Találatok: 32 hír

Hamis cigarettát találtak egy telefonboltban

Adó
-
  Tegnap 11:05 Belföld  Rendőrség Telefon

Adózatlan cigarettát és dohányt talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség, amikor egy belvárosi telefonboltot és annak környékét ellenőrizték - közölte a NAV szerdán közleményben.

Több a halálos kimenetelű munkabaleset

Adó
-
  Tegnap 10:33 Karrier  Állás Nemzetgazdaság

Az összes munakabaleset száma ugyanakkor csökkent az első félévben - közölte az NGM munkafelügyeleti főosztálya. 

Kevesebbet fizetünk a benzinkutakon

Adó
-
  Tegnap 08:44 Gazdaság  Üzemanyag

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. 

A csődtörvény eljárásjogi jellegű változásai

Adó
-
  Tegnap 06:30 Gazdaság 

2017. július 1-ével több ponton is módosut a csődtörvény. A cikk a csőd- és felszámolási eljárás bírósági szakaszaival összefüggésben felmerülő eljárásjogi jellegű előírásokban bekövetkező változásokat mutatja be.

Kezdő vállalkozások mentorálása - az új art alapján

Adó
-
  17.08.22 16:24 Belföld  NAV

Az adóhatóság a kezdő vállalkozások támogatja, mentorálja az új art. tervezete szerint - írja az RSM blogja. 

Meglepte az elemzőket a béremelkedés mértéke

Adó
-
  17.08.22 12:22 Karrier  30 hír a témában

A júniusi béradat pozitív meglepetést okozott az elemzői konszenzushoz mérve, és a képzett munkaerő egyre fokozottabb hiányát, a bérmegállapodások és a költségvetési életpályák hatását mutatja - így kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a júniusi béradatokról kedden kiadott jelentését. 

Kicsit jobban ügyelnek a cégek a munkavédelemre

Adó
-
  17.08.22 11:25 Karrier  Állás Nemzetgazdaság

Enyhe javulás tapasztalható a munkavédelmi szabályok betartásában az első félévben az előző év azonos időszakához képest Magyarországon, az ellenőrzött 7936 munkáltató 78,3 százalékánál, 2016 első félévéhez viszonyítva 6,3 százalékponttal kevesebbnél találtak szabálytalanságot az ellenőrök - ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági…

Jelölni kellene az eltérő minőséget a multiknak

Adó
-
  17.08.22 10:19 Gazdaság  Mezőgazdaság Belgium

Heteken belül kiderülhet, hogy Brüsszel áldását adja-e a nyugati és a keleti piacon eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek jelölésére vonatkozó magyar javaslatra - írja a Magyar Idők.

Tesco-bérharc: összefogtak a szakszervezetek

Adó
-
  17.08.22 09:18 Karrier 

Egyeztetett a Tesconál lévő két szakszervezet, az eredmény: nem fogadják el a munkáltatói ajánlatot.

Adózási rendeletek módosítását tervezi az NGM

Adó
-
  17.08.22 08:30 Belföld  NAV Nemzetgazdaság

A Nemzetgazdasági Minisztérium egyes, az adóhatóság tevékenységével összefüggő rendeleteinek módosítását tervezi. A szaktárca jogszabálytervezetét a kormány honlapján tették közzé.

Patthelyzet feloldása döntőbíráskodással

Adó
-
  17.08.22 06:30 Karrier 

A munkáltató és a szakszervezet, vagy üzemi tanács közötti vitában eljöhet egy olyan pont, ahonnan nem látszik semmilyen továbblépés. Ha végleg megmerevednek az álláspontok, de a vitát valahogyan mégiscsak le kell zárni, megoldás lehet a döntőbíráskodás. Az ingyenesen igénybe vehető, új Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező…

Újra az Európai Bíróság előtt az Uber

Adó
-
  17.08.21 16:42 Gazdaság  Közlekedés Taxi

Alig két hónappal azután, hogy Szpunar főtanácsnok indítványában megállapította, hogy az Uber elsősorban nem információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújt, és így köteles betartani a tagállamok vonatkozó közlekedési szabályozásait, a cég ügye újra terítékre került az Európai Bíróság előtt. „Habár az Európai Bíróság ítélethirdetésére…

Csökken szerdán az üzemanyagár

Adó
-
  17.08.21 14:45 Belföld  MOL Üzemanyag

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból az MTI hétfőn.

Zöld számon kérhető segítség a szakszervezettől

Adó
-
  17.08.21 12:46 Karrier  Állás Bor

Díjmentes zöld számon kérhet segítség a MKKSZ-től, aki tartósan ingyenes túlmunkát kénytelen végezni  - jelentette be a szervezet elnöke. Arra kérnek mindenkit a közszférában, hogy csak napi nyolc órát dolgozzon.

Tállai: a cégek 40 százaléka megbízható adózó

Adó
-
  17.08.21 09:30 Belföld  NAV Nemzetgazdaság

A második negyedéves rangsoroláskor a NAV az 538 ezer magyarországi cég közül 208 ezernek adta meg a megbízható státuszt, e vállalkozások kaphatják kézhez az általános 75 napnál 30 nappal korábban a visszaigényelt általános forgalmi adót - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős…