Találatok: 14 hír

Háztartási szemétből készült üzemanyaggal akarja üzemeltetni repülőgépeit egy cég

Együttműködésre lépett egy megújuló üzemanyagokat gyártó céggel a British Airways olyan hulladékfeldolgozók tervezésére és létesítésére, amelyek megújuló repülőgép-üzemanyagot állítanak elő háztartási hulladélből.

Tudta? Mintegy tízezer ember halálát okozzák a dízelgépkocsik Európában

Mintegy tízezer ember idő előtti halálát okozza a dízelgépkocsik nitrogén-oxid kibocsátása az Európai Unió 28 tagállamában, Norvégiában és Svájcban - mutatták ki európai kutatók új tanulmányukban.

Tíznapos hulladékgyűjtő akció indult Kárpátalján magyar kormánytámogatással

Alternatív Energia
-
  17.09.19 18:58 Tudomány 

Idén másodízben indult, ezúttal tíznapos, több mint 30 kárpátaljai településre kiterjedő hulladékgyűjtő akció Tiszta Kárpátaljáért elnevezéssel pénteken Beregszászon, a Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztosságának 14 millió forintnyi támogatásával.

Lebontották a világ első tengeri szélfarmját

Alternatív Energia
-
  17.09.19 18:27 Otthon 

Márciusban már leállították, a napokban pedig le is bontották a világ legelső offshore, azaz tengerbe telepített szélfarmjának 11 turbináját.

Világörökségi helyszínek veszélyben

Alternatív Energia
-
  17.09.19 08:54 Tudomány 

A WWF nemzetközi tanulmánya szerint a Földön található Világörökségi helyszínek közel felét veszélyeztetik különböző beruházások és ipari tevékenységek.

“Megfelelő feltételek esetén” Washington mégsem lépne ki a párizsi megállapodásból

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter egy vasárnapi televíziós interjúban kijelentette, hogy "megfelelő feltételek esetén" Washington mégsem lépne ki a párizsi klímaegyezményből.

2100-ra eltűnnek az állandóan fagyott területek a Földről

A klímaváltozás miatt megállíthatatlan a hideg, állandóan fagyott talajú területek csökkenése, 2100-ra szinte teljesen el fognak tűnni a kutatók szerint.

Önvezető kamionokat teszteltek az M1-esen

Önvezető kamionokat tesztelt a Volvo Trucks és a Waberer's International Nyrt., közúti forgalomban pénteken, a járművek ötven kilométert tettek meg az M1-es autópályán.

Felére csökkentik a fűtési költséget a napkollektorokkal a hazai gimnáziumban

Alternatív Energia
-
  17.09.16 18:04 Otthon  Baranya Pécs

Csaknem hárommilliárd forintos iskolafejlesztés indul a mohácsi tankerületben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program (EFOP) keretéből - jelentette be a Duna-parti város tankerületi központjának igazgatója.

Kétszázezren szedik a szemetet a hétvégén

A Te szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért háromnapos szemétszedési akció országos megnyitóján Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára 250 iskolást és óvodást, valamint az őket kísérő pedagógusokat, felnőtteket köszöntötte pénteken Tiszaszőlősön.

Elkészültek az első kínai e-buszok Komáromban

Alternatív Energia
-
  17.09.15 10:02 Autó-motor 

A komáromi BYD Electric Bus and Truck Hungary Kft. üzeméből hétfőn kigördült a társaság első két elektromos busza - közölte a város polgármestere.

Új passzívház épül Angyalföldön

Új bérház épül környezettudatos technológiával a XIII. kerületi Kartács utcában, az épület tartószerkezete már elkészült - tájékoztatta a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Továbbra is folyik a fertőző szennyezés a Szamosba

Alternatív Energia
-
  17.09.14 15:52 Tudomány  Románia

Továbbra is fertőző szennyezés ömlik a Szamosba. A folyóból vett minták a folyó magyar oldalán is jelentősebb bakteriális szennyezettséget mutattak.

Azé lesz a világ, aki megtanulja tárolni az energiát

Alternatív Energia
-
  17.09.14 10:38 Gazdaság 

A Roland Berger legújabb tanulmánya az energiaraktár rendszerek szükségességét mutatja be a megújuló energiaforrásokból származó energiaellátás biztosításához. A tanácsadó cég jelentős kapacitásbővítésre és az árak csökkenésére számít 2030-ig.