Találatok: 36 hír

A megelőzés olcsóbb és a kockázat is kisebb! Vigyázzon kedvencére!

Állatportál
-
  Ma 17:57 Állatvilág 

A hazai kutyák negyedét nem kezelik bolhafertőzés ellen, a macskák kevesebb mint fele kap csak egész éves védelmet kullancsok és bolhák ellen. Mindössze a válaszadók 10%-a volt tisztában azzal, hogy az ún. macskakarmolási betegség (bartonellózis), a galandférgesség, a kampós- és orsósférgesség vagy a vérzéses kullancsláz mind olyan,…

Kánikula és kedvencünk! Hasznos tippek!

Állatportál
-
  Ma 15:57 Állatvilág 

Nem könnyű a városi kutyák élete ezekben a napokban: nem elég, hogy ilyen melegben nem lehet túl sokat futkározni és játszani, de a felforrósodott aszfalt is megégetheti a mancsukat. Íme pár praktikus és egyszerű ötlet arra, hogyan védhetjük meg a kutyatalpakat.

Ténylegesen letöltendő börtönt kapott másodfokon egy hazai állatkínzó!

A kedden kihirdetett ítéletében - felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét - a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntették. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. Így hat hónap ténylegesen letöltendő börtönt kapott az állatkínzásért. Részletek a cikkben!

Extrém UV-B sugárzás és 37 fok is lehet ma! Hőségriasztás van!

A hőség mellett szerdán extrém UV-B sugárzás is várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat, több megyében hőségriasztást rendeltek el mára. Ez nem csak emberekre káros, hanem állatokra is veszélyes! Kérjük figyeljenek egymásra és egy percre se hagyjon állatot az autóban, vagy zárt meleg helyen! Részletek és tippek a…

Autója után húzta szerencsétlen kutyát ez a török állatkínzó! - Videó

Felháborító, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak. A videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Tömegesen mérgezik a kutyákat! Kérjük olvassa el és figyeljen!

Állatportál
-
  Tegnap 19:39 Baleset-bűnügy 

Rengeteg kaja csaliba tett kutyamérgezésről adtunk hírt az utóbbi időben sajnos, szerte az országból. Pedig ez a ÁVT szerint bűncselekmény. Az elkövetők mégis egyre többször kockáztatnak, most egy újabb eset történt Jágonakon (Baranya megye), ahol 2 hét alatt a harmadik kutyusról tudunk aki meghalt. Cikkünkben kitérünk a mérgezés tüneteire is…

Nehogy ilyet tegyen! Még véletlenül se!

Állatportál
-
  Tegnap 17:57 Állatvilág 

Csak el ne kezdje krémezni meg csavargatni - tények és tévhitek a kullancsokról. Menetes a feje, imádja a foszfort, szeret napozni és nagy a baj, ha beszakad a feje. Rengeteg tévhit él az emberekben a kullancsokkal kapcsolatban. Cikkünk rendet vág a téves és sokszor veszélyes információk között.

Kitalálja hány állata van Gregor Bernadettnek?

Állatportál
-
  Tegnap 12:49 Állatvilág 

1? 2? 3 esetleg? 5-nél biztos nem több. Vagy igen? Cikkünkben megtudhatja a választ.

Fordulatokkal teli haláleset történt Budakeszin!

Állatportál
-
  Tegnap 10:08 Baleset-bűnügy 

Szinte hihetetlen fordulatokkal teli esemény történt tegnap Budakeszin. Főszereplője egy szerencsétlen kutya. Hogy lett ebből sírás, természetkárosítás, fertőzésveszély és rendőrségi ügy? Cikkünkből kiderül. Az írás 18+ részeket is tartalmaz!

Életveszélyes a szúnyogcsípés kedvencére!

Állatportál
-
  Tegnap 07:44 Állatvilág 

Nem tudta? A szúnyogok hordozói a szívférgességet okozó parazita lárváinak, amely emberre nagyon ritkán és kismértékben veszélyes, de kedvencére - legyen az macska, kutya, görény, nyúl bármi más - életveszélyt jelenthet! Kutyáknál például minden ötödik fertőzött már. Részletek a cikkben.

A kert és a kutya - lehetséges a békés együttélés?

Állatportál
-
  17.06.26 17:39 Állatvilág 

A kertes házban élő kutyatartók számtalanszor találkozhattak már a problémával, hogy a házi kedvenc mellett szemet gyönyörködtető kertet fenntartani bizony nem könnyű feladat. Ráadásul egyes kutyák előszeretettel esznek meg bizonyos lágyszárúakat, ami aggodalomra is okot adhat, mivel a növényekre kijuttatott különböző vegyi anyagok…

Szúnyogszezon van! Nem gondolná, de kedvencét nagy veszély fenyegeti ezáltal!

Életveszélyben van a kutyája és nem is tud róla? Nem nem csak a kullancsok miatt, egy egyszerű szúnyog is hálált okozhat nekik mint hordozó. Igen a szívféregről van szó most a szúnyog szezon közepén. Figyeljen a megelőzésre és kedvencére! Cikkünk most erről szól.

Az első találkozások mindig nehezek - Videó

Állatportál
-
  17.06.26 12:33 Állatvilág 

Így mutatja ez a videó is ami egy berni pásztorról készült, akinek a család új tagját, egy hörcsögöt akartak bemutatni. Az arckifejezése a kutyusnak felbecsülhetetlen. Videó a cikkben!

Két pandát kap a berlini állatkert a kínaiaktól

Állatportál
-
  17.06.26 10:49 Állatvilág 

Egy pandapár - Meng Meng és Jiao Qing - érkezik szombaton a Berlini Állatkertbe, ezzel szimbolizálva Németország és Kína egyre szorosabbá váló kapcsolatát.

Demonstráltak az állatvédők vasárnap, zúgott ismét az Elég volt!

Állatportál
-
  17.06.26 08:03 Állatvilág 

Emlékszik még Fülöpre? A brutálisan megkínzott kutyára? Emlékszik még a Deteki mészáros párhónapos roncsávert áldozatára? Tudja mi bennünk kettőjükben a közös? Igen, mindegyik esetben brutális állatkínzás történt. Igen mindkét esetben tüntettek miattuk és több ezer névtelen társukért, jelképek lettek. Igen, mindegyik esetben…