Találatok: 233 hír

Zenészek, művészek: kik kapják a legtöbb jogdíjat?

Mintegy 95 ezer magyar és külföldi előadónak összesen 2,2 milliárd forint jogdíjat fizetett ki a legutóbbi felosztáskor az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Ötmilliárdos foglalkoztatási program indul

Adózóna  Ma 20:30 Gazdaság  Segély

Ötmilliárd forint keretösszegű programot indít a kormány a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

A tavalyinál jobb osztalékot fizet a Richter

Részvényenként 106 forint osztalékot fizet az idén a Richter Gedeon gyógyszergyár, erről döntött a társaság éves közgyűlése szerdán.

Katás jövedelem melyik hónapra vonatkozik, ha a táppénzes időszak alatt folyt be?

Adózóna  Ma 18:30 Gazdaság 

Kedves Szakértők! Már volt erre vonatkozó kérdésem, aminek megválaszolását ezúton is köszönöm, egy kis pontosításra lenne még szükségem, mégpedig, hogy ha a táppénzes időszak 2017. 01. 27-én kezdődött meg (munkát nem végzett a vállalkozó egészen 2017. 02. 28-áig), de átutalásos bevétele, melynek számláját 2017. 01. 19-én…

Üzemszünet lesz a NAV-nál

Adózóna  Ma 17:30 Gazdaság 

Karbantartás miatt üzemszünet lesz a NAV-nál.

Vállalkozások ezreit fenyegetheti szokatlanul nagy, 20 millió forintos mulasztási bírság

Adózóna  Ma 16:30 Gazdaság  OECD

Akár két-háromezer céget is érinthet hazánkban az az új változás-bejelentési kötelezettség, amelyről a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adóelkerülés visszaszorítását célzó akcióterve nyomán hamarosan, a májusi „adósaláta” részeként szavazhat a magyar Országgyűlés. A nemzetközi cégcsoportok tagjainak a jogszabály…

Nem titkolózhat az adókedvezményekről az NGM

A Kúria szerdai döntése értelmében nyilvánosságra kell hozni a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezményeket – erről a jogi eljárás kezdeményezője, az LMP társelnöke tájékoztatta az MTI-t.

258 millió forint bírság pénzügyi szolgáltatókra fogyasztói panaszok miatt

Az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában tavaly többek közt a lakáshitelek kamatkockázata, a fogyasztási hitelek THM-en kívüli költségei, a biztosítási félreértékesítés és a KGFB-szerződésekkel kapcsolatos tájékoztatások álltak. Mindezek kapcsán a jegybank figyelmeztet: a fogyasztóknak ajánlott szerződéskötés előtt a lehető legalaposabb…

Járulékfizetési kötelezettség

Adózóna  Ma 14:30 Gazdaság 

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tulajdonosa és egyben ügyvezetője harmadik államban folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik. Életvitelszerűen 9 hónapot tölt kint és 3 hónapot Magyarországon. Kérdésünk: milyen járulékfizetési kötelezettsége keletkezik a cégben?

Azonnali felmondás jogosságáról döntött a Kúria

Adózóna  Ma 13:30 Gazdaság 

Panaszok érkeztek a postai kézbesítő munkájára, ezért a munkáltató azonnali hatállyal elbocsátotta.

Minimálbérnél kevesebb is lehet a fizetés: mikor és hogyan?

Adózóna  Ma 12:30 Gazdaság 

A minimálbér, illetve a garantált bérminimum több lépcsőben történő, eltérő mértékű emelését követően a kétféle minimális díjazás közötti olló szétnyílt. Ennek következtében nem csak az a kérdés került a figyelem középpontjába, hogy mely feltételek jogosítanak garantált bérminimumra, hanem az is, hogy mely esetekben mentesülhet a…

Bérmegállapodás a BKV-nál: Tarlós reménykedik

Tarlós István azt valószínűsíti, hogy még a héten megszülethet a BKV-nál a bérmegállapodás. A főpolgármester kedden, az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, az ehhez a szükséges, megközelítőleg hétmilliárd forintos forrást a fővárosi önkormányzat és a közlekedési társaság nagyjából fele-fele arányban biztosítja.

Ha vissza akarja kapni az olasz áfát, erről ne feledkezzen meg!

Adózóna  Ma 09:30 Gazdaság 

Kiegészítette a belföldön letelepedett adóalanyokat Olaszországból megillető hozzáadott-értékadó visszatérítéssel kapcsolatban ('ELEKÁFA nyomtatvány) kiadott korábbi tájékoztatóját a NAV.

Olcsóbb lett az üzemanyag

Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Osztalékfizetés természetben (részesedéssel)

Adózóna  Ma 06:30 Gazdaság 

Tisztelt Szakértő! Egy kft. magánszemély tagjának osztalékfizetést szavaz meg, amelyet a cég tulajdonában lévő részesedéssel fizet ki az alábbi adatok szerint: – bruttó osztalék: 1500 eft – részesedés könyv szerinti értéke (ez megegyezik a piaci értékkel): 10 000 eft A következő kérdések merültek fel az ügylettel kapcsolatosan: 1.…