Találatok: 91 hír

Kutatások az ökológiai gazdálkodás gyakorlatának fejlesztéséért

Agrotrend
-
  Ma 20:15 Tudomány 

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet kapta a 78. OMÉK Agrárfejlesztési díját az on-farm kutatási hálózatért, ami a hazai ökológiai gazdaságokban megvalósuló üzemi kísérletek rendszere. A díjról és a hálózatról Dr. Drexler Dóra, az intézet ügyvezetője beszélt az agrotrend.hu-nak.

Napi feladat a magyar talajjal való törődés

Agrotrend
-
  Ma 20:07 Állatvilág 

Az AGRO.bio a 78. OMÉK Növénytermesztési kategória győztese! A díjról Daoda Zoltánnal, az AGRO.bio szakmai igazgatójával beszélgettünk.

Megnyílt a 78. OMÉK

Szerda délután a nagyközönség számára is megnyílt a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) a budapesti Hungexpo területén. A kiállítás díszvendége Japán.

Állategészségügyi és kereskedelmi kérdésekről tárgyalt a magyar és a japán agrárminiszter

Állategészségügyi kérdésekről és az agrárkapcsolatok további bővítéséről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Taniai Maszaakival, a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium államminiszterével – tájékoztatott az MTI.

A magyar vetőmag-nemesítésről tájékozódott a pekingi mezőgazdasági hivatal vezetése

Agrotrend
-
  Ma 17:20 Gazdaság 

A kínai szakemberek elsősorban a kukoricafajták iránt érdeklődtek, de szóba került a magyar vetőmag esetleges kínai exportja is.

Mernek hitelt felvenni a gazdák, és hatékonyan is használják fel azt

2013-tól töretlenül növekszik a hitelállomány, 2017 második negyedévére már meghaladta a 655 milliárd forintot – mondta el az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságnak az OMÉK területére kihelyezett ülésén Czerván György.

Több száz nemzetközi üzleti tárgyalásra nyílik lehetőségük a hazai agráripari vállalkozásoknak

Budapesten rendezik meg a 17. Exportfejlesztési Világfórumot, melynek fókuszában idén az agrár- és élelmiszeripar, valamint a kapcsolódó technológiai megoldások exportlehetőségei állnak – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

Célzott-tápanyagutánpótlás és szárbontás egymenetben (+Videó)

Agrotrend
-
  Ma 12:26 Gazdaság 

A Natur Micro talajkondícionáló több mikroorganizmus- és gombafajt tartalmaz, melyek cellulóz- és ligninbontó képességüknél fogva hatékonyan bontják el a betakarítás után visszamaradt szár- és gyökérmaradványokat.

Egy átlagos évhez képest kevesebb napraforgó és kukorica termett Békésben

Agrotrend
-
  Ma 12:10 Gazdaság 

15-20 százalékkal kevesebb napraforgó és negyedével kevesebb kukorica termett Békés megyében, mint egy átlagos évben - írja az MTI.

Az év első felében 30 százalékkal nőtt a mezőgazdasági beruházások értéke

Újabb lendületet vettek a mezőgazdasági beruházások – közölte Fórián Zoltán, a Takarék Agrár Központ vezető agrárszakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Új kategóriát teremtettünk az agrármédiában

Agrotrend
-
  Ma 10:39 Gazdaság 

Idén immár negyedik alkalommal kerül kiírásra Az Év Agrárembere kitüntető díj, mely az elmúlt években komoly presztízsértéket ért el. Az indulástól kezdve mind a kiválasztás folyamatát, mind pedig a nagyszabású gálarendezvényt széles körű figyelem kísérte. A díjról a főszervezővel, Mátrai Zoltánnal beszélgettünk.

Az állami szint alatti szereplők bevonását szorgalmazta a klímavédelembe Áder János

Agrotrend
-
  Ma 10:25 Tudomány  ENSZ New York

Világszerte bővíteni kell a szuverén állami szint alatti szereplők, városok tartományok, szövetségi államok bekapcsolását a klímavédelembe – javasolta Áder János köztársasági elnök a New York-i klímavédelmi tanácskozáson.

Ludány, a gólya, Isztambulban rekedt

Agrotrend
-
  Ma 09:20 Gazdaság 

A magyar jeladós gólyák többsége sikeresen megérkezett telelőhelyére, de volt, akit nem sikerült nyomon követni, és akadt olyan is, aki elfáradt útközben.

A tavalyinál is olcsóbb a krumpli

Noha kevesebb termett, a tavalyinál is alacsonyabb áron veszik át a burgonyát a termelőktől.

Megkezdte működését a Halászati Információs Rendszer

Agrotrend
-
  Ma 08:40 Infotech 

Az eddigi statisztikai jelentések és lekérdezhető adatbázisok mellett elindította térképi adatszolgáltatását is az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI).