalkatrész-beszállító vezetése azután döntött a lépésről, hogy a cég több mint 9 milliárd dolláros (közel 2500 milliárd forint) veszteséget szenvedett el hibás légzsákjai miatt, amelyek az autóipar eddigi legnagyobb visszahívási hullámát eredményezték. Mutatjuk a döntések…

Škoda Element: a Škoda diákjainak negyedik autója Mladá Boleslav-ból

A Citijet, a Funstar és az Atero után megérkezett a Škoda Element, a Škoda Akadémia diákjainak negyedik autója. A jármű egy elektromos hajtással szerelt buggy, amely a Citigo modell alapjaira épült. A diákok legújabb autója egy közúton is használható tengerparti buggy, amelyet megálmodói napelemmel, okostelevízióval, hűtődobozzal és…

A Schaeffler Dél-Karolinában fektet be

autopro
-
  Tegnap 13:41 Autó-motor 

A Schaeffler bővítette fort millbeli üzemét, továbbá fejlesztette infrastruktúráját és munkahelyi környezetét. A társaság 36,5 millió dolláros befektetésével 105 új állást teremtett Dél-Karolinában.

Regionális villámtöltő-hálózatot építhet a Mol

Elektromos villámtöltő-hálózat kiépítésére kap csaknem 19 millió euró támogatást a Mol-csoport, az E.ON-csoport a HEP, PETROL, a BMW-csoport és a magyarországi Nissan-leányvállalat konzorciumának Next-E projektje – közölte honlapján az Európai Bizottság.

Több mint tízezer spanyol helységnév pályázik a Seat harmadik SUV modelljének nevére

autopro
-
  Tegnap 12:20 Autó-motor 

A június 1-jén indult #SeatSeekingName projekt első része sikerrel zárult, hiszen 106 ország 13332 lakosa csatlakozott a Seat felhívásához, amely a 2018-ban érkező harmadik SUV modell nevét hivatott eldönteni. Az első szakasz a napokban zárult le és a seat.com/seekingname és a seat.es/buscanombre oldalakon összesen 10131 spanyol…

Lajtmann Zsolt: magyarországi szerszámgyárat fontolgat a Horn

autopro
-
  Tegnap 11:01 Autó-motor 

A Paul Horn GmbH 1969 óta fejleszt és gyárt beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat, amelyek a piac élvonalában találhatók. Termékeik alkalmazási területei széleskörűek, az autóipartól és beszállítóiparától kezdve a gépgyártáson, a repülés- és űrhajózás-technikán, a hidraulikán/pneumatikán, az ékszeriparon keresztül az orvosi…

Milliárdos beruházás, sztrájk és bővülő rugógyár

autopro
-
  Tegnap 11:00 Autó-motor 

A múlt héten kezdődött, mostanra azonban már véget is ért a részleges sztrájk a pozsonyi VW-nél. Közben Nyírbátorban 3,7 milliárd forintos beruházást jelentettek be, Tatabányán pedig folyamatosan bővül a Suzuki-beszállító rugógyár. Jönnek a múlt hét fontosabb hírei.