Találatok: 38 hír

Volvo Körkapcsolás Szeptember 16-23.

Porthole
-
  Tegnap 20:24 Vitorlás 

Dübörög a bajnokság szezon: véget ért a nagyhajós országos bajnokságok első fordulója, jelenleg is zajlik az Optimist OB, jön a J/24 és Melges24 bajnokság, valamint a Laserek és a 420-asok is megmutathatják tudásukat. Emellett a kisebb versenyekre kevesebb figyelem irányul, pedig volt belőlük: például a Balatonon Tihany-kör, a…

Jön az Opel Finn Gold Cup

Porthole
-
  Tegnap 18:00 Vitorlás  Finnország Opel

Minden készen áll Balatonföldváron az olimpiai Finn dingi hajóosztály világbajnoksága, az Opel Finn Gold Cup szeptember elsejei kezdetére. Az utóbbi harmincöt év legnépesebb mezőnye áll rajthoz. A verseny névadó fő támogatója az Opel Magyarország.

Karambolos nap után Mári a 11. helyen

Porthole
-
  Tegnap 09:30 Vitorlás  Érd

A Laser Radial világbajnokság második napja nem sikerült olyan jól Érdi Márinak, mint az első, de így is jól áll a versenyben. Ezúttal is két gyengeszeles futamra került sor, amelyeken 32. majd 12. helyeken ért célba selejtezőcsoportjában. Így négy futam után 11. helyen áll a női olimpiai osztály világbajnokságának 100 hajós mezőnyében.

Javában zajlik a 22es Binnenjolle EB

Porthole
-
  Tegnap 09:21 Vitorlás  Ausztria

Javában zajlik a 22es Binnenjolle Európa-bajnokság Balatonfüreden, az idén 150 éves BYC rendezésében. A ritka fahajók kontinensbajnokságán osztrák és német csapatok álltak rajthoz szombat reggel, igazi balatoni vitorlázó időben, amely olykor próbára tette a versenyzőket.

Érdi Mária jó rajtja a vb-n

Porthole
-
  17.08.22 10:57 Vitorlás  Hollandia

Jól kezdett Érdi Mária a világbajnokságon! A Laser Radial hajóosztályban versenyző magyar vitorlázó a hollandiai Medemblikben szállt vízre a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben és az első nap után az 5. helyről várja a folytatást.

Utolsó állomás

Porthole
-
  17.08.22 10:39 Vitorlás 

Reggel jó sokáig lustulunk. Már igencsak magasan jár a nap, mire nagy nehezen összeszedjük magunkat és kifutunk a tükörsima vízre. Hol innen, hol onnan támad némi „bríz”, amivel éppen csak tartható a „kormányzási sebesség”. Nagyokat fürdünk, ugrálunk, és hosszúlépést kortyolunk. Nem sok köze van a vitorlázáshoz, de elvagyunk. És még így…

Finn Silver Cup - U23 VB Füreden

Porthole
-
  17.08.21 17:00 Vitorlás  Finnország

Indul a tömény balatoni Finn Dingi program! Balatronfüreden a Koloska Marinában az MVM SE kikötőjében elkezdődött a Jörg Bruder Finn Silver Cup, vagyis a 23 éven aluli finnesek korosztályos világbajnoksága, amelyet szeptember első hetében követ Balatonföldváron a Spartaus rendezésében az olimpiai osztály világbajnoksága az Opel Finn…

Nagyszerűen sikerült a Nagyhajós Bajnokság első fordulója

Porthole
-
  17.08.21 16:48 Vitorlás  2 hír a témában

Vasárnap véget ért a GeneralCom Nagydíj, a Nagyhajós bajnokság első fordulója, amelyen hat osztály bajnokságát sikerült magas színvonalon megrendezni.

Hétvégén ünneplik az 50 éves orfűi vitorlázást!

Porthole
-
  17.08.21 16:36 Vitorlás  Pécs

Péntektől vasárnapig ünnepelnek a vitorlázók Orfűn! A IX. Compass Vitorlás napok keretei között vitorlázók, szörfösök és modellvitorlázók népesítik be a Pécsi-tavat.

GeneralCom Nagydíj: Minden csepp szél kihasználva

Porthole
-
  17.08.19 13:12 Vitorlás  2 hír a témában

Az MVSz rendezésű Nagyhajós bajnokság GeneralCom Nagydíj félidejében három érvényes futam alapján számolható a sorrend az országos bajnokság első verenyhetén futó hat hajóosztály 62 csapata között. Köszönhető ez a szélhelyzetből adódó kevés lehetőséget kitűnően kihasználó rendezőségnek és a türelmes versenyzőknek.

Érkeznek a 22es Binnenjollék - holnaptól Európa-bajnokság Balatonfüreden

Porthole
-
  17.08.18 18:42 Vitorlás 

Az egyik legkülönlegesebb 3 személyes fa hajóosztály számára, a 22-es Binnenjolle Európa-bajnokságnak ad otthont az idén 150 éves jubileumát ünneplő Balatonfüredi Yacht Club 2017. augusztus 19-23. között.

A III. Svert Kupa valóban a szelek szárnyán repült Zamárdiban!

Porthole
-
  17.08.18 11:06 Vitorlás 

A Balaton idén nem volt túl kegyes a két napos bőséges – ne szépítsünk, viharos - északi széllel a tó vitorlásversenyei számára az augusztus 12-13-i hétvégén. A tucatnyi ekkora tervezett verseny közül végül a Svert Kupa Zamárdi DELL túraverseny és a Svert Kupa NaturZitrone pályaversenyek – időhiányában összevont – mezőnye elrajtolt…

Különleges tortával köszöntötte a BAHART a 90 éves CSOBÁNC nosztalgiahajót!

Porthole
-
  17.08.18 10:30 Vitorlás 

A Balatoni Hajózási Zrt. által üzemeltetett Csobánc nosztalgiahajó 2017-ben ünnepli 90. születésnapját. A BAHART méltóképp emlékezett meg e jeles évfordulóról 2017. augusztus 16-án a balatonalmádi hajóállomáson.

Nagyhajós bajnokság I. forduló

Porthole
-
  17.08.17 14:36 Vitorlás  Balaton

A mai napon rajtolnak a résztvevők az MVSz Nagyhajós Országos Bajnokság I. – GeneralCom Nagydíj első futamán. A versenyen, amely a magyar vitorlás sport nagyhajós kategóriáinak rendezett bajnokságok első fele, négy napon át 6 hajóosztályban összesen 62 csapat versenyez. A verseny névadó támogatója a több balatoni verseny…

Túra Hejőkeresztúrra

Porthole
-
  17.08.17 14:03 Vitorlás 

Felnőttek a gyerekeink, és ilyenkor vagy ellazulunk, vagy stresszhiányunk leküzdésére keresünk valami kellemesen idegesítő elfoglaltságot. A vitorlás versenyzés alapból feszegeti a béketűrést, talán ezért sem sokan vállalják be, hogy a hiányzó legénységet a család személyi állományából pótolják.