Találatok: 454 hír

Spanyolország is felkerült az Iszlám Állam térképére

Csütörtök délután egy kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában. A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet. Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást.

Megint bekrepált a felújított metró: leszállították az utasokat

Ma 17 óra körül a Forgách utcai metrómegállónál leszállították az M3-as vonalon utazókat, ugyanis nem záródott be a felújított metrószerelvény ajtaja.

Barcelonai terrorcselekmény: Nem érkezett hír magyar sérültről

A barcelonai főkonzulátushoz csütörtök estig nem érkezett jelentés magyar érintettségről a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban, egy magyar jelentkezett tájékoztatásért - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Bíróság: tisztességtelen a BKK pótdíjazási gyakorlata

Tisztességtelennek mondta ki egy bíróság a BKK pótdíjazási gyakorlatát, így el is utasította a közlekedési vállalat egy utassal szembeni, 2015-ös követelését. A híradónknak nyilatkozó közlekedési szakjogász szerint bár nincs precedensjog, a mostani ítélet az egységes joggyakorlat miatt mégis hatással lehet a BKK hasonló peres ügyeire is.…

Legalább negyvenen meghaltak Kongóban földcsuszamlásban

ATV
-
  Ma 20:08 Külföld  Kongó

Legalább negyvenen meghaltak földcsuszamlás következtében az északkelet-kongói Ituri tartományban - közölték a hatóságok.

Térkép mutatja, hogy mekkora az orvoshiány hazánkban

ATV
-
  Ma 19:49 Belföld  Térkép Hálapénz

Lassan elfogynak a háziorvosok Magyarországon, legalábbis úgy tűnhet az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport most készített térképéből, amelyen azt jelzik mely településeken betöltetlen jelenleg a háziorvosi praxis. Az ATV Híradójának a Magyar Orvosi Kamara elnöke elmondta, hogy a helyzet ez ügyben évek óta nem változik, noha ők sok évvel…

Szakértő: Az Iszlám Államra utal a támadás

Kilóg a sorból a barcelonai támadás, hiszen a hasonló merényleteket eddig a vezető európai hatalmak nagyvárosaiban követték el – mondta az ATV-nek Tarjányi Péter.

Korózs benézte a kamu Jobbik-plakátot, elnézést kért

ATV
-
  Ma 18:25 Belföld  MSZP Jobbik

Az MSZP-s politikus egy photoshoppolt képpel próbálta bizonyítani, hogy a Jobbik egy vállalhatatlan párt. Később elismerte a hibáját, és bocsánatot kért.

Ezüstérmet szerzett az ATV csapata a Duna Arénában (videó)

ATV
-
  Ma 18:10 Belföld 

Ezüstérmes az ATV - ezúttal úszásban. A tévé csapata 200-as váltóban próbálta ki magát, és az előkelő második helyen ért célba. A Gajdos Tamás-Kőrösi Zoltán-Novák András-Gáll Csongor négyes alapos felkészülésen vett részt a verseny előtt, de az uszoda méretei nem várt meglepetést okoztak. Részletek a videóban.

Tömegbe hajtott egy teherautó Barcelonában, 13 halott, 80 sérült

Tömegbe hajtott egy kisteherautó Barcelona egyik legforgalmasabb utcáján. Korábban azt mondták túszdráma is követte a gázolást, de közben ezt a rendőrség cáfolta. Egy marokkói származású, de spanyol útlevéllel rendelkező férfit letartóztattak az ügyben, ő vezethette a furgont. A Külügyminisztérium egyelőre nem tud magyar áldozatról vagy…

Hoppá: Négy hétig nem léphet pályára Luis Suárez

ATV
-
  Ma 17:05 Sport  FC Barcelona Uruguay

Sérülés miatt négy hétig nem futballozhat Luis Suárez, az FC Barcelona uruguayi labdarúgója.

Törökország fokozza a katonai együttműködését Iránnal

Törökország és Irán a katonai együttműködés erősítéséről állapodott meg, miután Mohamed Bakeri iráni vezérkari főnök török vezetőkkel tárgyalt Ankarában - közölte Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő csütörtökön az államfői palotában tartott sajtótájékoztóján Ankarában.

Románia nekiment az EU-nak

Románia megtámadta az Európai Unió luxemburgi bíróságán a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés bejegyzését - jelentette be egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón Vincze Loránt a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke és Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség…

Megkéseltek egy férfit Csepelen

ATV
-
  Ma 16:17 Baleset-bűnügy  Csepel

Információk szerint egy 57 éves férfi Budapesten a XXI. kerületben szóváltásba keveredett egy másik férfival, majd meg is szúrta, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett.

Állatkertből lopják az állatokat az éhezők Venezuelában

Olyan súlyos mértéket öltött az éhezés Venezuelában, hogy egy állatkertből sorra lopják el az állatokat, vélhetően azért, hogy megegyék őket. Közben a hatóságok három hét után szabadon engedtek egy hegedűművészt, akit azért tartóztattak le, mert egy ellenzéki tüntetéseken a nemzeti himnuszt játszotta.