Találatok: 35 hír

ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál lesz a Mátrában

Síelők
-
  Ma 13:00 Belföld 

Az outdoor sportok szerelmeseinek kihagyhatatlan eseménynek ígérkezik az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál, amit idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendeznek meg Galyatetőn 2017. szeptember 23-24-én.

Ausztria: nagy havazással érkezik a tél

Síelők
-
  Tegnap 18:36 Életmód  Ausztria

Egy közelgő hidegfrontnak köszönhetően szerda estig jelentős mennyiségű hóra van kilátás az osztrák hegyekben, helyenként a méternyi friss hó is összejöhet. Vasárnap óta szinte az összes gleccseren üzemelnek a hóágyúk.

Pitztal: szombattól síelhető a gleccser

Síelők
-
  17.09.16 19:54 Életmód 

Ezen a hétvégén Tirol három gleccser síterepe is megkezdte a szezont. Először a dél-tiroli (Olaszország) Val Senales (Schnalstal) rajtolt el pénteken. Szombaton pedig két osztrák gleccser, Stubai és Pitztal nyitott meg, igaz egyelőre csak néhány kilométernyi pályával.

Stubai gleccser: szombaton startol a síszezon

Síelők
-
  17.09.15 18:27 Életmód 

Az elmúlt két hét kedvező időjárásának köszönhetően Stubai gleccser sípályái is ébredeznek nyári álmukból és szombaton kezdetét veszi az idei síszezon, friss porhóval.

Val Senales (Schnalstal): mától síelhető a gleccser

Síelők
-
  17.09.15 00:00 Külföld 

Újabb olasz gleccserpályán lehet mától síelni. A dél-tiroli Val Senales (német nevén Schnalstal) pénteken megkezdi az idei szezonját. A tavalyról eltárolt hónak és az utóbbi napok havazásának köszönhetően kiváló minőségű pályák fogadják a síelőket, főleg a versenyzőket.

Ausztria: havazás után fehérben pompáznak a hegyek

Síelők
-
  17.09.14 00:33 Életmód 

A keddi havazást tegnap napsütés követte az osztrák hegyekben, csodásan mutattak a frissen behavazott hegycsúcsok. Nem kell sokat várnunk a következőre, csütörtök estétől jön az újabb havazás.

Osztrák síversenyek: továbbra is az ORF közvetíthet

Síelők
-
  17.09.13 14:00 Életmód 

Három évvel hosszabbította meg az Osztrák Sí Szövetség az osztrák közszolgálati média szerződését, amelynek értelmében továbbra is az ORF közvetíthet az Ausztriában rendezendő alpesi- és északi síversenyekről, valamint a snowboard és freestyle eseményekről.

Ausztria: közel félméteres hó esett

Síelők
-
  17.09.12 17:06 Életmód 

Ismét beköszöntött a tél az osztrák hegyekbe, az idei szezon újabb jelentősebb havazása varázsolja ezekben az órákban is fehérré a tájat, a hóhatár helyenként 1500 méter alá süllyedt. A legtöbb hó a salzburgi, karintiai és kelet-tiroli hegyekben esett.

Magic Pass: új bérlet 25 svájci síterepre

Síelők
-
  17.09.12 00:00 Életmód 

A svájciak eddig nem árultak több síterepre is érvényes régiós szezonbérleteket. Úgy látszik az utóbbi szezonok pénzügyi eredményei után ezt a döntést is meg kellett hozniuk. A "csodakártya" (Magic Pass) ugyan csak 25 síterepre érvényes, számos nagy név hiányzik belőle, de kezdetnek nem rossz.

Második szeptemberi havazás a hegyekben

Síelők
-
  17.09.11 05:00 Életmód 

Egy héttel ezelőtt az első szeptemberi havazás nyomait csodálhattuk még a hegytetőkön. Az akkori hó a legtöbb helyen hamar elolvadt, de nem kellett sokáig várni a szeptember második havazására. Ezúttal is havazott az Alpokban, de a havazás délebbre is lehúzódott. Esett hó a Pireneusokban és az Etnán is.

Szezonstart Mölltalon és Söldenen

Síelők
-
  17.09.09 13:15 Életmód 

Mölltal pénteken, míg a tiroli Sölden a mai napon nyitotta ki kapuit az idei szezonra. A korai startot a múlt heti havazás és az azt követő néhány napos hóágyúzás tette lehetővé.

Új tankönyv jelent meg a síoktatásról

Síelők
-
  17.09.08 15:18 Életmód 

Évek óta nem jelent meg a sízéssel kapcsolatos könyv Magyarországon. Ezért is fontos hír, hogy az ISE kiadta Ozsváth Miklós és Demeter Antal legújabb szakkönyvét, amely megkönnyíti mindazok munkáját, akik síoktatással foglalkoznak.

Maribor-Pohorje: már ezer szezonbérletet eladtak

Síelők
-
  17.09.08 00:06 Külföld 

A magyarok körében is szívesen látogatott szlovéniai síterep, a Maribor melletti Pohorje az előző hétvégén fesztivált rendezett, ahol először lehetett nagyon kedvezményes áron szezonjegyeket vásárolni. Bár az időjárás sokakat távol tartott, a rendezők elégedettek az eredménnyel.

Ausztrália: a legjobb síszezon 2000 óta

Síelők
-
  17.09.07 00:00 Életmód  Ausztrália Havazás

Nálunk beköszöntött az ősz, a déli féltekén pedig a tavasz, de a havazás továbbra is beterít néhány szerencsés ausztrál síterepet. A legnagyobb ausztrál síterep Perisher, valamint Thredbo is arról számolt be, hogy ez volt a leghavasabb szezonjuk az utóbbi 17 évben.

Eladó a moszkvai beltéri síterep

Síelők
-
  17.09.06 01:42 Külföld 

Oroszország és az egykori "keleti blokk" első fedett síterepét 2008 februárjában nyitották meg. A közel 400 méter hosszú és 60 méter széles pályát építő és üzemeltető vállalat a múlt évben csődbe ment. A sícsarnokot jelenleg árulják, közel 1,6 milliárd forintnak megfelelő összegért.