Találatok: 75 hír

Ismét rekordot döntött a Go Boating Program!

A Magyar Vitorlás Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával júniusban szervezte meg a Go Boating-sorozatot, amelyen 38 oktatási intézmény vett részt.

Kékszalag, koncertek és borok – javában zajlik a szezon

Porthole
-
  Ma 10:51 Vitorlás  Balaton Erste

A szezon sűrűjében vagyunk: jövőhéten rajtol Európa legrégibb tókerülő versenye, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj, aminek szervezésére a Magyar Vitorlás Szövetség, megnyerésére pedig több vitorláscsapat készül: a többtestű karboncsodák az abszolút első helyért, a kecses liberák az egytestűeknek járó első díjért küzdenek. Eközben…

America's Cup döntő - nyertek a kiwik

Porthole
-
  Ma 09:42 Vitorlás 

Az ötödik versenynapra egy kérdés maradt, hogy a címvédő képes-e harcban maradni a Kupáért vagy az ETNZ-nek végre sikerül túllépni a négy évvel ezelőtti kudarc okozta sokkon és behúz még egy futamot.

Így készítsük fel hajónkat a Kékszalagra!

Porthole
-
  Tegnap 11:39 Vitorlás 

Kevesebb, mint a két hét van a Kékszalag rajtjáig, így ha azt tervezzük, hogy nekivágunk a több mint 150 kilométeres távnak, ideje alaposan felkészíteni hajónkat, legénységünket és saját magunkat is!

Sparis optimistes siker a Gardán, a D'Argento Cup-on: Jeney Máté nyert!

Ahogy idén is, 2015-ben is az EB-VB felkészülési program része volt, a D’Argento Cup Torbole-ban. Akkor, DeJonghe Arthur remek formában nyerte meg a versenyt, most Jeney Máté hozta el a győztesnek járó trófeát. A gardai klubban már jól ismerik a sparis fiatalokat, és valahogy mi is éhezzük a jó helyezéseket ezen a versenyen.

America's Cup döntő: negyedik nap

Porthole
-
  Tegnap 10:21 Vitorlás 

Az első rajt előtt az amerikai csapat támadta az ETNZ-t, akik alulról sikeresen védték meg a szél alatti startpozíciójukat. Az ORACLE még beletolt egy élesedést a rajt előtt, ami kicsit zavarba ejtő volt, mert simán korábban megindulhattak volna. Ezzel az ETNZ az élre is állt és tartotta előnyét a hátszél során.

Érdi Mária hetedik lett Kielben!

Porthole
-
  17.06.25 17:42 Vitorlás  Olimpia

Érdi Mária újabb világversenyen végzett az élmezőnyben! A Kieler Wochén az olimpiai női Laser Radial osztály éremfutamán a 6. helyen futott be a célba és ezzel az összetett listán 7-ként végzett versenyben.

Wifizz ingyen BAHART vitorláskikötőiben!

Porthole
-
  17.06.25 12:12 Vitorlás 

Az ide nyártól nem csak a vitorláskikötői bérlőinek nyújt ingyenes szolgáltatást a Bahart, hanem minden hajón és közforgalmi kikötőkben ingyen wifit használhatnak az utasok és a kikötőkbe látogatók. Várjuk tőletek a tapasztalatokat e tekintetben! Részletek persze a cikkben.

America's Cup döntő: harmadik nap

Porthole
-
  17.06.25 12:00 Vitorlás 

A verseny a harmadik napon arról szólt leginkább hogy elég volt e öt nap arra hogy a cimvédő magára talajon. A válasz röviden: igen.

JÖVÖK! – szólott a vihar. –

Porthole
-
  17.06.23 09:18 Vitorlás 

Enyhén lengedező északkeletiben hagyjuk el Siófok „zajos – bulis” kikötőjét. A nap ragyog, az apró hullámocskákon ezüstösen csillannak meg a fodrok. Komótosan, de azért „falva a kilométereket” csúszunk egyre beljebb. Halkan zümmög a hűtő, gyomrából igen gyakran kotrunk elő valami finomságot, úgymint laza hosszúlépés, vagy gyümölcslé.

Horváth Boldizsár Emlékverseny 2017 - beharangozó

Porthole
-
  17.06.22 20:21 Vitorlás 

Négy nappal Európa legnagyobb tókerülő versenye előtt, 2017. július 2-án, vasárnap kerül lebonyolításra a hagyományos Horváth Boldizsár Emlékverseny a Balatonfüredi Yacht Club szervezésében.

35. America's Cup – szépségtapasz a briteknek

Porthole
-
  17.06.22 20:12 Vitorlás 

Meg kell hagyni, a gépezet nagyon profin működik. Az AC szervezői által 2015-ben útjára indított ifjúsági program segítségével számtalan tehetség kapott lehetőséget, válhatott focistából vagy bokszolóból vitorlázóvá.

Volvo Körkapcsolás június 14-21.

Porthole
-
  17.06.21 19:51 Vitorlás  Volvo

Ezekben a csendes, nyári hétköznapokban már szinte el is felejtettük, milyen kemény szelek fújtak a hétvégén. Márpedig a vakáció első hétvégje erős, olykor viharos északi széllel érkezett, ami volt, hogy a 40 csomót alulról súrolta. Szerencsére a balatoni versenyrendezőket és vitorlázókat kemény fából faragták és több izgalmas versenyt is…

35. America's Cup – J Class Regatta

Porthole
-
  17.06.21 17:45 Vitorlás  2 hír a témában

A repülő AC50-esek versengését temérdek kiegészítő program kíséri (avagy egészíti ki, netán helyettesíti) mind a szárazföldön, mind a vízen. Hajós magazinként nyilván utóbbiakra koncentrálunk. Ezúttal a pár napja a Szuperjacht Regattával melegítő J osztályra.

TRAMONTANA-SENNEBOGEN KUPA 2017 végeredmény

Porthole
-
  17.06.21 17:27 Vitorlás 

Múlt pénteken nevezéssel kezdődött a 2017 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Folytatva a 3 éve elkezdett sorozatot, idén is zászlójelzések kerültek a versenypólók hátára. Idén a pályamódosítás (C) valamint annak kiegészítő jelzései kerültek fel. A nevezés mellé a megszokott módon hideg falatok és a csopaki Szent Donát Pince borai várták a…