Találatok: 28 hír

Kapaszkodik az euró Draghi beszéde alatt

Agrárszektor
-
  Tegnap 14:49 Gazdaság  Buda Cash MNB

Kedden az MNB kamatdöntése sem hozott érdemi mozgást a forint piacán, a szakértők szerint talán szeptemberben szólalhat fel a jegybank a túl erős deviza ellen. Közben a nemzetközi devizapiacon ma indul be igazán a hét, ugyanis jönnek a jegybanki nyilatkozatok, melyek érdemben befolyásolhatják az euró-dollár árfolyamot - írja a Portfolio.

Tíz tökéletes növényházasság a kertben

Agrárszektor
-
  Tegnap 12:12 Gazdaság 

Egy jó szomszéd nagyon sokat számít, és ez nem csak az emberekre igaz, hanem a növényeknél is ugyanígy van. Összegyűjtöttünk tíz növénypárt, amelyek tagjai nagyon jó társai egymásnak a kertben. Nem csak a kártevők visszaszorításában, de a növekedésben is nagy segítségei lehetnek egymásnak.

Éder: tárgyalások jönnek az újabb áfacsökkentésről

Agrárszektor
-
  Tegnap 10:06 Gazdaság 

Szeptemberben egyeztet az agrárkamara a gazdasági tárcával arról, mely mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre terjedjen ki a további áfacsökkentés. Újabb termékeket sorolnának az 5 százalékos áfakörbe.

Egy kőkemény sport, ahol a lánc könnyen a húsba mar

Agrárszektor
-
  Tegnap 09:42 Gazdaság 

Magyar kezdeményezésre indult el csaknem fél évszázada a Fakitermelő Világbajnokság, és a versenysorozatnak ma is az éllovasai közé tartozunk. A hazai mezőny krémje nemrég Hajdúböszörményben szerepelt egy kedvcsináló viadalon, ahol Husqvarna motorfűrészekkel felfegyverkezve a magyar válogatott három tagja is elindult.

Olcsóbb áram az agrárcégeknek: folyik az igényfelmérés

Augusztus 14-től augusztus 31-ig elérhető el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján a tagi villamosenergia-igényeket felmérő kérdőív. Ennek kitöltése alapján határozzák meg az ősszel kiírandó, alacsonyabb energiaárat célzó tender részleteit.

Szinte meg sem rezdült a forint a kamatdöntésre

Agrárszektor
-
  17.08.22 15:30 Gazdaság  Buda Cash MNB

Csendesen indult a nap a devizapiacon, a forint 303 körül indított az euróval szemben, amit délelőtt kisebb forintgyengülés követett. Komolyabb mozgást sem a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése, sem pedig az utána kiadott közlemény nem váltott ki - írja a Portfolio.

Nincs elég ember, hogy leszedjék az almát

Nagymértékben nehezíti a munkaerő-hiány az augusztus közepén elkezdődött almaszüretet Magyarországon. A magyar almásokat az uniós átlagnál valamivel kisebb aszály- és fagykárok érték, ezért a magyar étkezési és ipari alma iránt megnőhet a kereslet külföldön is, jelenleg a kontinens hetedik legnagyobb almatermelője Magyarország. Habár…

Aratás Dakar-tempóban

Agrárszektor
-
  17.08.22 11:45 Gazdaság 

Két vadonatúj CLAAS LEXION 780-ast vett használatba idén a túrkevei vállalkozó, Sebestyén Sándor. A miértekről és megfigyeléseiről faggatom, hiszen gazdag tapasztalatai másoknak is kincset érnek.

Dinnyebotrány: etikai vizsgálat is folyik a Tesco ellen

Agrárszektor
-
  17.08.22 10:42 Gazdaság  Tesco

Vizsgálja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a Tesco közelmúltbeli dinnyebotrányban tanúsított piaci magatartása mennyire ellentétes a kamara üzleti etikai szabályzatával. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) korábban nem állapított meg jogsértést a Tescóval szemben abban a hatósági eljárásban, amelyet a…

Magyar tojásokban is találtak rovarirtószert

Agrárszektor
-
  17.08.22 09:42 Gazdaság  Nébih

Magyar származású tojásokban is talált fipronil nevű rovarirtó szert a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Vizsgálják, hogyan történhetett a szennyezés, illetve kapcsolódik-e az eset az európai tojásbotrányt okozó szerhamisítási ügyhöz.

Páholyból nézhetik a napfogyatkozást az amerikai gazdák

Agrárszektor
-
  17.08.21 16:00 Gazdaság 

A mezőgazdasági jellegű városokban élők láthatják legtisztábban a mai teljes napfogyatkozást az Amerikai Egyesült Államokban. A nagyobb városoktól messzebb lévő tanyák, farmok ki is használják, hogy mentesek a fényszennyezettségtől, és több napos fesztiválokat is rendeznek az esemény tiszteletére.

A forint szép csendben 4 éves csúcsra kapaszkodott

Az orosz és a kínai tiltakozás ellenére, illetve az észak-koreai fenyegetések mellett ma megkezdődött a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlat, ami nyugtalanítja ma reggel a nemzetközi részvénypiaci befektetőket, de a devizapiacokon nem sok változást látunk. A forint továbbra is jó erőben van az euróval és a dollárral szemben, 4 éves csúcsra…

A kevesebb búza is bőven elég lesz

Agrárszektor
-
  17.08.21 10:36 Belföld  Mezőgazdaság

A tavalyi rekordtermésnél az idén kevesebb, 5 millió tonna őszi búza került a magtárakba, de így is lesz elegendő a belföldi ellátásra, sőt még exportra is jut, mintegy 2,3 millió tonna. Növelni kellene az étkezési búza részarányát.

Óriási áruhegyek halmozódtak fel a gabonapiacon

Agrárszektor
-
  17.08.21 09:36 Gazdaság 

Európában a búzakészletek további emelkedésére lehet számítani, a kukoricáé azonban csökkenést mutat, de továbbra is magas szinten marad. A magyar gazdák a kenyérgabonánál egyre inkább áttérnek a bőtermő fajtákra, ami egyértelműen a minőség javulása ellen hat. A kukorica betakarítása még előttünk áll, a szakemberek viszont…

Agrárüzleteket kötnénk a kazahokkal

A kazah-magyar gazdasági együttműködés motorja lehet a mezőgazdaság ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. A magyar tárcavezető Asztanában tárgyalt Kairat Aituganov első mezőgazdasági miniszterhelyettessel.