Találatok: 83 hír

Hárommillió áldozat - a megelőzéssel lehet tenni a legtöbbet a madárinfluenza ellen

Agrotrend
-
  Ma 08:31 Állatvilág 

A madárinfluenza kezelése, az okozott károk, a lehetséges védekezési, megelőzési módszerek kerültek szóba a NAK állattenyésztési osztályának Dunaharasztiban tartott szakmai tanácskozásán.

Egyre melegebb levegő érkezik fölénk

Agrotrend
-
  Ma 07:30 Időjárás  Afrika

A Kárpát-medence időjárást anticiklon alakítja. Folytatódik a száraz idő, egyre melegebb levegő érkezik fölénk.

Komáromi tehén kapta Nemzeti Holstein Show nagydíját

Agrotrend
-
  Tegnap 17:00 Állatvilág  Komárom

A XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretében megrendezett Nemzeti Holstein Show 2017. évi nagydíját a komáromi Solum Zrt. tehene, Lujza érdemelte ki a nemzetközi zsűritől.

Skóciától kérnek vizet a dél-angol farmerek

Agrotrend
-
  Tegnap 15:58 Otthon 

Alig csordogál a víz a dél-angliai folyókban, pedig a szigetország a Golf-áramlat mentén fekszik, így az időjárására az eső volt jellemző a közelmúltig. Most azonban 20 év legszárazabb tele után vagyunk. Amint a Guardian beszámolt róla, még Skóciában is az 1981-2010 közti időszakban lehullott csapadékátlag 82 százalékát mérték, míg…

A lovas hagyományőrző programok nélkülözhetetlen elemei a magyar kultúrának

A lovas hagyományőrző programok nélkülözhetetlen elemei a magyar kultúrának - jelentette ki a földművelésügyi miniszter szombaton, a Hagyományok Hétvégéje elnevezésű rendezvény keretében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fogathajtó Bajnokság második fordulójának díjátadó ünnepségén, Jászboldogházán.

Most van ideje beruházni az agráriumban

Agrotrend
-
  Tegnap 13:48 Gazdaság 

Vetőmag Világkongresszus volt Budapesten, ütemezetten haladnak a jogosultság-ellenőrzések, oldódhat a mezőgazdálkodás és a vadgazdálkodás közötti konfliktus, a gabonatermesztők nem várnak rekordokat - heti hírösszefoglaló.

Lerner Balázs kapta a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

Agrotrend
-
  Tegnap 13:07 Gazdaság  Fesztiválok MTVA

Lerner Balázsnak ítélték oda idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Méditanácsa által támogatott Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját, eddigi munkássága, valamint idei filmje, a Budapest Inferno – A Molnár János-barlang titka elismeréseként – közölték a fesztivál szervezői az MTI-vel.

Nyári meleget hoz június első hete

Agrotrend
-
  Tegnap 11:49 Időjárás 

Napos, nyári idő vár ránk jövő héten. A hét közepén csapadékra is számítani lehet, de június első hete alapvetően nyári meleget ígér.

Pályázatot hirdetett új látogatóközpontja nevére az Agrártudományi Kutatóközpont

Agrotrend
-
  Tegnap 10:32 Gazdaság 

Pályázatot hirdetett a Martonvásári Agrár-innovációs Centrum beruházásának részeként felépülő látogatóközpontjának nevére a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja.

Több tízmilliárdos fejlesztés a környezet- és természetvédelemben

Kiemelkedő, mintegy 63 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik a környezet- és természetvédelemben Magyarországon a 2014-2020 közötti időszakban - mondta a földművelésügyi miniszter Tiszaderzsen.

"Gerinces" időjárás

Hazánk időjárást a talajon anticiklon alakítja, a felsőbb légkörben pedig magassági gerinc helyeződik fölénk nyugat felől. Napos, száraz idő várható.

Húsz éve nem volt ilyen jó akácvirágzás Tolnában

Agrotrend
-
  17.05.27 17:02 Állatvilág  Kánikula

Nagy szerencséjük volt az idén Tolna megye méhészeinek, pont azon a héten nem fújt a szél, nem esett az eső, nem volt kánikula, amikor az akácról gyűjtöttek nektárt a méhek. Húsz év után végre jó akácszezont zártak a méhészek.

Teherbiciklivel is házhoz viszik a zöldséget Zsámbokon

Agrotrend
-
  17.05.27 16:14 Otthon 

A Zsámboki Biokert alapítói közel két évtizedes gyakorlattal rendelkeznek a helyi ökológiai termékek termelésében, így méltán mondhatjuk, „tudnak valamit”. Életük, működésük nyitott könyv, köszönhetően annak, hogy mindennapjaikat szívesen mutatják be az érdeklődőknek, termékeiket több háztáji, köztük budapesti piacon rendszeresen árusítják.

Európa legfelkapottabb gasztrotérsége lehet a Balaton

Agrotrend
-
  17.05.27 15:03 Gazdaság  Somogy Balaton

A helyi termékek piacra jutásának segítéséről, a termelői együttműködés létrejöttéről és fenntartásáról is szó esett azon a siófoki konferencián, amit a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete szervezett egy közös horvát-magyar projekt keretében.

Még egy hónapig lehet pályázni az OMÉK díjra

Agrotrend
-
  17.05.27 13:41 Gazdaság 

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Élelmiszer Díj elnyerésére kiírt pályázatot 3 kategóriában lehet benyújtani: Kistermelő, vagy mikrovállalkozás terméke (Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10 fő alatt van.); Kisvállalkozás által előállított termék (Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak té