Találatok: 438 hír

2300 bevándorlót mentett ki és két holttestet hozott felszínre az olasz parti őrség

A földközi-tengeri útvonalon keresztül Európába eljutni szándékozó mintegy 2300 menekültet mentett ki, és két ember holttestét hozta felszínre a Földközi-tengerből az olasz parti őrség csütörtökön.

Súlyos jogsértéseket tárt fel a minisztérium, mégsem zár be a gödi Topház

ATV
-
  Ma 21:40 Belföld 

Az ombudsman vizsgálata után a minisztérium saját jelentése is súlyos jogsértéseket tárt fel a gödi Topházban. A szabálytalanságokért nagyrészt az azóta felfüggesztett intézményvezető a felelős. A hatalmas intézményt egyébként kisebb egységekre kellene felbontani a szakértők szerint - de ezt még évekig nem tudják megoldani, 25-30…

Adócsalás miatt vizsgálódnak Cristiano Ronaldóval szemben

A spanyol ügyészség adócsalás miatt vizsgálódik Cristiano Ronaldóval, a Real Madrid portugál labdarúgójával szemben.

50. évfordulóját ünnepelte az újraegyesített Jeruzsálem

ATV
-
  Ma 21:03 Külföld 

Szigorított biztonsági intézkedések mellett ünnepelték szerdán Jeruzsálemben a város újraegyesítésének 50. évfordulóját. Izrael az 1967-ben vívott hatnapos háborúban foglalta vissza Jeruzsálem keleti részét, újraegyesítve a várost. Az izraeliek erre minden évben megemlékeznek az események zsidó naptár szerinti évfordulóján. Részletek a…

Vádat emeltek egy amerikai képviselőjelölt ellen, újságírót bántalmazott

Vádat emeltek Montana szövetségi államban egy republikánus képviselőjelölt ellen, mert a helyi választási rendezvényen egy újságírót tettlegesen bántalmazott. Paul Ryan republikánus házelnök kijelentette, hogy a képviselőjelöltnek bocsánatot kellene kérnie

Többen meghaltak a tálibok Afganisztán számos részét ért támadásaiban

ATV
-
  Ma 20:19 Külföld  Szíria

Legalább 18 ember életét vesztette és sokan megsebesültek tálib harcosok támadásaiban a dél-afgán Kandahár és Hilmend tartományok, valamint az észak-afgán Kunduz tartomány területén - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Magasabb ár, jobb minőség: Indul a táborszezon

ATV
-
  Ma 20:10 Belföld 

Három hét múlva vége az iskolának, kezdődik a tábor-szezon. A legkeresettebbek a kalandtáborok, de népszerűek a sport és katonai táborok is. Idén jelentősen, 20 %-kal drágultak az egy hetes nyári programok, ezzel együtt azonban egyre jobb minőséggel várják a gyerekeket. Részletek a videóban.

Erőszakoskodott egy nővel, elfutott, keresik a rendőrök – fotó

A kecskeméti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

Pékségbe hajtott egy autó Dabason, egy sérült

Pékségbe csapódott egy autó Dabason, az incidens során egy ember megsérült.

Országos aláírásgyűjtést indít az LMP a paksról szóló népszavazás érdekében

ATV
-
  Ma 19:12 Belföld  Vonat Népszavazás

Országos aláírásgyűjtést indít a paksi népszavazás érdekében az LMP - jelentette be csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében Hadházy Ákos, a párt társelnöke.

18 ezer fiatalkorú tűnik el évente Magyarországon

Évente közel 18 ezer eltűnt fiatalkorút regisztrálnak a rendőrségen, akiknek 5%-át évekig keresik, sokszor hiába. Az eltűnt gyerekek világnapja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón a rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos, hogy a szülők ismerjék, szeressék és ezt ki is mutassák gyerekeiknek, mert olykor a magányosság…

Bomba robbant az egykori görög miniszterelnök kocsijában

ATV
-
  Ma 18:36 Külföld  Görögország

A korábbi görög miniszterelnök, Lucas Papademos megsérült az autóját vezető sofőrrel együtt, amikor a híradások szerint az autójukba rejtett bomba működésbe lépett.

Kivégeztek három palesztint Gázában

ATV
-
  Ma 18:16 Külföld 

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász mozgalom csütörtökön kivégzett három palesztint, akit a radikális szervezet egyik magas rangú parancsnokának a maggyilkolásával vádoltak.

Megtagadta az NVB Hadházy Pakssal kapcsolatos népszavazási kérdéseinek hitelesítését

ATV
-
  Ma 18:00 Külföld  Népszavazás LMP

Megtagadta a Hadházy Ákos (LMP) országgyűlési képviselő által benyújtott, a paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos iratok és költségvetési számítások titkosításának feloldásáról szóló népszavazási kérdések hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén.

Macron kérése az amerikai elnökhöz

ATV
-
  Ma 17:41 Külföld  USA Párizs

Óva intette Emmanuel Macron francia államfő csütörtök délután Donald Trump amerikai elnököt attól, hogy elhamarkodott döntéseket hozzon a párizsi klímaegyezménnyel kapcsolatban.