Találatok: 44 hír

Változik a foglalkoztatói kérelmek benyújtása

Adó
-
  Ma 11:00 Belföld 

Július 1-től lép hivatalosan életbe az a január 1-ről elhalasztott új szabály, amely szerint a kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók a csedre, a gyedre, a táppénzre és a baleseti táppénzre vonatkozó kérelmet kizárólag elektronikus úton nyújthatják be.

Étolaj-kereskedőket kapott el a NAV

Adó
-
  Ma 09:51 Belföld  NAV

Több mint 300 millió forint kárt okozott a költségvetésnek az az étolaj-kereskedő bűnszervezet, amelynek tagjait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói fogták el.

Brexit: jó hír az angliai magyaroknak

Adó
-
  Ma 08:31 Karrier  Brexit Theresa May

Theresa May brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének időpontja után.

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai

Adó
-
  Ma 07:45 Karrier 

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén a felek rövid időtartamra, eseti jelleggel létesítenek egymással munkavégzésre irányuló jogviszonyt. A munkáltató szempontjából pozitívan értékelhető, hogy részben mentesül az általános munkajogi szabályok alkalmazása alól, valamint kevesebb adminisztrációs kötelezettség terheli. A munkavállaló…

Vallásszabadság és a munkaviszony

Adó
-
  Ma 06:30 Karrier 

A munkavállaló a munkaviszonyban egész személyiségével van jelen, így vallási meggyőződését sem hagyhatja kint az öltözőben. Bizonyos esetekben konfliktus alakulhat ki a munkaköri kötelezettségek és a munkavállaló vallása vagy más meggyőződése között. A munkajog általános szabályokkal próbál iránymutatást adni ezekre a helyzetekre,…

Bíznak a növekedésben a nagyvállalatok

Adó
-
  Tegnap 15:15 Gazdaság  8 hír a témában

A magyarországi nagyvállalatok 75 százaléka rövid és középtávon egyaránt a mostani, kedvező növekedési ütem szinten maradását várja a gazdaság teljesítményében, saját helyzetüket tekintve ugyanakkor az eddiginél valamelyest alacsonyabb pénzügyi eredményekkel és beruházási aktivitással terveznek a következő egy évben - közölte a K&H…

Hatályba lépett az új pénzmosás elleni irányelv

Adó
-
  Tegnap 14:22 Belföld  8 hír a témában

Az irányelv megszilárdítja az érvényben lévő szabályokat és hatékonyabbá teszi a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet, az adóelkerülés megelőzésének érdekében pedig növeli az átláthatóságot - közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Húszmilliós bírságot kapott a Budapest Bank

Adó
-
  Tegnap 12:40 Gazdaság  Buda Cash MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 20,45 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Budapest Bank csoportot a tevékenységét érintő egyes hiányosságok miatt, a feltárt jogsértések nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését - közölte a jegybank hétfőn.

Megállt a működő cégek számának csökkenése

Adó
-
  Tegnap 11:03 Gazdaság  11 hír a témában

Csaknem négy év után megállt a működő vállalkozások számának csökkenése Magyarországon, a legtöbb új cég az építőiparban jött létre - közölte a Bisnode Magyarország Kft.

Szakszervezeti javaslatok a francia munkajogi reformban

Adó
-
  Tegnap 08:49 Karrier  2 hír a témában

A francia kormány beemeli a szakszervezeti javaslatokat a munkajogi reformba, amelynek egyeztetései június elején megkezdődtek - mondta Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter a Journal du dimanche című vasárnap megjelenő hetilapnak adott interjúban.

NAV-figyelő, 25. hét: változtak a pénzmosás elleni szabályok

Adó
-
  Tegnap 07:45 Belföld 

Nyári aktualitásokról és a számlázóprogramok adatexportjának fontos kérdéseiről is tájékoztatott a NAV.

Tudni a tudhatatlant, avagy adóvita a másért való felelősségről 2.

Adó
-
  Tegnap 06:30 Belföld 

Mivel az adókötelezettség alapját az adótényállás megvalósulása adja, amely nem adózási, hanem egyéb jogterületek (polgári, kötelmi, illetve gazdasági jog stb.) szabályait érinti, ezért ezen előírásokat is segítségül hívhatjuk az adóhatóság elleni védekezésben. 

Az adózók hibáival segít a NAV

Adó
-
  17.06.23 11:13 Belföld 

A NAV honlapján mától elérhető az új rovat, „Tudjon róla! Segíthet!” címmel. A hivatal mostantól havonta frissíti azon beszámolókat, melyek az ellenőrzéseknél tapasztalt hibákról szólnak. Megéri folyamatosan figyelni a rovatot, hiszen a hivatal ezzel is segíti a vállalkozásokat a szabályok betartásában.  

A húsvéthatás miatt nőt a kiskereskedelem

Adó
-
  17.06.23 10:50 Gazdaság  KSH Húsvét

Áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 1,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

A vezető állású munkavállalókra vonatkozó szabályok

Adó
-
  17.06.23 10:08 Karrier  Állás

A munkahelyi vezetők fizetése, céges autója, munkaidejének rugalmassága gyakran irigylésre méltó lehet, az előnyök mellett a vezető pozíció – a fokozott felelősség és munkateher mellett – ugyanakkor kevesebb munkajogi védelemmel járhat együtt. Ki számít a Munka Törvénykönyve (Mt.) értelmében vezető állású munkavállalónak, és…