Találatok: 87 hír

Támogatja-e a kormány a glifozát betiltását?

Agrotrend  Tegnap 17:27 Gazdaság 

Az országgyűlés hétfői ülésnapján a kormány álláspontjáról érdeklődött az LMP képviselője.

Kocka és kör sem akadály - elindította idei szalmabeszerzési kampányát a pécsi erőmű

Agrotrend  Tegnap 16:40 Tudomány 

Kétszázezer tonna mezőgazdasági melléktermék felvásárlását tervezi idén a pécsi erőmű.

Még nincs búzakeményítő gyár Magyarországon, de jövőre már lesz!

Agrotrend  Tegnap 15:36 Gazdaság  Nemzetgazdaság

Magyarország egyetlen búzakeményítő gyára épül meg a Heves megyei Visontán 93 millió eurós beruházásban, a Visonta Projekt Kft. 33 ezer négyzetméteren épülő üzeme 250 munkahelyet teremt, és további 500 beszállítónak ad munkát 2018 végére.

Egy gombnyomással felhívható a kívánt falugazdász

Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara okostelefonos alkalmazása. Az őstermelői adatok lekérdezését lehetővé tevő applikáció országos falugazdász-keresővel és folyamatosan frissülő agrárhírekkel bővült.

A szőlő megúszta, de lesz-e dió, alma, és barack?

Agrotrend  Tegnap 11:43 Otthon 

A Mátrában és Szabolcsban is fagy pusztított a gyümölcsösökben az elmúlt napokban, az alma-, a kajszibarack- és a dióültetvényeket is súlyos kár érte. A szőlő átvészelte a hideg napokat. A gazdák tizenöt napig tehetik meg a kárbejelentést.

Elkezdődik az állatok kihajtása

Az állattenyésztéssel foglalkozó népek körében az időjárástól és a legelők állapotától függően Szent György napjának tájékán hajtották ki a jószágokat a téli szálláshelyekről, ekkor történt a pásztorok, béresek megfogadása, vagy a juhbemérés.

Őszi búzát és kukoricát tesztel fajtakísérleteiben a VSZT és a GOSZ

Agrotrend  Tegnap 09:16 Gazdaság  Nébih

Az őszi búza és a kukorica fajtakísérletekkel a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetségének célja, hogy a gazdálkodók független forrásból hiteles, számukra hasznos információkat kaphassanak az egyes fajtákról.

Befolyásoló tényezője a mezőgazdaságnak a tudatos fogyasztói magatartás

Egyre többen akarnak többet megtudni az elfogyasztott élelmiszerekről. „Az emberek többsége nem szeretne GMO-s élelmiszert, növényvédőszerrel terhelt zöldséget, tartályban növesztett húst és más, a közelmúlt technológiái által fejlesztett élelmiszert ”– fogalmazott a földművelésügyi miniszter egy szakmai eseményen.

Példátlan kezdeményezés: el kell ismerni a Balaton önálló jogalanyi státuszát

Agrotrend  Tegnap 08:24 Tudomány 

„A fenntartható gazdálkodás emlegetése azonban mindaddig jámbor óhaj marad, amíg szükséges jogi alapjait meg nem teremtjük és nem emeljük törvényerőre ” - áll abban a felhívásban, amit a Föld napja alkalmából intéztek a Balaton önálló jogalanyi státuszát kezdeményezők az európai parlamenti képviselőkhöz, hazai és európai civil…

Ma már kellemesebb időben lesz részünk

Agrotrend  Tegnap 07:43 Időjárás 

Az aktuális előrejelzés szerint hétfőn csapadék nem valószínű. Csak átmeneti, gyenge felhősödések fordulnak elő.

A szokatlan hét után a növények is várják a jobb időt

Agrotrend  17.04.23 18:59 Gazdaság 

Visszatért a tél a tavaszba, egyes termelők megkongatták a vészharangot, mások szerint egyelőre nincs veszély – ezek voltak a hét agrárhírei.

Az agrárárak továbbra sem tudnak emelkedni

Agrotrend  17.04.23 18:48 Pénzügy 

A húsvéti időszak rövidített kereskedelme nem hozott áttörést vagy jelentős változást az árak alakulásában sem a gabona-, sem az olajosmagvak piacain.

Álszent klímapolitika

Agrotrend  17.04.23 17:00 Tudomány 

Sokkoló hír: nem valósul meg a tervezett 100 milliárd dolláros klímavédelmi alap. Még optimista becslések szerint is legalább 40 milliárd dollár hiányzik belőle. A fejlődő országok szerint a fejlettek alulbecslik a problémát.

A lencse a talpraállás záloga Umbriában

Agrotrend  17.04.23 14:02 Otthon 

Több mint hét hónappal az után, hogy Olaszország központi régióit lerombolta a földrengés, Umbria tartomány gazdái a lencsétől várják, hogy újraéledjen a helyi mezőgazdaság.

Fico segíti a gyümölcs- és zöldségtermesztőket

Agrotrend  17.04.23 12:31 Otthon  Gasztro Robert Fico

A kormány hajlandó segíteni a fagykárokat elszenvedő gyümölcstermelőknek, mivel a szélsőséges időjárás egyre nagyobb problémákat okoz nekik – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök.