Találatok: 395 hír

Orosz letartóztatások: Washington elítéli Moszkva reakcióját

Az amerikai külügyminisztérium elítélte az oroszországi tüntetések több száz résztvevője, köztük az ellenzéki Alekszej Navalnij őrizetbe vételét.

Angela Merkel letarolta a "Schulz-hatást"

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) nyerte meg a németországi Saar-vidéken vasárnap rendezett tartományi törvényhozási (Landtag-) választást.

Érdekes utat választott egy nő, hogy Trumppal beszéljen

Vasárnap ismét átmászott valaki a Fehér Ház kerítésén, a biztonsági őrök azonban azonnal őrizetbe vették. A változatosság kedvéért ezúttal nő az illető, és külön érdekesség, hogy hat nap alatt háromszor próbálkozott bejutni a Fehér Házba.

Három út áll a Momentum előtt

ATV  Ma 06:51 Belföld 

A Fidesz azért szeretné rátolni az „új SZDSZ” bélyeget a Momentumra, hogy Fekete-Győr Andráséknak ne legyen esélyük jobboldali és polgári szavazókat gyűjteni a 2022-es választáson – állítja egy január végi mintavétellel készült reprezentatív kutatás. A magyar nemzet politikai értékrendje 2. címet viselő elemzés szerint az új párt adottságaiból…

A dél-koreai ügyészség elrendeli a volt elnök letartóztatását

ATV  Ma 06:33 Külföld  Dél-Korea

A dél-koreai ügyészség hétfőn bejelentette, hogy kezdeményezi a volt államfő, Pak Gun Hje letartóztatását.

Nincs jele, hogy terrorizmus motiválta volna a lövöldözést Cincinnatiben

ATV  Ma 06:24 Külföld  Rendőrség USA

Semmi sem utal arra, hogy terrorizmus motiválta volna a vasárnapi lövöldözést az Egyesült Államokban, Cincinnati egyik éjszakai klubjában - közölte a rendőrség.

Komoly gazdasági problémát okozhat a madárinfluenza

Egyes víziszárnyas-termékekből akár 80-85 százalékos készlethiányt is okozhat a madárinfluenza - olvasható a Világgazdaság hétfői számában.

A hazai lakások 80 százalékát fel kellene újítani

ATV  Ma 05:10 Belföld 

Minden ötödik lakás működik energiahatékonyan Magyarországon. A DK szerint az lenne a megoldás, ha a kormány lemondana a Paks II beruházásról, és a pénzt az embereknek adná, lakáskorszerűsítésre. Az LMP-nél pedig azt mondják jobban ki kéne használni az uniós támogatásokat. További részletek a videóban.

Ezért ne zárja kulcsra a folyosói rácsot

ATV  Tegnap 19:50 Belföld 

Nehéz dolguk van a tűzoltóknak a lépcsőházakban, a folyosói rácsok miatt, sok helyen ugyanis lezárják a közös teret. Bár a lakótelepi folyosókon tilos a vasrács, mégsem büntetnek - ezt írja a ripost.hu. A portál szerint, ha nem zárják kulcsra az ajtókat, ha jönnek ellenőrizni, akkor el lehet kerülni a büntetést. További részletek a videóban.

A szocialisták végeztek a második helyen a bulgáriai előrehozott választásokon

ATV  Tegnap 19:48 Külföld  24 hír a témában

A ellenzéki Bulgáriai Szocialista Párt (BSZP) végzett a második helyen a mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt mögött a szavazatok 28-28,4 százalékával a vasárnapi bulgáriai előrehozott parlamenti választásokon az Alpha Research és a Gallup International Balkan közvélemény-kutató intézetek által…

Sportcentrum épül Budapest belvárosában

ATV  Tegnap 19:30 Belföld 

Kormányzati támogatással épülhet új sportcentrum a budapesti belváros egyik legszűkebb utcájában, a banknegyed közepén. A kormány szerint ez nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás. Az Együttnél viszont azt mondják az önkormányzat - ezzel - minden szabályozást megkerülhet, sőt akár ki is sajátíthatják az épület…

Videó: Így sötétült el a Föld egy órára

ATV  Tegnap 19:10 Belföld  9 hír a témában

1 órán át nem volt fény idén is elsötétültek Budapest nevezetességei, a Föld Óráján. Így akarták felhívni a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira. Idén is rekordot döntött a csatlakozók száma 187 országban csaknem 2,5 milliárd ember vett részt a Föld Órája akciójában. További részletek a videóban.

Lezuhant Kelet-Ukrajnában egy katonai helikopter, öten meghaltak

Lezuhant vasárnap egy ukrán Mi-2-es katonai helikopter az ország keleti részén, Donyeck megye kijevi ellenőrzésű részén, az előzetes információk alapján öten vesztették életüket, a gép három fős legénysége és két utasa - közölte Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

Angela Merkel pártja kapta a legtöbb szavazatot a Saar-vidéki tartományi választáson

ATV  Tegnap 18:32 Külföld  24 hír a témában

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a németországi Saar-vidéken tartott vasárnapi tartományi (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.