Találatok: 15 hír

Harc indul az Északi-sarkért?

Alternatív Energia
-
  Tegnap 11:20 Tudomány 

Az Északi-sarkon van a világ felfedezetlen, de kitermelhető földgázkészletének közel egyharmada, olajkészletének 13%-a, valamint nagy mennyiségű ritkaföldfém, amik az elektromos autók motorjaihoz kellenek.

Kezdődhet a világ legnagyobb naperőművének építése

Alternatív Energia
-
  Tegnap 11:14 Otthon 

A 872 millió dolláros finanszírozási láb megteremtésével azonnal elindulhatnak az 1177 megawatt kapacitású naperőmű építési munkálatai Abu-Dzabiban.

Rábólintottak a megújuló energiára a svájciak

Alternatív Energia
-
  17.05.27 14:26 Gazdaság 

A referendumot a Svájci Néppárt kezdeményezte, a konzervatív tömörülés szerint ugyanis az átállás túl drága lenne, mert az ország importra szorulna.

Tiszta Kárpátalja vagy hulladék hegyek? – rég várt első lépések!

A PET Kupa életében hatalmas előrelépés, hogy 5 év szemléletformálás, 10 tonnányi szakadatlan szemétgyűjtés és tiszai szennyezéssel való küzdelem után most a kormányzat meghívásának köszönhetően saját szemükkel láthatták a probléma forrását Beregszászon és azt, mi vár még a környezetvédőkre vízen és „szárazföldön”.

Újra Miskolcon az elektromos kukásautó

Alternatív Energia
-
  17.05.27 13:48 Autó-motor 

Visszatért Miskolcra a debreceni fejlesztésű teljesen elektromos meghajtású kukásautó.

Meglepő, de ez lenne a leghatékonyabb megoldás a klímaváltozás ellen

Alternatív Energia
-
  17.05.26 08:36 Kultúra 

Egy új könyv hatásmérések alapján rangsorolta a klímaváltozásra adható legjobb válaszlehetőségeket. Meglepő, de nem az alternatív energia, vagy a hulladékcsökkentés végzett az első helyen.

Már zöldül az Antarktisz

Alternatív Energia
-
  17.05.26 08:23 Tudomány 

A klímaváltozás miatt egyre gyorsuló ütemben terjed a zöld növényzet az Antarktiszon. Csak néhány növény él meg a kontinensen, de a mohákat kutató tudósok felfedezték, hogy jelentősen nőtt ezek biológiai aktivitása az elmúlt ötven évben.

Örök garanciát vállalnak a napelemes tetőcserépre

Alternatív Energia
-
  17.05.25 20:57 Otthon 

A Tesla-vezér Elon Musk annyira bízik a napelemes tetőcserépben, hogy mindenkinek örök garanciát ad rá. A tesztek szerint a szerkezett egy jégesőnél a jég 177 km/h-s becsapódását is képes kibírni.

Hidrogénszállítás lehet a jövő nagy biznisze

Alternatív Energia
-
  17.05.25 20:51 Otthon 

Világszerte építik a hidrogénre épülő energiaipar alapjait, és fokozatosan közeledünk ahhoz a pillanathoz, amikor a fosszilis üzemanyagok helyét átveszi ez a tiszta energiahordozó.

Levegőtisztító biciklin dolgozik egy holland feltaláló

Alternatív Energia
-
  17.05.25 20:42 Tudomány 

Daan Roosegaarde holland feltaláló és mérnök néhány éve Pekingbe utazott, és mivel az utca túloldalát sem látta a szmogtól, kitalálta, hogy épít egy szmogzabáló tornyot, ami a szennyezett levegőben keringő, pozitív töltésű porszemcséket negatív töltésű felülettel vonzza magához, ezzel tisztítva a levegőt.

A világ legmagasabb építőkocka szélkereke 7,5 méter magas

Alternatív Energia
-
  17.05.23 20:44 Otthon  Dánia LEGO

Az elmúlt négy évben a Lego 6 milliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe, amelynek eredményeképpen mostanra elérte, hogy energiafelhasználásának 100%-át megújuló energiaforrásokból biztosítsa. Ennek megünneplésére a vállalat megépítette az eddigi legnagyobb legókockákból álló szélturbináját.

Egyre-másra dönti Kalifornia a napenergia-rekordokat

Alternatív Energia
-
  17.05.23 20:30 Otthon 

Kalifornia máshol is figyelemreméltó energiarekordot döntött: múlt hónapban már az ott termelt összes energia több, mint kétharmadát megújuló forrásokból nyerte ki.

Venne pár ezer forintért napelemeket?

Szinte mindenben, köztük felépítésben és árban is eltér az eddig megszokott, hagyományos napelemektől az a fejleszés, melyről most úgy tűnik, minden megváltoztathat a napelemek piacán.

A svájciak leszavazták az atomenergiát

A svájci szavazók többsége támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára - derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből.

Hibrid energiafejlesztőt tesztel a Toyota

Alternatív Energia
-
  17.05.22 10:30 Autó-motor 

A Toyota megkezdte a vállalat motomacsi üzemében (Toyota City, Japán) telepített nagynyomású kombinált energiafejlesztő rendszerének tesztüzemét.