Találatok: 90 hír

Egyeztetés lehet Heineken-ügyben

Agrotrend  Ma 15:33 Gazdaság 

Békés megoldást szeretne a kormány a Heineken és a Csiki Sör közti védjegyvitában. Lázár János miniszter ugyanakkor megjegyezte, a kormány számos eszközzel léphet fel azokkal szemben, akik magyar vállalkozásoknak ártanak.

Több tojást jósolnak az idei évre a tavalyinál

Agrotrend  Ma 13:56 Gazdaság 

A KSH adatai szerint Magyarországon a tyúkfélék száma 2016. december elsején 31,9 millió volt, 436 ezerrel, 1,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A 2016. június 1-jeihez viszonyítva az állomány 12,4 százalékkal csökkent. A tojóállomány 11,4 millió volt, egy év alatt 971 ezerrel csökkent.

Közel a 100 százalék: péntekig kiírják az összes uniós támogatást

Agrotrend  Ma 12:44 Gazdaság 

Megkezdték a tavaszi kalászosok vetését, a téli fagy nem okozott jelentősebb fagykárt a Békés megyei ültetvényeken, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve - ezek voltak a hét agrárhírei.

Aligátorbőrből készült óraszíjakat foglalt le a NAV

Agrotrend  Ma 12:07 Gazdaság 

Aligátorbőrből készült óraszíjakat foglalt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Friss, helyi ízek közvetlenül a termelőtől

Agrotrend  Ma 10:42 Gazdaság 

Somogyban folyamatosan növekszik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara piackeresőjében szereplő termelők és árusítóhelyek száma.

Koranyári meleget ígér a jövő hét

Agrotrend  Ma 09:03 Időjárás 

Véget ér a csapadékos időszak.

Megtorpantak a piacok – adatokra várnak az elemzők

Agrotrend  Ma 08:06 Pénzügy 

Tovább erősödött a 12. héten a várakozó hangulat, ami többségében csökkenő árakat eredményezett szinte valamennyipiacon.

Nagy Tokaji Borárverés - 16 termelő több mint 3000 palack bora a kínálatban

Agrotrend  Ma 07:36 Gazdaság  Tokaj

Kereskedelmi forgalomban nem kapható tételeket, tizenhat termelő több mint háromezer palack borát kínálják idén a Nagy Tokaji Borárverésen, amelyet április 22-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg Tokajban.

Napsütéses, szeles tavasz

Reggeltől délen is csökken a felhőzet, ezt követően napközben már túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel.

Öntözni csak engedéllyel: bajban lesznek a somogyi gazdák

Agrotrend  Tegnap 16:51 Otthon 

Nem megoldott Somogy megyében a vízgazdálkodás Gombos Sándor szerint. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke úgy látja, az a fajta vízkormányzás, mely a mezőgazdaság szempontjából is fontos lenne, nem katasztrófavédelmi tevékenység.

Szereti a magyar földet a francia szarvasgomba

Agrotrend  Tegnap 12:04 Otthon  Oktatás

Valódi kuriózum a maga nemében, tudományos körökben pedig komoly elismerés, hogy első alkalommal sikerült Magyarországon francia szarvasgombát mesterségesen termeszteni. Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán tizenhét éve kezdték meg a kísérleteket, most sikerült az áttörés. A szakemberek abban bíznak, hogy a…

Kókuszolajból tisztítószer

Agrotrend  Tegnap 10:37 Gazdaság 

Növényi alapanyagú tisztítószerrel tört be a piacra egy magyar mikrovállalkozás. A start up cég által fejlesztett és gyártott mosószercsalád környezet- és bőrbarát növényi alapanyagokból készül, és az első hetek kereskedelmi eredményei eddig több mint biztatók.

Keresik az év Ifjú Kócsagőrét

Agrotrend  Tegnap 09:03 Tudomány  Hortobágy

Az idén immár ötödik alkalommal rendezik meg az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai nemzetipark-igazgatóság, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., valamint a Fővárosi Önkormányzat…

Pályázatok agrárgazdasági képzésekre

Április 14-től lehet beterjeszteni a pályázatokat az agrárgazdasági képzések támogatására, az eredeti március 27-e helyett - közölte a Miniszterelnökség.

Napsütéses kirándulóidő

Napközben a Dunántúlon több gomolyfelhő, kevesebb napsütés várható, míg a Dunától keletre a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés ígérkezik. Csapadék sehol sem valószínű.